DJ na wesele - ŚLĄSK - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 01:51   #181
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock
Dot.: DJ na wesele - ŚLĄSK

Cytat:
Napisane przez mariobischin Pokaż wiadomość
Byłem ostatnio na 2 dniowym weselu gdzie grał dj .
To były dwa dni które zapamiętam na bardzo długo.Muzyka zróżnicowana każdy szalał ile chciał konkursy bardzooo zabawne ubaw po pachy ,sprzętu było bardzo dużo w sumie się nie znam ale takich rzeczy jeszcze nie widziałem.
Polecam z całego serca 2 dni wesela i 2 różne imprezy w wydaniu jednego człowieka Krzysztofa Łuckiego to prezenter radia vanessa z Raciborza podam strone www.bsmusic.pl Jeszcze raz gorącoo polecam ! ! !
Cytat:
Napisane przez wesele0906 Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio na dwóch weselach jedno prowadził DJ Adam Kuzior drugie DJ Krzysztof Owczarzy oba wesela wspominam rewelacyjnie i z czystym sumieniem moge polecic obu djow parą które szukają profesjonalnego dj, który rozbawi gości w każdym wieku i od początku do końca imprezę poprowadzi na wysokim poziomie.
i do tego niech na dole dodo
DJ Krzysztof Owczarzy tel. 504-128-955 www.oprawaimprez.pl
DJ Adam Kuzior tel. 504-204-406 www.legato.com.pl
I założyliście konta tylko po to żeby nam o tym powiedzieć

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:01   #182
kffiaduszek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez owcapl1990 Pokaż wiadomość
Witam,
jakoś nie ufam kiedy użytkownik z 1 postem poleca jakiegoś DJ....
Pozdrawiam
Zazwyczaj tak jest ale nie oceniaj od razu Ja byłam święcie przekonana, że chociaż parę postów udało mi się tutaj nabazgrać aż do dziś kiedy właśnie chciałam kogoś polecić. Zrezygnowałam, żeby nie zostać posądzona o reklamę
Wychodzi na to że pasożytowałam na Was od 2009 r. (tj. korzystałam z waszych rad, pomocy, inspiracji i nic nie dałam w zamian :P). Wybaczcie, postaram się to nadrobić

Pozdrawiam,
kffiaduszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 18:36   #183
mariobischin
Przyczajenie

Czegoś nie rozumię skoro jest to forum to chyba można z serca kogoś kto dobrze wypada polecać
Proszę o przemyślenie nim ktoś coś napisze to tyle
mariobischin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-12, 19:52   #184
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez mariobischin Pokaż wiadomość
Czegoś nie rozumię skoro jest to forum to chyba można z serca kogoś kto dobrze wypada polecać
Proszę o przemyślenie nim ktoś coś napisze to tyle
Skoro jest to forum, to chyba mogę z całego serca powiedzieć, że nie wierzę w takie 'polecenia'

- 25 kg
Stary 2013-04-13, 09:24   #185
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Skoro jest to forum, to chyba mogę z całego serca powiedzieć, że nie wierzę w takie 'polecenia'
patrzysz na ilość wiadomości zanim komuś uwierzysz, czy nie wierzysz wcale? rozumiem to podejście bo często może być prawdziwe no ale też czasami jest tak, że ktoś coś czyta dłuuuugo ale nie udziela się a nagle znajdzie jakiś post na który pragnie odpowiedzieć bo ma nadzieje, że to się komuś przyda. Może to takie przypadki
Stary 2013-04-13, 12:05   #186
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
patrzysz na ilość wiadomości zanim komuś uwierzysz, czy nie wierzysz wcale? rozumiem to podejście bo często może być prawdziwe no ale też czasami jest tak, że ktoś coś czyta dłuuuugo ale nie udziela się a nagle znajdzie jakiś post na który pragnie odpowiedzieć bo ma nadzieje, że to się komuś przyda. Może to takie przypadki
Dokładnie
Nie wierze, że ktoś zakłada konto tylko po to by nagle polecić z całego serca DJa, fotografa, czy zespół... Tym bardziej, że widziałam mnóstwo postów które potwierdzały tylko reklamę
Wiadomo, że zdarzają się pojedyncze przypadki szczerości w co nie wątpię ale nie przekonuje mnie to ... I chyba mam do tego prawo

- 25 kg
Stary 2013-04-14, 10:54   #187
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Dokładnie
Nie wierze, że ktoś zakłada konto tylko po to by nagle polecić z całego serca DJa, fotografa, czy zespół... Tym bardziej, że widziałam mnóstwo postów które potwierdzały tylko reklamę
Wiadomo, że zdarzają się pojedyncze przypadki szczerości w co nie wątpię ale nie przekonuje mnie to ... I chyba mam do tego prawo
a pewnie, że tak
Stary 2013-04-15, 13:06   #188
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Witajcie,
polecałam firmy z którymi współpracowałam na swoim weselu i to dlatego, że są godne uwagi a nie dlatego, że u nich pracuję lub mam z tego korzyści, bo tak nie jest.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 20:23   #189
Esterchen
Przyczajenie

hej dziewczyny
zna może któraś dj grega (http://www.djgreg.ig.pl/#!/page_home)? jesteśmy już po pierwszym spotkaniu, ale umowy jeszcze nie podpisaliśmy... z góry dzięki
co do mojej opinii to byłam ostatnio na weselu gdzie grał dj buli i szczerze powiem, że nic specjalnego(ja nie jestem nim zainteresowana), ale cena przystępna, jeśli się jest niewymagającym
Esterchen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:18   #190
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Ja u siebie będę miaŁa Tomasza Kargola i serdecznie go polecam nie wiem czy są inni, lepsi... my bawiliśmy się na weselu znajomej, gdzie grał i tak juz zostało, ze chcemy własnie jego

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:26   #191
jusiowa
Zakorzenienie

We wrześniu 2012 byłam na weselu u szwagra, grał u niego DJ Papa () i naprawdę z czystym sumieniem mogę go polecić Zróżnicowana muzyka, dostosowana do wieku gości, dużo różnych zabaw i konkursów (z tego co wiem to młodzi wcześniej je wybierali razem z djem), naprawdę świetnie się bawiłam na tym weselu www.djpapa.pl

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-01, 15:18   #192
anecia1881
Raczkowanie

Witam serdecznie, czy ktoś może coś powiedzieć na temat dj Pedrosa czyli Roberta Koniecznego? Była może któraś z Was na imprezie przez Niego prowadzonej? Należy On do dj silesia group.
anecia1881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 11:37   #193
Monisia1981
Przyczajenie

Witam serdecznie anecia1881, byliśmy kiedyś z mężem u mojej koleżanki na weselu gdzie grał właśnie Dj Pedros i szczerze Ci powiem, nie polecam ci tego chłopaka, moim zdaniem facet ma gumowe ucho i grał beznadziejnie (disco polo), no i totalny brak kontaktu z ludźmi, a jak mój wstawiony mąż poprosił o piosenkę, to też nie miło się zachował. A co do tej całej silesi, to kiedyś czytałam na jakimś forum (już nie pamiętam na jakim), że to wcale nie jest taka profesjonalna grupa, jak się reklamują, bo np. ten wodzirej Tomasz Kaźmierczak z tej grupy jest chyba dalej fotografem, także jak oni tam mają takich ludzi to ja dziękuję. Lepiej się dobrze zastanów. U nas na weselu grał Krzysztof Kończyk (DjKris) i to poprostu trudno opisać, ale to jest prawdziwy wodzirej.
Pozdrawiam
Monisia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-02, 14:46   #194
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Monisia1981 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie anecia1881, byliśmy kiedyś z mężem u mojej koleżanki na weselu gdzie grał właśnie Dj Pedros i szczerze Ci powiem, nie polecam ci tego chłopaka, moim zdaniem facet ma gumowe ucho i grał beznadziejnie (disco polo), no i totalny brak kontaktu z ludźmi, a jak mój wstawiony mąż poprosił o piosenkę, to też nie miło się zachował. A co do tej całej silesi, to kiedyś czytałam na jakimś forum (już nie pamiętam na jakim), że to wcale nie jest taka profesjonalna grupa, jak się reklamują, bo np. ten wodzirej Tomasz Kaźmierczak z tej grupy jest chyba dalej fotografem, także jak oni tam mają takich ludzi to ja dziękuję. Lepiej się dobrze zastanów. U nas na weselu grał Krzysztof Kończyk (DjKris) i to poprostu trudno opisać, ale to jest prawdziwy wodzirej.
Pozdrawiam

- 25 kg
Stary 2013-07-03, 09:49   #195
anecia1881
Raczkowanie

Ale do tej grupy silesia należą dj Malina i Grzegorz Wojtala a wszyscy ich chwalą więc to chyba nie do końca jest z nimi tak źle.. niestety CI dwaj mają terminy zajęte więc padło na Pedrosa, jak z nim rozmawiałam to właśnie mówił, że disco polo puszcza ale stara się jak najmniej,także może pomyliłaś dj
anecia1881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-03, 10:32   #196
kffiaduszek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Monisia1981 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie anecia1881, byliśmy kiedyś z mężem u mojej koleżanki na weselu gdzie grał właśnie Dj Pedros i szczerze Ci powiem, nie polecam ci tego chłopaka, moim zdaniem facet ma gumowe ucho i grał beznadziejnie (disco polo),(...)
Przepraszam bardzo ale to że tobie się nie podoba disco polo to nie oznacza, że DJ był beznadziejny bo taką muzykę grał, a sam gatunek muzyczny jest dla CIEBIE beznadziejny.
Drugą sprawą jest że być może Młoda Para sama chciała taki typ muzyki. Sama byłam na weselu gdzie Pan Młody uparł się na takie piosenki które nikt nie znał. Wodzirej powiedział mu, że owszem puści mu jeżeli sobie je życzy ale nie gwarantuje, że goście będą mu się przy tym bawić i żeby nie miał pretensji do niego później. Ale Młody się uparł i już.... Kto był beznadziejny? Młody bo się uparł na taki typ muzyki czy dj bo taką puścił jaką sobie Młody życzył?
Stary 2013-07-03, 11:55   #197
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez kffiaduszek Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo ale to że tobie się nie podoba disco polo to nie oznacza, że DJ był beznadziejny bo taką muzykę grał, a sam gatunek muzyczny jest dla CIEBIE beznadziejny.
Drugą sprawą jest że być może Młoda Para sama chciała taki typ muzyki. Sama byłam na weselu gdzie Pan Młody uparł się na takie piosenki które nikt nie znał. Wodzirej powiedział mu, że owszem puści mu jeżeli sobie je życzy ale nie gwarantuje, że goście będą mu się przy tym bawić i żeby nie miał pretensji do niego później. Ale Młody się uparł i już.... Kto był beznadziejny? Młody bo się uparł na taki typ muzyki czy dj bo taką puścił jaką sobie Młody życzył?

dokładnie

Ja zażyczyłam sobie - zero disco polo, zero góralskich szlagierów, zero puszczania takiej muzy nawet na życzenie gości
DJ przyszedł do mnie z pytaniem czy może puścić 'Czerwone korale' bo ktoś go o to prosił a ja się nie zgodziłam

- 25 kg
Stary 2013-07-09, 22:47   #198
divinetom
Przyczajenie

a czy ktos z Was slyszal cos o wodzireju Januszu Musiał http://wodzirej-wesela.manifo.com/ ??
Szukam na gwałt jakiegos wodzireja ale nikt nie ma juz terminow. Jedynie ten Pan ma wolne ale nic o nim nie wiem i strasznie boje sie brac kogos w ciemno
divinetom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-10, 07:40   #199
kffiaduszek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez divinetom Pokaż wiadomość
a czy ktos z Was slyszal cos o wodzireju Januszu Musiał http://wodzirej-wesela.manifo.com/ ??
Szukam na gwałt jakiegos wodzireja ale nikt nie ma juz terminow. Jedynie ten Pan ma wolne ale nic o nim nie wiem i strasznie boje sie brac kogos w ciemno
Wysłałam w prywatnej wiadomości namiary na dwóch wodzirejów Oboje po kursie wodzirejskim organizowanym przez Józefa i Kazimierza Hojna. Kto ich zna wie, że to z pod ich skrzydeł wychodzą najlepsi wodzireje. Oboje ze śląska.
Stary 2013-07-10, 21:08   #200
Esterchen
Przyczajenie

co do DjKris'a to w sierpniu ubiegłego roku byłam na weselu gdzie wodzirejował i rzeczywiście jest boski! Non stop między ludźmi, super zabawy ze smakiem i to takie jakich nigdzie nie widziałam! Bardzo podobało mi się też to, że robił też zabawy z nagrodami dla maluszków (których na tym weselu było dosyć sporo). Sama marzyłam o nim na swoim weselu, ale niestety nasz budżet i jego cena wybiły mi go z głowy...
Stary 2013-07-12, 13:06   #201
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Cytat:
Napisane przez Esterchen Pokaż wiadomość
co do DjKris'a to w sierpniu ubiegłego roku byłam na weselu gdzie wodzirejował i rzeczywiście jest boski! Non stop między ludźmi, super zabawy ze smakiem i to takie jakich nigdzie nie widziałam! Bardzo podobało mi się też to, że robił też zabawy z nagrodami dla maluszków (których na tym weselu było dosyć sporo). Sama marzyłam o nim na swoim weselu, ale niestety nasz budżet i jego cena wybiły mi go z głowy...
To tak jak mój, a jaka cena tego?
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-13, 18:54   #202
Esterchen
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
To tak jak mój, a jaka cena tego?
2200zł+koszt dojazdu - za wesele w czwartek... Jak dla mnie troszkę za dużo...
Stary 2013-07-31, 10:11   #203
farbstiftka
Zadomowienie

ja też zdecydowałam się na DJ Krzysztof Owczarzy, jeszcze nie miałam spotkania, ale podczas rozmowy telefonicznej wydawał się ok, nie robi problemów z zaliczką, mogę wpłacić jakiś czas po podpisaniu umowy. Mam się jeszcze z nim spotkać i pooglądac filmy, wysłuchać etc.
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-24, 15:44   #204
himera86
Raczkowanie

Ja już jestem w prawdzie po własnym weselu, ale ostatnio miałam okazję byc na dwóch (jedno w Piekarach Śląskich, a drugie w Dąbrowie/Sosnowcu), i na obu grał Dj Adrian, chłopak około 30 lat, ale baaardzo sympatyczny, i rozkręcił niesamowicie małe wesele, bo na 30 osób, ludzie nie schodzili z parkietu. Widziałam, że pary jeszcze narzeczeńskie, do niego startowały(pewnie zapytać o termin). Jako, że świadkowałam na tym weselu, to wiem, że cena baaaardzo przystępna, a zabawa-rewelacja. Z przyjaciółką, która 3 sierpnia wychodziłą za mąż, troszkę tych dj się naszukałyśmy, odwiedzałyśmy pełno stron itp, ale w końcu wybrałyśmy i było super. Ma stronke jakbyście chciały skorzystać djadriannawesele.pl, w razie pytań, możecie pisać, chętnie pomogę, sprawy weselne to mój "konik"
Stary 2013-09-04, 21:23   #205
divinetom
Przyczajenie

Witam ponownie,

Myśmy w koncu zdecydowali sie na pare dj wodzirej, a wlasciwie wodzirejka z Sosnowca. powiem szczerze ze na spotkaniu wygladalo wszystko super no ale zobaczymy po weselu jak to wypadnie. Damy znac po
divinetom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 19:15   #206
studnia100
Przyczajenie

Wiecie co... To co odstawia K. Owczarzy z PowerMix to się w pale nie mieści i nie dziwne, że się tak chamsko reklamują w innych wątkach...
Koleżanka ma wesele miesiąc przede mną, zadzwoniła do pana K.O. czy ma wolny termin, miał, więc się z nim umówiła na spotkanie. Miał do niej przyjechać, a że też szukałam (w efekcie zdecydowałam się jednak na zespół) oprawy muzycznej to stwierdziłam, że się podłączymy do tego spotkania.
Wszystko fajnie, facet miał przyjechać w poniedziałek OKOŁO 17. Siedzimy, czekamy jak debile, o 18.45 narzeczony koleżanki zadzwonił do K.O. czy ma zamiar przyjechać, a ten że "SORKI, coś mu wyskoczyło, będzie o 19.", tylko że o 18:15 WYSŁAŁ SMS, że nie przyjedzie i czy może przyjechać jutro, co dla mnie już było wyrazem braku szacunku dla klienta, ale ok, znajomi się zgodzili.
Owczarzy przyjechał we wtorek (ja nie miałam wtedy czasu podjechać też), dogadali się, dał im czas do namysłu, miał im jeszcze tego samego dnia wysłać listę zabaw na wesele i wzór umowy. No i wysłał, w piątek jak się telefonicznie upomnieli
Koleżanka mimo wątpliwości miała zamiar podpisać z nim umowę bo jednak w gadce był podobno konkretny, przeprosił itp. itd, więc w owy piątek umówiła się z panem. K.O. na kolejny poniedziałek, że zadzwoni o której jej pasuje i on podjedzie z umową. I co? I bo on nie ma czasu.
Finał historii: umówili się na wtorek, narzeczony koleżanki wziął specjalnie urlop, ja ze swoim narzeczonym przyjechałam ciągle również z zamiarem ewentualnego zatrudnienia tego DJa. Miał przyjechać o 18...
O 19 gdy nadal go nie było znajoma wzięła za telefon i dzwoni, wkurzona pyta czy on przyjedzie, a on, że nie... że może przyjechać dopiero jutro, na co koleżanka, że on już jej rozwalił 4 dni zmuszając do czekania i że jeżeli nie zaproponuje jej czegoś sensownego to ma zapomnieć o współpracy. A pan Owczarzy na to, że... może przyjechać podpisać umowę o...21:30!
No śmiech na sali. Facet jest niepoważny, nie szanuje klientów. Bo jak po takim czymś mieć pewność, że nawet jeżeli podpisze się umowę, to on nie zapomni o weselu albo znajdzie czas żeby dogadać szczegóły? Gdybym nie była obok i nie słyszała tej rozmowy to bym w życiu nie uwierzyła, że można tak klienta zbywać. Zastanówcie się pięć razy czy w ogóle warto próbować się z nim umawiać, bo możecie jedynie zmarnować czas na czekaniu tak jak my
studnia100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-13, 20:54   #207
Naomi88
Raczkowanie

Witam,
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z dj Łukaszem z Bielska?
Z góry ogromne dzieki za pomoc
Naomi88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-05, 12:15   #208
Magdalena Winiawska
Przyczajenie

Witajcie Drogie Panie i Panowie

Jesteśmy po weselu ale mogę podzielić się naszymi wojami jeśli chodzi o DJ-a na nasze wesele.

Przez rok szukaliśmy DJ-a na nasze wesele,odbyliśmy chyba z 10 spotkań z nimi i było bardzo ciężko wybrać tego który zadowoli nasze a przede wszystkim naszych gości gusta.

kierując się dokładnie tym postem dzwoniliśmy do prawie wszystkich polecanych.
Jedni mieli zajęty termin,drudzy zabójczą cenę "2000 - 3000" w końcu dodzwoniliśmy się do Pana Adriana Skaźnik prezentera z Chorzowa.

Jako jedyny przyjechał do nas do domu "Rybnik" po pierwszych kilku zdaniach jakie wypowiedział wiedzieliśmy z mężem że jest to ta osoba którą szukamy.
Skromny,z ogromną wiedzą w temacie wesela.
po godzinnym spotkaniu podpisaliśmy umowę,przed samym weselem w poniedziałek Pan Adrian przyjechał do nas jeszcze raz na spotkanie,na tym spotkaniu ustaliliśmy jeszcze wtedy z narzeczonym xd dokładnie krok po kroku jak chcielibyśmy aby wyglądało nasze wesele,wprowadzono kilka zmian ze strony DJ-a i muszę powiedzieć że był to strzał w dziesiątkę !!!

Goście wychodzili z wesele bez butów zabawy gry konkursy które rozbawiły do łez naszych gości a do tego powtórna przysięga dla nas na sali.Mąż do dziś przypomina mi że ślubowałam na sali nie zaglądać do portfela jego i nie zabrać zaskórniaka aż do dnia pierwszego

Muzyka była perfekcyjnie dobrana do gości , zabawy na pełnym poziomie oraz guście.

Serdecznie polecam Pana Adriana , jest to osoba z klasą i niebywałym obyciu z weselami.Doradził nam jak to powinno wyglądać i dokładnie tak było zgodnie z ustaleniami !!!! POLECAM.

Pozdrawiamy Pana Adriana mamy nadzieję że odczyta kiedyś ten wpis.

Wesele Rybnik Magda i Tomasz Res. " Taka Ryba " 19.07.2013r
Magdalena Winiawska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-22, 12:19   #209
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million
Question Dot.: DJ na wesele - ŚLĄSK

Witam.

Może jest tu jakaś osoba która, miała przyjemność bawić się na weselu, lub innej uroczystości okolicznościowej prowadzonym przez Dj Mateusza Idzika?

Nasz wielki dzień ; 01.03.14
Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 12:48   #210
Aga_q
Przyczajenie

Hej, czy ktoś z Was może spotkał się z Dj Krayskim (http://www.krayski.pl/) i mógłby się podzielić opinią?
Aga_q jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości