-6kg! Kto ze mną od jutra? - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-09, 07:13   #181
aliś
Zadomowienie

Dot.: -6kg! Kto ze mną od jutra?

Cześć, widze, że ja tu pierwsza zaglądam, chyba dlatego, że wcześnie zaczynam pracę. A tutaj wkóło słyszę, że szkoła, matura
Jestem z siebie zadowolona, bo wczoraj już nic nie podjadłam po obiadokolacji, a właśnie piję sobie maślankę

aliś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 07:49   #182
psyhe666
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja wczoraj przegięłam, ale od dzisiaj znowu dieta Wczoraj miałam trochę zły humor, trochę problemów, smutków więc trochę je przejadłam...

Ale dzisiaj poprawa
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 09:53   #183
asiaasia58
Wolę prosto!

ja melduję, że trzeci dzień się trzymam twardo jem w granicach rozsądkowych, żadnych słodyczy udało mi się nie podjeść, sałatkę z tuńczyka zrobiłam, pieczywko chrupkie Wasa no i ćwiczenia narazie tylko wieczorem ale jak mi się trochę mięśnie przyzwyczają to dorzucę jeszcze rano 8-minutówki
Stary 2010-02-09, 12:42   #184
suzyyy
Raczkowanie

rano sniadania nie zjadłam bo musialam szybko z domu wyjsc. A teraz wcinam sobie musli tropikalne, potem na obiadek zupa ogorkowa Kupiłam skakanke ale poki co mam problemy ze zdrowiem i skakac i cwiczyc zaczne za jakis czas
suzyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 13:38   #185
aliś
Zadomowienie

Ja dzisiaj przegięłam z parówkami bo zjadłam 2 w zestawei:
I śniadanie 8:30 pół grahamki z twarożkiem, szynką, pomidorem i ogórkiem + parówka + kubek maślanki
11:00 grapefruit (zawsze jadłam z toną cukru, tym razem zjadałm bez)
II śniadanie: to samo co na pierwsze

Parówek zostało mi jeszcze sztuk 2, potem koniec z nimi.
Na obiad zjem warzywa na patelnie włoskie z kawałkami piersi kurczaka
Na kolacje nie wiem co, najlepiej nic, ale wiem, że 2-3h przed snem trzeba coś zjeść

Stary 2010-02-09, 16:01   #186
201701300919
Konto usunięte

hej
chyba zjadłam za dużo na obiad
201701300919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 16:04   #187
natalia0089
Raczkowanie

Ja trzymam się twardo moich 1200 kcal dziennie. Wolę mieć ustalony limit bo wtedy mogę sobie zawsze w ramach tych kalorii zjeść to na co mam ochotę, oczywiście i tak jem zdrowo

śniadanie: płatki Nestle Frutina + maślanka 0% + kilka orzechów laskowych
II śniadanie - Activia z łyżeczką otrąb
obiad - 1,5 talerza zupy jarzynowej + 2 pieczone jabłka ()
podwieczorek (plany) - kostka gorzkiej czekolady, sok domowej roboty pomarańczowo - grejpfrutowy
kolacja (plany) - 2 kromki z chudym twarogiem i kiełkami + jajko

Po ponad tygodniu stosowania diety i ćwiczeń nie czuję już głodu między posiłkami i czuję że chudnę ;D
natalia0089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 16:17   #188
OnaJuzNieZyje
Zadomowienie

Kurczę jak ja nienawidzę diet!!! Miałam zamiar sie przestawić i spróbać...ale nie...niegdy nie byłam na diecie i jednak nie chce byc!!

Stawiam tak jak zawsze na mneijsze posiły , w miarę regularne ...hehe takie moje postanowienie.... )

Jestem dziewczyny wymęczona dzisiejszym dniem...:/Mam dość tej szkoły...byle do wakacji)

Dziewczyny ja proponuję by na początku wątku , na 1szej stronie pisać nasze osiagniecia
tzn wyniki co tygodniowego ważenia Taka mała motywacja dla nas!

2014r:
Skalpel x 1
Bez slodyczy 1/30
OnaJuzNieZyje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 16:21   #189
psyhe666
Zakorzenienie

Na śniadanie różne płatki, otręby, błonnik i orzechy pomieszane z łyżeczką miodu...
Na 2 śniadanie dwie kanapki ciemne pieczywo i jakiś pasztet (bo nic innego dobrego nie miałam w lodówce)
Na obiad krupnik z kaszą taką drobniutką...

W międzyczasie marchewka
so trójka maybe.

Stary 2010-02-09, 16:25   #190
aliś
Zadomowienie

Dobry pomysł z tymi wynikami, przynajmniej będzie dodatkowa motywacja, by z kolejnym tygodniem pokazało nam publicznie mniej
Ja chyba też przesadziłam z obiadem, bo zjadlam pełny tależ. Warzywa na patelnie z piersią kurczaka + 2 łyżki sosu do spaghetti ze słoika (wiem błąd). Kolacji chyba nie tknę.

Stary 2010-02-09, 16:46   #191
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Dobry pomysł z tymi wynikami, przynajmniej będzie dodatkowa motywacja, by z kolejnym tygodniem pokazało nam publicznie mniej
Ja chyba też przesadziłam z obiadem, bo zjadlam pełny tależ. Warzywa na patelnie z piersią kurczaka + 2 łyżki sosu do spaghetti ze słoika (wiem błąd). Kolacji chyba nie tknę.
Nie popadajmy ze skrajności w skrajność...
so trójka maybe.

Stary 2010-02-09, 18:36   #192
_EnIgMaTyCzNa_
Raczkowanie

Witam

Dziś miałam zakrecony (i nadal mam) dzień

Zjadłam:
-owsiankę + garsc p.kukurydzanych ze 'sosem czeko' ;D (sos-trochę maslanki+łyżeczka kakaa nat.+łyżeczka słodziku w proszku, wszystko wymieszane , pychota )
-1,5-2 talerza zupy klopsowej nie wiem, jak to nazwac pływały w niej klopsiki z mieska mielonego (gotowane tylkO0) [była' zabielana' jogurtem naturalnym, na bulionetce) + jeden wiekszy klops mielony z tej oto zupki
-dwie marchewki
-owsianka z 1/2 małego jog.nat. + cynamon + garstka p.kukurydzianych

piłam herbatki z pokrzywy, kakaa (troche mleka i woda + łyzeczka kakaa nat.)

Rano porozciagałam sie, zrobiłam brzuszki, podnoszenia a wieczorem nie wiem czy zdaze ćwiczyć, bo mykam do nauki, a jeszcze musze rodzicom pomóc .. uff...duuzo tego

Pozdrawiam
_EnIgMaTyCzNa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 20:57   #193
snuff
Raczkowanie

Dzień zaliczam do udanych.
A Wy?
snuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 21:31   #194
natalia0089
Raczkowanie

Ja też Chociaż niedawno miałam załamanie i już myślałam że skuszę się na kopytka ociekające tłuszczykiem, ale jednak dałam radę
natalia0089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 21:55   #195
mauifever
Przyczajenie

pierwszy dzień nie jest taki tragiczny, najgorzej w pracy gdy się siedzi i ma ochote cos chrupac, gryzc i pic pepsi
ale piłam tylko herbatki i wode (z cytryną)
brak mi totalnie weny na jedzenie..lenia mam i nic mi się nie chce robic w domu ani wymyslac..
ale SŁODYCZY ZERO
mauifever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 22:01   #196
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211

hejka laseczki moje widzę że postów coraz więcej...ja jestem załamana, bo wczoraj sie obudziłam i wstać nie mogłam chyba przez to bieganie po schodach coś sobie naciągnęłam albo coś w tym stylu boli mnie 2głowy łydki T zrobił masaż ale nadal boli ej już 2 dzień do dupy, bo nie ćwiczę ale za to diety się trzymam jest dobrze nie jestem głodna bo jem mało i często kolacyjka była trochę tłusta ale o 18 wiec spoko teraz popijam wode z cytrynką. Proszę pocieszcie mnie jakoś
agatam2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 22:03   #197
milvunia83
Zadomowienie

Ja też melduję, że się trzymam

Ale kuszą te słodycze i inne pyszności:/ kurcze, żeby silną wolę można było kupic jako suplement diety

Pozdrowienia

PS. Hej agatam2211... trzymaj się dzielnie, możliwe, że przetrenowałas troche, ale niedługo przejdzie Najważniejsze, że nadal jesteś zmotywowana Daj trochę odpoczac mięściom, a potem może bez szaleństw z tym bieganiem po schodach 3 mam za Ciebie kciuki

W oczekiwaniu na dzidzię....

Edytowane przez milvunia83
Czas edycji: 2010-02-09 o 22:09
milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 22:33   #198
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211

moja motywacja jest taka silna że chyba brzuszków sobie nie odmówie hehe może nie bedzię tak bolało. Czuje się jak świniak eh najgorzej jest na brzuchu...jest za co złapać heh. Co chwile chce mi się siku to jest już wkurzające. Aaaa nie było mnie jeden dzień i widze zaległości u Was bo nie ma żadnego zdjęcia motywacyjnego

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Co Wy na to??????
taki brzuszek bym chciała eh
Bierzemy się ostro!

Edytowane przez agatam2211
Czas edycji: 2010-02-09 o 22:37
Stary 2010-02-09, 22:58   #199
MaxiMaxi
Raczkowanie

Hej Dziewczynki! Ja zaliczam dzień do pomyślnych i nawet znalazłam dziś chwilę, żeby pograć w siatkówkę ze znajomymi - w sumie 1,5h zabawy i świetnie się czuję! Gratuluję tym, które dają radę , a te z Was, które uległy pokusom niech się nie martwią tylko wezmą w garść!!! Bo kto ma być na wakacje Super Ekstra Sztuką, jak nie my??? Dodaję motywującą fotkę

MaxiMaxi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-09, 23:44   #200
mandarynka77
Przyczajenie

Hej tez chciałabym schudnąć ok 3-4 kg mam 19 lat 166 cm wzrostu i ważę 58 kg.Najbardziej chciałabym zrzucić tzw "boczki" moze ktoras z was poleciłaby mi sprawdzony zestaw ćwiczeń na te partie ciała? z gory dzieki za kazda odpowiedz
mandarynka77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 06:59   #201
aliś
Zadomowienie

Tak, te zdjęcia motywują
Ja się obkupiłam wczoraj w zdrowe jedzonko. Kupiłam musli tropikalne i zaraz je zjem na śniadanie z Activią naturalną, mam też ciemny chlebek, twarożek Piątnicy, pomidorki, ogórki i duży kubeł wiesniaka.
Ćwiczyć niestety nie miałam okazji. A dzisiaj obudziałm się z potwornym bólem głowy, ale mam nadzieję, że mi przejdzie bo zjadłam tabletki.
Wczoraj jak przywiozłam te zakupy ze sklepu moja mama spytała mnie ile ważę, a jak powiedziałm że 57 kg dodała "o matko to ja stara baba a ważę tylko 7 kg więcej, ale jak ty sie tak opychasz i tyle jesz na tej diecie to nie dziwie że tyle ważysz" teraz mądruje bo sama schudła sporo No ale przecież nie zjem tego na jeden raz. I zawsze lepiej jeść te twarożki niż parówki, zupki i pizze.

------
40 minut zajęło mi zjedzenie miseczki musli tropikalnego z Activią i więcej tego nie zjem
Chciałam zjeść dietetyczne śniadanko, a tymczasem wyczytałam, że musli wcale dietetyczne nie jest, bo ma sporo kalorii, dlatego nie będę się więcej katować czymś co mi rośnie w przełyku, wolę zjeśc kanapki albo wieśniaka. Nie mam pomysłu na inne jedzenie, bo kolejny odpadł

Edytowane przez aliś
Czas edycji: 2010-02-10 o 08:34
Stary 2010-02-10, 09:45   #202
MaxiMaxi
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o te wszystkie musli i inne płatki śniadaniowe - lepiej ich unikać jeżeli chce się schudnąć Są to przetworzone produkty i daleko im do pełnego ziarna. Zawierają dużo cukru, węglowodanów, a mało błonnika. Moim zdaniem lepiej kupić zwykłe otręby np. orkiszowe, pszenne czy żytnie. Do tego dodać np. troszkę rodzynek, żeby były bardziej smaczne. Można to zjeść z mlekiem, jogurtem naturalnym czy kefirem. Jednak na te produkty też trzeba uważać - ponieważ jogurty również zawierają dużo cukru i węglowodanów, szczególnie te smakowe. Dlatego powinno się czytać etykiety produktów

Na śniadanko zjadłam dziś jajecznicę z dwóch jajek + kromka razowca z polędwicą z indyka + pomidor do tego herbata bez cukru. Kiedyś słodziłam - 2,5 łyżeczki na jedną herbatę, a wypijam ich w ciągu dnia 3 minimum. Nie mogłam się przyzwyczaić, ale po roku już nie wyobrażam sobie wypić herbaty z cukrem - po prostu mi nie smakuje

Jak Dziewczynki wygląda dziś Wasz poziom motywacji? Bo mój jest chyba na maksa - może znajdę czas na ćwiczonka A dla tych, które mają spadek motywacji - motywujące foto
Stary 2010-02-10, 10:33   #203
aliś
Zadomowienie

Ale mi narobiłaś smaka na jajecznicę
A z tym musli, to pewnie racja, wcześniej nie jadałam musli, ale co chwilę gdzieś na forum czytam o jedzących musli na sniadanie, więc postawiłam je na równi z osławiona owsianką, ehh nie wiem po co to kupiłam
Za to na drugie śniadanie zjem sobie kromkę razowca z twarożkiem, szynką i ogórkiem + wieśniaka z pomidorem i cebulką
Piję już 3 herbatkę bez cukru + szklanka wody + kawa, ale ja zawsze dużo piłam
Dzisiaj będę później w domu, bo po pracy jadę z TŻ zarezerwować wakacje
W domu mam mamusiowy bigos i zastanawiam się, czy mogę zjeść (zawsze wydłubuję całe mięso i kiełbaskę z bigosu) I ile tego mogę zjeść (zakładm, że jem bez dodatku chleba)?

Stary 2010-02-10, 11:17   #204
franmay
Przyczajenie

GG do franmay

troszkę się spóźniłam, ale od dziś zaczynam Wzrost:160 cm; Waga obecna:48; Cel:42 / 43 kg, trzymajcie kciuki za mnie i za moją słabą wolę, może w końcu mi się uda
franmay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 11:44   #205
MaxiMaxi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Ale mi narobiłaś smaka na jajecznicę
A z tym musli, to pewnie racja, wcześniej nie jadałam musli, ale co chwilę gdzieś na forum czytam o jedzących musli na sniadanie, więc postawiłam je na równi z osławiona owsianką, ehh nie wiem po co to kupiłam
Za to na drugie śniadanie zjem sobie kromkę razowca z twarożkiem, szynką i ogórkiem + wieśniaka z pomidorem i cebulką
Piję już 3 herbatkę bez cukru + szklanka wody + kawa, ale ja zawsze dużo piłam
Dzisiaj będę później w domu, bo po pracy jadę z TŻ zarezerwować wakacje
W domu mam mamusiowy bigos i zastanawiam się, czy mogę zjeść (zawsze wydłubuję całe mięso i kiełbaskę z bigosu) I ile tego mogę zjeść (zakładm, że jem bez dodatku chleba)?

aliś
- tylko nie wyrzucaj tych musli!!! Jedz je po prostu w nieco mniejszych porcjach. Dokąd się wybieracie na wakacje? A jeżeli chodzi o bigos to włóż sobie na mały talerzyk, będzie się wydawało, że jest go więcej I nie jedz do tego chleba, a resztę daj TŻ - niech spałaszuje ze smakiem, niech jemu pójdzie w biodra, a nie Tobie! (ja tak robię! )
Stary 2010-02-10, 12:02   #206
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaxiMaxi Pokaż wiadomość
aliś - tylko nie wyrzucaj tych musli!!! Jedz je po prostu w nieco mniejszych porcjach.
Tylko średnio mi to musli smakuje, ale może będe zjadała po łyżece pomalutku
Cytat:
Dokąd się wybieracie na wakacje?
Do Bułgari, już sie nie mogę doczekać słoneczka i mnie z płaskim brzuchem na plaży
Cytat:
A jeżeli chodzi o bigos to włóż sobie na mały talerzyk, będzie się wydawało, że jest go więcej I nie jedz do tego chleba, a resztę daj TŻ - niech spałaszuje ze smakiem, niech jemu pójdzie w biodra, a nie Tobie! (ja tak robię! )
Heh stosowałam taką metode dokarmiania TŻ przez pare lat i skutek jest taki jaki jest, czyli brzuszek mam zarówno ja jak i TŻ
-----
Bigosik zjem, ale mała porycjkę samej kapusty

Stary 2010-02-10, 12:24   #207
umbeso
Raczkowanie

Cześć dziewczyny mogę się dołączyć?
waga 54kg
wrost 165cm
chciałabym schudnąć te 4 kg.. pomożecie mi?? ja przewaznie na sniadanie jem platki fitness z lyzka otrab i platkami owsanymi na II snaiadanie przewaznie jablko albo ajkis ainny owoc na obad to jakies jajka albo ryba czasem zupa na podwieczorek przewaznie jogurt naturalny a na kolacje serek wiejski
a i tak nie moge schudnac cwicze i na rowerku i brzuszki i wogole a efektow zadnych zamowilam sobie stepper myslicie ze jest skuteczny??
najwiekszy problem mam z brzuchem o moja matko jak sie go pozbyc??
umbeso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 14:08   #208
agatam2211
BAN stały

GG do agatam2211

hejka dziewczynki.
Ja dziś skromnie jak na razie
Śniadanie;bułeczka z szynka z indyka
2 śniadanie; soczek pomidorowy
obiad; ocet jabłkowy z wodą......duży jogurt z płatkami fitness
odczekam, aż mi sie poukłada w brzuszku i jakieś ćwiczenia
już nie mogę się doczekać ważenia w pn, trochę kusi

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

chodzi mi to o brzuch i nogi
cycki to wiadomo, że ma zrobione i w dodatku nie ładne

Edytowane przez agatam2211
Czas edycji: 2010-02-10 o 14:10
Stary 2010-02-10, 14:48   #209
201701300919
Konto usunięte

hej

jestem właśnie po obiedzie
dziś 40 min na wf ćwiczyłam

zapomniałam sprawdzić ten ocet jabłkowy w markecie aj
201701300919 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-10, 14:50   #210
umbeso
Raczkowanie

ja wlasnie skonczylam cwiczyc pol godzinki na rowerku skakanie na skakance i takie cwiczonka rozne
a dziewczynki jakie to sa cwiczenia silowe? bo chce spalic tluszczyk z brzucha a nie go rzezbic dotychczas robilam brzuszki podpowiedzcie pliss:P
umbeso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości