Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-06, 12:27   #181
soczewka
Raczkowanie

Dot.: DIANE-35

Cytat:
Napisane przez kafetka11
Jeśli chodzi o diane - 35 - nie polecam. Właśnie kończę opakowanie i obiecuję sobie że już nigdy nie wezmę ich do ust! Fakt, przed ciążą chroniły tak dobrze jak inne tabletki, lecz skutki po tych tabletkach są masakryczne. Boli mnie brzuch, bolą mnie straaaasznie piersi - nie mogę ich wręcz dotknąć. I co mi po takich tabletkach...
Kiedyś brałam Cilest, ale moj "wspaniały" lekarz stwierdził, ze po co mam wydawać tyle pieniędzy miesięcznie, jak mogę zazywać Diane 35, które dodatkowo wyleczą mi problemy z cerą! Strasznie załuję że go poosłuchałam...
Dziewczyny, w przyszłym tygodniu wybieram sie do nowego lekarza ginekologa w celu zapisania mi tabletek antykoncepcyjnych, i jeśli możecie proszę was MOCNIUTKO o propozycję jakichś naprawde dobrych środków - cena ok. 30zł.

dzięki za wasze odpowiedzi
Ja właśnie mam tabletki "minisiston" dopiero dziś rozpocznę pierwsze opakowanie, ale chyba chodzi o to, żebyś miała tabletki z bardzo małą ilościa hormonów... minisiston taki właśnie jest i dlatego mam nadzieje, że nie wystąpią żadne dolegliwości...kosztuje ok 30zł.
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 13:20   #182
anastazjaa
Zadomowienie

Ja dostaalm diane na tradzik, i bylo jak dla mnie ok, pozniej wnecie przeczytalam, ze na zachodzi ejest zakazane i wogole, no i przestalam brac, ale zastanawiam sie nad powrotem, bo to 2 w 1. zero pryszczy i tlustych wlosow+zero dzieci
pozdr
anastazjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 15:44   #183
aszanti
Przyczajenie

to sa stare tabletki z duza dawka chormonow,i wyjatkowo niestaty szkodliwe,jest wiele innych mniej niebezpiecznych,
aszanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-06, 16:03   #184
margitta
Zakorzenienie

Córka znojomych rodziców, dostała Diane35 na trądzik. Nie jest to już nastolatka zresztą. Po kilku opakowaniach zaczęły się z nią starszne historie. Podobno miała jakieś stany lękowe, potrafiła uciec z samochodu na środku skrzyżowania. Ogóle podobno jej stan był fatalny. Po badaniach hormonalnych okazało się, że ma taki poziom hormonów jak kobieta w menopauzie. Miała zresztą takie objawy. Po odstawieniu jeszcze trzy miesiące dochodziła do siebie. Wyjechała gdzieś do sanatorium...

Takie objawy az się pewnie bardzo rzadko zdarzają, ale myślę, że przy żadnych innych tabletkach nie byłoby aż tak.
Stary 2006-05-13, 19:26   #185
kaledonia
zielony stworek

margitta,moja przyjaciółka miała podobne skutki brania Diane35
Teraz jest pod opieką psychologa,bo było z nią naprawdę źle.Próby samobójcze,depresję.
Dopiero teraz jak to napisałaś to to skojarzyłam...Brała Diane przez pół roku.Wcześniej nie miała takich problemów.A chciala tylko trądzik wyleczyć
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:03   #186
Blondzia
Raczkowanie

Dot.: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisano na forum uroda w gazecie wyborczej: po odstawieniu bardzo wielu kobietom robią się torbiele na jajnikach ( z wypowiedzi forumowiczek wychodzi że 90% kobiet), bezp

Dziewczyny! Mnóstwo moich koleżanek używa środka Diane35 nie jako zabezpieczenie przed niechcianą ciążą, ale w celu zdrowotnym (żeby pozbyć się trądziku, uregulować cykl, zmniejszyć łojotok, pozbyć się bóli menstruacyjnych, skrócić obfite i trwające powyżej 7 dni miesiączki). Osobiście dopiero zaczęlam zażywać ten środek, ponieważ moje okresy są bardzo nieregularne, bolesne, i podczas niego robią mi się ogromne krosty na plecach, ramionach i twarzy, a wcześniej miałam cerę jak przysłowiowa pupcia niemowlaczka. Zaznaczam, że okres mam już prawie 7 lat, wcześniej nic takiego nie miało miejsca, zatem ginekolog stwierdził, że to wina zaburzeń hormonalnych. Przepisał mi właśnie Diane35. Jest to w moim mieście bardzo popularny lek, znam sporo dziewczyn, którym pomógł i narazie ani jednej, której by zaszkodził. Dodam też, że moja mama jest pielęgniarką na ginekologii i napewno nie zgodziłaby się, abym zażywała jakiś niebezpieczny środek. Sama zachwala Diane, ponieważ naprawdę pomaga przy leczeniu trądziku i regulacji cykli. Czy warto zatem stosować ten właśnie środek? Nie oszukujmy się, ale nie od dzis wiadomo, ze ten sam lek inaczej zadziała na różne organizmy. Pozostaje tylko metoda prób i błędów. Co do powstawania torbieli na jajnikach- mogą powstać u każdego i w każdym wieku. Np. moja kuzynka miała 15 lat kiedy wykryto u mniej torbiele, a nie zażywała żadnych tabletek antykoncepcyjnych. Wszystko zależy od organizu... Pozdrawiam wszystkich zażywających Diane35

Coco Chanel
Blondzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:09   #187
moee
Zakorzenienie

Dot.: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisa

imponujacy tytuł

przepraszam ze nie na temat

takiego dlugiego to jeszcze jakem zyje nie widzialam
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-06-05, 17:15   #188
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisa

Cytat:
Napisane przez moee
imponujacy tytuł

przepraszam ze nie na temat

Nooo,też mnie przeraził
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:15   #189
Maripossa
Zakorzenienie

Dot.: Re: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisano na forum uroda w gazecie wyborczej: po odstawieniu bardzo wielu kobietom robią się torbiele na jajnikach ( z wypowiedzi forumowiczek wychodzi że 90% kobiet),

Cytat:
Napisane przez guest
Ja to przeczytałam na forum uroda w gazecie wyborczej: ostatnie wątki, są na 1,2,3 stronie: jeden to: "Ropne krosty" a drugi: "Ginekolog a trądzik" i w Zdrowiu kobiety. Niektóre były drastyczne. Przeczytajcie sobie, a same się przerazicie. Na forum Zdrowie kobiety to aż skręca człowieka z tego co wypisały tam kobiety o skutkach i powikłaniach po Diane 35. Poczytajcie sobie, a może lepiej nie... z ich wypowiedzi wynika, że to Diane 35 to ROGATY DIABEŁ.
Chyba wystarczajaco dluga i TRESCIWA odpowiedz dostalas powyzej... Poza tym, co ma znaczyc zdanie: "Przeczytajcie sobie, a same się przerazicie." Bo przepraszam, czy ty nas chcesz czyms straszyc?! Malo to takich artykulow jest w necie oraz przeroznych for i tematow o tym?? ehh...
Maripossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:18   #190
mariola_18_18
Przyczajenie

ale jestem przerazona. ja tez biore te tabletki.
mariola_18_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:19   #191
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???
Dot.: Re: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisano na forum uroda w gazecie wyborczej: po odstawieniu bardzo wielu kobietom robią się torbiele na jajnikach ( z wypowiedzi forumowiczek wychodzi że 90% kobiet),

Cytat:
Napisane przez Maripossa
Chyba wystarczajaco dluga i TRESCIWA odpowiedz dostalas powyzej... Poza tym, co ma znaczyc zdanie: "Przeczytajcie sobie, a same się przerazicie." Bo przepraszam, czy ty nas chcesz czyms straszyc?! Malo to takich artykulow jest w necie oraz przeroznych for i tematow o tym?? ehh...

To jest wątek sprzed 4 lat
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:21   #192
natii4
Zakorzenienie

Dot.: Re: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak na

Cytat:
Napisane przez Aneta???
To jest wątek sprzed 4 lat
No właśnie 4 lata to dużooooooo

Zgadzam się z tym,że jest to najdłuższy tytuł jaki na Wizażu widziałam

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-05, 17:22   #193
>>Girl<<
Raczkowanie

GG do >>Girl<<

Przepraszam że ja też tak nie na temat ale wątek jest z 2002r.

Ze szczęściem
bywa czasami tak jak z okularami,
szuka się ich,a one "siedzą" na nosie.
Tak blisko!

Phil Bosmans
>>Girl<< jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-06, 13:29   #194
Blondzia
Raczkowanie

Tak tak. Ale tabletki wciąż są na rynku i są zażywane. Dlatego (żeby nie zakładać nowego wątku) chciałam się dowiedzieć czy przez te 4 lata coś się w ich działaniu zmieniło itp.

Coco Chanel
Blondzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-15, 13:31   #195
Magi7878
Przyczajenie

Diane 35 a ciąża

dlaczego trzeba zrobic 3 miesiące przerwy w braniu tabletek diane 35 zanim zacznie sie starac o dziecko?
Magi7878 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-15, 14:19   #196
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Diane 35 a ciąża

nie wiem czy tylko diane ale czesc lekarzy zaleca odczekac kilka miesiecy ,po pigulach wzrasta mozliwosc ciazy mnogiej ale sa tez lekarze ktorzy nie mowia nic o odczekaniu.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 16:13   #197
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832
Diane 35 a guz piersi

Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi na pytanie czy diane 35 naprawdę są przyczyną guzów piersi? Bo już sama nie wiem

Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o radę

Edytowane przez anetka832
Czas edycji: 2006-07-01 o 18:34
anetka832 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 18:36   #198
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26
Dot.: Diane 35 a guz piersi

Tak naprawdę to wszystkie anty moga je powodowac .Ja brałam diane 5 lat , wiem ,ze nie maja opinii db ale bardzo mi pomagały na obfite krwawienia.

asia27
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-01, 18:39   #199
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Dzięki za odpowiedź. Mi pomogły na trądzik, ale wylądowałam na onkologii z podejrzeniem raka piersi. Niestety nie wiadomo czy to wynik działania Diane. I dlaego szukam innych opinii...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-01, 18:44   #200
asia26
Zadomowienie

a miaąłs już robiona biopsje tego guzka i kiedy skończyłas je brać.JA W SUMIE TEZ BJE SIĘ czy aby w przysżłości nie poniose za nie skutkow.Ale lekarz mi je zapisywł aja je brałam.Na cere rzeczywiście działaja rewelacyjnie.Ale co dalej kto wie w przypdku brania nawet innych tablet anty.

asia27
Stary 2006-07-01, 19:34   #201
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Jestem juz po biopsji to guz niezłośliwy teraz czeka mnie tylko operacja. Ale lekarz nie dał mi odpowiedzi czy wogóle moge jeszcz brać tabletki antykoncepcyjne. Jakoś kalendarzyk mi się zbytnio nie podoba
Stary 2006-07-09, 07:05   #202
dorrisha
Przyczajenie

GG do dorrisha
Exclamation Dot.: Diane35

Hej dziewczyny...weszłam przypadkiem...Nie jestem juz dziewczyną - wasze wypowiedzi mnie zdumiały...
Używam plasterki Evra...pomagają na wszystko - świetnie regulują, nie tyje się, doskonałe samopoczucie...Dlaczego niszczycie wasze wątroby doustnymi środkami hormonalnymi??
Pozdrawiam
Ania B.
ps. koszt w niektórych aptekach /ok.42 zł na miesiąc/

dorrisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 10:26   #203
moniczqa
Raczkowanie

mój lekarz przepisał mi diane35 własnie la tego ze wyczułam w mojj piersi mały guzek i powiedział mi ze te tabletki maja taki skład hormonówze wspomagaja zwalczanie takich rzeczy jak rózne guzki i nawet rak szyjki macicyitp. a ja jakos mu uwierzyłam a guzek nie jest juz tak wyvzuwalny jak był- z reszta nie wiem czy całikiem go nie mam
moniczqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-11, 10:59   #204
asia26
Zadomowienie

to ciesze sie ze w sumie dobrze sie skonczyło

asia27
Stary 2006-07-13, 13:49   #205
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cóż każdy lekarz ma swoją teorię Ja juz jestem po operacji i narazie chyba dam sobie spokój z tabletkami.
Stary 2006-07-22, 03:21   #206
katlis
Raczkowanie

Dot.: Diane35

NO WIEC ODPOWIADAM DLACZEGO NKT Z NAS WCIAZ FASZERUJE SIE TABLETKAMI...
Niestety nie wszystko jest dla wszystkich... Antykoncepcja w plasterkach to rewelcyjna sprawa o ile nie ma sie problemow hormonalnych... Dziewczyny z nadmiarem testosteronu czy nadwrazliwoscia receptorow na ten hormon po prostu nie moga brac takich plasterkow, nawet trojfazowki odpadaja... Bo hormony w nich zawarte nie sa wystarczajaco mocne, by zapobiec dzialaniu meskich hormonow, sama jest najlepszym przykladem, po pol roku brania tabletek dostalam lojotokowego zapalenia twarzy, ktore przeszlo mi dopiero po zmianie tabletek na Diane, potem Yasmine i kuracji antybiotykami...
POZDRAWIAm
katlis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 14:15   #207
martaa234
Przyczajenie

Dot.: Re: Diane35

Cytat:
Napisane przez jokad
Hej , ja brałam Diane przez 2, 3 lata z przerwami. Po 2 pierwszych miesiacach buzia wyglądała lepiej, ale po jakimś czasie wracała do poprzedniego stanu. Teraz moge stwierdzić, ze nie potrzebnie sie "faszerowałam" Diane, bo takie tabletki jak regulon, czy microgynon który teraz biore daja dobre rezultaty i sa mniej obciązające organizm. Poza tym po stosowaniu Diane pozostały mi na pupie rozstepy, choć wcale nie przytyłam,potem sie dowiedziałam, ze to przez bardzo duzą ilość estrogenów zawartych w Diane, rozluźniają one tkanke i powodują rozstępy. Zgłoś sie do ginekologa i popros raczej o regulon, on tez jest w pewnym sensie jest dla dziewczyn z problemami, a moim zdaniem jest o wiele "lżejszy "od Diane
Pozdrawiam
Witam!
Teraz mnie oświeciło... te rozstępy na pupie to po Diane 35.. A ja się cały czas zastanawiałam od czego je mam (wiecznie jestem szczupła). Stosowałam te tabletki przez 3 lata jako antykoncepcja, po czym po konsultacji z innym ginekologiem, stwierdził że tych tabletek nie stosuje się jako antykoncepcja.. Aż brak słów!!
Pozdrawiam
martaa234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-02, 20:17   #208
Motylka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati.mf
A wiec tak... bralam Diane przez rok. Efekt byl super, wypryski pojawialy sie baaardzo sporadycznie i pojedynczo, cera przestala sie przetluszczac (a mialam z tym ogromny problem), skora na glowie tez. Bylam zachwycona! Ale prawdziwy dramat powstal kiedy je odstawilam... Wlosy wypadaja mi garsciami, mialam burze kreconych kudelkow - znacznie sie wyprostowaly... pozatym wypryski pojawiaja sie znowu, cera tlusta jaak.... ehhh szkoda gadac... Zastanawiam sie teraz czy gdyby tak powrocic do diane (nie biore ich od pol roku)... moze wszystko wrociloby do normy??? Slyszalam, ze odstawienie pigulek powoduje taki maly rozstruj hormonalny i jakby tak znowu... jak myslicie?
Podpisuję się obiema rękoma pod Twoją wypowiedzią - mam identyczne objawy i do diane już nie wrócę.
Motylka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 15:19   #209
justyna_dt
Zakorzenienie

Dziewczyny, wczoraj dostałam okres i tym samym zażyłam pierwszą pigułkę Diane. Dziś okres ustał - czy to normalne?

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-05, 15:50   #210
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez justyna_dt
Dziewczyny, wczoraj dostałam okres i tym samym zażyłam pierwszą pigułkę Diane. Dziś okres ustał - czy to normalne?
Raczej nie jest to normalne. A czy jestes pewna ze to byl okres a nie jakies plamienie ?? no i czy to Twoje pierwsze opakowanie ??

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości