![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie od 01-10-2009, -10kg, mniej lub więcej.
Cytat:
![]() mnie też się marzy schudnąć do Bożego Narodzenia. tak, żebym ważyła 52... 50 kg... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
![]()
witam dziewczynki
dziś 9 dzień mojej diety i 4,5 kg mniej - sam asię dziwię - ale to działa rano po przebudzeniu 10 minut szybkiego chodzenia - moze mało - ale jak na początek dnia gdy wszyscy jeszcze śpią to nieźle. póxniej do poracy - w pracy jem bułeczkę z żółtym serem i kilka biszkoptów, wszystko popijam herbatą czarna lub zieloną. około 12:00 jedna tabletka meridii. w pracy jedna butelka wody gaz/niegaz. do godziny 16:00 nic nie jem w domu dopiero obiad około 17:00, później jeszcze jedna herbata. i koniec dnia. tak od 9 dni i efekty są a głodna nie jestem. do tego jeszcze skakanka i w domu hula hop z masażem. chciałabym utrzymać tą dietę do końca roku i zgubić około 12-15 kg jestem dobrej myśli najgorsze chyba za mną. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- witaj kochana też jestem z Gdańska opowiedz mi proszę jak udało się Tobie zgubić az tyle kg i w jakim czasie i co robiłaś pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki.
Dzis na sniadanko zjadłam 2 kromki ciemnego pieczywa z serkiem ziarnistym ...i czuje sie tak syta ze spokojnie moglam sie obyc z jedna kromka lecz cóż. Na obiad planuje zjesc tylko 2 danie takie normalne tylko mniej.
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() pogoda rzeczywiscie marna,nawet na spacer nie chce sie wyjsc ![]() ![]() dzien zaczełam od pół kanapki z kiełbaska domowa,teraz zajadam jabłko,hmm zjadłabym cos słodkiego ale wiem ze nie moge,na wage narazie nie wchodze bo sie boje ze nieschudłam nic tylko przytyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pół roku temu urodziłam, a od niecałych 5 miesięcy zawziełam się, żeby zgubić to co w ciąży przyrosło. (Niestety ostatnio brak mi sił i mam chwile podłamania) ale na początku robiłam zapiski tego co jem i ile to kcal. (Byyyło tego dużo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-10-15 o 11:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
ja SB zaczynam w sobotę. ciekawe jak to będzie... ja też poproszę o motywację...
![]() kochana ![]() ![]() ![]() wówczas po skończonej diecie porównamy efekty ![]() co Ty na to ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Heyyy spóźniona ale mam nadzieję, że mogę się dołączyć
![]() Hm... pOstanowiłam schudnąć bo nie mogę się patrzeć na mój wielki brzuch:-/ Nastawienie mam mocne ale zobaczymy jak to wyjdzie... Wzrost: 173 cm Waga: 66 kg Cel: jak na razie 60, a najbardziej 58 ![]() Pliss dziewczynki wspierajcie mnie ![]()
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
hehe... to ja też Ci pomogę
![]() ![]() SB jest chyba bardzo skuteczne, chociaż ja osobiście wierzę w Monitgnaca (aczkolwiek kawy nie potrafię się wyrzec i nie jestem taka radykalna jak kiedyś, czyli nie dzielę już posiłków na tylko tłuszczowe albo węglowe - jem kombinacje, bo mi łatwiej, ale staram się, żeby IG potraw było niskie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak mężuś wróci z pracy, zje kopytka (niestety nie mojej roboty - mamusinej ![]() pokażę Ci co dostałam od wizażanki z zupełnie innego wątku. troche poprawiłam, bo ja lubię, jak jest uporządkowane. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Przyczajenie
|
Magianenko
powiedz mi kochana, ile można zgubić w pierwszej fazie? rozumiem, ze to co jest w załączniku to to co trzeba jeść i nic poza tym ... i tak sporo tego - ale to dobrze nie ma tu monotonii no ale ile mozna zgubic ? zaczniemy razem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
- pierwsza faza - trwa 2 tygodnie, wymaga najwięcej dyscypliny i wysiłku. organizm odzwyczaja się od złych nawyków żywieniowych. rezygnujemy ze słodyczy, owoców, pieczywa, ryżu, makaronów, ziemniaków. w tym czasie możemy schudnąć nawet 6kg.
- druga faza - jest już dłuższa i mniej restrykcyjna, pojawiają się nowe dozwolone produkty (np. owoce). jej czas trwania każdy dobiera indywidualnie. - trzecia faza - organizm przywyknął do zdrowego stylu życia, umiemy tak komponować menu, że możemy jeść wszystko, byle z umiarem. Cytat:
![]() Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2009-10-15 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() jestem gotowa jutro - jesli bedziesz juz znała dokładne menu - prosiłabym cie o podanie tego co bedziesz jadła w pierwszy dzień diety kupię to samo ![]() i zaczynamy nasze odchudzanie chciałabym zgubić 12-15 kg do świąt mam nadzieje ze realne będę też ćwiczyła: skakanka i hula hop + rowerek jakis fitness dvd kupie i bede cwiczyła aha:stosuję meridię - mam nadzieje ze to nie spowolni spadku wagi - ale pomaga mi w wilczym apetycie któego nie mam już od 9 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
pykawka uważaj, zmień tą bezsensowną dietę! Przecież y jesz koło 500kcal dziennie! Meridia działa na ośrodek sytości w mózgu, teraz jest fajnie, waga Ci leci (nie przeraża Cię fakt, że tak szybko schodzisz?), ale jak odstawisz ten lek to jojo masz jak w banku. Powinnaś jeść co najmniej 1200kcal. Rujnujesz sobie metabolizm. Pomyśl o swoim zdrowiu, skórze, włosach, paznokciach i przyszłości. Może i łatwo zgubić w ten sposób kilogramy, ale podobno najtrudniej jest utrzymać nową wagę. Dieta to przecież zmiana nawyków, przemyśl to.
"Jeśli nie odważysz się zrobić kroku, nigdy nie dowiesz się tego, do czego jesteś zdolny. Ufaj po prostu, że w nowej sytuacji dasz radę"! Edytowane przez Djapira Czas edycji: 2009-10-15 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
wszystko rozumiem!
ale... muszę Ci powiedzieć ![]() wiec wydaje mi się że pomimo wszystko warto poza tym ćwiczę, za kilka dni mam zamiar zmienic skłądniki jedzenia, zamiast biszkoptów wrzucę jabłko, a na obiad będę jadać warzywka na parze, tj brokuł, kalafiorek, marcheweczka i kawałek rybki tym na prawdę można najeść się do syta i nie czuć głodu ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- zmiana nawyków jest w mojej "diecie" chociaz nie nazwałabym tego "dietą" po prostu uczę się jeśc na nowo wszędzie "mówi się", by nie jadać po 18:00 i to jest punkt pierwszy - nie jadam juz po obiedzie jem warzywa, rano dostarczam organizmowi śniadanie! pijam herbatę zieloną. nie palę, nie piję, nie jem słodyczy, zaczynam "się ruszać" i przede wszystkim znalazłam wizaż by porozmawiać z kimś o tym co robię. szukam wsparcia i motywacji przecież jestem "dużą dziewczynką" i wiem, zeby samej sobie nei szkodzić, bo przeciez mam dla kogo żyć.. nie stosuję głodówek! jem, ale bez dojadania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
oj... no te kije troche podziałały motywująco
![]() ![]() Magialena nie bardzo wychodzi dodanie mi zdjęcia jeśli się udało o to moj diabeł, jeśli nie no to nie zobaczysz ![]() Pozdrawiam
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, tylko bez kłótni, co?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
dzięki dzięki
![]() a dziewczyny myślę nie tyle co się kłóciły, a ostrzej sobie podyskutowały. Każda z nas ma swoje poglądy i Djapira trochę ostrzej poinformowała Pykawkę (z resztą słusznie) o szkodliwości meridii i jej niskokalorycznej diecie, ale skoro Pykawka chce spróbować diety SB dostarczy sobie więcej kalorii i napewno będzie to zdrowsze niż jedna bułka na pól dnia ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- a co do diety SB to na sniadanko: szklanka soku wielowarzywnego (tymbark-śródziemnomorski, zielona herbata, zjem sobie omlecika (2 jaja, 2 łyzki wody-wymieszać-na patelnie-na oliwie z oliwek) gdy juz będzie gotowy posypac serem mozzarellą, złożyć, zapiec serek pyyycha ![]() na drugie sniadanko: 2 plastry wędliny na liściach sałaty lunch : sałatka (wędlina pokrojona w kawałki, papryka zielona, czxerwona, sałata, mały pomidorek, skropić cytryną i pieprz) obiad: filet z inyka
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Ja się z nikim nie kłócę
![]() ![]() Dziewczyny jak ja pokochałam zakupy, masakra ![]() I dziś się ładnie trzymałam, mimo imienin babuszki i mamy ![]() Pulpecik a diabełek jak ma na imię? Śliczny Maluch, a oczka boskie! ![]()
"Jeśli nie odważysz się zrobić kroku, nigdy nie dowiesz się tego, do czego jesteś zdolny. Ufaj po prostu, że w nowej sytuacji dasz radę"! Edytowane przez Djapira Czas edycji: 2009-10-15 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
ja nawet przez ułamek sekundy nie pomyslałam, ze moja odpowiedź moze być brana za kłótnię
dziekuje za wszelkie uwagi, ale na prawde tych kalorii nie jest tak mało dziewczynki 3majcie sie i do juterka moze Djapira ma rację, ![]() ale będe próbowała sposobem który uważam za skuteczny bo moja waga zalezy od tego co mam w głowie ![]() trzymajcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
15 dni bez słodyczy
![]() pulpecik88 - super bobo, ładnie się spisałaś ![]() ![]() ![]() Miłego dnia, dziewczynki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Pykawka, powodzenia
![]() ![]() eZet jeśli waga Ci spada przy takich ilościach to nie schodź, bo po co ;> Weekend się zaczyna, super! ![]() Miłego dnia dziewuszki ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Raczkowanie
|
Nie ważna ilość lecz jakość jedzenia
![]() ![]() Ja sobie zakupiłam jakiś czas temu ksiązkę dieta south beach. Mnóstwo pomysłow i przepisów ![]()
![]() |
#205 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim
Jestem zła jak cholera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
a gdybyś do diety dodała ćwiczenia? ale nie jakieś tam przysiady/brzuszki, ale rower/bieganie/marsze? ja po swoim organiźmie wiem, że puchnę jeśli przesadzę z węglowodanami... Może ograniczenie coś da?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
hey dziewczynki
![]() jakoś wcziraj pierwszy dzień zleciał zjadałam: śniadanie: herbatka zielna + jabłko Obiad: 7 racuszków z jabłkami takich malutkich Dodatek: kilka paluszków ;-/ <niezadowolona> kolacja: bułka z sekiem białym +plaserek żółtego Ech.. dzisiaj tez zielona herbatka, wafelek ryżowy z szynką (chudą), jogurt n 2. śniadanko i teraz obiadek: ziemniaczki i kawałek piersi duszonej + 2 ogóreczki kiszone.. ![]() a co do ćwiczeń znalazłam super zestaw 10 minutowy. dla tych co nie lubią ćwiczyć myślę, że w sam raz ![]() ja wczoraj raz zrobiłam ale myślałam że umrę dzisiaj rano.. miałam tak spięte mięśnie że szok.. Powiem tak:. KRÓTKO ALE EFEKTOWNIE ![]() 3mjcie się laseczki ![]() buziaczkiii ![]()
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Analija 27 nie poddawaj się! Jeśli podjesz slodkie poćwicz, spal kalorie
![]() eZet brzuszki i przysiady to ćwiczenia jak każde inne. Ja robiłam po 100-150 dziennie nie musze chyba mówić, że dało się zauważyc efekty ![]() Nie wiem tylko czemu ostatnimi czasy taki leń mnie ogarnął ![]()
![]() |
#209 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() faktem jest to ze nigdy nie byłam na zadnej diecie bo niemusiałam choc jadłam niemało,dlatego kazda rada mi sie przyda bo niewiem co moge a czego nie,bo nie bardzo wiem np po czym mam wzdęcia,a przeciez wtedy brzuch gozej wystaje.Nic słodkiego nie zjadłam-z czego sie ciesze,tylko wiesz eZET mnie tam nie ciągnie az tak za słodkim poprostu czasem mam ochote,poza tym ja nic nie słodze,pije tylko wodę,cherbatkę bez cukru-a troche cukru to chyba tez moze byc w organizmie??Nie jestem obrazalska i naprawdę kazda rada mi sie przyda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
no pewnie że tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zresztą co ja piszę, wszystkie wygramy!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.