![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
o matko xD ja nawet nie widziałam, że on po polsku gada xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Optymistka
|
Przedwczoraj wróciłam z Paralii i mogę napisać tylko jedno.. - BYŁO CUDOWNIE !!
Miejscowość śliczna, życie nocne, wspaniali ludzie, dobre jedzenie, poprostu wszystko super bez żadnego zarzutu!! Gorąco polecam wakacje w tym miejscu, ja napewno jeszcze nieraz tam zagoszczę ! Jezeli ktos ma jakies pytania to chetnie odpowiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
gadał, gadał
![]()
'Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień...' Edytowane przez smallangel Czas edycji: 2008-08-18 o 12:38 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
No to ja (wybaczcie) ale skopiuje moje pytanie
![]() Witam ![]() Słuchajcie, ja jade do Paralii dopiero 15 wrzesnia, powiedzcie prosze, czy w tym okresie - bede tam do ok 27 - Paralia również tętni życiem ? ![]() ![]() 1)De lux 2) Gold 3)Habana 4) Cocus 5)Omiloz I pytanie co do każdej z nich, jak to jest z tym wstepem, jest w koncu darmowy? jesli tak to w ktorej, a jesli nie to ile kosztuje. Trafię bez problemu do każdej z nich? w końcu koniec języka za przewodnika ![]() wiem już, że polecacie, pierwsze trzy, a może jest ktoś kto poleciłby te inne? i już ostatnie pytanko, to sa duże kluby/dyskoteki czy takie mniejsze, z małymi parkietami? Wiem, ze duzo tego.... ale może znajdzie sie ktoś miły i odpowie ![]() Z góry dzięki! ![]() P.S. smallangel dzieki za 'materialy pomocnicze" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
BAN stały
|
![]()
To ja też jestem zmuszona skopiować moją odpowiedź
![]() Jeśli chodzi o kluby to wszędzie jest wstęp za free + jeden drink gratis (mam na myśli gold, de lux, habana) w omilozie taki zwyczaj obowiązuje do północy, potem płatne. Tutaj macie stronkę Gold'u: http://www.goldtheclub.com/en/index.html Jeśli mogę coś polecić to nauczcie się podstawowych greckich zwrotów typu dzień dobry, proszę, dziękuję - od razu zyskacie kilka pkt u greków czy to w sklepie, knajpie czy na imprezie ![]() Jeszcze w paralii jest Hoola Hoop ale jak do niego trafić? - nie wiem ![]() Co do dni otwarcia to omilos z tego co się orientuje jest chyba otwarty cały tydzień, gold z de luxem na przemian - co drugi dzień (kluby są naprzeciwko siebie) Jeśli chodzi o trafienie do klubów to idąc linią brzegową z jednej strony masz omiloz z drugiej cocus (dużo serbów, turków, albańczyków którzy kleją się do każdej europejskiej dupci ^^ - srednio polecam), Habana jest połozona mniej wiecej w połowie drogi do Olimpic beach zaraz przy głownej drodze wiec na pewno nie przeoczysz, a gold i de lux przy koncu paralii w strone katerini. Ja mieszkalam w olimpic beach i nie mialam pojecia gdzie sa te kluby - najprostsza metoda? wsiąść do taxówki i powiedzieć "To gold club, please" ![]() ![]() Jak coś chcecie wiedzieć to pytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
sosha, Hoola Hoop jest od strony Olympic. tzn. zaraz na początku Paralii skręca się w lewo przed lunaparkiem i tam jest Hoola (trochę oddalony, ale spokojnie go widać.).
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |
BAN stały
|
Cytat:
Po twoim opisie wnioskuje ze chyba go widziałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Dzieki wielkie za odp!
![]() O to super ze taxi jest takie tanie ![]() ![]() A słuchajcie, poradzcie bo nie mam pojecia co robić z kasa, jade na dwa tygodnie (ale w samej paralii bede jakies 11 dni) BEZ wyżywienia, i jak myślicie, ile euro wziąć ze soba? Jedyne co ze sobą wezme to zupki chińskie, zeby jako taki obiad zjeść czasem hehe, ale slyszalam ze tanie i dobre gyrosy sa jeszcze wiec nie zginiemy :P najwiecej pojdzie pewnie na wode. Myślałam o 150 euro, ale nie wiem czy to nie za malo? z tego pewnie jakies 50 euro musze liczyć na wycieczke do Aten, moze skhiatos gdyby starczylo kasy ale nie wiem. Więc powiedzmy ze zostaloby mi 100 euro do zycia i na zbawe, wystarczy? ![]() A propo wycieczek, ile za nie placilyscie? ja jestem zainteresoana atenami i Skhiatos. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
meteory 40 euro skhiatos 30 Z tym,że z lokalnych biur o wiele taniej.My płaciliśmy cos koło 20paru za meteory i 20 za skhiatos także nie warto kupować u rezydenta ![]() Nie miałam wyżywienia-wzięłam ok 1000 zł )czyli coś koło 300 euro i wydałam wszystko-nie szalałam,ale bawiłam się w dyskotekach,codziennie 4 euro obowiązkowo na frappe(wtedy masz leżak na cały dzień i boskiego kelnera do dyspozycji ![]() ![]() Dochodziło winko tak poza imprezami no i kupiłam jakieś tam lokalne słodycze i alkohol do domu.W ogóle wszystkie wydatki liczyłyśmy na pół z koleżanką-ale ona miała dokładnie tyle samo kasy,więc obie wydałyśmy ok.600 euro ![]() Myślę,że 150euro Ci starczy o ile poszukasz tych tańszych wycieczek i będziesz się ograniczać-proponowałabym przynajmnniej 200 najwyżej wymienisz po powrocie jak zostanie.
![]() |
![]() |
#191 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() najlepiej sama sprawdź i zobaczysz czy fajnie ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do pieniędzy, to skoro piszesz, że bez wyżywienia na 11 dni, chcesz pozwiedzać i się pobawić, to myślę, że 150 euro to trochę mało. fakt, gyrosy są tanie, ale ile też można je jeść? ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Przyczajenie
|
A ja mam takie pytanie
![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
|
Cytat:
![]() we wrześniu w Paralii słońca pod dostatkiem, nie zmarzniesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Dzieki!
![]() A jaki poradzicie krem do opalania, tzn z jakim filtrem? Mam dosyć jasną karnacje, i jestem troszeczke opalona, myślałam o 20, ale nie wiem czy to nie za mało? nie chcę się tam poparzyc, ale chociaż raz w życiu opalić się na czekoladke ![]() więc biorą pod uwage, że bdzie to już wrzesniowe słońce, 20 wystarczy? W jakie wy byłyście zaopatrzone? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
|
Cytat:
![]() ja mam całkiem inną karnację (jestem śniadą brunetką, bardzo łątwo się opalam, nigdy nie byłam spalona słonkiem). nie ma sprawy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
BAN stały
|
No dziewczęta to ja was zaskocze - w zeszlym roku byłam od 1-12 września i wziełam sobie filtr 6
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Przyczajenie
|
klaudia.t1 - a kiedy jedziesz jeśli można spytać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
sosha - no wiesz, ludzie uczą się na błędach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
BAN stały
|
O kurde to podobnie z tym snem jak u mnie ^^ Jutro w nocy wyjeżdzam, i najgorsze w tym wszystkim jest to oczekiwanie - im bliżej tym większy exciting ^^
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
sosha, a z jakim biurem jedziesz?
![]() ![]()
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
To szczęśliwej podróży!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
BAN stały
|
Nicole ja jadę z utc z Krakowa, ale z tego co się orientuje oni wykupują miejsca w biurze Astra Tour. A ty? Z jakiego biura jedziesz? Polecasz? Na ile jedziesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
BAN stały
|
Zanetsa - wielkie dzięki! Mam nadzieję że zarówno podróż jak i pobyt będzie udany!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
jadę z Gandalfem, już nie pierwszy raz, i polecam
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#207 |
BAN stały
|
Widzę że mamy do czynienia z Weteranką
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
ja jeździłam na wycieczki z Armira Travel
![]() ![]()
![]() |
#209 |
BAN stały
|
Wszystko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Przyczajenie
|
A ja mam jeszcze jedno pytanie. Przeglądnęłam ten temat i znalazlam parę wątków, które mówiły o tym, że Paralia to zwykły kurort niewiele różniący się od tych polskich i że tej prawdziwej greckiej atmosfery należy szukać gdzie indzie. Mogłabym Was moi drodzy prosić o jakieś konkrety, o miejscowości, które leża nie za bardzo daleko od Paralii
![]() Z góry dziękuję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.