![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: A gdzie gdańszczanki? ;)
Cytat:
![]() ![]() Kraków przede wszystkim jest miastem młodych ludzi. Ponadto są tam różne kultury, co mi się osobiście podoba, ludzie jakoś inaczej na siebie patrzą. A jakie tam są puby, kawiarnie!!! Jak będziecie to koniecznie zajrzycie do Alchemii na Kazimierzu, Absyntu (nie mylić z gdańskim), Centrali, Ministerstwa... Od tam jest tego od groma. I są to miejsca klimatyczne. A byłyście może w "naszym" BUFFECIE? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anonse przegladam na stronie internetowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na panie w dziekanacie akurat nie moge narzekac - mile kobiety, ale w mojej sprawie za malo wladzy maja i jutro mam sie stawic u dziekana... Chce studiowac drugi kierunek (z tego pierwszego chce sie obronic w pazdzierniku), ale prodziekan nie dal mi na to zgody twierdzac, ze mam sie skupic na jednym kierunku. A mi przeciez ta zgoda jest wlasciwie tylko potrzebna na jeden miesiac, do czasu az sie obronie.... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a o którym BUFFECIE mówisz, bo mi to nic nie mówi?
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Nafi, studiuję na wydziale filologicznym.
Jaki kierunek chciałabyś zacząć, a jaki będziesz bronić? aldenea, BUFFET to pub na terenie Stoczni Gdańskiej. Coś niesamowitego - jedyne takie miejsce w Gdańsku. Klimatycznie, a do tego ceny są jak najbardziej ok ![]() Edytowane przez naciulatko Czas edycji: 2010-09-20 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
politologia na wydziale nauk społecznych. dzięki moim studiom już wiem czemu ten wydział się nazywa wydziałem gier i zabaw. tylko dlaczego mi muszą tak na nerwach grać... a ja jutro się muszę dorwać do opiekuna praktyk, i jak go nie zostane to będzie źle, dla uniwerku... :P
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- ooo to dobrze wiedzieć, że coś takiego jest. jeszcze nie byłam, ale zajdę przy okazji. moją ulubioną miejscówą była zawsze pikawa.
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zaczac chcialabym cos zupelnie innego - administracje. Jutro sie okaze czy dziekan bedzie dla mnie laskawy... O tym pubie tez pierwsze slysze. Cytat:
![]() Tez lubie Pikawe ![]() A na imprezy najlepszy jest yesterday ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię Pikawę, Indygo aczkolwiek jeszcze bardziej Tekstylia (jeden właściciel). Ale moim numerem jeden w trójmieście jest właśnie BUFFET. W sobotę byłam tam ze znajomymi (słynnym Krzysiem
![]() ![]() Nafi, ja też filologię polską studiuję (będę od października ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Rozeznanie
|
bo już od czerwca staram się praktyki załatwić. najpierw opiekun praktyk stwierdził, że on nie wie czy ja potrzebuje skierowania lub umowy i kazał mi się dowiedzieć na własną ręke. jak się dowiedziałam, to on poszedł na urlop. to poszłam do dziekanatu, w dziekanacie babka na mnie nawrzeszczała, że o tym trzeba było myśleć wcześniej i nie wie co ze mną zrobić. wysłała do sekretariatu. ci z koleji odesłali mnie do biura karier. a oni też oczywiście nie wiedzieli jak mi pomóc i odesłali do opiekuna praktyk. już nic mnie na tej uczelni nie zdziwi.
mam niską tolerancję na łańcuszki szczęścia i na linki do konkursów, proszę nie wysyłaj mi ich. !szukam podręczników do nauki esperanto. Edytowane przez aldenea Czas edycji: 2010-09-20 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
witamy
![]()
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co to znaczy, że nie mam co nadrabiać? Oj, nieładnie
![]() Cytat:
![]() Co dzisiaj robiłyście, laski? Ja byłam z przyjaciółką na mieście (oczywiście nie podarowałyśmy sobie pizzy w Barbadosie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hhehe i juz od poczatku masz problemy z dziekanatem? Cytat:
Nam pomogla kierowniczka Biura Karier. Ochrzanila opiekunke praktyk, ze nic nie wie i powiedziala jej dokladnie co ma robic. Cytat:
Ja bylam na UG. Jak zwykle mnie zdenerwowalo, nic nie zalatwilam, bo nie bylo dziekana (szkoda, ze wczoraj kartki nie wywiesili. No ale po co skoro moge pojechac i sie rozczarowac ![]() Potem pojechalam do TZta na obiad i na zakupy. Kupilam sukienke w... tesco ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lubię takie sklepy, bo niedość, że można kupić rzeczy w super cenach, to jeszcze są one oryginalne i inne ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od dawna planuje taki rajd po lumpach. Teraz jak mam wiecej czasu moze uda sie to zrobic ![]() ![]() ![]() Moge zaraz zrobic foto sukienki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstaw zdjęcie!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Prosze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a mi się nigdy nie udało znaleźć coś ciekawego w lumpku. i bardzo żałuje, że nie mam tej zdolności. by mi się bardzo przydała. dla dobra mojego portfela :P no dzisiaj to miałam kolejną batalie na ug i dodatkowo mnie nerwy zżerały, bo mój Luby na rozmowe kwalifikacyjną dzisiaj szedł. mam nadzieję, że jej wynik będzie pozytywny dla Niego. więc dzień szalonej nerwówki jak na razie. a w tym Barbadosie dobrze dają jeść?
![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładna sukienka, podoba mi się! Co do Barbadosa - gdyby nie smakowało mi tam jedzenie, to nie chodziłabym ![]() ![]() Edytowane przez naciulatko Czas edycji: 2010-09-21 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dam sobie radę. Właściwie nie wiem jaki umysł mam bo i matmę i polski lubię, za to historii i fizyki nie bardzo ![]() I na Wrzeszczu mieszkam, na uczelnię blisko. Co do dzielnicy na razie się nie wypowiadam, nie mam zdania. Jak pomieszkam to może się wyrobi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Rozeznanie
|
Ahoj! Widzę, że wątek żyje i nawet ma się dobrze. Ja po długiej nieobcności wracam na wizażowe forum i proszę - zaskoczenie.
Trzy pytania. Gdzie konkretnie jest ten pub na terenie stoczni i czy to tam dają piwo za 4zł? Mój tż ostatnio zabrał mnie w tamte rejony, ale pubu, którego szukaliśmy już nie było ![]() I skoro mamy nowe studentki w Gdańsku można by się wybrac na jakieś spotkanie, ja na gumie studiuje, fakt faktem 3 rok już, ale moja koleżanka na 1 rok inżynierii biomedyczno-mech się dostała (o ile ni pomyliłam kierunku) i widzę, że tu też ktoś coś o tym wspominał, może warto się wymienic informacjami o studiach, pubach, klubach, lumpkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie konkretnie się znajduje? Nie potrafię wytłumaczyć. Trzeba przejść przez bramę w Stoczni (bez problemu wpuszczą o ile powiesz gdzie się wybierasz), następnie skręcasz w lewo (idąc szynami), a kawałek za jest ścieżka w prawo. Nią do końca, i znów w lewo ![]() Co do spotkania to nie odmówię ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Widzę, że nowe osoby dołączyły. Fajnie by było w końcu się spotkać, szczególnie że jest nas coraz więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szlam tylko z samym skierowaniem i ubezpieczeniem... Co do Barbadosa - jadlam tylko pizze, smaczna ![]() Cytat:
![]() O, bylam w tym lumpku! W sumie nic nie znalazlam, ale poprobuje jeszcze ![]() I oczywiscie jestem jak najbardziej na TAK, jesli mowa o spotkaniu ![]() Co do klubow - zwykle chodze do yesterdaya lub autsajdera. Lubie jeszcze intro - jest tam tak hmm kameralnie. Puby - fajne jest Cico (to raczej hmm kawiarnia? nie wiem), Pikawa i Indygo (pisalam o tym wczesniej) Chociaz ze wzgledu na ceny to nie sa takie typowo studenckie miejsca... Pizze lubie z Kosa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no widać, że wątek ładnie odżył. to cieszy moje oczy ![]() jestem na tak ze spotkaniami. zróbmy coś w tym kierunku
![]() |
![]() |
#205 |
Zadomowienie
|
Ulalaaa, ale tu ruch tutaj. Super
![]() Cześć dziewczyny ![]() PS. Co to za Krzyś :P PS2. Przydałoby sie jakieś spotkanie wymiankowo ciuchowe ![]() Edytowane przez moniar83 Czas edycji: 2010-09-22 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Właśnie wróciłam z BUFFETU. Byłam z dwiema koleżankami i trochę popiwkowałyśmy, więc zaraz uciekam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewuszki, jutro czeka mnie ciężki dzień, bo wstaję rano i pakuję się... Wyjeżdżam do Pucka, bo jestem kadrą podczas Spartakiady (imprezy żeglarskiej dla drużyn harcerskich wodnych). Wracam dopiero w niedzielę. Natomiast jeśli chodzi o spotkanie to w przyszłym tygodniu jak najbardziej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeżeli spotkanie ma być w tygodniu to nie ma sprawy, byle nie weekend w przyszłym tygodniu, bo na ślub ide (jak ja kocham takie "imprezy", zwłaszcza jak nie mam w co się ubrać ![]()
![]() |
![]() |
#208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kiedys czesto chodzilam do Autsajdera na karaoke. Z tym ze to jest taki typowo studencki klub... Nie zapomnij sie dobrze bawic ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
no tak racja, tylko ja na prawdę nie mam w co się ubrać :/ znacie może namiary na jakieś sklepy z sukienkami w przyzwoitych cenach i normalnym rozmiarze (dla przykładu h&m damski ma dla mnie zawyżoną rozmiarówkę, wszystko wielkie)? bo już złaziłam alfe, galerie bałtycką i manhattan i nic nie ma ciekawego, albo ja źle patrzę...
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie nie za ciekawie brzmi, ale ja 2 lata temu kupilam tam sliczna sukienke za niecale 100 zl wlasnie na wesele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.