|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
poniżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
168 | 74,01% |
powyżej 20 lat |
![]() ![]() ![]() ![]() |
59 | 25,99% |
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||||
Przyczajenie
|
Dot.: STEDIRIL 30-dlaczego wycofano??kiedy wroci do aptek??
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[qote=Justy]a argument o jakości to już w ogóle jest z kosmosu- może np. Schering do swojego "starego" Microgynonu i do "najnowocześniejszej" Yasmin sypie różny jakościowo etinylestradiol, z lepszych i gorszych źródeł, o różnej czystości???[/quote] jak już pisałam akurat nie o ten rodzaj hormonu chodzi... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ponieważ pigułki różnią się gestagenami, "dawki hormonów" można porównywać wyłącznie pod kątem dawki etinylestradiolu na początek polecam przystepną stronkę ANTYKONCEPCJA |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
peppergirl- zdalam mature juz jakis czas temu wiec dzieki za "dobre" rady. jak nie wiesz o czym piszesz to sobie odpusc komentowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
a powracajac do stedirilu, to powiem jeszcze, ze w Gliwicach znalazlam go w aptece na dworcowej, kilka metrow przed gazdowka
![]() ![]() ![]() edit: jest jeszcze w aptece 'pod roza' na toszeckiej ![]() Edytowane przez lilithin Czas edycji: 2006-06-30 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Przyczajenie
|
sorki, my foult - oczywiscie nie jest estrogenem. tak to jest jak się pisze w emocjach
![]() tym niemniej wiadomo że to gestageny decydują o efekcie antykocepcyjnym (czego dowodem jest minipigulka zawierająca jeden rodzaj hormonu), a estrogeny warunkują tylko "efekty śluzówkowe" antykoncepcji hormonalnej, jak również ograniczają występowanie krwawień miedzymiesiączkowych. logiczne zatem jest, że to raczej rodzajem i zawartością gestagenów w preparacie należy się kierować. zresztą - ja już milknę. jak pisałam, nie moja broszka co bierzecie. chciałam zwrócić uwagę na to że nie tylko cena jest istotna, a tu proszę - rozpętała się jakaś dziwna burza... bierzcie co chcecie, niech wam na zdrowie wyjdzie (choć wątpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikrogynon 21
No to od okresu i ja zaczne rać Microgynon . Mam nadzieje ze nie bede miala zadnych hustawek nastrojow itd
![]() to moje pierwsze tabletki miejmy nadzieje ze mnie nie zawiodą ![]()
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja tez je biorę od pół roku i nic mi nie jest. Żadnych dziwnych nastrojów czy coś, wszystko git
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam pytanie dotyczące jednoczesnego przyjmowania Microgynon 21 i leku Salipax(fluoxetinum). Ponieważ wiem, że skuteczność Microgynonu mogą zmniejszać leki uspokajajace ale niestety nie potrafię znaleść konkretnych informacji na ten temat. Prosiłabym rownież o informacje jakie leki obnizają skuteczność dzialania preparatu Microgynon. Wystarczą mi nazwy substancji czynnych.Dziekuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
ja brałam micro przez z 1,5 roku i mi nie służyły przytyłam 6kg,miałam różne nastroje,i lekką depresje,jakieś przebarwienia skóry
ale to nie znaczy że każda tak zareaguje ja tak zareagowałam mój orgaznizm jednym służy innym nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
to ja jeszcze w obronie. Schudłam po czterech opakowaniach ogólnie 3,5kg. Jestem zadowolona bo nie ma żadnych skutków ubocznych i libido jest wysokie. Oby tak jak najdłużej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Dot.: rigevidon
W czasie branie Rigevidonu strasznie bolały mnie piersi i dlatego zmienił mi gin na inne, ale moje libido było w jak najlepszej normie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
Poniewaz bardzo dobrze znosilam ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Dot.: stediril 30
są normalnie dostępne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Ja biore wlasnie mercilon, ale mam zamiar przerzucić sie na micro z przyczyn finansowych.
Boję się tylko przytycia jednak nie mam ku temu tendencji. Obecnie mercilon działa na mnie dobrze, bez zadnych skutkow ubocznych. Mercilon i Micro roznią się tylko zawartością ethynyloestradiolu (0.2- mercilon, 0.3- micro). Nie wiem jednak jak przenieść to do rzeczywistości. Czy ktoś może jakoś mi w tym pomóc?
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
ja też nie miałam tendencji do tycia a jednak po micro przytyłam 6kg...ostatnio wyczytałam że micro zatrzymuje wode w organiźmie,a tak nie powinno być
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Ja biore Microgynon prawie 2 lata. Dzięki niemu przytyłam, ale z apetytem to mam róznie. Moje libido nie spadło, ne wiem czy jest cos co może go obnizyc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
ja też brałam 2 lata i sie strzasznie pogorszyło przytyłam i miałam strasne huśtawki nastrojów nie byłam pewna czy to od tabletek,ale teraz już wiem że tak odstawiłam je 3msc temu i jyuż jest dobrze wracam do siebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
tez bede brala ale nie w celu zabezpieczania sie i troche sie boje :/ co organizm to inna reakcja :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ????? MICROGYNON 21 ??????
ach ten microgynon 21
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ????? MICROGYNON 21 ??????
tez odczuwam te niepoewnosc :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: microgynon21
tez musze jako lek brac :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Microgynon
ehhh to sie naczytalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
poruszylas dzis ten sam wątek kilka razy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
bo nie umiem wstawic go inaczej to panela. niby jakos w ustawieniach ale nie potrafie. a skoro mialam dzis czas aby poszukac czegos na ten temat to nastepnym razem poczytam. nie zrobilam chyba nic zlego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Dot.: Microgynon
Bralam Microgynon kilka lat temu.Jak zaczelam pierwsze opakowanie,w pierwszy dzien okresu oczywiscie,to lalo sie ze mnie ze 2 miesiace!!!!!!!Myslalam,z e sie wykrwawie.....lekarz nie pozwolil przerywac...Ale ja sama zdecydowalam-wyrzucilam to swinstwo!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Konto usunięte
|
Biorę je od kilku lat, czasem robię krótką przerwę. Piersi rosną po nich, ale to chyba zależy indywidualnie od organizmu, jedna kobieta zareaguje przyrostem piersi, inna nie
![]() A ostatnio staniały o 2zł, i kosztują niecałe 8zł, fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | ||
Rozeznanie
|
Biorę je od roku i jestem z nich zadowolona
![]() ![]() ![]() ![]()
Nikt mnie nie poznał i nie zna mnie za dobrzE Nie ważne co osiągnę,co stworzę,co zrobiĘ Dla ślepych głupców pozostanę taka samA Nigdy przed nikim głowy nie złożĘ Nigdy przed nikim nie padnę na twarZ Tutaj..czy w piekle..do końca z honoreM Taka już jestem..i to właśnie jA
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
znowu po kolejnych miesiącach dwoma rączkami podpisuję się pod tym że to dobre dla mnei tabletki. Libido spadło nieznacznie, ale jest wciąż wysokie.
Na dodatek dla informacji dodam, że zrobiono potrójne opakowanie, pudełko z trzema blistrami, kosztuje w niektórych aptekach 21,50 bodajże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:57.