![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Witam piątkowo!
Na skompletowanie zamówienia z moimi butami (szare baleriny z kokardką, od Svinecki) brakuje jednej chętnej z rozmiarem 36. Może któraś byłaby chętna? ![]() Piję kawę. Nie pisałam Wam, ale od poniedziałku jestem na diecie Dukana. Czuję się świetnie! ![]() Obchodzicie walentynki? Ja kupiłam nam obojgu płytę Gipsy Kings, od wakacji w Hiszpanii ciągle nam chodzi po głowie taka muzyka ![]() Wracam do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie piątek (w tym tygodniu)... to niestety pierwszy dzień pracy po dłuższym wypoczynku i pracy w domu, sobota też pracująca, więc weekend zacznę jutro 0 15.30. Co do walentynek - obchodzimy raczej symbolicznie. Zwykle wyskakiwaliśmy do kina, albo winko, do tego jakiś drobny upominek. Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2010-02-12 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Molly 22, widzimy że też lubisz czytać, co piszemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
CZEŚĆ
![]() ![]() Znając moje szczęście to z czarnymi będzie doopa ![]() Cytat:
![]() Jak sie troche ogarnę w pracy podpowiem coś z tym wyjazdem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic nie wiem o tej dietce ![]() Trzymaj sie dzielnie skoro przynosi tak dobre efekty...trzymam kciuki za zgubienie zbędnego balastu ![]() ....i nie byłabym sobą gdybym nie namawiała na ćwiczenia. ![]() Bez tego dieta nie ma sensu. Trzeba zwiększyc masę mięśniową wtedy tłuszczyk szybciej spalisz. Ja jestem totalnie antywalentynkowa ![]()
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
cześć
myślałam wczoraj że jedzenie pączków mnie ominie (w pracy zawsze zjadałam co najmniej 3 jak nie 5 ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny kiedy można liczyć w sklepach na wiosenne kolekcje? muszę zakupić jakiś jasny płaszczyk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#186 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas na walentynki w tym roku pewnie coś symbolicznego, może pizza i dobre winko, bo na coś extra na razie funduszy brak ![]() Ale mąż juz ma dla mnie listę, co i jak /gdzie mnie zaprosi, co mi kupi/ jak tylko wypali to wszystko nad czym pracuje już 3 miechy. Ja jestem cierpliwa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, Haniu. Wiem, że dieta jest bezpieczna, nie chodzi się głodnym, no i jest skuteczna. Chcę bardzo zacząć się ruszać - powiem szczerze, jestem z siebie dumna i pozytywnie zaskoczona, że znalazłam w sobie tyle mobilizacji (bo raczej mam słomiany zapał), dlatego ćwiczyć też zamierzam - akurat kończy mi się @, więc spokojnie sobie pójdę na siłownię ![]() Ja też nie jestem jakoś szczególnie walentynkowa - mieliśmy iść na kolację (często chodzimy), ale przy diecie nici ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję zamążpójścia ![]() Rozumiem że chcesz wykupić wycieczkę w biurze-autokarową objazdówkę. Powiem Ci dość rozległy teren sobie wybrałaś ![]() ![]() Podziel to na 2 wyjazdy. Najpierw sam Paryż + zamki nad Loarą, a później Lazurowe z Alpami np. Prześle Ci linka na PW z przykładowymi wycieczkami.
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Zuzaneczka: jak zrobię korektę tekstu to ci podeślę, chce opanowac chaos najpierw. Polonistką jesteś czy po prostu bardzooo szczera?
![]() Dori: twój mąz się zarejestrował tam na stronie u mnie bo mi się dwie nowe osoby pojawiły? ![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Całe liceum ważyłam 48 kg przy wzroście 158 cm. Przez ostatnie 6 lat przytyłam prawie 15 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Witaj emi_lka, widzę, że masz avata z filmu na który poluję ![]() Jaka ja dzisiaj jestem szczęśliwa ![]() ![]() Proszę o kciuki bo dzisiaj jadę rozwieźć CV ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a w ogóle podczytywałam kiedyś Twojego bloga i ciekawa jestem co tam jeszcze dopisałaś ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2010-02-12 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
no to świetnie, muszę się zebrać na jakieś zakupy tylko żeby się pogoda choć trochę poprawiła
![]() a jeszcze w tym roku szykują się nam dwa wesela - znowu problem z kreacją ehh
![]() |
#195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam 174 cm, wiele lat ważyłam 55 kg, moim zdaniem wyglądałam świetnie- choć to subiektywna opinia, kilka osób z mojego otoczenia, w tym własny mąż ![]() Ja zauważyłam, że u mnie działa zmniejszenie posiłków i 10 PżD ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() pamięta mnie ktoś? ![]() Czytam Was na bieżąco ale z pisaniem całkowita porażka ![]() ![]() ![]() A ponadto jakiś czas temu strasznie wkręciłam się w buty z Sigmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie byłam na diecie. Od poniedziałku dodaję warzywa i cieszę się bardzo ![]() Dori, a jakie jest 10 PżD? Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2010-02-12 o 10:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
kurka, odebrałam swoje wyniki morfologii i kiszkę mam, jakieś takie nędzne mi wyszły. Muszę się dowitaminizować jakoś
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Haniu: znalazłam. Super fryzura
![]() I jaka śliczna ty! Podobają mi się bardzo takie fryzury, jednak ja musze mieć troszkę grzywki przez moje wysokie czoło (ubolewam strasznie nad tym, najlepsze są boby bez grzywki) Wreszcie widzę całą Twoją buzię. Ładnie ci też w ciemnych, bardzo piękna jesteś ![]() zuzaneczka: o to, czytałaś kawałki totalnie gołe, bez żadnych poprawek i jakoś przebrnęłaś:P
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pisząc krytyka chodzi mi o to że nie zamierzam Ci słodzić bez powodu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciukasy trzymam ![]() Cytat:
Ale wbrew pozorom to wcale nie jest proste...my wariatki umiemy sie trzymać tych zasad..nawet jak pofolgujemy czasami, to zaraz na 2 dzień jest napinka na dietowanie ![]() Jednak większość ludzi musi mieć konkretną dietę, z prostymi zasadami, wytyczonymi ograniczeniami. Dobre są takie diety które uczą zdrowego odżywiania sie..taka jest SB właśnie. Moim zdaniem to dieta idealna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja też mam wysokie czoło i jakos daję radę z taką dłuższą grzywką na bok.
![]() |
#203 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Asiuk proszę bardzo:
![]() Oto 10 zasad: 1. Jedz co 2-3 godziny. Robisz to bez względu na wszystko? Nie musisz jeść pełnego dania co 2-3 godziny, ale 6-8 posiłków i przekąsek przestrzegających pozostałych dziewięciu zasad. 2. Za każdym razem jedz pełnowartościowe, chude białko. Czy za każdym razem jesz coś co było zwierzęciem lub pochodzi od zwierzęcia? Jeśli nie, zmień to. Uwaga: Jeśli jesteś wegetarianinem, zasada ta nadal obowiązuje. Potrzebujesz pełnowartościowego białka i musisz znaleźć inne jego źródła. 3. Za każdym razem jedz warzywa. To prawda, oprócz pełnowartościowego, chudego białka, za każdym razem musisz jeść warzywa (czyli co 2-3 godziny, tak jest?). Gdzieniegdzie możesz dorzucić trochę owoców, ale nie pomijaj warzyw. 4. Jedz węglowodany tylko wtedy kiedy na to zasłużyłeś. Właściwie, nie wszystkie węglowodany – jedz warzywa i owoce kiedy tylko chcesz, a jeśli chcesz zjeść węglowodany, które nie są owocami ani warzywami (tu zaliczają się cukry proste, ryż, makaron, ziemniaki, chleb, etc.), możesz to zrobić, ale musisz poczekać z nimi do chwili kiedy będziesz już po ćwiczeniach. Tak, te często bardzo przetworzone ziarna są dietetyczną podstawą w Ameryce Północnej, ale choroby serca, cukrzyca i rak to najczęstsze choroby. Między nimi jest zależność! Żeby zatrzymać się w drodze do choroby serca, dobrymi węglowodanami nagradzaj się za porządny trening tuż po nim (twoje ciało najlepiej toleruje węglowodany tuż po wysiłku fizycznym). Przez resztę dnia jedz chude białko i pyszne zestawy warzyw i owoców. 5. Naucz się jak lubić zdrowe tłuszcze Są 3 rodzaje tłuszczy: nasycone, jednonienasycone oraz wielonienasycone. Zapomnij o powiedzeniu „od jedzenia tłuszczy jest się tłustym”. Jedzenie wszystkich trzech rodzajów w zdrowych proporcjach ( czyli mniej więcej równych ilościach) może znacząco wpłynąć na poprawę stanu zdrowia, a nawet pomóc w pozbyciu się tkanki tłuszczowej! Tłuszcze nasycone powinny pochodzić z produktów odzwierzęcych, a do gotowania możesz też użyć trochę masła i oleju z orzechów kokosowych. Tłuszcze jednonienasycone powinny pochodzić z mieszanek orzechów, oliwek i oleju z oliwek, zaś tłuszcze wielonienasycone – z mieszanek orzechów oraz olejów: lnianego i rybiego. 6. Pozbądź się kalorycznych napojów (w tym soków owocowych) W rzeczywistości, tym co pijesz powinny być napoje niskokaloryczne. Soki owocowe oraz napoje gazowane i alkoholowe powinny zniknąć z twojej diety. Najlepszy wybór to woda i zielona herbata. 7. Koncentruj się na pełnych posiłkach Większość tego co spożywasz powinna pochodzić z pełnych posiłków. Czasem przydają się suplementy i koktajle, ale w większości przypadków najlepszym rozwiązaniem będzie kompletny, nisko przetworzony posiłek. 8. Miej swoje „10% jedzenia”Wiem, że przy kilku z powyższych zasad zgrzytałeś zębami. Ale oto klucz: dla optymalnego postępu nie potrzeba 100% stosowania się do zasad. Różnica między 100% a 90% jest minimalna, możesz więc pozwolić sobie na 10% jedzenia lub napojów, które łamią powyższe zasady. Możesz je spożywać w 10% posiłków, dlatego pamiętaj o matematyce i dokładnie oblicz ile to jest 10% posiłków. Na przykład, jeśli jesz 6 posiłków dziennie przez 7 dni, daje to 42 posiłki tygodniowo. 10% z 42 to ok. 4, oznacza to, że przy czterech posiłkach w tygodniu możesz złamać narzucone zasady. 9. Opracuj sposoby przyrządzania jedzenia Najtrudniejszą częścią zdrowego odżywiania jest konsekwentne przestrzeganie powyższych ośmiu zasad. I w tym miejscu w grę wchodzi przygotowywanie posiłków. Mimo, że wiesz co jeść, gdy nie umiesz tego przyrządzić, twoja dieta spali na panewce już przy pierwszym posiłku. 10. Codzienne wybory dietetyczne zrównoważ zdrową różnorodnością Spójrzmy prawdzie w oczy, w ciągu tygodnia kiedy jesteś zajęty, nie będziesz spędzał całych godzin przygotowując wysmakowane potrawy. Wtedy będziesz potrzebował zestawu smacznych i prostych do przyrządzenia posiłków, które możesz jeść każdego dnia. Niemniej jednak, każdego dnia lub kilka razy w tygodniu musisz zjeść coś innego, oryginalnego i apetycznego żeby nie dopuścić do zastoju i znudzenia.
#205 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem ze nie udało ci sie kupić żadnych butów z Sigmy??
![]() |
#207 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wybrałam rozległy teren, bo znalazłam opcję 6+4 (wypoczynek Lazurowe Wybrzeże + zwiedzanie). Ale właśnie nie wiem, czy to nie będzie niewypał... Prześlę Ci tę opcję na pw, jeśli zerkniesz i powiesz co myślisz - będę wdzięczna. Luksusów na pewno nie będzie (zakwaterowanie 3* pobyt, 2* objazdówka), ale uznaliśmy, że młodzi jesteśmy, rok temu były "luksusy", to teraz może być przygoda i dużo wrażeń, a to w końcu Francja ![]() Cytat:
![]() Piszecie o dietach i ruchu... Mi też by się przydał ruch... zbieram się od dawna... (Spodnie do biegania zakupione ubiegłej wiosny, jak myślicie, ile razy użyte? ![]() ![]() ![]() Ale już muszę... Też jak Asiuk jestem uroczego wzrostu ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyniki mogą być też gorsze przez ta zimę ...mało słonka, mniej ruchu, gorsze odżywiania się. To wszystko sie na siebie nakłada.
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, jak się chce, to jakoś można sobie poradzić ale fakt - w naszym klimacie i z naszą tradycją to mięcho jest jednak podstawą niestety. Ja też myślę, że to się wszystko do kupy zebrało. Już się nie mogę doczekać końca dnia. Jedziemy dziś do moich rodziców, oni wyjeżdżają na weekend, więc będziemy wykorzystywać wolną chatę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze gdybym miała Was blisko siebie to wszystkie grzecznie na fitness zaczęłybyście chodzić ![]() Koleżanka wczoraj do mnie zadzwoniła że jednak rezygnuje z pilatesu bo źle sie czuję. Oczywiście ja nie dałam za wygrana i powiedziałam co o tym myślę. Ale ona uparcie że "nie, nie dzisiaj" Jako że auto mielismy w naprawie zadzwoniła z pytaniem czy chociaz mnie nie zawiść bo akurat będzie o tej godzinei koło mnie przejeżdzać..powiedziałam że nie bo ide wczesnien pobiegać z 40 min...na co ona "to teraz mnie zamordowałaś, jesteś moim guru" No i przyszła na pilates bo jej bylo głupio że ona taki leń ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.