projekt kuchni wykonam - prace do portfolio . - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-24, 16:42   #181
piotrekt
Przyczajenie

Dot.: projekt kuchni wykonam - prace do portfolio .

Cytat:
Napisane przez Koniec Pokaż wiadomość
piotrekt twoja kuchnia po poprawkach. Tylkoniezmieniłam ciany z oknami bo niebardzo widze sens siekac tak na drobne te szafki. Wiec zostałam przy swuch 600. pozdrawiam

Koniec mam jeszcze prośbę, o drobną korektę projektu kuchni.

Zacznę dłuższej ściany dół: lodówka (60), cargo (20), pierkarnika + płyta (60), szafka z szufladami (45), szafka narożna (90) - narożnik 90stopni a nie ścięty, pod oknem: narożna (90), szafka (45), szafka (60), zakończenie półeczki(25).

Góra: szafka otwarta (20), 2 szafki otwierane do góry (60) dół z szybą melczną, góra pełna potem okap koninowy (60), potem 2 szafki otwieane do góry (układ jak poprzednio) (75), potem 2 szafki otwierane do góry (układ jak poprzednio) (65).

Zlew będzie taki: http://www.franke.pl/franke-32297-adg-621-e.html

Kolor szafek pozotaje wenge, blad jasny beż.

Jeszcze raz bardzo dziękuje
piotrekt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 14:16   #182
ANETL
Przyczajenie

KONIEC spadłeś mi z nieba. Od jakiegoś miesiąca intensywnie myślę o meblowaniu nowego domu. Początek robót wykończeniowych planowany jest na wiosnę, dlatego już teraz musze mieć wszystko poukładane, żeby wprowadzić ewentualne zmiany w położeniu ścianek, barków, itp. Proszę o pomoc, a mój domek może w całości być Twoim portfolio
Wiszę, że chętnych masa, ale może znajdzie się odrobina czasu ...
Z góry dziekuję
ANETL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 17:32   #183
Koniec
Raczkowanie

Witam dziewczyny i chłopaków ponownie zjawiam sie z projektami. Jeszcze przez dwa tygodnie jestem do dyspozycji po botem zmykam do wymarzonej pracy jednak marzenia czasem sie spełniają ( i niewiem jak bedzie z dostepem do jakiegos możliwego programu ale jak darade to bede dalej was zasypywac projektami kuchni i moze nietylko) To nadrabiamy czas

Polly_ dwa rozwazania co do szafek górnych u ciebie
Koniec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-25, 17:36   #184
Koniec
Raczkowanie

Będe pisac post pod postem aby sie zdjecia nie mieszały

Dygotka8 cargo wysokiem 300 dla ciebie
Stary 2009-10-25, 17:38   #185
Koniec
Raczkowanie

Malemalenstwo barek do twojej kuchni
Stary 2009-10-25, 17:40   #186
Koniec
Raczkowanie

Dzidziak coś żeczywiście jest z tymi szafkami koło okna ale całkiem bez wyglada jeszcze gorzej dlatego takia kombinacje do poogladania
Stary 2009-10-25, 19:38   #187
evilcia
Zadomowienie

Witam, czy można się jeszcze załapać na jakieś propozycje kuchni?
Moja kuchnia jest bardzo mała, niestety..

Z wymiarów brakujących na rysunku to wysokość parapetu - odległość od podłogi do parapetu wynosi 85cm. Ogólna wysokość pomieszczenia nie przekracza 250cm, podejrzewam, że wynosi około 245cm.

Mam pewną wizję w głowie, ale nie jestem ich pewna. Zależy mi na malutkim kąciku do siedzenia, by móc zjeść rano śniadanie i wypić kawę.

Myślałam o blacie przy oknie przy drzwiach, tak że od strony ściany są szuflady na różne rzeczy, a potem blat z miejscem na wsunięcie taboretu/krzesła, by nie zagracał przestrzeni w ciągu dnia. No i dzięki temu kaloryfer nie byłby zasłonięty. /zarys w załączniku/

Z drobnych sprzętów AGD mam robota kuchennego, który zajmuje na szerokość 40cm i głęb. 25cm oraz ekspres do kawy szer. 25cm i głęb. 25cm. Z dużych lodówka wolnostojąca, reszta jest do wymiany. Wymiary lodówki: wys. 174cm, szer. 60cm, głęb. 60cm. Obecnie stoi przy oknie pod wentylacją.

Marzy mi się zmywarka, ale nie wiem czy da radę upchnąć w tak malutkiej kuchni cokolwiek

Proszę o pomoc. Aha co do kuchenki mam podłączenie zarówno gaz+prąd /widać na rysunku/ więc jeśli chodzi o piekarnik, to chciałabym elektryczny, natomiast palniki na gaz.

Kolorystyka obojętna, bo tak naprawdę zależy mi póki co na podpowiedzi rozmieszczenia różnych szafek, szuflad i sprzętu AGD.

Edit:
Znak Wizażu zasłonił wymiary - ściana z przyłączami ma długość około 227cm i jest wspólna dla łazienki - w niej są przyłącza wszystkie.

Edytowane przez evilcia
Czas edycji: 2009-10-25 o 19:40 Powód: Znak Wizażu zasłonił wymiary
evilcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-26, 09:32   #188
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
Malemalenstwo barek do twojej kuchni
Dziękuje bardzo Tylko nie wiem czy ten barek na środku będzie pasował bo na przeciwko lodówki będzie ściana( na projekcie zaznaczyłam kolorem) i sięga ona do końca zlewu
. Czy lepiej ten barek przesunąć w lewą stronę do okna
Stary 2009-10-27, 18:54   #189
kliwia
Zakorzenienie

No, że ja dopiero teraz odkrtłam ten wątek!

Potrzebuję pomocy, mam juz wstepna wizję, ale nie wiem jak to bedzie wygladac w całości. do pani od projektow boje sie isc, bo jak mi krzyknie cene koncowa mebelkow to mam strach w oczach

Dlatego chce wiedziec jak moja wizja moze wygladac

W załaczeniu roboczy rzut. Zdolnosci paintowskich nie mam, wiec mam nadzieje ze to nakresli jakos jak to wyglada.

Kuchnia jest otwarta, z jedna scianką krotsza, w niej znajduje sie komin, przylacze wody i gazu jest w lewym rogu.
Okno zaczyna się na wysokości - 113 cm i ma wysokosc 115 cm

W kuchni już znajduje się pralka o głebokosci 40cm dodajac odleglosc od sciany daje 55cm. szerokosc standardowa, oraz lodowka o szerokosci 60cm, wyokosc chyba 180 (ale to akurat bez znaczenia)

Kuchnię planuję zrobić biała z mdf na wysoki polysk, prawdopodobnie z wpuszczanymi uchwytami.
Szafki wiszace pod sam sufit, 2 rzędy. Kuchnnia do zabudowy na srodku, okap teleskopowy. Szafki ociekarki na 90% brak - zastapi ja ociekarka stojaca na zlewie.
Zlew jednokomorowy z ociekarka po lewej stronie - oglagly lub kwadratowy. umieszcony calkirm po lewej stronie.
Blat - nie mam wizji, albo grafitowy i wtedy z aluminiowym wykonczeniem, albo coś na bazie forniru, mfd szerokie, zakonczone na kwadratowo z laminatem 'drewnianym' - z widocznymi slojami etc kolor orzech, wiąz etc?
Na sciane nad blatami - albo 'cienki' mdf w kolorze frontow albo w kolorze blatow. Nie wiem, bo ciezko mi to sobie wyobrazic.
Na podlodze gres polerowany raczej w jasnej tonacji. Płytki w polkolu wchodzace na jadalnie (motyw ten zamierzam powtorzyc przy drzwiach wejsciowych. w jadalni panele kolor nieokreslony jeszcze.

Apropo pralki, to blat ma stanowic obudowe pralki - czyli jej lewy bok - no nie wiem jak to wyjasnic
Kuchnia jasna, bo jest od strony w ktorej nigdy nie swieci slonce i w dodatku ma male okno.

edit: dopracowanie zalacznika

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-10-27 o 20:24
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 19:56   #190
Koniec
Raczkowanie

małemaleństwo skoro jest tam ta scianka to rzeczywiście nalezałoby przesunąć ten barek wstrone okna zobacze ile miejsca zostanie i ew. sie go troche zwęrzy tak aby było swobodne przejście.
Stary 2009-10-28, 19:23   #191
Koniec
Raczkowanie

malemalenstwo przesunełam cały barek w kierunku do okna jak dobrze wyskalowałam twój rysunek to zostanie ok 1,4 m na przejście
Stary 2009-10-28, 19:41   #192
Koniec
Raczkowanie

Ewcia983 obiecany projekt dla ciebie . Jesli chodzi o ścianke tą co została po wyjęciu drzwi to bym ta poprawa wydłużyła troszkę tak aby miała 920 i bedzie można tam postawic duża lodówkę ta po lewej wtedy można troche wybuzyć tak aby zasłaniało stół a było swobodne przejście czyli by zostało jakieś 20 - 30 cm ścianki. Jesli chodzi o wyrównanie to bym obstawiał aby wyrównać ten komin ale w drugą strone niż ty proponowałaś. Jeśli chodzi o możliwość oddzielenia to niedużo tu można zrobić bo zjednej stron staneła lodówka bo tak naprawde jeśli ma być duża to niebardzo widze dla niej inne miejsce a zdrugiej strony jest okno wiec mamy możliwości ograniczoene ew. jakis półwysep ale wyjdzie on taki niezaduży bo w takim ustawienu zostaje 1350 mm przejscia wiec jak wstawimy szafke imitującą półwysep niedosc ze musi on być wysokści zwykłych szafek bo mamy to okno to moze on miec 1200 mm liczone od ściany czyli by wyszła szafka 600 szerokości i zostało przejście 750 mm. a wydłużając ciąg szafek za okno ograniczamy miejsce na swobodne przejście do stołu. Wiec ja bym nie oddzielała tego szafkami. Zato zrobyłam oddzielenie obu czescia dając inetensywny kolor na sciane tam gdzie jest cześć jadalniana.
Stary 2009-10-28, 21:34   #193
ewcia983
Przyczajenie

Koniec, bardzo Ci dziekuję. Bardzo mi się podobają szafki i to odzielenie kolorem kuchni od jadalni. No właśnie z tą lodówką to miałam problem. Mam dość liczną rodzinkę więc postanowiłam kupić dużą lodówę. No i klops - nie bardzo wiem, gdzie ją bym umieściła. Tam gdzie proponujesz stała moja wysoka pojedyńcza lodówka - ale jakoś tak mi zawadzała jak musiałam ją obchodzić idąc do komórki. Więc przestawiłam ją na razie w róg części jadalnej - no i robię kilometry po kuchni biegajac od lodówki do kuchenki ;-) Myślę, że jednak nie będę miała innego wyjścia jak właśnie zastosować się do Twojego projektu.
A może wyburzyć komórkę?
Mam tylko pytanie: w którym miejscu jest zmywarka i jakiej jest szerokości?

Jeszcze raz Ci dziekuję.
ewcia983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-28, 22:42   #194
Malemalenstwo
Zadomowienie

Cytat:
malemalenstwo przesunełam cały barek w kierunku do okna jak dobrze wyskalowałam twój rysunek to zostanie ok 1,4 m na przejście

Dziękuje Ci bardzo
Stary 2009-10-29, 08:10   #195
Koniec
Raczkowanie

Ewcia983 no ja własnie też niewidze miejsca na tą lodówkę własnie chyba ze wybużymy komórkę ale ona może służyć jako spirzarnia chyba że stoji pusta to wtedy można wybużyć. Zmywarka jest po lewej stronie od zlewu i jest szerokości 60 cm.
Stary 2009-10-29, 11:27   #196
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Witam dziewczyny i chłopaków ponownie zjawiam sie z projektami. Jeszcze przez dwa tygodnie jestem do dyspozycji po botem zmykam do wymarzonej pracy jednak marzenia czasem sie spełniają ( i niewiem jak bedzie z dostepem do jakiegos możliwego programu ale jak darade to bede dalej was zasypywac projektami kuchni i moze nietylko) To nadrabiamy czas

Polly_ dwa rozwazania co do szafek górnych u ciebie

dzięki
wyklarowała mi sie jeszce pewna wizja (tylko nie bij)

szafki górne- 100x100-dzielone w pionie i poziomie (taki kwadrat z krzyżem w śrosku)- całe z płytyt bez rozdzielania na płytę i szkło.
Nad okapem i lodówką drzwiczki ze szkła w kolorze szkła nadblatowego.
I prosiłabym o widok z poziomu człowieka (małego-160 cm )

Jakbyś miała chwilkę czasu, to byłabym wdzięczna
acha-szafki górne nie ch sie zaczynają 50 cm nad blatem, tak zeby drugi rząd wisiał zaraz nad lodówką (jakies 20 cm)

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-29 o 11:35
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 13:43   #197
ewcia983
Przyczajenie

Cytat:
Ewcia983 no ja własnie też niewidze miejsca na tą lodówkę własnie chyba ze wybużymy komórkę ale ona może służyć jako spirzarnia chyba że stoji pusta to wtedy można wybużyć. Zmywarka jest po lewej stronie od zlewu i jest szerokości 60 cm.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za projekt.
Spiżarnia nie stoi pusta i właściwie to każdy mi odradza jej likwidację. Ale z początku myślałam, że to co tam mam, pomieszczę w wiekszej ilości szafek i lodówa się zmieści. No jeszcze się zastanawiam
ewcia983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 19:19   #198
Koniec
Raczkowanie

piotrekt dla ciebie zmiana szafek ale według wymiarów szafka z szufladami wypada 55 a nie 45
Stary 2009-10-29, 19:22   #199
Koniec
Raczkowanie

polly_ twoja kuchnie tez poprawiałam. I tak chyba wyglada najlepiej tylko niewiem jakmi wyszło z perspraktywa z wysokości człowieka
Stary 2009-10-30, 09:04   #200
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
polly_ twoja kuchnie tez poprawiałam. I tak chyba wyglada najlepiej tylko niewiem jakmi wyszło z perspraktywa z wysokości człowieka
perspektywa ok
fajnie to wyszło, ale widze ze te szafki są jednak za wysokie (wiem,wiem męczydupa jestem )

ostatnia prośba
szafki zaczynamy 50 cm nad blatem i robimy jednak niższe -na 80 cm ,(2x40)

i jakbyś mogła oprócz widoku na meble, wygenerować taki widok bardziej wzdłuż kuchni-tak jakby patrząc od drzwi

wielkie dzieki za wszystko

edit-jesli nie byłoby to zbyt pracochłonne, prosiłabym jeszcze o dodatkową odwrotną wersje kolorystyczną-ciemne szafki i jasne szkło

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2009-10-30 o 10:07
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-30, 19:24   #201
asik11
Przyczajenie

Za miesiąc mamy ustalenia z deweloperem w sprawie przyłączy, więc przyda nam się projekt kuchni. Chciałabym aby znalazło się w niej jak najwięcej szuflad. Zmywarka 60 cm. Lodówka we wnęce.
asik11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-31, 12:22   #202
cocoa_butter
Raczkowanie

Mam problem z moją malutka kuchnią w bloku... Bardzo proszę o jakieś porady. Mam nadzieję, że ten pseudo-rysunek jest w miarę czytelny. Kuchenka gazowa i zlew musi zostać w tym samym miejscu, reszta dowolna.
"rysunek" kuchni:

Edytowane przez cocoa_butter
Czas edycji: 2010-05-18 o 14:06
cocoa_butter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 16:27   #203
Koniec
Raczkowanie

Kasandra_23 Poniwarz nic nienapisałas co ci sie podoba ani co byś chciała to mój pomysł na ta kuchnie jest taki

Edytowane przez Koniec
Czas edycji: 2009-11-03 o 18:04
Stary 2009-11-03, 18:45   #204
Koniec
Raczkowanie

ANETL a to propozycja dla twojej kuchni
Stary 2009-11-04, 08:10   #205
ANETL
Przyczajenie

Talking Dot.: projekt kuchni wykonam - prace do portfolio .

KONIEC bardzo, bardzo dziękuję. Projekt bardzo mi się podoba i właściwie dla zagospodarowania terenu jest najlepszy. Mam nowe zamysły.... wiem, że marudzę, ale . Zważywszy na dość wysoki koszt zabudowy lodówki, jestem skłonna kupić lodówę dwudrzwiową ( 4 osobowa rodzinka więc i włożyć co będzie)-myślałam o ścianie koło drzwi śpiżarni (?). Można także rozważyć częściowe zabudowanie ( od strony salonu) boku tejże lodówki jakimś fajnym regipsem z półeczkami. W jednej z wielu opcji myślałam też o tzw. barku, który mógłby częściowo oddzilić kuchnię od reszty, ale nie wiem jak wtedy byłoby ze stołem w części "jadalni". Moja wyobraźnia przestrzenna jest bardzo marna i o ile wiem co mi się podoba, o tyle czasami potrzebuję podpowiedzi ze strony fachowca - ukłon w Twoją stronę KONIEC. Mam nadzieję, że nie zostawisz mnie na lodzie . Z niecierpliwością czekam na odpowiedź .

Edytowane przez ANETL
Czas edycji: 2009-11-04 o 08:12
ANETL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 10:34   #206
kasandra_23
Przyczajenie

Cytat:
Kasandra_23 Poniwarz nic nienapisałas co ci sie podoba ani co byś chciała to mój pomysł na ta kuchnie jest taki
Koniec widziałam Twoje projekty, więc zaufałam Tobie i Twojemu gustowi Twoj projekt bardzo mi się podoba, ale czy można by było zrobić coś mniejszego? Czy taka kuchnia nie jest trochę za duża dla dwóch osób? Pozdrawiam i dziękuję
kasandra_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 11:40   #207
Jeannie_jk
Rozeznanie

GG do Jeannie_jk

Witam, bardzo proszę o pomoc z moją kuchnia, która jest naprawdę malutka, ma szerokość 160 cm, a długość 245, gdzie po prawej stronie jest już okno, chcialabym jedynie jakieś jasne szafeczki, styl dowolny. Zlew prosiłabymw lewym rogu i to wsyztsko, czekam z niecierpliwością...aha piekarnik i plyta gazowa będzie do zabudowy.

Lepiej grzeszyć i żałować, niż żałować, że się nigdy nie grzeszyło

Wymianka
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=731834
Jeannie_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-04, 18:04   #208
Koniec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasandra_23 Pokaż wiadomość
Koniec widziałam Twoje projekty, więc zaufałam Tobie i Twojemu gustowi Twoj projekt bardzo mi się podoba, ale czy można by było zrobić coś mniejszego? Czy taka kuchnia nie jest trochę za duża dla dwóch osób? Pozdrawiam i dziękuję

Zrobić zawsze można Postaram sie oto jutro

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ANETL Pokaż wiadomość
KONIEC bardzo, bardzo dziękuję. Projekt bardzo mi się podoba i właściwie dla zagospodarowania terenu jest najlepszy. Mam nowe zamysły.... wiem, że marudzę, ale . Zważywszy na dość wysoki koszt zabudowy lodówki, jestem skłonna kupić lodówę dwudrzwiową ( 4 osobowa rodzinka więc i włożyć co będzie)-myślałam o ścianie koło drzwi śpiżarni (?). Można także rozważyć częściowe zabudowanie ( od strony salonu) boku tejże lodówki jakimś fajnym regipsem z półeczkami. W jednej z wielu opcji myślałam też o tzw. barku, który mógłby częściowo oddzilić kuchnię od reszty, ale nie wiem jak wtedy byłoby ze stołem w części "jadalni". Moja wyobraźnia przestrzenna jest bardzo marna i o ile wiem co mi się podoba, o tyle czasami potrzebuję podpowiedzi ze strony fachowca - ukłon w Twoją stronę KONIEC. Mam nadzieję, że nie zostawisz mnie na lodzie . Z niecierpliwością czekam na odpowiedź .

Coś pomyslie nad tą lodówką i wkomponowaniem jej w tą kuchnie
Stary 2009-11-04, 19:22   #209
dzidziak
Przyczajenie

Cytat:
Dzidziak coś żeczywiście jest z tymi szafkami koło okna ale całkiem bez wyglada jeszcze gorzej dlatego takia kombinacje do poogladania
koniec- dzieki za wszystkie projekty, mam duzo wieksze wyobraznie niz mialam wczesniej i widze ze 2 okna w kuchni to tragedia, A jak myslisz jakbym zrobila szafki na prosto przy okopie (bez naroznego) i znowu by sie zaczelu po drugiej stronie okna?
Czy to juz wogole by wygladala beznadziejnie?
dzidziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-05, 14:21   #210
Koniec
Raczkowanie

evilcia oto propozycja dla ciebie. Zmywarka jest 450 mm pomiedzy lodówką a szafką ze zlewem. Niestty niemam robota kuchennego wiec wstawiłam tylko sześcian ze zdjeciam robota
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości