Odzywka do rzęs Revitalash - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Artykuły i newsy

Notka

Artykuły i newsy Dyskusje o artykułach i newsach zamieszczanych na naszym portalu.

Narzędzia
Stary 2012-08-12, 23:09   #181
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odzywka do rzęs Revitalash

Cytat:
Napisane przez krakowiankaa1 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście Mysia efekt jest. Wprawdzie z tego co piszesz i przedstawiasz stosowałaś odżywkę aż 8 miesięcy a jak znam siebie to zapewne cierpliwości aż tak długo mi nie starczy, niemniej jednak zakupiłam już Revitalash i od jutra zaczynam stosowanie.
Spokojnie, nie aż 8 trzeba PO prostu dopiero teraz robiłam fotki Mysle, że tak z 4-5 miesiecy jest juz piekny efekt
Stary 2012-08-12, 23:18   #182
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krakowiankaa1 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście Mysia efekt jest. Wprawdzie z tego co piszesz i przedstawiasz stosowałaś odżywkę aż 8 miesięcy a jak znam siebie to zapewne cierpliwości aż tak długo mi nie starczy, niemniej jednak zakupiłam już Revitalash i od jutra zaczynam stosowanie.
Ja widziałam już efekt po 1.5msc i to znaczny. Tylko, że po 1msc przy rzadkim używaniu już cały efekt "powypadał"
earthpace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-13, 08:09   #183
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez earthpace Pokaż wiadomość
Ja widziałam już efekt po 1.5msc i to znaczny. Tylko, że po 1msc przy rzadkim używaniu już cały efekt "powypadał"
Ja po 4 miesiacach zaczelam uzywać co drugi dzień i tak do dzisiaj.
Stary 2012-08-13, 09:16   #184
earthpace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ja po 4 miesiacach zaczelam uzywać co drugi dzień i tak do dzisiaj.
Ja tak samo. Zaczęłam używać w lutym, od maja używałam co 2-3 dni i niestety zaczęły wypadać jak krejzi - co pewnie też wynikało z cyklu życia rzęs A później revi mi tak podrażniał oczy, że były jak porażone - każda soczewka sprawiała straszny ból a oczy cały czas były czerwone i bolące. Od miesiąca nie użyłam Revi i oczy w końcu mają się dobrze. Trzeba mieć jak widać dużo szczęścia aby Revi nie podrażniał oczu.
Stary 2012-08-13, 09:52   #185
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo. Zaczęłam używać w lutym, od maja używałam co 2-3 dni i niestety zaczęły wypadać jak krejzi - co pewnie też wynikało z cyklu życia rzęs A później revi mi tak podrażniał oczy, że były jak porażone - każda soczewka sprawiała straszny ból a oczy cały czas były czerwone i bolące. Od miesiąca nie użyłam Revi i oczy w końcu mają się dobrze. Trzeba mieć jak widać dużo szczęścia aby Revi nie podrażniał oczu.
To dziwne bo on przecież nie dostaje się do oczu. Może spróbuj lashfood on jets podobno naturalny.
Stary 2012-08-13, 18:19   #186
myszola21
Zakorzenienie

A ja postanowiłam za namową koleżanki spróbować przez tydzień nie malować rzęs i powiem Wam dziewczyny, że efekt jest jak po miesiącu stosowania na rzęsy pomalowane, nie sądziłam że obciążanie rzęs może mieć dla kuracji takie znaczenie, kto sobie może pozwolić na chodzenie bez tuszu ja mogę bo podobno nie widać różnicy mam już na tyle długie rzęsy to polecam.
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-17, 21:16   #187
Eleine
Rozeznanie

Kurczę... po 2 tygodniach Lashfooda efekt byl mega w 3 tygodniu w każdy dzien uzywałam tuszu do rzes na dzień - kuracji nie przerywam - no i albo ja juz przyzwyczailam sie ze ten nowy efekt czyli dluzsze rzęsy wydaja mi sie ze jednak sa krótkie, nie wiem chyba mam jakies zwidy :/

Lashfood nie podrażnia mi oczu a parę razy dostało mi się do oka, bo pędzelkiem za duzo w jednym miejscu majtnełam i po aplikacji odżywki i po kilkakrotnym mruganiu odzywka troszkę dostała się do oka. Nic się nie działo

Czy u Was po pewnym czasie nakładania odżywki miałyście wrażenie jakby efekt się zatrzymał? Mam takie właśnie wrażenie, jakby moje rzęsy były/stały w miejscu. Hmm... Już chyba naprawdę mam zwidy hehe

Czy w ciągu dnia malowanie tuszem rzęsy osłabia trochę działanie odżywki?

na pewno - naprawdę
co dzień - na co dzień - codziennie
bynajmniej to nie to samo co przynajmniej (dlaczego niektórzy błędnie używają słowa bynajmniej grrrr... )
Eleine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-18, 00:42   #188
Eleine
Rozeznanie

Na pewno moje rzęsy są ciemniejsze

na pewno - naprawdę
bynajmniej to nie to samo co przynajmniej (dlaczego niektórzy błędnie używają słowa bynajmniej grrrr... )
Stary 2012-08-19, 09:12   #189
Selavie
Rozeznanie

Hejka ja mam wrażenie także , że efekt się zatrzymał i stoi w miejscu :/ Najgorsze jest to, że na jednym oku rzęsy mi urosły do zadowalającej długości, natomiast na drugim tylko ledwo co podrosły i wygląda to komicznie...Mam przed sobą jeszcze jakieś 2 miesiące kuracji więc mam nadzieje,że sie wyrówna. Po drugie zauważyłam , że nad rzęsami mam ciemną kreskę, co wygląda jak zabrudzenie po eyelinerze. Myślę , że efekt uboczny po tej odżywce :/
Selavie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-19, 10:52   #190
myszola21
Zakorzenienie

mi też na prawym oku rzęsy lepiej się prezentują ale efekt jest porównywalny, może źle aplikujesz?
Stary 2012-08-19, 23:21   #191
Eleine
Rozeznanie

No właśnie prawe oko rewelacja, a lewe takie lewe haha

ale myślę ze to wina moja - śpię na lewym boku zawsze i te rzęsy wiecznie miałam takie, że źle nawet mi sie je malowało tuszem i wiecznie inaczej się układały.

Aplikuję odżywkę jednakowo na obydwie strony, zaczynają mi gęstnieć, bo te małe kujki podrosły - przyjrzałam się dziś dokładnie

Miesiąc minął - dokładnie 5 tygodni dopiero, wszystko przede mną. kolejne 2 tygodnie będą bez malowania rzęs tuszem, więc troszkę odżyją bo od września w każdy dzień będą malowane.

na pewno - naprawdę
Stary 2012-08-20, 12:35   #192
Selavie
Rozeznanie

O czyli nie tylko ja mam ten problem... Z tym, że aplikuje tak samo, od jakiegoś miesiąca nawet więcej nakładam na to lewe oko a i tak nic tam nie rośnie. Rzęsy są takie jak po pierwszym miesiącu- nic się nie ruszyły, podczas gdy na prawym oku mam już tak długie, że po pomalowaniu wyglądają na sztuczne.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

A czy któraś z was używała Rapidlash? Jest dwa razy tańszy...
Stary 2012-08-24, 19:22   #193
paradiso perduto
Zakorzenienie

Używam tego mazidła od 2 tygodni i chyba mnie podrażnia. Po nałożeniu robi mi się taka kreska czerwona jakby eye liner i do tego schodzi mi skóra i swędzi w ciągu dnia.

Chyba kosmetyk nie dla mnie, choć może spróbuję stosować co 2 dni.

Wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1280977
paradiso perduto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-26, 15:51   #194
Selavie
Rozeznanie

Ja zauważyłam że nad linią rzęs mam po 4 miesiącach jakby bordowe kreski... wygląda to jak zabrudzenie. Jestem ciekawa czy minie po kuracji?
Stary 2012-08-26, 16:16   #195
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selavie Pokaż wiadomość
Ja zauważyłam że nad linią rzęs mam po 4 miesiącach jakby bordowe kreski... wygląda to jak zabrudzenie. Jestem ciekawa czy minie po kuracji?
nie spotkałam się z tym cięzko określić po kuracji bo jak całkiem przestaniesz stosować to rzęse wrócą do siebie
Stary 2012-08-27, 09:17   #196
Selavie
Rozeznanie

Tzn jak po 6 miesiącach kończę sie nią smarować, to efekt też zniknie?
Stary 2012-08-27, 09:30   #197
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selavie Pokaż wiadomość
Tzn jak po 6 miesiącach kończę sie nią smarować, to efekt też zniknie?
Z tego co pisze Revitalash to tak i jest to dla mnie zrozumiałe. Ja nie odstawiłam jak narazie a używam 9 miesięcy.
Stary 2012-08-27, 13:13   #198
martini_bb
Przyczajenie

A wiec ja stosuję nie regularnie - tak co 2 dzień niekiedy codziennie- i urosły, zgęstniały , ale bez rewelacji ok 20%/30%. jak pomaluję to wygląda super - takie wachlerzyki .
martini_bb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:58   #199
earthpace
Zakorzenienie

A jak efekty po konkurencie czyli po Lashfood? Ktoś może coś napisać po dłuższym stosowaniu?
Stary 2012-08-28, 09:31   #200
Eleine
Rozeznanie

Cytat:
A jak efekty po konkurencie czyli po Lashfood? Ktoś może coś napisać po dłuższym stosowaniu?
Jestem po 6 tygodniach stosowania. Na początku rzęsy dostały "kopa" i po jakichś 4 tygodniach urosły ładnie.
Inne jak i te długie - widocznie słabe były - od czasu do czasu wypadały (nie było ubytków w rzęsach - jakieś luki, dziury - nie nie). Ale to nie jest tak, że nagle zaczęły wypadać po kolei, tylko normalnie rzęsa rośnie i wypada, więc jakoś nie ma uszczerbku.
Za to zaczęły nowe rzęski wyrastać. Na dzień dzisiejszy rzęsy są ciemniejsze i te nowe co rosną i te "stare" które się wzmocniły a nie wypadły są ok, może nie są długaśne, ale nie są krótkie. Nie maluję rzęs obecnie tuszem, bo nie muszę
Zobaczymy jak zacznę chodzić do pracy i na co dzień tusz na rzęsach będę miała i czy to działania nie osłabi (bo jednego tygodnia zauważyłam jakby stanęło w miejscu - chyba ze to tylko miałam takie wrażenie dziwne).
Myślę, że efekt jeszcze przede mną bo trzeba stosować pół roku a ja dopiero 6 tygodni to nawet nie ma 2 miesięcy jeszcze.

Miałam jakiś czas - może tydzień - nakładając odżywkę na linię rzęs miałam ją również na rzęsach - chyba za dużo ją nakładałam, rzęsy kołkowate takie były i źle się je tuszowało, wtedy byłam średnio zadowolona - teraz to po tym jak przemyślałam sprawę zauważyłam.

Nakładam teraz tak jak na początku, bo przecież efektu się nie da przyspieszyć

Lashfood nie podrażnia mi oczu, nie ma żadnych skutków ubocznych, skoro to preparat naturalny, to trzeba poczekać na efekty.
Jak wytuszuję rzęsy to widzę poprawę Jednak to nie jest jeszcze efekt końcowy - na szczęście chociaż my kobietki chcemy już

Pytanie do Was dziewczyny... Używacie odżywki na co dzień i w każdy dzień tuszujecie rzęsy? Nie osłabia to efektu wzrostu po odżywce?
(Może to tylko moje mylne stwierdzenie, że tuszowanie osłabia działanie odżywek)

No bo tusz to jednak chemia nakładana na rzęsy. Jak to u Was?

na pewno - naprawdę
Stary 2012-08-28, 13:50   #201
ewauu
Raczkowanie

Red face Dot.: Odzywka do rzęs Revitalash

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie spotkałam się z tym cięzko określić po kuracji bo jak całkiem przestaniesz stosować to rzęse wrócą do siebie
Witam jestem nowa na forum i mam pytanie bardzo mym chciała zakupić REVITALASH ale mam na oczach makijaż permanentny i jestem ciekawa czy ta odżywka ich nie odbarwi ?

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ewauu Pokaż wiadomość
Witam jestem nowa na forum i mam pytanie bardzo mym chciała zakupić REVITALASH ale mam na oczach makijaż permanentny i jestem ciekawa czy ta odżywka ich nie odbarwi ?
A może ktoś stosował odżywkę do włosów Revitalash?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Edytowane przez ewauu
Czas edycji: 2012-08-30 o 13:53
ewauu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 07:20   #202
myszola21
Zakorzenienie

hej dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, rzęsy mi rosną mega bez tuszu więc zamiast tuszu chce sobie zrobić henne na rzęsy myślicie, że to może osłabić działanie odżywki??
Stary 2012-08-29, 15:04   #203
Eleine
Rozeznanie

Teraz mogę uzupełnić moją poprzednią wypowiedź:

Dziś pomalowałam rzęsy i teraz widać jaki jest efekt po 6 tygodniach kuracji:
- prawe oko - rzęsy ładne ciut dłuższe niż miałam, ciut gęstsze, czekam na dalszy efekt.
- lewe oko - jest takie lewe :/ rzęsy troszkę kołkowate, rzadsze niż na prawym oku i ciut krótsze niż na prawym oku. Może to wina tego, że spię na lewym boku?

Tak jak pisałam, na początku zaczęły rosnąć jak szalone, ale te wyrośnięte z biegiem czasy zaczęły wypadać bo widocznie były słabsze, na to miejsce nowe się pojawiały, Teraz czekam aż podrosną. Zaczynam wątpić.

Mialyście taki czas "postoju" wzrostu rzęs?

edit: Właśnie porównałam długość moich rzęs z dnia dzisiejszego z dniem pierwszego dnia kuracji, doznałam szoku, jedynie są gęstsze niż I dnia, a długość może minimalnie większa, jedynie wydłużyły się te krótkie które wtedy były.
No cóż efekt który uzyskałam początkiem kuracji odszedł. Czekam teraz na wzrost tych rzęs, które mam i tych nowych które wykiełkowały kilkanaście dni temu.

na pewno - naprawdę

Edytowane przez Eleine
Czas edycji: 2012-08-29 o 16:41
Stary 2012-09-04, 07:40   #204
_michalina_
Raczkowanie

Używam odżywki od 2,5 tygodnia, jak na razie mam wrażenie, że rzęsy stały się mocniejsze, długość ciężko stwierdzić, żałuje bo nie zrobiłam zdjęcia startowego.
Jeśli chodzi o podrażnienia, mnie osobiście nic nie piekło, jedynie na początku można było zauważyć lekko zaczerwienione oczy. Sama jestem osobą alergiczną i mam bardzo wrażliwą skórę, jednak myślę, że duży wpływ może mieć sposób w jaki aplikuje się revitalash.
Chyba macie racje, że najlepiej jest nie malować rzęs. Ja dostałam gratisowo tusz z revity i zastanawiam się czy go stosować, czy odpuścić już kolejne obciążenie.
_michalina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:40   #205
myszola21
Zakorzenienie

wcześniej pisałam o hennie otóż moje rzęsy po kuracji czteromięsięcznej potraktowałam henną jakieś 5 dni temu a efekt? rewelka polecam wszystkim dziewczynom, które mają już w miare długie rzęsy bo efekt jest spektakularny ja już nie maluje rzęs i prędko nie wróce do tuszu, a co najważniejsze henna nie koliduje z działaniem odżywki.
Stary 2012-09-05, 12:32   #206
Selavie
Rozeznanie

U mnie 5 miesiąc i rzęsy są długie nadal tylko na prawym oku :/
Stary 2012-09-05, 21:46   #207
Agnieszka 1983
Przyczajenie

Dziewczyny skoro stosujecie ten preparat na rzęsy Revitalash, to może któraś z was miała styczność z tą pianką do włosów Hair Advanced. Włosy sypią mi się garściami i łapię się każdej możliwośći, żeby uratować to co mi zostało.
Będę wdzięczna za każdą pomoc
Agnieszka 1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 23:21   #208
_michalina_
Raczkowanie

Jeśli strasznie wypadają Ci włosy najlepiej będzie jak udasz się do dermatologa, bo często są to przyczyny złej diety, hormony, stres;

Słyszałam o tej piance że jest dobra, ale mało znana w Polsce. Być może chodzi tutaj o cenę, która jest b. wysoka
_michalina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-13, 10:16   #209
lilka1982
Przyczajenie

Witam dziewczyny ja stosuję odżywkę Revitalash od 20 sierpnia- czyli jeszcze w miarę krótko ..ale muszę wam sie pochwalić że efekt już jest widoczny! Przez 7 lat nosiłam przedłużane rzęsy (czego nikomu nie polecę) i po ściągnięciu ich- wyglądałam jakbym była łysa...włoski były mizerne cieńkie..i każdy żył własnym życiem-rosły każdy w inna stronę. Mąż męczył mnie bym w końcu usunęła "te sztuczności" jak to nazwał.Posłuchałam i nie żałuję !przez te trzy tygodnie stosowania zauważam znaczną poprawę w grubości i długości rzęs- choć powiem że jeszcze nie gęstnieją- ale mam nadzieję że to kwestia czasu. Postaram sie zrobić zdjęcie jak teraz wyglądają ...

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Ja mam makijaż permanentny który robiłam miesiąc przed kuracją Revitalashem- kreski nic a nic nie zmieniły swojego koloru-choc i tak czeka mnie jeszcze 3poprawka bo nie sa tak czarne jak sobie wymarzyłam
Stary 2012-09-15, 17:41   #210
patix118
Przyczajenie

hej, ja uzywam Revitalash od 7 miesięcy, kończę I opakowanie. Po 4 miesiącach od rozpoczęcia kuracji wypadły mi te najpiękniejsze rzęsy-ale nie byłam łysa! Na chwilę obecną mam ich sporo- długich i mocnych- jednak nie są juz tak piękne jak poprzednie. Zastanawiam się teraz czy kupić Lashfood czy jeszcze raz Revitalash... bo Revita na prawdę działa!
Czy rzęsy mogą się przyzwyczaić i juz nie reagować na tę odżywkę?
patix118 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Artykuły i newsy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości