Betterware - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 21:10   #181
evvelle
Przyczajenie

Dot.: Betterware

cześć dziewczyny ja też dołączyłam dziś do Waszego grona!teraz czekam na katalogi.tylko właśnie nie rozumiem tego do końca.... bo ja w tym tygodniu powinnam je dostać...tylko że one będą na luty jeszcze... to to nie przeszkadza w niczym? jak wejdzie ten katalog na marzec, to mam go kupić i działać na lutowym i marcowym??
i jeszcze jedno...kiedy jest najlepiej zamawiać? bo słyszałam, żeby nie czekać do końca bo później są magazyny puste...to w takim razie jeśli zamówie z lutowego katalogu, to prawie niczego nie będzie ?:P
nie wiem jeszcze jak to wszystko działa i może głupkowate moje pytania są kurka no...ale sie nie moge doczekac aż będe mogła zacząć działać!
pozdrawiam wszystkie "buttewarowiczki" :P
evvelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 07:25   #182
Dorota99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez STARLA77 Pokaż wiadomość
Katalogi beda około 18 lutego do kupienia
223320780
223320787
223320786
Dziękuję bardzo
Dorota99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 12:40   #183
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

evvelle -witamy cię bardzo serdecznie

Z katalogami lutowymi możesz pracować do końca lutego a na marcowych od marca - oczywiście możesz dać klientom katalogi marcowe wcześniej ale zamawiać te rzeczy będziesz mogła dopiero w marcu. Wtedy równiez straci ważność katalog lutowy.

A jeśli chodzi o zamówienia, to dostawy zawsze są w piatki więc na bieżąco musisz sprawdzać w "dokumentach firmowych ..." czy są dostępne produkty, które chcesz zamówić.
A_neska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 02:01   #184
evvelle
Przyczajenie

dzięki bardzo A_neska !
Stary 2010-02-12, 21:31   #185
evvelle
Przyczajenie

dziewczyny a Wy zamawiacie te formularze zgłoszenia do klubu? czy po prostu drukujecie?
Stary 2010-02-12, 23:43   #186
Tarquin
BAN stały

Zły jestem trochę na nich. Potrzebuję 6 tych na kołdrę i 2 pilników Glamour, w pracy od 11 co około 2 godziny sprawdzałem czy już jest i nie udało mi się zamówić. O 17 dali informację, że już nie ma.
Tarquin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 23:50   #187
JennyAniolek
Zakorzenienie

Moja jedna przedstawicielka od 8:00 próbowała zamówić pojemniki na kołdrę i nie było, w końcu udało jej się tam dodzwonić i Pani powiedziała, żeby próbowała jutro (sobota) ok 11:00...

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 01:11   #188
Tarquin
BAN stały

Podobno niektórzy blokują większa ilość, a potem na spokojnie analizują zamówienie i zmniejszają. Stąd pojawienie się na drugi dzień.
Stary 2010-02-13, 19:07   #189
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Witajcie
Czy jest ktoś z Wrocławia kto mógłby mnie zapisać do Betterware i opowiedzieć trochę o zasadach współpracy? Co właściwie znajduje się w zestawie startowym za 9,9, opłacanym przy pierwszym zamówieniu?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 21:27   #190
iza70
Raczkowanie

GG do iza70

Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
Witajcie
Czy jest ktoś z Wrocławia kto mógłby mnie zapisać do Betterware i opowiedzieć trochę o zasadach współpracy? Co właściwie znajduje się w zestawie startowym za 9,9, opłacanym przy pierwszym zamówieniu?
Z góry dziękuje za odpowiedź
Pozdrawiam
Witaj Vanilla. Jestem z Wrocławia i chętnie Cie wprowadzę napisz do mnie na priv.

Dziewczyny ja robiłam zamówienie o 12 i udało mi sie zamówić pojemniki na kołdrę. Podobno firma pracuje nad ulepszeniem sytemu zamówień. Może będzie lepiej. Ale swoją drogą powinni być przygotowani lepiej na duże zamówienia.

Edytowane przez iza70
Czas edycji: 2010-02-13 o 21:31
iza70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-14, 11:17   #191
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Dziewczyny, ja z reguły robię zamówienie koło 14 w piątek i wstrzymuję. W sobotę koło południa wznawiam i najczęściej bywało tak, że to czego nie było w piątek rzyczywiście było w sobotę

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Vanilla witamy w betterku
Stary 2010-02-14, 12:29   #192
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

jeśli ktoś zainteresowany, to wrzucam kilka fotek prezentera
  • jak za 10 zł to rewelacyjnie dużo wiadomości przekazuje i jest świetnie wykonany
  • martwi mnie jedynie "ogranicznik", żeby się nie rozjeżdżała podstawa.. ale to się jakoś wzmocni lub zastąpi innym "trzymadełkiem"
Z przodu są "obrazki dla delikwenta" zaś z tyłu informacje dla prowadzącego prezentację.
Stary 2010-02-14, 13:09   #193
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Cytat:
Napisane przez yls Pokaż wiadomość
martwi mnie jedynie "ogranicznik", żeby się nie rozjeżdżała podstawa.. ale to się jakoś wzmocni lub zastąpi innym "trzymadełkiem"
yls - masz rację, troszkę "tandetnie" to wykonali, na ale można samemu coś wykombinować; poza tym ja równiez jestem zadowolona z wykonania i całościowego wyglądu polecam
Stary 2010-02-14, 14:02   #194
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Napisane przez iza70 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na spotkaniu.
Tez była poruszna sprawa braków, podobno jest to często spowodowane też blokowaniem zamówień. Ludzie wpisują zamówienia i wstrzymuja caładobę, a potem zamówienie sie anuluje i towar jest. Maja dopracować system i np. uniemozliwic blokowania w ten sposób wiekszych ilości.
Ale myslę też, że Anglicy trochę nas zaniedbali i nie przygotowali sie na duże zamówienia.

To że od marca mają być katalogi co miesiąc to juz wiecie
i mają być dostepne z miesięcznym wyprzedzeniem, od 20.02 ma być już marcowy, a od początku marca będzie mozna już kupić kwietniowy.

Nie będzie już programu "łatwy start" w takiej formie jak teraz, ma być coś innego, nagroda dla sponsora (30 zł) też juz ostatni raz w lutym.
Szykuja nam zmiany, oby na lepsze
W dobie internetu i rozwoju technologi w ogromnym tempie uważam, że strona Betterware nie jest powalająca. Tzn www przed logowaniem jest wystarczająco dobra. Jednak po zalogowaniu się do trefy przedstawiciela jest masakrycznie ubogo.
Nie jestem znawcą tematu ,ale przygotowanie czegoś takiego, to chyba wersja dla początkujących webmasterów..
Nie potrzebuję jakiś extra technologi we flashu czy innych zapychaczach, ale powinno być nowocześniej i profesjonalniej.

Bardzo brakuje mi też "koszyka". Chcę wiedzieć jaki mam stan punktowy, co jest a czego nie ma i chcę mieć możliwość trzymania tego "zamówienia". Nie powinno blokować stanu magazynowego, ale powinno być zapamiętane..
Wklepywanie kodów co jakiś czas dla całego zamówienia jest męczące- przynajmniej dla mnie.

Cytat:
Napisane przez iza70 Pokaż wiadomość
musisz sprawdzać w brakach czy juz jest, niestety nie ma automatycznego zapamiętywania brakujących rzeczy, trzeba zamawiać ponownieszkoda
z tego co wiem, pojemników na kołdrę nie dostanę w marcu po cenach z lutego. I to też uważam, za utrudnienie. Powinno pamiętać, szczególnie ze zamówienia idą przez Warszawę i nie uśmiecha mi się puszczać zamówienia na kilka produktów z opłatą za kuriera.
Może Panie Dyrektor powinny pomyśleć o Biurach Regionalnych podobnych do Ori? Czy "Góra" o oddziałach i filiach? Przynajmniej w tych regionach,gdzie mają dużo grup.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć,
Jestem właśnie po konferencji internetowej dla naszej grupy. Prowadzona po ludzku, dostałam odpowiedź na każde pytanie, wiem już jak wygląda plan marketingowy - podobało mi się i cieszę się, że nasz nadsponsor postanowił robić takie spotkania co tydzień ... A co ciekawe, w Polsce Przedstawicieli Betterware jest tylko ok 28 000 osób i tylko 6 Pań posiada na razie tytuł Dyrektora... Jednym słowem szansa na rozwój jest, i to spora
Pozdrawiam
Zazdroszczę takich sponsorów. Ja po spotkaniu z moim sponsorem nie jestem zachwycona. Tzn firmę dalej uważam, za wartą mojej uwagi i nie zamierzam rezygnować, ale sponsor mnie nie motywuje. Muszę motywować się sama . Niestety albo i stety byłam/ jestem w grupie Diamentowego Dyrektora w Ori i mając taki wzorzec czuję niedosyt.. No ale biznes robię z firmą a nie ze sponsorem..
Tylko, że on też kurczę jest ważny..

Cytat:
Napisane przez Tarquin Pokaż wiadomość

Zna ktoś zapachy tych perfum? Fajne?

I nie uważam, by katalog z miesięcznym wyprzedzeniem to dobry pomysł. Będzie bałagan.
Markę La Rive znam z drogerii. To zapachy za około 20-30 zł, mają też linię zapachów "o nucie zapachowej" drogich perfum. Ogólnie popularne, chwalone i ponoć również w miarę trwałe.
Te z katalogu to jakieś nowe, więc nie znam

Czemu uważasz, że katalog z miesięcznym wyprzedzeniem będzie wprowadzał bałagan?

Jakiś taki klimat "na nie" ma ta notka, ale ja nie jestem na nie .
Wiem ,że firma młoda stażem u nas i jak to mawiają "nie od razu Rzym zbudowano", więc czekam na zmiany na lepsze.
Im więcej nas będzie tym większą kasę będą mogli przeznaczyć na rozwój narzędzi dla nas
Stary 2010-02-14, 17:20   #195
Tarquin
BAN stały

Firma twierdzi, że znają system zamawiania Oriflame, ale oni dopiero zaczynają i musza swój dopracować.

Będzie bałagan bo jak teraz widzę coś w promocji za 8 a nie za 15 zł, to teoretycznie mogę zrobić zapas, jeśli wiem, że mi to idzie. Ale jest ryzyko - co jeśli w następnym katalogu tego nie będzie? Jeśli będzie miesięczne wyprzedzenie, to będę wiedział co będzie za miesiąc, mogę wziąć więcej promocyjnych produktów. I ludzie będą tak robić. Sam mam kupionych 10 gilotynek do jabłek, bo są super i mi idą. Ale jak kogoś stać i ma więcej klientów, to kupi ich 100.

Perfumy wziąłem po 2. Męski mi nie pasuje (ponoć to Kenzo-Tokyo), damskiego nie otwierałem (Touch of pink - La Coste).

Edytowane przez Tarquin
Czas edycji: 2010-02-14 o 17:21

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-14, 19:06   #196
yls
Zadomowienie

GG do yls

Cytat:
Napisane przez Tarquin Pokaż wiadomość
Firma twierdzi, że znają system zamawiania Oriflame, ale oni dopiero zaczynają i musza swój dopracować.

Będzie bałagan bo jak teraz widzę coś w promocji za 8 a nie za 15 zł, to teoretycznie mogę zrobić zapas, jeśli wiem, że mi to idzie. Ale jest ryzyko - co jeśli w następnym katalogu tego nie będzie? Jeśli będzie miesięczne wyprzedzenie, to będę wiedział co będzie za miesiąc, mogę wziąć więcej promocyjnych produktów. I ludzie będą tak robić. Sam mam kupionych 10 gilotynek do jabłek, bo są super i mi idą. Ale jak kogoś stać i ma więcej klientów, to kupi ich 100.

Perfumy wziąłem po 2. Męski mi nie pasuje (ponoć to Kenzo-Tokyo), damskiego nie otwierałem (Touch of pink - La Coste).
Pewnie że znają system Ori, bo Dyr. Mierzwiński z Ori się wywodzi
Także mam nadzieję, że część rozwiązań zastosują, bo się sprawdzają.

Mnie tam nie przeszkadza, ze wiem co będzie za miesiąc.. Mogę dopasować ofertę pod klienta, przygotować się do katalogu, szczerze powiedzieć, żeby się wstrzymał, bo za miesiąc będzie taniej..
Jak ktoś chce robić megazapasy to i tak będzie robił. Poza tym jeśli dobrze zrozumiałam to katalog będzie co miesiąc a nie miesiąc wcześniej no ale może mam złe wiadomości.
Stary 2010-02-15, 07:40   #197
Dorota99
Przyczajenie

Dajcie znać, jak będzie można zamawiać nowe katalogi
Dorota99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:28   #198
madusiaa
Raczkowanie

Cześć wszystkim chciałabym się dowiedzieć coś o trymerze dla pań z lampką LED !! czy jest dobry ? i czy rzeczywiście idzie tym uregulować brwi ? z góry dziękuje za odpowiedzi
madusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 17:19   #199
xxxwitchyouxxx
Rozeznanie

Dziewczyny czy któraś z Was wie kiedy będą dostępne pojemniki na kołdrę?? Miały być dostępne 12 lutego-chciałam zamówić ale nadal były w brakach. Klientki cały czas pytają kiedy dostaną towar...Jeżeli ktoś wie kiedy będą dostępne to proszę o info.

PRAWKO ZDANE(20.01.10)!!!
xxxwitchyouxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 18:11   #200
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madusiaa Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim chciałabym się dowiedzieć coś o trymerze dla pań z lampką LED !! czy jest dobry ? i czy rzeczywiście idzie tym uregulować brwi ? z góry dziękuje za odpowiedzi
Moja klientka go zamówiła, jutro dostanie to zaraz jak użyje poproszę ją o opinię

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-02-16, 10:16   #201
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Cytat:
Napisane przez madusiaa Pokaż wiadomość
Ja go kupiłam i spróbowałam; ten trymer to taka zwykła mała golereczka; to goli - więc jest również do innych miejsc, nie tylko do brwi, ja również użyłam go do pozbycia się "meszku" na pozostałych miejscach twarzy. Do tej pory używałam wosku, czy kremów do depilacji, ale teraz - nie oddam już trymera, dla mnie jest super

Jeśli chodzi o typową depilację brwi to ja przywzyczaiłam się do usuwania pensetką i chyba przy tym zostanę, ale jeśli ktoś używał kremów czy wosku to zdecydowanie wybierze trymer (takie jest moje zdanie)
Stary 2010-02-16, 12:24   #202
baniutka
Rozeznanie

witam, czytałam co nieco i chciałqabym sie zapisać, co musze zrobić?
baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 12:28   #203
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Cześć,
na stronie http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl/ należy kliknąć w "zostań przedstawicielem" a następnie "przejdz do formularza rejestracji", ale najpierw musisz znaleźć osobę, która Cię wprowadzi tzw. sponsora i się Tobą zaopiekuje tzn. dostarczy katalogi na start, przedstawi możliwości i plan firmy itd.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 15:28   #204
Ania1367
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Hej
A skąd jesteś
Chętnie cię wprowadzę w światy Betterware

Ania1367 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:27   #205
pepsia
BAN stały

No to ja jestem nowa w Bialymstoku Tylko wiecie co katalog pokazuje wszystkim w necie bo brak na magazynie...
Wytlumaczcie mi co mam zrobic zeby za produkty placic do 2 tyg po dostaniu przesylki, cos tam czytalam o dowodzie osobistym...o co w tym chodzi.
pepsia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:29   #206
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pepsia Pokaż wiadomość
No to ja jestem nowa w Bialymstoku Tylko wiecie co katalog pokazuje wszystkim w necie bo brak na magazynie...
Wytlumaczcie mi co mam zrobic zeby za produkty placic do 2 tyg po dostaniu przesylki, cos tam czytalam o dowodzie osobistym...o co w tym chodzi.
aby mieć 14 dni na zapłatę, wystarczy posłać do firmy skan/ksero dowodu osobistego. Można mailem na kontakt@☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠pl

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-02-16, 20:07   #207
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Witam ponownie,
właśnie przeczytałam, że wstrzymana jest sprzedaż trymerów ze względów jakościowych. Ciekawa jestem jakie mają wady, ja na razie w moim nic nie zauważyłam, działa dobrze

A wszystkich chętnych ...

Edytowane przez A_neska
Czas edycji: 2010-02-16 o 21:52

REKLAMA
Stary 2010-02-16, 20:13   #208
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez A_neska Pokaż wiadomość
Witam ponownie,
właśnie przeczytałam, że wstrzymana jest sprzedaż trymerów ze względów jakościowych. Ciekawa jestem jakie mają wady, ja na razie w moim nic nie zauważyłam, działa dobrze
Ciekawe, ale dobrze wiedzieć, dzięki

Cytat:
A wszystkich chętnych do współpracy zapraszam do swojej grupy, jeśli macie oczywiście ochotę
A czy przypadkiem takie ogłaszanie nie podchodzi już pod niepłatną reklamę ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2010-02-16, 21:53   #209
A_neska
BAN stały

GG do A_neska

Przepraszam bardzo,

nie wiedziałam

już nie będę ...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Już edytowałam i jeszcze raz sorki
Stary 2010-02-16, 21:54   #210
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam bardzo,

nie wiedziałam

już nie będę ...

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Już edytowałam i jeszcze raz sorki
nie przepraszaj nic się nie stało, ale lepiej żeby bana nie dostać za takie coś

ciekawe kiedy będą pojemniki na kołdrę boję się że przez te braki stracę jedną przedstawicielkę

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości