Najgorsze wesele na jakim byłaś/ byłeś.. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-13, 08:30   #181
sine.ira
BAN stały

Dot.: Najgorsze wesele na jakim byłaś/ byłeś..

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
A potem: "zrób to i to, daliśmy Ci samochód, należy się jakaś wdzięczność!". Wolę nie wiązać się takimi "wdzięcznościowymi" zależnościami, nawet porshe bym nie wzięła. Nie zapracuję, to nie będę miała.
Nie no, to zależy jakich się ma rodziców. Ja nie mówię o toksycznych, bo z takimi to faktycznie najlepiej na fotografii - wiem coś o tym.
Tyle, że wcześniej jako argument podałaś to, ze głupio brać prezenty od rodziców, bo to ich pieniądze i się nie ma do nich prawa.

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2011-09-13 o 08:32
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 08:32   #182
_Juliette_
Wtajemniczenie

Otóż to. Nie biorę, bo wiem, że gdybym wzięła taki darmowy, łakomy kąsek, to na bank by mi stanął w gardle.
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 08:33   #183
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Juliette_ Pokaż wiadomość
Otóż to. Nie biorę, bo wiem, że gdybym wzięła taki darmowy, łakomy kąsek, to na bank by mi stanął w gardle.
OK, jasne. Wcześniej po prostu podawałaś inny powód.
Stary 2011-09-13, 08:34   #184
Dagunia
Komplikatorka

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Masz zdrowe podejście do tematu, idź i rozmnażaj się Szkoda, że tak mało ludzi myśli o zabezpieczeniu (chociażby częściowym) startu swoich dzieci w dorosłe życie. Ale co tu wymagać od ludzi, którzy w większości nawet nie widzą sensu w ubezpieczeniu własnej chałupy, o własnej starości nie wspominając. Bo przecież jakoś to będzie, c`nie ?
Padłam
Mam to po mamusi A tak serio to od jakiegoś czasu ( nie od mojego urodzenia bo kiedyś nie było takich rzeczy) rodzice przelewają jakies pieniądze na dodatkowe konto ( czasami 100, czasami 200 w zależności ile mogą) i już uzbierało się 20 tys a ciągle odkładają Powiedzieli że albo to będzie mój prezent ślubny albo mogę to sobie dołożyć do zorganizowania wesela. Pomyslałam że kurcze ale to fajny pomysł. Nie klepne się i nie dam w prezencie dziecku 20 tys a odkładac po 100 zł to ani się nie odczuje a jaka satysfakcja i radość
Stary 2011-09-13, 08:36   #185
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

No niestety - bardzo dużo zależy od rodziców. Ja każdy prezent większy muszę odchorować, ponieważ przy najbliższej okazji wytkną mi.
Dlatego ograniczam się w tym co przyjmuję...

Na pewno nie chciałabym, aby moi rodzice kupowali dla mnie: dom/samochód/wyprawiali wesele, ponieważ to już gruba przesada. Pomoc potrzebna i owszem, ale nie urządzanie całego życia.

W zdrowych relacjach rodzice taką pomoc traktują jako spełnienie, radość - nazwijcie jak chcecie, ale są też sytuacje szantażu. "bo my Tobie tyle daliśmy, a Ty teraz..." bla bla bla

Edytowane przez BajaderkowaBaba
Czas edycji: 2011-09-13 o 08:37
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 08:41   #186
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
No niestety - bardzo dużo zależy od rodziców. Ja każdy prezent większy muszę odchorować, ponieważ przy najbliższej okazji wytkną mi.
Dlatego ograniczam się w tym co przyjmuję...

Na pewno nie chciałabym, aby moi rodzice kupowali dla mnie: dom/samochód/wyprawiali wesele, ponieważ to już gruba przesada. Pomoc potrzebna i owszem, ale nie urządzanie całego życia.

W zdrowych relacjach rodzice taką pomoc traktują jako spełnienie, radość - nazwijcie jak chcecie, ale są też sytuacje szantażu. "bo my Tobie tyle daliśmy, a Ty teraz..." bla bla bla
Wiesz, jak ktoś jest wredny i nie nadaje się na rodzica, to zawsze znajdzie coś, co może dziecku wytknąć, np. a ja ci kiedyś doopę podcierałam/em. Patologia moim zdaniem. Fakt, że dość często występująca.
Stary 2011-09-13, 15:32   #187
jammie
Przyczajenie

off top zresztą kolejny bezsensownym, bo każdy ma swoje racje i będzie się ich trzymał. proponuje wrócić do pierwotnego tematu wątku.
jammie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 16:34   #188
rybenka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
No ale chyba"do tanga" trzeba dwojga, co nie? Mój samochód dostałam od rodziców za zrobienie prawka, mieszkanie TŻ dostał na 18 od rodziców, wszystkie samochody kupił za swoje pieniążki, może źle się wyraziłam, ale chodziło mi o to, że nie uważam, że to jest duża kasa, a nie, że jest łatwa do zarobienia Po prostu te 50 tysi dla kogoś, kto już wszystko ma i w dodatku jest oszczędnym i nie kupuje ubrań od Chanel to kasa która po prostu leży na koncie...

I ostatnie... Nie zmuszajcie się do chodzenia na wesela, jeśli tak bardzo się bronicie przed tym... "Bo wypada" to nie jest argument, a ja wolałabym ,żeby mi ktoś odmówił i nie przyszedł niż żeby męczył się w najważniejszy dzień mojego zycia bo po prostu nie lubi wesel... To wesele jest robione dla gości, żeby uczcić ten wspaniały dzień, całe skakanie nad tym wszystkim - jedzenie, muzyka, myślenie o tym gdzie kogo usadzić, żeby wszyscy byli zadowoleni - to jest dla nich, żeby było im tak dobrze jak nam w tym dniu - ja to tak widzę. A nie w myśl zasady "zastaw się a postaw się" czyli na pokaz jak niektore z was to odbierają....

PS. Aaale mam nadzieję, że to nie zabrzmiało, że ja robię wielkie wesele, b nawet nie jesem zaręczona,nic z tych rzeczy (jeszcze )) Po prostu wiem ile PM wkładają w to wysiłku
:O:O dostałaś samochód za to że zdałaś prawo jazdy? a on mieszkanie na 18?
hmm... szczerze mówiąc nie uważam żebym była biedna, za bogatą też się nie uważam, żyje się nam tak że niczego mi nie brakuje , ale kurs prawa jazdy dostałam od rodziców na osiemnaste rodziny (nie w całości) myślę że 1/3 lub ciut więcej musiałam sobie dopłacić, finansowany był w większej części nie dlatego że więcej nie mają. Nie wyobrażam sobie dostać samochód za to że "zdałam", jak zdasz jakiś egzamin na studiach też dostajesz samochody? Ciekawe co dostałaś z maturę... taki jakby system motywacyjny..

`Jeśli któraś z was ma ksiązke TORI SPELLING - "STORI TELLING" bardzo prosze wejdż w watek poniżej !

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=288532
rybenka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 16:47   #189
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 16:51   #190
NibyNic
Zakorzenienie

ale chwila - są samochody i są Samochody i są SAMOCHODY, mojemu TŻ rodzice też kupili samochód gdy przyszedł do domu z Prawem Jazdy - i raczej nie kosztował on dużo więcej niż cały kurs, który TZ opłacił sam, ale jednak jeździł i samochodem był

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-13, 18:07   #191
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

to bylo ze 3 lata temu.
Wesele PM z Anglii,mial byc wypas ,sala wypasna 150 ludzi a bylo.....
1.brudne sztucce,szklanki itd
2.za malo jedzenia
3.nocleg mial byc okazalo sie ze nie ma (dystans do domu 200km a ja alkohol we krwi-mial byc nocleg).
4.nocleg jednak sie znalazl,poprawin nie bylo ale za to ojciec pana mlodego przyniosl nam do domku w ktorym nocowalismy m innymi z swiadkiem ....sniadanie.
Jemu i tylko jemu.
Pojechalismy prosto do McDonalda.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-13, 18:10   #192
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Wiesz, jak ktoś jest wredny i nie nadaje się na rodzica, to zawsze znajdzie coś, co może dziecku wytknąć, np. a ja ci kiedyś doopę podcierałam/em. Patologia moim zdaniem. Fakt, że dość często występująca.
no, no to mam właśnie na myśli

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
to bylo ze 3 lata temu.
Wesele PM z Anglii,mial byc wypas ,sala wypasna 150 ludzi a bylo.....
1.brudne sztucce,szklanki itd
2.za malo jedzenia
3.nocleg mial byc okazalo sie ze nie ma (dystans do domu 200km a ja alkohol we krwi-mial byc nocleg).
4.nocleg jednak sie znalazl,poprawin nie bylo ale za to ojciec pana mlodego przyniosl nam do domku w ktorym nocowalismy m innymi z swiadkiem ....sniadanie.
Jemu i tylko jemu.
Pojechalismy prosto do McDonalda.
powiem tylko jedno: LLLLLLLLLLLLLLLLLLLLOOOOO OOOOOOOLLLLLLLLLLL

Ja też trafiłam na ślub brata mojego Tż gdzie ojciec panny młodej podszedł do naszej grupki - stały dwie panie i dwóch panów (w tej grupie ja) - przywitał się TYLKO z chłopakami, nas olewając
Matka Panny Młodej cały czas miała obrażoną minę... żal
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-09, 19:39   #193
squirrelqa
Zakorzenienie

Odświeżam.
Minęło prawie 10 lat od ostatniego wpisu i zastanawiam się, czy obecnie nadal natraficie na tak okropne wesela?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

squirrelqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-11, 17:05   #194
tinkerver2
Zakorzenienie

Nie wiem, czy to było "najgorsze wesele na jakim byłam" i odpowiedź powinna iść do wątku "najgorsze zachowania gości", ale na weselu mojej siostry jej szwagierka (czyli siostra Pana młodego), lat 40 schlała się, zgubiła buty, łaziła z kiecka w rajstopach, uciekała przed rodzicami, łaziła pod stołami, o 21 rodzice próbowali ją "usunąć" z przyjęcia, to schowała się w toalecie.
Z drugiej strony świadek męża poprosił o zaproszenie jego ciotki, żeby się zajmowała jego dziećmi, (on, żona, ciotka + 2 dzieci), po czym kompletnie olał wesele. Tzn nie zrozumcie, że jako świadek miał jakieś zadania wynikające z bycia świadkiem. Nie, umówili się przed ślubem, że będzie dbał o alkohol na stole... Po czym w ogóle olał temat i siedział z żoną i ciotka przy stole, obok wózka z niemowlakiem (dzieciak miał 2 miesiące!), a drugie dziecko latało pod stołami i zaczepiało gości. Ogólnie wesele było od 15 do 22-23, nie pamiętam. Alkoholem na stole zajął się kumpel siostry, i gdyby nie on, to chyba sam Pan młody by dokładał butelki na stół.

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka
tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-11, 17:50   #195
Mimiko
BAN stały

Najgorsze wesele na jakim byłam odbyło się z 8 lat temu. Było to wesele mojej kuzynki, które organizowała w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia. Przejechałam pól Polski zamiast siedzieć w domu i odpoczywać po to, żeby na weselu umierać z głodu, bo jedzenie było paskudne i na dodatek mało. Nabawiłam się okropnego bólu głowy, więc ledwo siedziałam przy stole, modląc się o koniec imprezy. Wesele ewidentnie było robiona po kosztach, bo kelnerzy dosłownie zabierali jedzenie z talerzy. Nałożyłam sobie porcję, wyszłam do toalety a jak wróciłam to już wszystko było sprzątnięte. A potem kuzynka pakowała to jedzenie do samochodu już koło 2 nad ranem.
Mimiko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-02-11, 23:02   #196
Tajfa
Raczkowanie

Miałam być- nie dotarłam, bo...

Pan młody z 3 tygodnie przed weselem, w gronie znajomych, gości wesela, zaczął wyliczać ile od kogo dostanie, kto się „szarpnie” a kto poskapi... na wszystko z przejęciem przytakiwała mu przyszła panna młoda z komentarzami, „a x wydał na garnitur 500zl to na pewno do koperty nie da mniej”.

Wypisałam się z wesela i tej znajomosci 😉
Tajfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-12, 06:51   #197
j_fly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tajfa Pokaż wiadomość
Miałam być- nie dotarłam, bo...

Pan młody z 3 tygodnie przed weselem, w gronie znajomych, gości wesela, zaczął wyliczać ile od kogo dostanie, kto się „szarpnie” a kto poskapi... na wszystko z przejęciem przytakiwała mu przyszła panna młoda z komentarzami, „a x wydał na garnitur 500zl to na pewno do koperty nie da mniej”.

Wypisałam się z wesela i tej znajomosci
Buractwo level hard

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-15, 16:57   #198
Wizazanka1988rok
BAN stały

Na szczęście nie przypominam sobie takiego
Może dlatego,że sama byłam dość pijana

Wizazanka1988rok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-16, 07:51   #199
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Może nie w kategorii najgorsze
Upał ponad trzydzieści stopni na dworze, a my w drewnianej a la stodole z blaszanym dachem bez klimatyzacji, za to z jednym przemysłowym wiatrakiem.
DJ miał przygotowaną playlistę, ale puszczał inne smętne kawałki, do których nikt nie chciał się bawić. Było kilka interwencji ze strony gości... i nic
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-02-16, 11:03   #200
Tajfa
Raczkowanie

No słuchałam tego z dobre 3 minuty bo nie wierzyłam w to co słyszę 😂

W temacie wesel wiecie co mnie dziwi? Ze państwo młodzi często obrażają się na tych którzy na wesele nie przychodzą- z różnych powodów.

Znajomi się na nas obrazili, bo nie przyjechaliśmy na ich wesele, chociaż daliśmy znać w czasie wyznaczonym do potwierdzenia czy odwołania. Ja nie wiem, ale dla mnie to strasznie egoistyczne.
Stary 2020-02-16, 11:51   #201
Wizazanka1988rok
BAN stały

Cytat:
No słuchałam tego z dobre 3 minuty bo nie wierzyłam w to co słyszę

W temacie wesel wiecie co mnie dziwi? Ze państwo młodzi często obrażają się na tych którzy na wesele nie przychodzą- z różnych powodów.

Znajomi się na nas obrazili, bo nie przyjechaliśmy na ich wesele, chociaż daliśmy znać w czasie wyznaczonym do potwierdzenia czy odwołania. Ja nie wiem, ale dla mnie to strasznie egoistyczne.
Pewnie bardzo chcieli żebyście byli,moja znajoma też się na mnie obraziła jak nie przyszłam ale później jej przeszło

Wizazanka1988rok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-16, 12:45   #202
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Cytat:

Zależy jaka jest wasza relacja. Mi na pewno byłoby przykro, gdyby ktoś dla mnie ważny nie przyszedł. Nie wiem, czy obraziłabym się (pewnie zależy od powodu), urwała kontakt, ale tak zwyczajnie, po ludzku, byłoby mi smutno, że nie ma kogoś, z kim bardzo chciałam świętować.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-17, 08:53   #203
Sabrinasab
Raczkowanie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;87591981]Zależy jaka jest wasza relacja. Mi na pewno byłoby przykro, gdyby ktoś dla mnie ważny nie przyszedł. Nie wiem, czy obraziłabym się (pewnie zależy od powodu), urwała kontakt, ale tak zwyczajnie, po ludzku, byłoby mi smutno, że nie ma kogoś, z kim bardzo chciałam świętować.[/QUOTE]

Mi też byłoby przykro, gdyby ktoś kogo bardzo lubię nie przyjechał na wesele, bo nie. Rozumiem ważne powody, ale jeżeli przyjaciołom nie zależy, żeby być w takim momencie razem, to trochę weryfikuję wtedy taką przyjaźń. O dalekich znajomych, czy dalekiej rodzinie nie mówię, bo takich nie zapraszaliśmy.

Co do tematu to raz byłam na weselu, gdzie były praktycznie same zboczone zabawy weselne, aż do teraz mam ciarki żenady jak sobie przypominam co niektóre z nich. W ogóle dla mnie takie zabawy powinny być zakazane i jestem szczęśliwa, że raczej już są rzadkością, a nie standardem.
Sabrinasab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-17, 09:48   #204
Natalie_Alex
Zadomowienie

Moja mama była kiedyś na ślubie w kościele (lata temu, jakiś koniec lat 70-tych lub początek 80-tych), którego oddawał ksiądz, który był kompletnie pijany. I to podobno był do tego stopnia, ze ledwo stał, co chwila się przewracał, na nogach miał jakieś bambosze, które w końcu zgubił, gadał głupoty i przekręcał słowa przysięgi. Wszyscy się zaśmiewali, a później dyskutowali, ze ten ślub nie powinien być nawet uznany, ale młodzi nie chcieli go anulować i takie właśnie jest z niego wspomnienie do dziś.

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

I jeszcze jedno wspomnienie mojej mamy i babci, ale to jeszcze z lat 50-tych. Sąsiedzi mojej babci wyprawiali wesele u siebie w mieszkaniu. Zaprosili mnóstwo ludzi, którzy przejechali z 300 km w całkowita śnieżyce, by tam się znaleźć. Tymczasem sąsiadka nawet nie przygotowała wystarczająco jedzenia, przychodziła w nocy do mojej babci, by coś jej pożyczyła. Dodatkowo była kiepska kucharka i dodała przypraw typu cynamon do mięsa, przez co ludzie i tak nie chcieli tego jeść. W końcu cześć gości nawet siedziała w kuchni mojej babci, bo w tamtym mieszkaniu nie mogli się pomieścić. A na koniec jeszcze wysiadł prąd.
Natalie_Alex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-17, 11:52   #205
Konto usunięte

Jeszcze mi się przypomniało jedno fajne wesele, kiedy to po ślubie wszyscy pojechali już do domu weselnego i czekają przed drzwiami, czekają... Mija pół godziny - no ok, młodzi muszą coś tam pozałatwiać, popakować rzeczy itp. Mija godzina... może zabłądzili. Mija półtorej godziny, dwie godziny, już mocno po 20, na sale ciągle nikt nie zaprasza, wszyscy źli, głodni, wiadomo wódeczki też by się już napili, dzieci głodne i znudzone płaczą, więc niektórzy już dawno zapomnieli o zwyczaju czekania na młodych i weszli na salę i jedzą przystawki i ciasta rękami, bo ile można, obsługa też już nie w sosie, bo jedzenie stygnie, a ludzie domagają się to talerzyków, to proszą o zupkę, zespół też nie wie o co chodzi i co tu robić. Ogólny armagedon. Co się okazało?

Młodzi pojechali robić zdjęcia w plenerze.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-18, 11:30   #206
ts100
Raczkowanie

GG do ts100

Cytat:

Kuzyn obraził się na mnie, że nie pojechałam na jego wesele ok. 500 km (ja niezmotoryzowana, nie miałam z kim się zabrać autem a autobusem/pociągiem to wycieczka z przesiadkami + taksówka) - nie pojechałam dlatego, że kilka m-cy wcześniej zmarła nasza babcia, ja w dalszym ciągu byłam w żałobie, zajmowałam się nią do ostatnich dni i ciężko to przeżyłam; on widział ją raz w roku... Więc focha ma od kilku lat i kontaktu brak. Ale jakoś nie tęsknię za tym.

Podobnie koleżanka - kiedyś bardzo dobra - dziś mijamy się bez słowa na ulicy. Zaproszenie wręczyła mi dosłownie na ulicy (a byłyśmy - tak mi się wydawało - dość blisko ze sobą), a co najlepsze - na zaproszeniu termin do potwierdzenia obecności, który minął 3 tygodnie wcześniej. Od razu, w chwili wręczania, powiedziałam jej że nie dam rady gdyż tego dnia miałam zaplanowane dwa egzaminy na uczelni i nie dałabym rady być tu i tu. I od tego czasu zerwała znajomość.

Także tak
ts100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-02-18, 11:37   #207
tinkerver2
Zakorzenienie

Ja też kilka zaproszen dałam przy okazji w życiu bym nie pomyślala, że to jakaś ujma

tinkerver2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-02-18, 13:31   #208
Tajfa
Raczkowanie

U nas to samo, mieliśmy do przejechania około 550 km w jedna stronę, a w związku z zobowiązaniami zawodowymi musielibyśmy jechać w piątek wieczorem a w niedziele wracać spowrotem, żeby w poniedziałek być w pracy.
Stary 2020-02-18, 14:01   #209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość
Ja też kilka zaproszen dałam przy okazji w życiu bym nie pomyślala, że to jakaś ujma

No ja też nie Tzn. zamierzamy większość osób odwiedzić, kilka par/rodzin mieszka 300km od nas, ale w miarę blisko siebie, więc obskoczymy w dzień albo dwa, ale niektórzy znajomi dawali nam zaproszenie przy okazji jakiegoś spotkania na mieście albo u innych znajomych i nie widzę problemu, żeby z niektórymi, głównie z tymi z którymi widujemy się naprawdę często, też tak zrobić. Niektórzy ludzie strasznie spinają się na wszelkie wypada/nie wypada, mimo że często to nie ma żadnego sensu. Fajnie odwiedzić kogoś, kto jest nam bliski, ale kogo z różnych powodów widuje się rzadko, ale np. dwa lata temu koleżanka, którą na studiach widziałam codziennie, dwie godziny po zajęciach przychodzi do mnie do mieszkania dać zaproszenie - no po co?
Stary 2020-02-18, 14:04   #210
ts100
Raczkowanie

GG do ts100

Cytat:
Napisane przez tinkerver2 Pokaż wiadomość

Każdy odbierze to inaczej, w zależności od tego jakie relacje łączą ją z osobą, która zaprasza na swój ślub.

To moje "przy okazji" oznaczało, że gdzieś podczas przypadkowego spotkania na ulicy dobra koleżanka wyjmuje z torebki zaproszenie i mi je wręcza. Może gdyby nie to, że znałyśmy się ponad 10 lat, spotykałyśmy się przynajmniej raz w tygodniu, wspólnie spędzałyśmy urlopy potraktowałabym to normalnie ale od takiej znajomości spodziewałam się czegoś więcej.
BTW: po czasie okazało się, że swoich innych znajomych zaprosiła na imprezę, gdzie wręczyła zaproszenia.
Czyli okazało się, że nasza znajomość nie była dla niej czymś ważnym w związku z tym ja uznałam, że moja nieobecność na jej ślubie nie jest warta przekładania swoich planów uczelnianych.

I nadal uważam, że sposób w jaki wręczamy zaproszenia lub coś komuś komunikujemy (np. ustnie zapraszamy na ślub) świadczy o naszym stopniu zaangażowania w daną relację.
ts100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości