![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: In Vitro
dawno tu nie zaglądałam, ale chciałam zobaczyć, co sie dzieje na wątku
![]() ![]() ![]() szczególne pozdrowienia dla nadii, bo my mamy tego samego lekarza ![]()
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
aaatonina- trzymam mocno kciuki za Twojego okruszka
![]()
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
elianka to super, że już zaczynacie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- annaantonina jeden wystarczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
19-tego o 10.30 dwa maluchy zagościły w moim brzuszku
![]() Pojechaliśmy wcześniej spotkaliśmy się z panią embriolog pokazała nam zdjęcia Okruszków… wrażenie bezcenne… jeden bardzo ładny duzy pięknie podzielony z cieńką otoczką. jak powiedziała pani emb. nic nie stoi mu na przeszkodzie żeby się zadomowić w nowym domku ![]() Drugi troszkę słabiej podzielony, ale rokujący rozwój… liczymy na bliźniaki, całe życie o nich marzyłam i eMek też od zawsze o nich gadał ![]() Zabieg troszkę mi się dłużył, a trwał moze z 10-15 min , miałam problemy z rozluźnieniem się, a dr z dotarciem tam gdzie trzeba, ale udało się i teraz jestem najszczęśliwsza pod słońcem, mam w sobie dwa kochane maluszki!!!! yupiiii!!! Zalecenia: oszczędzać się, ale nie leżeć plackiem, żyć w miarę normalnie i nie stresować się jeśli to możliwe!!! Testowanie z krwi najwcześniej po 12 dniach ale zalecają w VL po 14… ja nastawiam sie na 30-tego Do 30-go jestem na zwolnieniu. Prowadzę spokojny tryb życia, staram się duzo odpoczywać nie przemęczać się, pierwsze dwa dni po transferze prawie przeleżałam... troszkę czuje podbrzusze, czasami cos tam zakłuje, czasami lewy jajnik da o sobie znać... piersi od dwóch dni też są bardzo obolałe i po południu zmęczenie sięga zenitu... od waczoraj obolewa mnie również krzyż... choć czas się dłuży to czekam cierpliwie do soboty!!! Nadiazloto1 - kochaa jak się czujesz? jakie wieści u Ciebie?
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2010-10-24 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podczytuję Was po cichu i bardzo sie cieszę Waszym szczęściem. Trzymam kciuki za bliźniaki ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
annaantonina u mnie transfer był 22-go o 15:00, trwał może z 3 minuty
![]() U Ciebie to już do implantacji na pewno doszło, bo dochodzi do niej po 4 dniach ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za Wasze i nasze bliźniaki, to razem da nam czworaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
Nadiazloto1 - bardzo się ciesze że u Ciebie tak dobrze się wszystko poukładało, że jest rodzeństwo!!! my niestety po nie będziemy musieli jeszcze raz podchodzić do całej procedury ale to nic, damy rade!!!
Mi w klinice radzili zrobic betę 14dpt ale to bedzie juz 2 listopada i po zwolnieniu wracam juz do pracy, więc planuje zrobic ją 30-go co odpowiada 11 dpt mam nadzieję że obie tego dnia będziemy bardzo ale to bardzo szczęśliwe ![]()
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podczytuję na bieżąco i trzymam kciuki za Was
![]() Elianko buźka ![]() ![]() Nadia ![]()
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchaj ja miałam transfer 19.12 a test bety zrobiłam 30. Wyszło mi wtedy 162. Także spokojnie można było już zrobić 9 czy 10 dnia. Za dużo nerwów żeby czekać do 14 dnia. Ale ja nie namawiam. TRZYMAM MOCNO KCIUKI ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Rozeznanie
|
GRATULUJĘ!!!!
Też już jestem PO. Dziś był nasz wielki dzień. Miałam podane 2 malutki 6 i 8 komórkowe i maja niecałe 3 doby. Doktor powiedziała, że są ładne i mają duże szanse. Uważam na siebie, ale nie leżę plackiem i nie wiem czy to dobrze ![]() ![]() Obyśmy wszystkie były na jednym wątku mamusiowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Trzymam najmocniej jak potrafie za małe Nadusiątka i Pacierpiątka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny trzyma mocno trzyymaaammm
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
ja też nie leżałam w łóżku plackiem, ale bardzo bardzo na siebie uważałam w tych pierwszych dniach, we znaki dawało się zmęczenie i chcąc nie chcąc leniuchowałam dużo, teraz w 8dpt też staram sie dużo odpoczywać... Pacierp również zaciskam kciukaski za Twoje maluszki
![]()
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
trzymam cały czas kciuki
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczynki
![]() Dawno mnie tu nie było ale mam nadzieję,że mnie ktoś jeszcze pamięta ![]() A więc dziewczyny nie tracić wiary i WIERZYC JESZCZE RAZ WIERZYĆ ponieważ te które znaja mnie lepiej i moja historie wiedza że byliśmy bliscy decyzji z mężem o in-vitro ale postanowiliśmy,że ten rok będzie na luzie i że z końcem roku podejmiemy decyzje co dalej.....od sierpnia mielismy same problemy ponieważ rozwalili nam na Słowacji nasze nowiutkie autko i do zeszłego tygodnia były tylko same problemy z tym związane i cały czas kłótnie i wzajemne obwiniania nie było czasu myśleć nawet o dziecku a sex był raczej z obowiązku małżeńskiego niz ze spontaniczności ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak więc dziewczyny WIERZCIE MOCNO BO CUDA SIĘ ZDARZAJĄ I NATURA NIERAZ JEST SILNIEJSZA OD NAS SAMYCH !!!! Za Wszystkie Was mocno 3mam ![]()
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a po transferze dają L4?
![]() |
#199 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Cześć Aniu, też jestem ze Szczecina. U mnie 2 lata temu też prawidłowo rozwinął się jeden zarodek, mimo, ze pobrano 12 pęcherzyków. Miałam jeszcze jeden, ale bardzo niskiej klasy. Oba zostały implantowane. Ten dorodny, to dziś nasza najcudowniejsza 15 miesięczna córeczka. Trzymam bardzo, bardzo mocno kciuki za Wasze maleństwo! A ja dzisiaj mam pierwszą wizytę u dr. Sienkiewicza przed drugim podejściem. Stres ogromny...
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Hej dziewczyny, dziś mam pierwszą wizytę przed drugim podejściem do IVF. Pierwsze 2 lata temu, było naszym największym sukcesem. Mamy cudowną 15 miesięczną córeczkę. Wtedy dojrzały tylko 2 pęcherzyki, które były implantowane (w tym jeden bardzo niskiej klasy). Z nowym cyklem zaczynam wszystko od początku. Stres straszny, chyba większy niż za pierwszym razem. Może nie większy. Inny. Wtedy to wszystko szło jak cios za ciosem: diagnostyka, 2 laparoskopie, histeroskopia, HSG (koszmar), inseminacje. Kiedy walczyłam tyle czasu, byłam otępiała, bałam się, ale traciłam w tym wszystkim poczucie rzeczywistości. Teraz kiedy już wiem jak smakuje "zwycięstwo" stres jest ostry jak skalpel. Tak bardzo marzę o drugim maleństwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A dlaczego Wam proponują in-vitro skoro udało Ci sie już zajśc w ciążę ???to może i tym razem się uda naturalnie ??
![]() ![]() 24.06.2011 Edytowane przez edzia Czas edycji: 2010-10-28 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Ja mam lekkiego stresa przed testowaniem, boję się rozczarowania
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- myha znam kilka dziewczyn, które miały taki sam problem i podczas przygotowań do IVF zaszły naturalnie albo po nie udanym IVF zaszły naturalnie. Cud się zdarzają, a jak nie to w zasięgu ręki jest medycyna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Nadiazlot ja trzymam mocno kciuki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() myha może nie będzie potrzebne. Jak coś to potrzymam kciuki ![]()
Dante Alighieri Edytowane przez magdalenka12 Czas edycji: 2010-11-04 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co się u Was dzieje, że będziecie podchodzić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Ja jestem posiadaczką PCO, z zaburzeniami w FL niestety.
A jakoś IUI na nie pomogły. Z TŻ jest wszystko w porządku, więc trochę odmienna sytuacja. Zdecydowaliśmy się bo ja mam dość szarpania się i nerwów za każdym razem, psychicznie sobie z tym nie radziłam, więc po paru IUI, lekarz sam zaproponował, że jednak warto spróbować czegoś innego. Na razie kompletuje badania bo widzę, że co klinika to jakieś inne podejście, no i mamy zamiar podchodzić w styczniu, lutym, więc wtedy wiele się wyjaśni ![]() A jeszcze mam pytanko jedne szukaliście gdzieś może leków, bo przyznam szczerze, że ceny lekko mnie przerażają? Myha to tym bardziej trzymam kciuki, czasem natura nas zadziwia ![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Ceny wszedzie są podobne, niestety, nigdzie nie dostaniesz leków dużo tańszych, różnice mogą być kilku złotych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Dziękuje tak właśnie jak sprawdzałam, na to samo mi wychodziło
![]() Chociaż ja mam blisko Słowację, więc nie mam co narzekać ![]() Zastanawiałam się tylko, czy trzeba będzie jechać ale widzę, że nie ma wyjścia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.