![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ostrowieckie pogaduszki ślubne - cześć V
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- też tak mówiłam,że w życiu sobie palca w oko nie włoże,ale teraz bardzo sprawnie mi to idzie i nie ma z tym żadnego problemu!A czemu masz złe zdanie o soczewkach? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Ładniej wyglada jak dziecko jest mniejsze. A poza tym to podejrzewam ze to pomysł rodziców, bo dziecko o takich spraw nie mysli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyna nie ma zielonego pojęcia jak zakładać soczewki, bo nigdy nie nosiła, nie wie czy w ogóle jej oko będzie tolerowało soczewkę ale to nie ważne ![]() ![]() Po za tym nie każdy może nosić takie "zwykłe" soczewki. Ja ze swoją wada np nie powinnam bo będę w nich gorzej widzieć niż w okularach. A takie pasujące do mojej wady kosztują majątek. Okulary - rano wstaję zakładam na nos i nie ma problemu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Justyś a w ogóle to musi dziecko Wam nieść obrączki? Bo tak napisałaś, że zostaniecie na lodzie ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Napisałam, ze byc moze zostalibysmy na lodzie gdybym wzieła mojego brata ciotecznego, bo jest niesmiały i mogłby sie wycofac tuz przed Msza. O to mi chodziło.
Dobra spadam juz, bo Tz idzie do mnie ![]() Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2009-11-07 o 15:52 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiadomo,że soczewka to też ciało obce, ja np zdaję sobie z tego sprawę i wiem, że mogą się pojawić różne problemy, ale mam olbrzymią nadzieję,ż e w moim przypadku tak się nie stanie! Nosiłam okulary przez 16 lat i dopiero w tym roku spróbowałam soczewek i dla mnie to jest nie do porównania - niebo a ziemia!Ja mam sporą wadę i okulary a właściwie ich brak w pewnych sytuacjach stają się problemem!Ja np prysznic musiałam brać w okularach, bo kiepsko się czułam nic nie widząc ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze najfajniej wyglądają dziewczyny z długimi tipsiorami próbujące włożyć sobie soczewkę do oka
![]()
#189 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Aga a nie wiesz czy to prawda, że w soczewkach wada wzroku (mówię o krótkowzroczności) wolniej się pogłębia niż nosząc okulary? Spotkałam się z takimi twierdzeniami.
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Mi nic na ten temat Mehja nie wiadomo. Może chodzi o to, że w soczewkach masz większe pole dobrego widzenia. W okularach czasem pojawia się ten problem, że patrzy się poza okulary - co często zdarza się gdy okulary są trochę za luźne i opadają na czubek nosa - co może prowadzić do tego, ze oko szybciej się przemęcza. Soczewki tak jak szkła w okularach pełnią ta samą rolę - protezy. Nie są środkiem leczniczym. I w jednym przypadku i w drugi jest tak, że nosząc - rozleniwiasz narząd wzroku - bo oko widzi komfortowo - co prowadzi do osłabienia, a nie nosząc oczy sie przemęczają i tym samym też osłabiają. Tak źle i tak niedobrze
![]()
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Łooo pierwsza
![]() Niom to tak, że u nas nikt nie będzie niósł obraczek bo nie za bardzo za tym przepadam. byłam na kilku weselach gdzie dzieciaki niosły i się przewaznie wygłupiały w trakcie mszy-nie mogły usiedzieć spokojnie. A poza tym- nie miejcie mi tego za złe- poprostu nie chcę by nas ktoś zasłaniał jak bedziemy wchodzić do kościoła.
#195 |
Zakorzenienie
|
Helou
![]()
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Ostrowczanka
![]() ![]()
#198 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
Ja na 12 do koscioła ide, wiec mam troszke jeszcze czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
Na targu, ale w Lublinie
![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym obecnie soczewki są tak zrobione że noszenie ich tylko 8 godzin jest historią no i faktycznie moja okulistka zaleciła mi noszenie soczewek ze względu na to że moja wada w ciągu roku pogłębiła się o 100% przy noszeniu okularów a odkąd noszę soczewki nie ma żadnych zmian Soczewka stanowi "oparcie" dla naturalnej soczewki oka która się dzięki temu nie odkształca dalej i wada się stabilizuje Dla mnie to wielki plus ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
No widzisz Ty twierdzisz, że historia a ja nie jestem tego tak do końca pewna
![]() A co do parowania to ja nie mam z tym problemów bo moje szkła w ogóle nie parują ![]() Myślę, że możemy tak dawać przykłady będące poparciem soczewek i okularów. Ci którzy noszą soczewki będą ich bronic jak i Ci którzy wola okulary wiedzą swoje ![]() ![]() Gdyby soczewki były złem to by ich na rynku po prostu nie było, bo lekarze nie proponowali by ich pacjentom, ale ja po prostu jestem zwolenniczką okularów ![]()
#205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie jestem zwolenniczką anie jednego ani drugiego Noszę okulary bo lubię ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Wiesz Iga jak byś zasnęła w nich raz czy dwa to wiele by Ci się nie stało. Potem by trochę piekło. Czasem zdarza się, że soczewka się przesunie podczas REM-u ale też nie są to przypadki jakieś nagminne
![]() A Ray Ban robi świetne jakościowo oprawy, bo czasem jak się patrzy na te oprawy cenowo z wyższej półki (a Ray Ban zdecydowanie do nich należy) to wołają o pomstę do nieba niestety.
#207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Racja co do Ray Ban naprawdę są ekstra Mam je 3 lata i zero jakichkolwiek zmian w sztywności zawiasków czy czymś podobnym ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Ostrowczanka ładne te buciki, sama miałam dziś w rana skoczyć na targ ale wczoraj odwiedził nas szwagier z dziewczyną i zostali do dziś, więc nie miałam jak się wyrwać. A muszę się pochwalić że w piątek dostałam się na staż do Krusu więc na razie będę mieć jakieś zajęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Młodaj gratuluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a może po stażu cię zostawią ![]() Ostrowczanka podobają mi się te botki z kokardką ![]() Azakowana jak to jest z soczewkami. Mogę iść do optyka i na podstawie obecnych okularów oszacuje ile będą mnie kosztowały soczewki? Chcę się zorientować w ogóle jaki to koszt. Bo potem to rozumiem, że na podstawie recepty od okulisty się kupuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.