![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz.2
Hej, mam problem. Od trzech tygodni biorę po raz pierwszy w życiu tabletki antykoncepcyjne. Pierwszą wzięłam oczywiście pierwszego dnia cyklu czyli pierwszego dnia okresu listopadowego. Okres się skończył po tygodniu, ale od razu po okresie zaczęłam mieć dziwne ciemo-brązowe, jakby krwiste upławy. Początkowo myślałam, że to może jeszcze okres, ale to się ciągnie już dwa tygodnie... Nic mnie nie boli, nie mam żadnych problemów, a takie upławy mam po raz pierwszy! Czy to ma związek z tabletkami, które biorę czy może to jakaś infekcja? Miesiąc temu byłam u ginekologa, miałam cytologię i inne badania i było ok... teraz do gin. wybiorę się przed świętami, ale strasznie martwią mnie te upławy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
To chyba niedokładnie czytasz. Powiem jednak co to jest. To plamienie, które ma większość dziewczyn biorących pierwsze opakowanie, bo przy drugim przeważnie już znika.
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Ja co prawda podobno mam tylko stan zapalny ale chciałam was spytać czy w trakcie kuracji Gynalginem a potem Lactovaginalem mogę się kochać czy nie powinnam. Zapomniałam spytać ginekologa i potrzebuje upewnić się, bo sądzę że raczej trzeba poczekać. Może ktoś wie?
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
wyszukiwarka nie gryzie :P
podczas leczenie nalezy sie wstrzymac, bo ryzykujesz kolejnym zarazeniem partnera lub on Ciebie i tak w kolko... |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Może to głupie pytanie, ale można kogoś zarazić stanem zapalnym? Myślałam, że należy się powstrzymać ze względu na używanie lekarstw oraz możliwość większego podrażnienia mnie a nie na zarażenie. Twoja odp pewnie dotyczyła grzybicy, bo o tym głownie ten wątek. Napisałam o moim problemie tutaj, gdyż widziałam w nim posty wizażanek biorących te same leki co ja.
![]() |
#189 |
Rozeznanie
|
Stan zapalny to też może być grzybica.
#190 |
Zakorzenienie
|
czeesc dziewczyny mam pytanie
miecha temu mialam wymaz wkoncu czystko pozniej cała masa probiotyków dopochwowych i doustncyh zeby nie wróciło.. od 2 dni starsznie mnie piecze iwszystko"tam" jest takei czerwone ![]() co to moze byc?;/ moze są jakies domowe sposoby albo cos? srednio mi sie usmiecha 100zł za wizyte znow i 100zl za leki ;/ aa piecze ![]() aha i mam specjalny płyn do mycia jeszcze od miesiaca i wogole wogole wiec nie wiem jak by miał grzyb przyjsc;/ chora nie bylam
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko poradzilam sie wstrzymac od zblizen, bo wiem czym to grozi, zrobisz jak uwazasz ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() no chyba ze przesadzilas z probiotykami dopochwowymi, podobno jak sie za bardzo zakwasi tej rejon to tez potrafi piec :/ nie wiem jak Ci pomoc, lekarz wiedzialby lepiej ![]() nastepnym razem jak bedziesz u lekarza popros o Flumycon i miej w domu na wszelki wypadek. Edytowane przez natee Czas edycji: 2009-12-08 o 18:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
nie chce nawet liczyc ile od grudnia 2008 zjadłam opakowan flumycony, srednio co miesiąc dwa wraca, teraz dwa miesiące...
![]() a koszty? brak mi słow jak policze to będzie około 1500zł jak nie lepiej.. bo kazda wizyta 100. wyamz 100. leki 100, czyli jedna wizyta 300 o ja czyli więcej nawet jak 1500;/ bo niestety nie ma u mnie dobrego lekarza na kase chorych tylko same konowały , którzy to wyczyniają takie rzeczy ze masakra a skąd brac na to pieniądze ![]()
Marzenia się nie spełniają... Marzenia się spełnia ! ![]() Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2009-12-08 o 21:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
a moze flukonazol nie dziala na ten rodzaj grzybkow ktory Cie atakuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Niektore z Was pewnie mnie pamietają z poprzedniej edycji watku:P Do rzeczy, 7 dni leczenia zinnatem 500 (infekcja dróg oddechowych) + lacibios dopochwowo + linex forte doustnie (choć to raczej na jelita) + flumycon 300mg/dzien + taki kremik z kwasem mlekowym zewnetrznie i zeby latwiej bylo wkladac lacibios. Efekt: pieczenie wejścia do pochwy. Brałam wczesniej lacibios dopochwowo i wszystko bylo ok, więc zostają dwie opcje: albo mimo mega osłony nabawiłam się grzybicy (choć nie mam typowych objawów, a zawsze miałam), albo to jakiś skutek uboczny antybiotyku (w ulotce jest świąd i zmiany skórne, dodatkowo substancja czynna zinnatu jest metabolizowana przez nerki i wydalana z moczem, moze stad podrażnienie). Może któraś z Was miała podobnie - pieczenie po antybiotyku bez infekcji? Brać skończyłam dzisiaj, flumyconu mam jeszcze na tydzien... To by bylo dziwne gdyby mimo tych wszystkich lekow rozszalal mi sie stan zapalny... Nie mowiac o tym, ze chyba psychicznie bym tego nie wytrzymala:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Nie chciałam zakładać nowego wątku, więc pomyślałam, że ten będzie w miarę odpowiedni. Otóż, jestem chora i zaczęłam dziś zażywać antybiotyki. Rok temu, kiedy przyjmowałam antybiotyki, dwukrotnie dostawałam strasznych ran w okolicach intymnych. Chciałabym uniknąć takiej sytuacji tym razem, więc, czy możecie polecić mi jakiś środek, który przywraca naturalną kwasowość w okolicach intymnych?
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak bierzesz flumycon to watpie , ze grzybica zaatakowala. ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
tu cos znajdziesz, plus do zakwaszania moge polecic tez Vitagyn C. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za link i informację
![]()
#198 |
Zakorzenienie
|
witam czy ktoś miał stycznośc z kremem PIMAFUCORT bezposrednio na srom??
Ginekolog przypisala mi go jak poprosiłam o coś łagodzącego podrażnienia, nawilżającego, ogólnie chodziło o właściwosci łagodzące, bo mam tam w tych okolicach podrażnione, podpuchnięte nie mam grzybicy ani bakterii, ale coś się boje stosować tą maść bo w ulotce nie jest napisane o tym że stosuje się ją na wargi sromowe;/ i slyszalam jakas opinie że nie powinno się ale z drugiej strony moze lekarka się zna lepiej i pomoze mi ta masc na to podaznienie? ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- a jesli ten krem się nie nadaje to może poradzicie cos takiego lagodzącego? ![]() ogolnie to mam tak na sciankach wewnetrznych warg mocniejsze zaczerwienienie i jest dyskomfort przy dotyku jakby coś mnie podrazniło tylko nie miało co. No i tak już dłuższy czas, od tego czasu dwa razy robilam posiew i raz cytologie jest czysto i nie wiem co to ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-12-10 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Nie używałam tej maści, ale w Internecie pisze, że to emulsja do stosowania na skórę, więc tym bardziej skoro Twoja gin nie widzi przeciwwskazań możesz jej stosować. W końcu srom to też skóra i część zewnętrzna naszego ciała.
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze się rozumiemy? Bo ja nie mam jej stosowac na zewnątrz tylko w środku na błonę śluzową ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Ja bym na Twoim miejscu nie stosowala pimafucortu, bo to masc z antybiotykiem, tylko sie tym wyjalowisz i pogorszysz podraznienie.
Kup sobie w aptece feminum aktiv z kwasem mlekowym i kwasem hialuronowym, albo ciatridine (kwas hialuronowy), albo tez baifem k lub masc nagietkowa. Powinno pomoc na podraznienia ![]() A mnie ciagle troche piecze, tzn tez tak jakby podraznienie, bo przy dotyku tylko. W piatek ide do gina, na razie mam okres, modle sie, zeby to bylo zwykle 'przekwaszenie' probiotykami, a nie infekcja jakas znowu:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Rozeznanie
|
A to ja już nie wiem...może po prostu przeczytaj czy jest tylko do stosowania zewnętrznego. Jeśli tak ja bym do środka jej nie używała. W każdym razie do zewnątrz na opuchnięcie warg sromowych możesz użyć maści Clotrimazolum, do kupienia bez recepty w aptece za kilka złotych, to tak gdybyś miała wątpliwości.
#203 |
Zakorzenienie
|
Ja ją stosowałam, ale przy infekcji, czy pomogło nie potrafię odpowiedzieć, ponieważ brałam też inne tabletki. Ale tak jak jedna z dziewczyn zauważyła to maść z antybiotykiem, może lepiej zamienić ją na coś łagodniejszego skoro to tylko podrażneinie. Swoją drogą ciekawe dlaczego ginekolog zapisuje tak mocną maść w przypadku jak można zapisąc lub polecić coś innego.
Ja odebrałam sotatnio wyniki...bardzo ogólne bo były robione na kase chorych... pałeczki kwasu mlekowego są, grzybka nie ma, leukocytów mało, więc GIT ![]() A teraz zajadam wielki kubeł jogurtu naturalnego ![]()
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna maść ![]() ![]() mówisz że mozliwe jest pieczenie po przekwaszeniu, moze mnie piecze wlasnie od tego pakowania w siebie kwasu mlekowego i witaminy C dopochwowo ![]() albo po antybiotykach...albo po odstawieniu hormonow... Cytat:
prosilam o cos nawilzajacego i lagodzacego ![]() ![]() ja dalej czuje ten dyskomfort nic nie mija, mam nadzieje że tamta maść cos złagodzi
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-12-13 o 18:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Witam. Mam taki problem. 10 dni temu udałam się do ginekologa z problemem tym o to w/w w tytule -.- . No i lekarz przepisał mi Ketokonazol 10 tabletek doustnych oraz tą maść eee... Clotrimazolum do tego biorę urosept na ból pęcherza. No i właśnie. Minęło 10 dni i zniknęły upławy ale dalej odczówam bardzo bólpęcherza, szczególnie ok godz 6:30 rano i po prostu musze wstać i się opróżnić i do tego piecze i boli ten pęcherz.Swędzenia już jako tako nie odczówam. Moje pytanie jest więc: co mam teraz robić? Czy znowu muszę iść do gin'a czy wystarczy, że będę jeszcze jadła ten urosept i smarowała się maścią?
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
HMm Czesc dziewczyny dolaczam sie do tego forum gdyz niedawno bo w sierpniu tez przezywalam ta chorobe. Oczywiscie przez swoje zachcianki erotyczne. W okresie kochalam sie bez zabezpieczenia, orgazm mezczyzny do srodka. Wzielam nastepnie prysznic no i tamponik. I tak oto zagniezdzilam sobie grzybki. Poszlam na 3 dzien do ginekologa. Mialam zrobione badania mikrobiologiczne. Oczywiscie dostalam pare lekow i naprawde je polecam jak ktos ma problem : LOMEXIN - krem z aplikatorami, Canesten ,i Lactal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
pęcherz boli bo masz pewnie stan zapalny i to trzeba leczyc.
najpierw lec do internisty wylecz pecherz a jak grzybica nadal bedzie sie odzywac to do gina. |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
hehehehz pecherzem bujam się tak samo jak z grzybem mialam wszytskie leki
![]() jednak najlepsza furagina ![]() no i oczywiscie lekarz kazał mi brać doraźnie ŻURAVIT co dzien 1 tabletke , polecam jakos nie wrocily, zreszta po kazdym wspolzyciu lykam to i jakos odpukac mam narazie spokoj z jakies hmm3msc ![]() wogole czy ja kiedys wyzdrrowieje z tego grzyba w pt ide na posiew ![]() wie ktos moze z was czy mozna szukac przyczyny gdzies indziej w organizmie ? nie wiem uklad pokarmowy czy cos? moze mam jakis zagrzybiony organizm nie wiem. skoro ciagle wraca.. mimo probiotyków, nie wiem gdzie szukac i co jeszcze wymyslec
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.