![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Termin mam na 22 stycznia
![]() Ciekawa jestem czy urodzi się troszkę wcześniej. Bo tak dwa tygodnie wcześniej to nic złego, prawda? Oby nie wcześniej ![]() Już planuję jak urządzić pokoik dla malucha. Przeprowadzamy się do mieszkania na parterze, jest większe i ma dwie sypialnie, jedna właśnie taka malutka dla synka idealna. Właściciel odmalowywuje mieszkanie po poprzednim mieszkańcu i pytał jaki kolor chcielibyśmy, aby ściany miały w pokoju dziecka. I sama właśnie nie wiem... Niby każdy mówi, żeby na niebiesko, bo chłopiec.. A wy co myślicie? Ja myślałam o żółtym również, taki bardziej stonowany kolor i wszystko do żółtego będzie pasować, a do niebieskiego już nie tak bardzo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Kasia to już faktycznie niedługo
![]() Dwa tygodnie może się przesunąć w jedną ale i w drugą stronę.... ![]() Kolor pokoju dla dziecka to już zależy co się komu podoba ![]() ![]() A wszystko już macie kupione??? Ja 19 stycznia będę miała usg połówkowe,a TY być może już będziesz na porodówce albo nawet już z synkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Też myślałam o tym, by zostawić biały kolor ścian, a po prostu dodatki dodadzą koloru, ale chyba zdecyduję się na żółty, tylko taki stonowany.
Mama ma kupić mi firaneczkę Kubusia Puchatka i przywieźć ![]() Właściwie to wszystko mamy, a chyba nawet za dużo ![]() ![]() Właśnie oglądałam zdjęcia córki siostry i jestem taka zazdrosna.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu zazdrosna jesteś ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam moje połówkowe usg 21 stycznia to może się dowiem co będę miała. Intuicja mi podpowiada, że to chłopiec i wogóle jak mówię o dziecku to w rodzju meskim. Zobaczymy najwyżej Michasia będzie ![]()
![]() |
#186 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ach.. W ogóle kocham święta ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chciałam dziewczynkę i od początku mówiliśmy Amelka to, Amelka tamto, a tu chłopiec! Ale i tak się cieszę i zrozumiałam, że właściwie to obojętne mi to, najważniejsze aby dziecko zdrowe było. Nawet mój 5-letni brat zastanawia się już co kupić mojemu synkowi w prezencie jak przyjedzie w odwiedziny w styczniu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Kasiu odpoczywaj jeszcze póki możesz. Uwierz mi jeszcze zatęsknisz za tym spokojem
![]() Już niedługo i TY utulisz swojego synka ![]() Mi też się podobają Święta w UK ![]() Widzisz jaki grzeczny braciszek ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() Też mam nadzieję,że poznam płeć... Moja intuicja skłania się ku dziewczynce... ![]() Ciekawe ile się sprawdzi z naszych przeczuć... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
......................... ............ Mi też bardziej podoba się atmosfera angielskich Swiąt, a może tu ją bardziej czuć. Najlepsze jest połączenie naszych tradycji( no i potraw) i angielskiej atmosfery. Ja już mam choinkę ubraną i moja mama to aż się ze mnie smieje,że tak wczesnie, ale ja uwielbiam Swięta i te wszystkie ozdoby. Następne będą jeszcze lepsze bo więcej o 1 osóbkę będzie. Już nie mogę się doczekać. Dzis wysłałam kartki do rodziny i przyjaciół w Polsce.
Olcia 2.06.2010 Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat Edytowane przez thebestme82 Czas edycji: 2009-12-07 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tez przebywam w UK hmm wiele sie mowi o plusach i minusach tych szczepionek na grype, jest duzy odsetek ludzi z powiklaniami po tych szczepionkach wiec nie wiem czy to dobry pomysl, zwlaszcza ze jestes w ciazy, ja jestem w 21 tygodniu i 4 d nie ryzykuje zadnymi szczepieniami tez sie czesto zle czuje ale jakos samo mija, mialam juz grype podczas tej ciazy. Jak ja wyleczylam? - coz nic skomplikowanego: kilka razy na dzien syrop z cebuli, cukru i czosnku <odor fesssst> ale da sie przezyc, lezalam non stop okryta kocami, wygrzewalam sie, herbatke z cytrynka i miodem i przeszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
Dzisiaj rano miałam pierwsze skurcze. Nie za wcześnie? ![]() Moje były bardzo bolesne, aż się popłakałam ![]() Jeżeli skurcze wczesne świadczą o tym jakie będą te porodowe, to współczuję sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Dzis miałam kolejne spotkanie z położną. Posłuchała serduszka małego ale mi nie udało się usłyszeć bo podobno się chował cały czas ale jest ok 154/min.
Omówiła wyniki badań i powiedziała, że wszystko jest ok. Zastanawia mnie poziom żelaza bo miałam 11.3 (wg położnej ok).Rozmawiałam z mamą i powiedziała mi, że mało,nie żeby była jakims znawcą ale sprawdziłam w necie no i piszą, że poniżej 11 to anemia. Mysle sobie, że duzo mi nie brakuje, ale ja to się wogóle nie znam. Macie jakies pojęcie jak powinno być? Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam na pierwszym usg-wrażenie niesamowite
![]() ![]() W przyszłym tygodniu mam pierwsze spotkanie z położną, pobiorą mi też krew. Ale nie wiem co jeszcze będzie na tej wizycie (ma trwać od 45 min. do godziny)-jakieś dokumenty będę wypełniać? Podpowiedzcie czego się spodziewać? I czy już wtedy posłucham serduszka czy to za wcześnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic szczególnego to pierwsze spotkanie. To taka raczej formalność, aby oni mieli Twój rekord etc. Położna będzie pytać o historię medyczną rodziny i męża/ chłopaka etc. I oczywiście Twoją również. Serduszka nie posłuchasz jeszcze niestety. No chyba, że w innym mieście mogą robić inaczej i położne noszą tą aparaturę ze sobą na pierwsze spotkania. U mnie nie. Wykorzystaj to spotkanie! ![]() Położna umówi Cię również na wszelkie późniejsze spotkania typu Downs Syndrom, Glucose Test (jeżeli potrzeba) etc etc. Dostaniesz opakowanie z wszelkimi informacjami, są tam również jakieś kuponiki, ja z nich nie skorzystałam akurat, ale pamiętam, że coś tam było w książeczce jednej. Powodzenia! ---------- Dopisano o 02:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ---------- Cytat:
Mogę jedynie poradzić, iż suszone warzywa, spinach i czerwone mięsko podnosi iron w organiźmie.. Jeżeli martwisz się, to idź do lekarza i poproś o drugą opinię. Mój test na anemię zlecił mi właśnie mój lekarz, ponieważ przyszłam do niego z objawami i powiedziałam, iż doradzono mi, że to może być anemia. Bez wahania wysłał mnie na testy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mocz pobrali mi ostatnio po USG, teraz mają mi pobrać tylko krew. A spotkanie z położną mam w przychodni, więc może uda się usłyszeć serduszko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jak często macie spotkania z położną? Ja na pierwszej wizycie w szpitalu dostałam wydruk, na którym jest, w którym tyg. mam wizytę w szpitalu a w którym u GP, ale ich jest tylko parę. Jak zapytałam GP, czy będę miała położną w przychodni to on stwierdził, ze nie ma takiej potrzeby. No i teraz się zastanawiam, kto mnie będzie badał i sprawdzał czy wszystko ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opieka nad kobietą w ciąży diametralnie różni się tutaj od tej w Polsce.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To rzeczywiście bicia serducha posłuchasz. I będziesz słuchała za każdym spotkaniem i za każdym razem bierz pojemniczek z moczem. Bada się mocz przy każdym spotkaniu. Ale nie martw się jak zapomnisz, położna da Ci pojemniczek na miejscu i wyśle do ubikacji! (Ja po raz pierwszy dzisiaj odkąd jestem w ciąży nie zapomniałam moczu ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Dziwne Diari, co miasto to inaczej ![]() Nie spotkałam się, aby kobieta nie miała spotkań w przychodzi, a musiała łazić do szpitala.. Tzn ja miałam tak raz, gdy zapisywałam się do nowej kliniki i w starej już nie mogłam się spotkać z położną, więc umówiłam się w szpitalu w antenatal clinic. Powiem tylko (z doświadczenia i opiń położnych), że spotkania w szpitalu z położnymi są utrapieniem, ponieważ jeżeli nie jesteś jedyną osobą do zobaczenia, to mimo iż masz godzinę umówioną, to ta godzina może się opóźńić i to o sporo, ponieważ te położne mają wszystko inne na głowie. Tzn u mnie w szpitalu ciągle jakaś położna ma wolne z powodu choroby ![]() ![]() Mam nadzieję, że u Ciebie jest ich w nadmiarze. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Dokładnie, na początku wizyty są rzadkie. Ale zaczynają się co dwa, a później co tydzień, w późniejszym okresie ciąży. Chyba po 24 tygodniu? Dziewczyny, a jakich kosmetyków dla dziecka będziecie używać? Jolu, Ty chyba masz już doświadczenie nie? Czytałam, iż w Polsce Instytut Matki i Dziecka poleca jedynie Nivea Baby, ale nie widziałam tutaj takich jeszcze.. Jakieś inne marki, które warto polecić? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tutaj widzę w sklepach tylko Johnson &Johnson...Żadnego wyboru nie ma ![]() A przecież często zdarza się tak,że dziecko jest uczulone na niektóre kosmetyki i trzeba zmieniać ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- A ja dziś byłam w szpitalu na wizycie z lekarzem położnikiem i słyszałam bicie mojego malutkiego serduszka ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Aha.. ![]() Ja też zawsze chodziłam na pobranie krwi po jedzeniu. Raz miałam spotkanie na 16, więc niemożliwe byłoby nie jeść przez tyle czasu. A pojemniczek z moczem to możesz dostać w przychodni z recepcji, za darmo. Nie kupuj, po co ![]() ---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ---------- Cytat:
Cóż, nie pozostaje mi nic innego jak czekać na próbki ze szpitala, jak już urodzę i zobaczyć co tam dają.. Mam nadzieję, że dadzą próbkę jakiegoś balsamiku czy olejku. Najwyżej zapytam położną na następnym spotkaniu. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2009-12-11 o 23:24 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Mam prośbę. Proszę o pomoc w wybraniu imienia dla synka! Mam ogromny mętlik w głowie, ponieważ do wszystkich imion, które wybrałam każdy się doczepia i ma coś do powiedzenia. Niezbyt to miłe szczerze mówiąc, ponieważ to indywidualna sprawa i to moja własna decyzja i raczej nie będę słuchała się 60-letniej babci, że Filip to z Konopii etc.. bo ta dałaby pewnie Henryk albo Leszek.. Ale na koniec dnia uderza to we mnie i tak właśnie zmieszałam się i już sama nie wiem ![]() Oto lista imion, które biorę pod uwagę i chciałabym, abyście wybrały te, które podoba Wam się najlepiej. A może macie jakieś lepsze propozycje, oparte na tych, które podałam ja.. Nie chcę zbyt nowoczesnego, ale nie chcę też starego imienia. Max, Igor, Filip, Daniel, Kacper, Marcel. Miał być Filip, rodzice i babcie i ciotki krytykują ![]() Kacper? Jak z bajki? Oszalałam... Max? Jak pies? Igor, Marcel? Skąd ja takie imiona wytrzasnęłam... Nie powinnam się przejmować, ale przykro mi!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
Kasiu nadaj imię dziecku jakie podpowiada Ci serce i jakie się Tobie podoba
![]() ![]() Ale jak już muszę wyrazić swoją opinię to ja lubię imię Daniel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moi faworyci to Kacper (sama bym tak nazwała gdyby nie fakt, że sistrzeniec ma tak na imię) oraz Daniel. Jeszcze nie wiem co noszę w sobie ale mam przeczucie, że to chłopiec. Wspólnie z TZ wybralismy dwa imiona jak narazie: Kubus(choc nie podoba mi się angielska wersja Jacob, a tak pewnie będą na niego mówić koledzy) i Michał.
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Zdecydowaliśmy się z mężem na Daniel na pewno. Musimy zdecydować się jeszcze na drugie. Oboje mamy po dwa imionka i chcemy dwa nadać synkowi. W przyszłości, jak nie spodoba mu się jedno to może chcieć posługiwać się drugim ![]() Daniel kojarzy mi się z szarmanckim i przystojnym chłopakiem ![]() ![]() ![]() Z doświadczenia wiem, jak koleżanka dała na imie córce, jak ludzie chodzili i krytykowali i to było takie nie miłe ![]() 'A słyszałaś, jak ta dała na imie tej swojej małej...'. A niektórzy z nich nadali stokroć gorsze imiona swoim dzieciom, przestarzałe albo niesamowicie wymyślne. Ech, rzeczywiście, nie dogodzi się wszystkim. Mój tata ma najlepsze nastawenie. Twierdzi, że jak nadamy dziecku na imie, tak będzie miało i to nasza decyzja. Kochany tata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski,dawno mnie nie bylo ale probowalam wrocic do pracy i tak bylam padnieta ze od godz 16 do 10 rano spalam jak susel
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- moja Julka tak mnie szturcha w brzuszku ze nie daje mi lezec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też chcę ![]() Kochana ja używam kremu na rozstępy. Kupiłam sobie w Boots firmy AVENT kosztował niecałe £ 6 więc cenowo spoko. Ja jestem jak na razie zadowolona. Bardzo przyjemnie pachnie i fajnie się wchłania,a skóra po nim jest fajnie miękka ![]() Na początku stosowałam oliwkę dla dzieci Johnson &Johnson ale jak dla mnie za tłusta....I miałam wrażenie,że natłuszcza tak tylko powierzchownie.... ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Magdus, ja używałam Penaten- oliwka w żelu, ponieważ czytałam na necie opinie i to najczęściej polecany specifyk zapobiegający rozstępom.
Ale znowu czytałam, że cały sens zapobiegania rozstępom to po prostu nawilżanie skóry, ponieważ miękka nawilżona skóra jest mniej podatna na rozstępy niż napięta i sucha. No ale czytałam również iż kremy zapobiegające rozstępom/ nawilżające nie zapobiegną im w 100% jeżeli Twoja skóra ma tendencje do rozstępów. I teraz stosuję już tylko kremy nawilżające. Jestem w 8 miesiącu i nie mam rozstępów. Jednakże siostra też nie miała aż do ostatniego miesiąca... Dlatego obawiam się troszkę ![]() Moja siostra kupowała ubranka dla córci w Mothercare, maniaczka, jeździła tam co tydzień ![]() Ja natomiast uwielbiam TKMax. Ale powiedziałam sobie dość, bo musieliśmy dokupić komodę ![]() Niestety za każdym razem jak dzwonię do mamy, mama opowiada gdzie to nie była i czego nie kupiła... Gdzie ja to pochowam! A tak z innej bajki, siostra dzisiaj była z córcią w odwiedzinach, mała ma już miesiąc czasu. Byłam w szoku, bo myślałam, że dziecko po miesiącu urośnie jak niewiadomo co a tu takie maleństwo!!! Jakby z brzuszka ledwo wyszła! Strach na ręce było brać, ale jaka frajda ![]() ![]() ![]() Ja natomiast mam regularne skurcze, rano i w nocy, zwijam się z bólu, spać nie mogę. Siostra powiedziała, że brzuch mi się trochę już opuścił i uważa, że urodzę wcześniej. Rzeczywiście rzadko kto ma tak silne bóle przedporodowe i tak wcześnie. Jednakże są wyjątki, moja mama miała takowe już w 7 miesiącu i też zwijała się z bólu, a brat urodził się tydzień po terminie, więc nigdy nic nie wiadomo... Magduś, gratuluję córci ![]() Dziewczyny piszcie co tam u Was! Edytowane przez kasia uk Czas edycji: 2009-12-17 o 03:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Oliver albo Xavier). Ale to zalezy tylko od ciebie, kazdy ma inny gust. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |||
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A dzis zaczynam 17 tydzień.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.