|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Niekoniecznie. Moim zdaniem dni płodne trwają zdecydowanie dłużej. Od wystąpienie pierwszych objawów płodności (śluz płodny) aż do zmiany konsystencji śluzu lub jego zaniku po skoku temperatury. Cytat:
No i jeszcze co to znaczy: mam nieregularne cykle - jakie wahania długości cyklu wchodzą u ciebie w grę? Bo jeśli 2-3 dni różnicy to cykl uznaje sie za regularny. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() pozdrawiam was!!!!!! ![]()
#183 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny mam jedno pytanie....Podejrzewam ze mogę być w ciąży... Na początku października współżyłam do końca bez zabezpieczenia...Okres dostałam 9 listopada, a spodziewałam się go około 17.Ostatnio zawsze mi się spóźniał dlatego bardzo się zdziwiłam że dostałam szybciej....Mam strasznie wzdęty brzuch..Czuje po prostu jakbym miała balon w brzuchu.Czy mogę być w ciąży??Czy te wzdęcia moga być jedną z oznak?? DZIĘKI za odpowiedz
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
napisz jeszcze raz lub skopiuj twoja wypowiedź, nie wiem jaka jest twoja sytuacja więc nie mogę ci nic napisać... ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
Polecam stronkę 28dni.pl i lmm.pl - poczytaj to i owo ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Po odstawieniu tabletek anty płodność wzrasta, więc jeśli się nie chce mieć dzieci to skrajną nieodpowiedzialnością jest współżyć wtedy bez zabezpieczenia. Chyba, że chcecie bo z tego posta to na dwoje babka wróżyła. Zrób za 2 tygodnie test. Prawdopodobieństwo ciąży jest i to moim zdaniem dość spore. Cytat:
Mam nadzieję, że dziewczyny wyżej chcą mieć dzieci i ciąża w chwili obecnej nie byłaby dla nich problemem a radością... Bo w przeciwnym wypadku głupota ludzka granic by nie zdała. P.s Chociaż już abstrahując od nich, ostatnio wracam busem do domu i rozmawiają dwie nastki, o seksie. I jedna do drugiej: Ty też przerywany? Nooo.... bo ta antykoncepcja taka droga ![]() Faktycznie, dziś widziałam prezerwatywy w biedronce, ze środkiem plemnikobójczym za niecałe 2 złote 3 sztuki. Makabrycznie drogo ![]()
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta.. Podejrzewam że jestem w ciąży.. Nie zabezpieczamy się z mężem jakoś specjalnie... Nie planujemy dzidziusia, ale jakby się okazało że jestem w ciąży również bylibyśmy bardzo szczęśliwi
![]() ![]()
#188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pytalam bo nie wiem czy moglam zajsc w ciaze-bo sluz pojawil sie dzisiaj..ale taki wodnisty.. a m-c temu nie mialam go w ogole. jak juz pisalam-powoli ucze sie jak rozpoznac sluz (w kolejnych dniach cyklu) i mam nadzieje ze za jakis czas takie pytanie bedzie dla mnie banalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#190 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
W_isienka -kopiuję moja wypowiedź.
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- zagubiona89r - tak postanowiliśmy z mężem postarać się o dzidziusia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To trzymam kciuki ![]() ![]()
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie no właśnie jeszcze testu nie robiłam ma zamiar dopiero zrobi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() buziak ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zastanawia mnie jeszcze fakt klucia w prawym jajniku od dwoch dni (owulacja??) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zajrzyj też np. na 28dni.pl. Jest tam fizjologia cyklu i wiele innych pożytecznych informacji (także na forum). ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | ||
Raczkowanie
|
poczekamy zobaczymy... tylko jak chce się już coś wiedzieć to ciężko tak spokojnie czekać...
![]() ![]() wczoraj czytałam gdzieś że starając się o dzidzię powinno się poleżeć jakieś pół godzinki po wytrysku( teraz to był poranek i jeszcze sporo czasu sobie leżeliśmy rozmawiając)może to oraz to że mój mąż miał dużo nasienia pozwoli nam na to abyśmy zostali rodzicami... nie wiem... ale dziwnie się czuję... dziś minął 3 dzień i cały czas czuję dziwne nie wiem jak to nazwać... takie delikatne"ciągnięcie"w dole brzucha a jak miałam wcześniej połowę cyklu to bolał mnie zazwyczaj jeden z jajników i to raczej mocnawo i to przez jeden dzień zazwyczaj.hmm.. Nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze 7 dni... Dobrze że "Wy" jesteście ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Myślę że ten ból to owulacja, nie wiem jak to jest po odstawieniu tabletek z płodnością ponieważ nigdy ich nie stosowałam, zawsze w miarę się pilnowałam i starałam obserwować i zawsze mi się udawało ale teraz gdy zależy mi na ciąży głupieje i potrzebuje porad pomimo iż kilka lat obserwowałam swój organizm.. dlatego nic się nie martw swoją niewiedzą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich. Mam do Was takie jedno ale dosyć ważne dla mnie pytanie ;D
Jakiś czas temu uprawiałam z moim chłopakiem seks oralny (wiadomo chyba na czym polegała moja rola) i chodzi o to, że po jakimś czasie założyłam mu prezerwatywę tą właśnie ręką, którą go pieściłam. Czy to możliwe a by w płynie, który wydzielał się podczas pieszczot były plemniki, które zdołałby przetrwać i przenieść się na prezerwatywę? Wiem, pytanie dosyć durne ale .... wiadomo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() co do tych Twoich 'objaw' to powiem Ci że ja tydzień po stosunku miałam już mdłości (wiem że to bardzo wczesnie nie wiem czemu tak sie stało, teraz np czuje się świetnie) czułam dziwny ból raz w jednym raz w drugim jajniku... zrobiłam test 4 dni przed @ bo nie mogłam wytrzymać ![]() ale wyszedł negatywny... jednak coś bylo nie tak czułam sie inaczej i mi to nie dawało spokoju! Zaczęły mnie boleć piersi ale nie tak jak na @, tylko tak jakby były nie wiem jak to nazwac... stłuczone...(?) także jak ich dotkne to mnie boli niesamowicie... @ mi sie spóźnia dziś 4 dzień i zrobiłam rano test i wyszły dwie piękne kreseczkiiii ![]() wierze że Tobie też się uda!! Pozdrawiam gorąco ![]()
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Witam. W pazdzierniku, 26 mialam dostac okres
![]() Ja i mój partner, wierzylismy ze to ciaża, ciesyzlismy się i bylismy zawiedzeni. Od tamtej wizytu u lekarza, wsółżyjemy juz całkowicie bo chcemy mieć dzidziusia!! TRZYMAJCIE KCIUKI!! współżyjemy codziennie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gratuluję Dziewczynom, którym się udało ![]() ![]() Mając checi itp. do codziennego współzycia, jest duze prawdopodobieństwo na to, że możliwe jeszcze w tym roku, w moim organiźmie urośnie mała fasolka, bardzo bym chciała?? ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2009-11-16 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ból owulacyjny nie musi oznaczać owulacji - może ją poprzedzać, może pojawić się w trakcie owulacji lub po niej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dokładnie tak zaszłam w ciążę. Kłótnia, potem godzenie, seks, następnego dnia ból jajnika (boli mnie zawsze tuż przed owu i w trakcie wykluwania jajeczka - potwierdzone wielokrotnie USG, bo lądowałam nawet na pogotowiu)... I choć był to pierwszy cykl od roku bez śluzu płodnego (nie zlokalizowałam wcale) i uznałam go za stracony od razu - jestem dziś w 4 miesiącu. ![]() Powodzenia. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-17 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obserwuj śluz i działajcie co 2-3 dni od momentu gdy sie pojawi taki śluz przypominający białko kurzego jaja aż do zmiany jego konsystencji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nigdy wg tej metody w ciążę nie zaszła. ![]() /Tak na marginesie - to śluz płodny mam jeden dzień./ Po 1,5 roku wg tej metody, poddałam się i zaszłam w ciążę wbrew niej, nie czekając na śluz. Czyli kochając się przed jego pojawieniem w pochwie/na zewnątrz. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Ps. Dodam, że 2 lata spędziłam na forum z kobietami starającymi się o ciążę i naprawdę żadna, ale to żadna nie miewała śluzu płodnego przez ileś tam dni. Dzień, dwa - to wszystko. "Co 2-3 dni od momentu pojawienia się śluzu" - to ile on trwa wg tej metody, dwa tygodnie? Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-11-17 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Rozeznanie
|
Witam, odstawiłam tabletki anty. I pamietam ,ze zaraz po krwawieniu z odstawienia mialam bialy sluz, wspolzylismy oczywiscie bez zabezpieczenia "do konca" 6 dnia cyklu, teraz jest 21 dzien cyklu a w trakcie brania pigulek mialam okres co 24-28 dni, lecz zaobserwowalam ,ze od tygodnia mam dziwny sluz, w konsystecji jest taki jak sylikon- sprezysty i bialy z domieszka czasem lekko przezroczystego, ale czesto czuje takie "chlup" czyli jest go duzo. Piersi zawsze mialam mocno bolesne a teraz sa pelniejsze ale nie bolesne, czasem czuje w nich takie mrowienie delikatne. 2 razy w sobote i niedziele czulam taki tepy lekki bol w calym podbrzuszu zupelnie inny niz przed okresem.Ciagle mam smaka na grejfruty. Czy to moze sugerowac o ciazy?
PILNIE PROSZE O WASZE RADY
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do owulacji: Jedynie co wiem pobolewa mnie jajnik tylko prawy, i wydzielina, sluz jest gesty jak bialko jaja kurzego, to wtedy jest najwieksza szansa na poczecie?? juz w nocy, pobolewal mnie jajnik, wiec jak piszecie ze moze dni plodne sa przed bolem, w czasie lub po. to dobrze trafilam.? Czarnula204, najlepiej udaj się do lekarza, badz swoje domiewania rosprosz kupujac sobie test ok. 7 zł w rosmmanie i bedziesz wyszystko wiedziała, Uspokoj się, nie stresoj tylko biegem do lekarza on po badaniu powie Ci co i jak. papa ![]()
Zosia ur. 26.02.2015r. ![]() długa 55 cm waga 3000kg ![]() Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2009-11-17 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Po drugie - po odstawieniu tabletek twoje hormony szaleją i próbują ustawić się z powrotem do pionu, więc wszystko jest możliwe - sama ulotka informuje żeby po odstawieniu tabletek należy zabezpieczać się mechanicznie jeśli nie chce się zajść w ciąże a w przypadku planowania bobaska odczekać miesiąc aż cykl się w miarę wyreguluje. Moim zdaniem szansa na ciąże jest więc radzę zrobić sobie test. Każda ciąża ma inne objawy więc nie ma sensu sugerować się chęcią na grejpfruty, bolesnością podbrzusza ani tym bardziej śluzem ![]() ![]() Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2009-11-17 o 11:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2009-11-17 o 13:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#210 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam świadomość że "mniej więcej w połowie cyklu są płodne" a miałam regularne cykle od zawsze to nic więcej nie potrzeba mi było do tego aby w tym okresie np. zastosować przysłowiową "szklankę wody zamiast" Może nie były to jakieś profesjonalne obserwacje ale jednak się sprawdziły. Teraz kiedy sytuacja jest odwrotna trochę inaczej to wygląda, nie sądzisz? Zajście w ciążę wcale nie jest takie łatwe i każda kobieta starająca się o dziecko potrzebuje wsparcia duchowego. Uważam że nie należy mi się krytyka za to jakiego typu obserwacje prowadziłam. Prowadziłam jakie prowadziłam i to jest moja indywidualna sprawa a jeżeli pytam tzn że czegoś nie wiem. Mam prawo do niewiedzy podobnie jak każdy zalogowany na tym forum ponieważ nie jestem wszystkowiedząca i nie posiadam dyplomu ginekologa położnika. Kobiety wchodzą tu po to aby się wzajemnie wspierać, opisywać swoje przeżycia. Jeżeli tu wchodzą tzn że mają jakieś wątpliwości, chcą pomocy a nie wytykania i krytykowania. Pozdrawiam wszystkie zatroskane ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Fajnie masz ![]() Mam pytanko czy zaobserwowałaś może u siebie jakąś zmianę w moczu? Ja dzisiaj sikając poczułam zdecydowanie jego silniejszy zapach a w sumie wcześniej nie zauważałam jakiegokolwiek zapachu. Jak się mu przyjrzałam to był taki ciemno żółty ale to raczej normalne ze kolor się zmienia w zależności od tego co jemy, prawda?tylko ten zapach taki silny jakiś... hmm no i dalej mnie boli podbrzusze dziś raczej prawa strona...dziś mam 19 dc. ![]() p.s.Nigdy nie miałam problemów z drogami moczowymi. Edytowane przez katia_ Czas edycji: 2009-11-17 o 14:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.