|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matura 2010-Studia
Na niektorych uczelniach na poszczegolne kierunki ustny polski się liczy, chociazby na dziennikarstwo na USZ
|
|
|
|
#182 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I podziwiam, ja się nie moge zmobilizować do nauki ani troche, a ty jeszcze to ze studiami godzisz. Brzmi hardcorowo. ![]() A jak nauka Ci idzie, na jakim etapie z bilogii jestes?
|
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałabym do Gdańska, bo najbliżej domu i mam kilka miłych wspomnień z tamtejszą Akademią.
Poza tym Lublin - tam mam dziadków, więc nie byłoby problemu z mieszkaniem. Myślałam też o Łodzi... sama nie wiem. Jak zdam do będę się nad tym głębiej zastanawiać.
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
to i ja bym się chętnie do Was przyłączyła, jeśli można. tylko mam taki problem, że nie mam zielonego pojęcia co z sobą zrobić i jaki kierunek studiów wybrać.
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, jestem pewna, że chcę skończyć kierunek humanistyczny, bo to po prostu uwielbiam. jednakże... w zasadzie nie mam na siebie sprecyzowanego pomysłu.
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
a komisja na maturze ustnej z polskiego ma wgląd do samej prezentacji? czy ocenia tylko na podstawie wygłoszenia i odpowiedzi na zadane pytania?
ja sie wogole nie orientuje ![]() odnosnie studiow to sei zastawiam nad psychologia,fizjoterapią, pedagogika i ekonomią..co najlepiej Waszym zdaniem? co najbardziej przyszlosciowe? psychologia mnie interesuje bardzo..ale nie wiem czy to dobry wybor.Mam troche watpliwosci
zapuszczam wlosy ![]() JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE, JESZCZE BEDZIE NORMALNIE..... Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2010-02-02 o 19:47 |
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, mnie dużo osób studiujących psychologię odradzało ten kierunek. Pedagogika - ja chciałabym pracować z dziećmi.
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
dlaczego odradzali?:P
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
ma wgląd w literature przedmiotu, podmiotu i plan wypowiedzi
|
|
#191 | |
|
Przyczajenie
|
Doli, przerobiłam już cały materiał. Teraz jestem na etapie powtarzania genetyki i rozwiązywania arkuszy z poprzednich lat
![]() Cytat:
![]() A odnośnie wyboru kierunku, to ekonomia jest przyszłościowa, ale nie to jest najważniejsze. Kieruj się przede wszystkim tym co Cię interesuje i co Ci w duszy gra
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bio i chem nie zdawalas rok temu na maturze, wszystko od nowa musialaś się uczyć? ![]() Sory, ze tak pytam, ale zastanawiam się, czy sama wyrobie się z materiałem. ![]() nieważne, tez nie mam na siebie pomysłu... |
|
|
|
|
#193 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;16919833]
Sory, ze tak pytam, ale zastanawiam się, czy sama wyrobie się z materiałem. ![]() [/QUOTE] Ja się chyba nie wyrobię.
|
#194 |
|
Przyczajenie
|
Doli, pytaj śmiało, w końcu od tego jest to forum
![]() Biologii i chemii nie zdawałam rok temu na maturze, ale przez całą pierwszą i drugą klasę przygotowywałam się z tych przedmiotów, więc sporo pamiętałam. Przerabiać cały materiał zaczęłam w sierpniu, ale od października musiałam zwolnić tempo, bo zaczęłam studia. |
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;16919833]A kiedy zaczęłas przerabiać caly materiał?
Bio i chem nie zdawalas rok temu na maturze, wszystko od nowa musialaś się uczyć? ![]() Sory, ze tak pytam, ale zastanawiam się, czy sama wyrobie się z materiałem. ![]() nieważne, tez nie mam na siebie pomysłu...[/QUOTE] ja na ten czas doszłam do wniosku, że po prostu muszę zacząć uczyć się ze wszystkiego, a po maturze się zastanowię ![]() co do materiału, ja dopiero w tym roku zaczęłam wos, także nie wiem jak to będzie
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
niewazne. wydaje mi się, ze wos jest takim przedmiotem, ze przy odrobinie pracy mozna się go nauczyc w dosc krótkim czasie
Ja jestem na profilu z rozszerzonym wosem, ale zaczęlismy go dopiero w drugiej klasie. Opanuj wademecum, śledź bierzące wydarzenia i orientuj się który polityk jak wygląda a zdasz na pewno bez problemu ![]() Ja z wosu uczyc się jeszcze nie zaczęłam, na razie siedzę nad angielskim, matematyką i przpominam sobie treści lektur. Wos i prezentację maturalną zostawiam sobie na drugą częśc ferii. |
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
Jak zaczęlaś nauke to wyrobisz, na pewno.
Przeraża mnie zostawianie tego wszystkiego na ostatnie chwilę. Ale mam zamiar przerobic caly material do kwietnia(z zadaniami razem) a caly kwiecen arkusze maturalne. To samo z geo. To nic ze tego jest tyyyyle i jeszcze trochę. ![]() W ferie musze duzo zrobic, chociaz ciezko to widze, bo kolo 4 godzin matmy dziennie mnie zabije. No i jedna lekture w tygodniu bede sobie przerabiac(streszczenia, opacowania) a zaczne od najwiazniejszych. Musimy dac rade. Mnie motywuja 4 miesieczne wakacje Po ostatnim egzaminie bede chyba najszczęśliwszym czlowiekiem na ziemii. ![]()
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a zapewne w poniedziałek moja wychowawczyni zacznie mnie ponaglać. teraz muszę się poważnie wziąć za matme. zwłaszcza, że nasza nauczycielka się rozchorowała... wezmę TŻta i będziemy razem rozwiązywać zadania, będzie zabawniej
|
|
#199 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam kobietki
![]() Również chciał nie chciał jestem tegoroczną maturzystka, ale poprawiajaca na szczescie tylko biologię, obecnie jestem studentka farmacji, po zaliczonej sesji Tak samo jak moje poprzedniczki marzy mi sie medycyna, dostalam sie na nia w zeszlym roku ale niestety nie tam gdzie chcialam. Jeśli macie jakies pytania chetnie odpowiem![]() Ile czasu dziennie poświęcacie na naukę i co robicie żeby sie odmóżdzyc? ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- aha jeszcze jedno, jest moze jakies forum dotyczace uczelni medycznych na wizażu, jesli tak to bylabym bardzo wdzięczna za linka
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z matmy.. Wczoraj zrobiłam 30 zadan z trygonometrii i w koncu zaczęlam cos łapać
|
|
|
|
|
#201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale cóż...ja sama przeglądając arkusze z wosu jestem po prostu przerażona. raz jest okej, a raz po prostu...
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na 100% też nie jestem pewna. Mam już pewne plany, ale to tylko zarysy. Ale tym razem muszę trafić w dziesiątkę, ponieważ już dwa lata zmarnowałam przez zły wybór. Chociaż, jak ktoś wcześniej powiedział, teraz wiem, czego nie chcę robić. W każdym wydarzeniu można jakieś plusy znaleźć.
|
|
|
|
#204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po feriach poprawiam sprawdzian z wielomianów, zabrakło mi 1 pktA co do humanistów-prawdziwi humanisci potrafiący się odnaleźć w swojej profesji są wg mnie równie "wartościowi" co ścisłowcy. Problem w tym, ze słowo "humanista" jest często naduzywane. Bo humanistą nie jest tylko ten, kto nie lubi przedmiotow scisłych ale osoba, która odnajduje się w języku polskim, wosie, historii. Ja jestem humanistką, kocham język polski, studia będą humanistyczne i nawet w najmniejszym stopniu nie czuję się gorsza od umysłu ścisłego
Edytowane przez mila17 Czas edycji: 2010-02-03 o 17:57 |
|
|
|
|
#206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A poza tym prawo to obok medycyny najbardziej intratny kierunek,nie oszukujmy sie. a rowniez trzeba zdawac jak na inne kierunki humanistyczne wos i historie, problemem jedynie moga byc progi.
|
|
|
|
|
#207 |
|
Rozeznanie
|
kupilam dzis repetytorium z biologii OPeron tylko tu jest poziom podstawowy i rozszerzony a ja zdaje podstawe.Nie widze ,zeby tu bylo zaznaczone czego powinnam sie uczyć?
jest cos takiego w repetytoriach czy trzeba samemu wiedziec
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście, repetytorium Operonu jest dobre, ale mnie osobiście brakuje paru szczegółów.
|
#210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ogólnie literaturę, wszystko co z tym związane... historia matko, w 1 i 2 klasie potrafiłam siedzieć i ponad program sobie czytać, może jakoś nie nad wyraz dużo, ale lubiłam to. na koniec obstawiłam wos. podoba mi się słuchanie tego co się dzieje, podoba mi się myśl, że może kiedyś znajdą się na prawdę dobrzy politycy, którzy pomogą ludziom wyjść z dołków, nie tylko emocjonalnych, ale również materialnych. zresztą mimo narzekań na nasz kraj uważam, że wcale nie jest w nim tak źle.a na jaki kierunek planujesz składać? i gdzie? może coś podkradnę znaczy, pomysł ![]() Cytat:
. mnie czasem śmieszy to, że ta kobieta i wiele moich nauczycieli matematyki w zasadzie nie potrafili jakoś się należycie wysłowić. no, ale czemu tu się dziwić, przecież to inteligencja. i proszę by nikt tego nie brał do siebie, to tylko moje doświadczenia, z moimi nauczycielami. nie chcę uogólniać.co do prawa, to czy nadal nie jest tak, że tak to nazwę zawód rodzinny?
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Tak samo jak moje poprzedniczki marzy mi sie medycyna, dostalam sie na nia w zeszlym roku ale niestety nie tam gdzie chcialam. Jeśli macie jakies pytania chetnie odpowiem
i ogólnie literaturę, wszystko co z tym związane... historia matko, w 1 i 2 klasie potrafiłam siedzieć i ponad program sobie czytać, może jakoś nie nad wyraz dużo, ale lubiłam to. na koniec obstawiłam wos. podoba mi się słuchanie tego co się dzieje, podoba mi się myśl, że może kiedyś znajdą się na prawdę dobrzy politycy, którzy pomogą ludziom wyjść z dołków, nie tylko emocjonalnych, ale również materialnych. zresztą mimo narzekań na nasz kraj uważam, że wcale nie jest w nim tak źle.