![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: DIANE-35
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Ja dostaalm diane na tradzik, i bylo jak dla mnie ok, pozniej wnecie przeczytalam, ze na zachodzi ejest zakazane i wogole, no i przestalam brac, ale zastanawiam sie nad powrotem, bo to 2 w 1. zero pryszczy i tlustych wlosow+zero dzieci
pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Przyczajenie
|
to sa stare tabletki z duza dawka chormonow,i wyjatkowo niestaty szkodliwe,jest wiele innych mniej niebezpiecznych,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Córka znojomych rodziców, dostała Diane35 na trądzik. Nie jest to już nastolatka zresztą. Po kilku opakowaniach zaczęły się z nią starszne historie. Podobno miała jakieś stany lękowe, potrafiła uciec z samochodu na środku skrzyżowania. Ogóle podobno jej stan był fatalny. Po badaniach hormonalnych okazało się, że ma taki poziom hormonów jak kobieta w menopauzie. Miała zresztą takie objawy. Po odstawieniu jeszcze trzy miesiące dochodziła do siebie. Wyjechała gdzieś do sanatorium...
Takie objawy az się pewnie bardzo rzadko zdarzają, ale myślę, że przy żadnych innych tabletkach nie byłoby aż tak.
![]() |
#185 |
zielony stworek
|
margitta,moja przyjaciółka miała podobne skutki brania Diane35
![]() Teraz jest pod opieką psychologa,bo było z nią naprawdę źle.Próby samobójcze,depresję. Dopiero teraz jak to napisałaś to to skojarzyłam...Brała Diane przez pół roku.Wcześniej nie miała takich problemów.A chciala tylko trądzik wyleczyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisano na forum uroda w gazecie wyborczej: po odstawieniu bardzo wielu kobietom robią się torbiele na jajnikach ( z wypowiedzi forumowiczek wychodzi że 90% kobiet), bezp
Dziewczyny! Mnóstwo moich koleżanek używa środka Diane35 nie jako zabezpieczenie przed niechcianą ciążą, ale w celu zdrowotnym (żeby pozbyć się trądziku, uregulować cykl, zmniejszyć łojotok, pozbyć się bóli menstruacyjnych, skrócić obfite i trwające powyżej 7 dni miesiączki). Osobiście dopiero zaczęlam zażywać ten środek, ponieważ moje okresy są bardzo nieregularne, bolesne, i podczas niego robią mi się ogromne krosty na plecach, ramionach i twarzy, a wcześniej miałam cerę jak przysłowiowa pupcia niemowlaczka. Zaznaczam, że okres mam już prawie 7 lat, wcześniej nic takiego nie miało miejsca, zatem ginekolog stwierdził, że to wina zaburzeń hormonalnych. Przepisał mi właśnie Diane35. Jest to w moim mieście bardzo popularny lek, znam sporo dziewczyn, którym pomógł i narazie ani jednej, której by zaszkodził. Dodam też, że moja mama jest pielęgniarką na ginekologii i napewno nie zgodziłaby się, abym zażywała jakiś niebezpieczny środek. Sama zachwala Diane, ponieważ naprawdę pomaga przy leczeniu trądziku i regulacji cykli. Czy warto zatem stosować ten właśnie środek? Nie oszukujmy się, ale nie od dzis wiadomo, ze ten sam lek inaczej zadziała na różne organizmy. Pozostaje tylko metoda prób i błędów. Co do powstawania torbieli na jajnikach- mogą powstać u każdego i w każdym wieku. Np. moja kuzynka miała 15 lat kiedy wykryto u mniej torbiele, a nie zażywała żadnych tabletek antykoncepcyjnych. Wszystko zależy od organizu... Pozdrawiam wszystkich zażywających Diane35
![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisa
imponujacy tytuł
![]() przepraszam ze nie na temat ![]() takiego dlugiego to jeszcze jakem zyje nie widzialam ![]()
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisa
Cytat:
Nooo,też mnie przeraził ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisano na forum uroda w gazecie wyborczej: po odstawieniu bardzo wielu kobietom robią się torbiele na jajnikach ( z wypowiedzi forumowiczek wychodzi że 90% kobiet),
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
ale jestem przerazona. ja tez biore te tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak napisano na forum uroda w gazecie wyborczej: po odstawieniu bardzo wielu kobietom robią się torbiele na jajnikach ( z wypowiedzi forumowiczek wychodzi że 90% kobiet),
Cytat:
To jest wątek sprzed 4 lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Jak jest z Tą Diane 35. Czy są po niej takie przerażające powikłania jak na
Cytat:
![]() Zgadzam się z tym,że jest to najdłuższy tytuł jaki na Wizażu widziałam ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
Przepraszam że ja też tak nie na temat ale wątek jest z 2002r.
![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Tak tak. Ale tabletki wciąż są na rynku i są zażywane. Dlatego (żeby nie zakładać nowego wątku) chciałam się dowiedzieć czy przez te 4 lata coś się w ich działaniu zmieniło itp.
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
Diane 35 a ciąża
dlaczego trzeba zrobic 3 miesiące przerwy w braniu tabletek diane 35 zanim zacznie sie starac o dziecko?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane 35 a ciąża
nie wiem czy tylko diane ale czesc lekarzy zaleca odczekac kilka miesiecy ,po pigulach wzrasta mozliwosc ciazy mnogiej ale sa tez lekarze ktorzy nie mowia nic o odczekaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Diane 35 a guz piersi
Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi na pytanie czy diane 35 naprawdę są przyczyną guzów piersi? Bo już sama nie wiem
![]() ![]() ![]() Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o radę Edytowane przez anetka832 Czas edycji: 2006-07-01 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
Dot.: Diane 35 a guz piersi
Tak naprawdę to wszystkie anty moga je powodowac .Ja brałam diane 5 lat , wiem ,ze nie maja opinii db ale bardzo mi pomagały na obfite krwawienia.
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź. Mi pomogły na trądzik, ale wylądowałam na onkologii z podejrzeniem raka piersi. Niestety nie wiadomo czy to wynik działania Diane. I dlaego szukam innych opinii...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
a miaąłs już robiona biopsje tego guzka i kiedy skończyłas je brać.JA W SUMIE TEZ BJE SIĘ czy aby w przysżłości nie poniose za nie skutkow.Ale lekarz mi je zapisywł aja je brałam.Na cere rzeczywiście działaja rewelacyjnie.Ale co dalej kto wie w przypdku brania nawet innych tablet anty.
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Jestem juz po biopsji to guz niezłośliwy teraz czeka mnie tylko operacja.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny...weszłam przypadkiem...Nie jestem juz dziewczyną - wasze wypowiedzi mnie zdumiały...
Używam plasterki Evra...pomagają na wszystko - świetnie regulują, nie tyje się, doskonałe samopoczucie...Dlaczego niszczycie wasze wątroby doustnymi środkami hormonalnymi?? Pozdrawiam Ania B. ps. koszt w niektórych aptekach /ok.42 zł na miesiąc/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
mój lekarz przepisał mi diane35 własnie la tego ze wyczułam w mojj piersi mały guzek i powiedział mi ze te tabletki maja taki skład hormonówze wspomagaja zwalczanie takich rzeczy jak rózne guzki i nawet rak szyjki macicyitp. a ja jakos mu uwierzyłam a guzek nie jest juz tak wyvzuwalny jak był- z reszta nie wiem czy całikiem go nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
to ciesze sie ze w sumie dobrze sie skonczyło
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Cóż każdy lekarz ma swoją teorię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane35
NO WIEC ODPOWIADAM DLACZEGO NKT Z NAS WCIAZ FASZERUJE SIE TABLETKAMI...
Niestety nie wszystko jest dla wszystkich... Antykoncepcja w plasterkach to rewelcyjna sprawa o ile nie ma sie problemow hormonalnych... Dziewczyny z nadmiarem testosteronu czy nadwrazliwoscia receptorow na ten hormon po prostu nie moga brac takich plasterkow, nawet trojfazowki odpadaja... Bo hormony w nich zawarte nie sa wystarczajaco mocne, by zapobiec dzialaniu meskich hormonow, sama jest najlepszym przykladem, po pol roku brania tabletek dostalam lojotokowego zapalenia twarzy, ktore przeszlo mi dopiero po zmianie tabletek na Diane, potem Yasmine i kuracji antybiotykami... POZDRAWIAm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Diane35
Cytat:
Teraz mnie oświeciło... te rozstępy na pupie to po Diane 35.. A ja się cały czas zastanawiałam od czego je mam (wiecznie jestem szczupła). Stosowałam te tabletki przez 3 lata jako antykoncepcja, po czym po konsultacji z innym ginekologiem, stwierdził że tych tabletek nie stosuje się jako antykoncepcja.. Aż brak słów!! Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj dostałam okres i tym samym zażyłam pierwszą pigułkę Diane. Dziś okres ustał - czy to normalne?
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.