![]() |
#181 | |
Raczkowanie
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Cytat:
Mam pytanie co do stażu, bo chyba nie mogę go dostać, gdyż nie jestem zameldowana w mieście gdzie chciałabym się o niego ubiegać- dobrze myślę? Jeszcze raz ślicznie dziękuję za Twoją piękną motywującą wypowiedź. ![]()
![]() |
#182 |
Zadomowienie
|
Red_Dream to mnie zawstydziłaś teraz
![]() Co do stażu to możesz się o niego starać w mieście, w którym jest siedziba urzędu pracy, w którym jesteś zarejestrowana. Urzędy pracy działają na wyznaczonych obszarach (powiat, część miasta), więc nie zorganizują stażu na obszarze znajdującym się poza właściwością danego UP. Bynajmniej ja się nigdy z czymś takim nie spotkałam i nie sądzę aby tak było. Mogłabyś ewentualnie tymczasowo zameldować się w miejscu, w którym teraz przebywasz i zarejestrować się w tamtejszym urzędzie pracy i wówczas starać się o staż w tymże urzędzie. Czasowy meldunek nie stanowi przeszkody do zarejestrowania się w urzędzie pracy właściwym ze względu na miejsce czasowego zameldowania.
#183 |
Zakorzenienie
|
Niekoniecznie, sama się o tym przekonałam. W ogłoszeniu z, którego dostałam pracę było napisanie, że poszukują osoby z co najmniej 3 letnim doświadczeniem - moje doświadczenie w momencie składania aplikacji: 0 lat, 0 miesięcy. Preferowali osoby z wyższym wykształceniem + perfekt angielskim. Także tutaj wygrałam. Nie zgodzę się, że liczy się tylko doświadczenie. Co z tego jak zatrudni się super doświadczonego, ale nieoczytanego i o wąskich horyzontach. Ludzie wykształceni chyba lubią się otaczać ludźmi podobnymi. Nie odbierajcie tego jako złośliwość czy pogardę. Raczej jako przykład, że nie tylko doświadczenie się liczy. Tylko wkurza mnie to ciągłe gadanie pod tytułem "doświadczenie, doświadczenie, bla, bla, bla" Co z tego, że doświadczony jak pod kopułą pusto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z zawodu jestem instruktorem nauki jazdy, pracowałam w zawodzie , lecz niestety kryzys dotknął tą branżę najbardziej.Starałam się o dofinansowanie na swoją szkołę 2 razy , ale odrzucili ![]() ![]() Ciekawostka w Urzędzie Pracy w moim mieście aż 2 oferty pracy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Red Dream nie martw się jestes młodziutka ,pomyśl jak ja się czuję? Nie ukrywajmy moze nie wyglądam , ale mam juz 34 lata, średnie z maturą i parę kursów ,pomyśl jak ja się czuję przed mężem?Gorzej jak nieudacznik!!!Jak pasożyt!!! ![]()
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Droga Marto, ja też już nie mam dziewiętnastu lat.
![]() ![]() Mąż na pewno Cię wspiera i nie uważa za nieudacznika. Po wątku widać, że nawet wykształcone osoby, ze znajomością języków nie mogą znaleźć pracy. Trzeba dzielnie szukać i nie ma zmiłuj. ![]() Do mnie przed chwilą dzwoniła pani w sprawie pracy. W tle przeraźliwy płacz dziecka... ![]() Z ciekawości przejrzałam wysłanego do nich maila bo wydawało mi się, że pisałam, że się nie uczę. No i miałam rację. Ale widzę, że i tak nikomu się nie chce tego czytać. ![]()
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja szukam pracy od roku (w międzyczasie byłam na stażu)i jest ciężko,ale o dziwo jeszcze nie mam depresji ![]() ![]() ![]()
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Wtam
Miałam wczoraj rozmowe w PUP o staż. Jestem w szoku, aż 7 chętnych było i wybrali 2 osoby w tym mnie ![]() ![]() Na ręke około 740 tak mi powiedziano w urzędzie. Hmmm zawsze coś ![]() Mój pierwszy staż hahahahahahahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Maz napewno Cie wspiera! ale rozumiem, że jest Ci zle- pewnie tak jak piszesz brak narazie Twojego startu zawodowego jest spowodowana rynkiem pracy u Ciebie- ale to napewno sie zmieni i wierze ze cos znajdziesz, tylko jak zwykle ta wytrwalosc! Cytat:
Staż to też praca- nie można jej nazwać bezrobociem i leżeniem na kanapie ![]()
![]() |
#191 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
JEstes jeszcze taka mloda... Red, realia nasze polskie sa takie, ze nie ufa sie osobom mlodym, nie daje im bardzo odpowiedzialnych stanowisk itd. Wiem po sobie, jak w wieku 20 lat startowalam na PH i przyjeto mnie dopiero jak mialam 21. Zacznij od czegos prostszego, a powolutku pnij sie w gore. Masz jeszcze czas na kariere. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Super zła passa przełamana ![]()
![]() |
#193 | |
Zadomowienie
|
stokrotka1404 gratulacje
![]() ![]() A tak swoją drogą, pamiętam jak ja byłam na stażu z UP jeszcze za czterysta parę zł ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Ja osobiście otaczam się ludźmi, którzy mają własne zdanie i mądrość życiową, której żadna ze szkół nie nauczy tak jak samo życie. Dla mnie liczy się to jakim ktoś jest człowiekiem i co ma do powiedzenia, a nie jakie ma wykształcenie.
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#195 |
Przyczajenie
|
A u mnie nic nowego :/
Wyslalam pare cefalek, odpowiedzialam na pare mniej atrakcyjnych ogloszen.. Dwie osoby nawet oddzwonily, ale ja mam takie szczescie, ze akurat nie moglam pojsc na rozmowe, bo wyjechalam z Wroclawia.. No ale, juz marzec.. wiosna.. moze cos sie ruszy? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zła passa została oficjalnie przełamana, więc lada dzień i my coś znajdziemy. ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
Ja nie dostałam tej pracy
![]() ![]()
#198 |
Zadomowienie
|
Czytałam na innym wątku
![]() Aż się nóż w kieszeni otwiera!
#199 |
Raczkowanie
|
A spotkałyście się może kiedyś z ogłoszeniem tego typu: http://www.pracuj.pl/oferty/1626954.html ?
Chodzi mi o to, że niby Deichmann, znany sklep, a tu jakieś castingi całodniowe. ![]() ![]() ![]() ![]()
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwszy dzien za sobą. Nie mam zdania. Napiszę po tygodniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Bo już nie wiem na którym wątku pisać
![]() Mój przykład pokazuje, że nadal mamy do czynienia z dyskryminacją płci ![]()
#203 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie, znalazłam dziś ofertę, pracownik biurowy, praca w sekretariacie, wykonywanie podstawowych czynności kancelaryjnych, wymagania: średnie i obsługa komputera. Wynagrodzenie 1317zł (brutto).
Reasumując, praca poniżej moich kwalifikacji i aspiracji i wszystkiego. Jednak potrzebuję pieniędzy (nawet takich) i w międzyczasie szukałabym czegoś innego. W związku z tym mam problem, czy zataić w cv studia i część doświadczenia? Czy może nic nie ukrywać. Jak zataję to niczym się wówczas nie wyróżnię i mnie pewnie nie przyjmą, nawet na rozmowę nie zaproszą. A jak dam takie cv jakie mam to pomyślą że chciałabym zaraz nie wiadomo ile zarabiać i szybko od nich ucieknę (to akurat prawda). Nie wiem jakie rozwiązanie wybrać.....
(...) prawda jest gorzka bez pociechy, którą daje nadzieja (...) Eduard Bass Edytowane przez gorzka prawda Czas edycji: 2010-03-02 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
To znaczy, że wypadłam świetnie na rozmowie, ale pracy nie dostałam, bo nie jestem facetem. Ja mogłabym zajść w ciążę jak już 5 Pań z tego biura ;/
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu bym nic nie zatajała. Myślę, że wtedy będzie większa szansa, że Cię zauważą w tłumie "zwykłych" CV. ![]() ![]()
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już przygotowałam CV i LM, jutro zaniosę. Postanowiłam nic nie zmieniać. Co będzie to będzie. Ja zauważyłam nieco inną tendencje. Na takie zwykłe stanowiska biurowe, typu sekretarka chętniej biorą ludzi z niższymi kwalifikacjami (ze średnim wykształceniem), mają wówczas zapewne większą szansę że dana osoba zostanie u nich na dłużej i proponują wtedy takiej osobie najniższą krajową. Ja byłam już kilka razy na tego typu rozmowach i zawsze mi mówiono coś w stylu: pani ma za wysokie ambicje, a u nas nie ma szans na rozwój, zapewne przy pierwszej lepszej okazji pani by od nas uciekła..... Zawsze zapewniam, że nie, ale chyba nie potrafię kłamać ![]() ![]()
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tymi "zbyt wysokimi kwalifikacjami i ambicjami" to jest według mnie jakieś dziwne. Wiadomo, że jak nie ma pracy w "zawodzie" to się weźmie nawet tę "gorszą", ale co z tego kiedy masz chęci jak Ci szansy nie dadzą. Już czytałam w tych wątkach o tym, że dziewczyny spotykały się z odmową zatrudnienia ze względu na zbyt wysokie wykształcenie. :|
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
maupiatqa zazdroszczę i gratuluję. Też bym chciała mieć jakiekolwiek zajęcie i pieniądze przede wszystkim. Powodzenia w nowej pracy!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.