Wszystko o Avonie - część 10 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-17, 12:16   #181
myszka1706
Zakorzenienie

GG do myszka1706
Dot.: Wszystko o Avonie - część 10

popieram ankoro
przedtem również zamawiałam praktycznie każdą nowość, każdy bajerek ledwo otwarte lub w połowie zużyte oddawałam kuzynce albo koleżankom, bo miałam już nowe a szkoda żeby się zmarnowało teraz też kupuję tylko rzeczy niezbędne nie powiem inne nowości też kuszą - ale hamuję się
myszka1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:16   #182
bleki00
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ankoro Pokaż wiadomość
To może to tylko moje subiektywne odczucie,że zapach zaczął mnie drażnić.
ja tak miałam z Pur Blancą w takiej okrągłej buteleczce bez atomizera-zużyłam trochę i odstawiłam, sięgnęłam po nią po ok. 4 miesiącach.. tragedia! zapach drażnił mnie tak, że łzawiły mi oczy i dostałam kataru, a koleżanki w autobusie komentowały że chyba jedzie ktoś pijany bo strasznie czuć alkohol a to był mój perfum
Stary 2010-02-17, 12:23   #183
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
Nusia7 dzięki za zdjęcie torebki Thilie!
całkiem duża ta torebka,w katalogu wydawała się być mniejsza, wielkość jest na plus!

właśnie mama do mnie dzwoniła że pan paczkowy przyniósł moją paczusię ale jestem teraz w pracy więc dopiero jak wrócę to na własne oczy zobaczę tą torebkę bo jedna klientka ją sobie zamówiła...

no i przyszły dla mnie maseczki ze SPA, krem SSS, kremy do buzi Witalność Natury i żel pod prysznic owoc granatu- zbankrutuje noi katalog 4- wiadomo że jak się obejrzy w realu a nie ze skanów to tak jakoś inaczej- no i trzeba teraz pomyśleć nad promocjami- któraś z Was ma już jakieś pomysły? na co zwrócić uwagę klientek w 4 katalogu???

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:32   #184
melisska
Rozeznanie

Dziewczyny , co tu się działo w nocy ! Czytam i czytam , włos się jeży . Nieźle ta myszka narozrabiała ale riposty miałyście świetne.
A tak do rzeczy:
Przekonałyście mnie do zakupu kremu do ciała SSS zastanawiałam się nad nim a teraz na pewno biorę tym bardziej, że później drożej.
Na pewno biorę złote perełki i krem na celullit w ofercie weź 1 za 46,90 a drugi za 5,90 ( wiosna idzie mam nadzieję) Moze jeszcze coś wezmę ale to zależy ile nazbieram od klientek.

Mam też pytanie. Koleżanka potrzebuje czegoś do suchych wlosów , żeby mogła nakładać po umyciu bez spłukiwania. Chce aby jej ten specyfik nawilżył włosy i dawał połysk . Po nałożeniu chce te włosy od razu układać. Myślę o serum nawilżającym ale może jeszcze jest coś jeszcze czego nie próbowałam i nie znam. Aha ... ona ma sztywne , krótkie blond włosy.
melisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 12:46   #185
83evelinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melisska Pokaż wiadomość
Dziewczyny , co tu się działo w nocy ! Czytam i czytam , włos się jeży . Nieźle ta myszka narozrabiała ale riposty miałyście świetne.
A tak do rzeczy:
Przekonałyście mnie do zakupu kremu do ciała SSS zastanawiałam się nad nim a teraz na pewno biorę tym bardziej, że później drożej.
Na pewno biorę złote perełki i krem na celullit w ofercie weź 1 za 46,90 a drugi za 5,90 ( wiosna idzie mam nadzieję) Moze jeszcze coś wezmę ale to zależy ile nazbieram od klientek.

Mam też pytanie. Koleżanka potrzebuje czegoś do suchych wlosów , żeby mogła nakładać po umyciu bez spłukiwania. Chce aby jej ten specyfik nawilżył włosy i dawał połysk . Po nałożeniu chce te włosy od razu układać. Myślę o serum nawilżającym ale może jeszcze jest coś jeszcze czego nie próbowałam i nie znam. Aha ... ona ma sztywne , krótkie blond włosy.
o jak fajnie... kolejna osóbka chętna na nowy kremik SSS
Stary 2010-02-17, 12:52   #186
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
To serum jest fajne. Z tym, że ja i tak używam dodatkowo odżywki do spłukiwania. Bo bez niej nie rozczesałabym kudłów.
Jeśli ma krótkie włosy, to może się sprawdzić.
Może tez spróbować Nabłyszczającego Sprayu. Mam wrażenie, że on też nawilża trochę wlosy i je wygładza.
Zawsze najlepiej spróbować na sobie - każdemu pasuje coś innego
Stary 2010-02-17, 13:00   #187
taka jedna
Zakorzenienie

Przyszły pierścionki. Zamówiłam 6 i za duże (ale wszystkie przyszły w jednym rozmiarze, nie pomieszane jak ktoś pisał). I o dziwo każdy zapakowany w oddzielną torebeczkę strunową.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:01   #188
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
ja Was podziwiam tyle lat w avonie ja bylam dwa lata jak studiowalam potem stracilam kilentki i nie bylo sensu zamawiac no coz sama teraz zamawiam u konsultantki
Ja parę lat zamawialam u KK , później straciłam z nią kontakt i szukałam nowej. Zaczepilam kiedyś jedną jak stało stoisko avonu , to były stoiska promujące firmę, a nie takie co sprzedają kosmetyki.
Ta zagadnięta KK była miła i zaczęłam u niej kupować kosmetyki przez ok. rok. Cały czas namawiała mnie na zostanie KK ale ja się opierałam.
W końcu się zgodziłam i od 8 lat zamawiam sama, wprawdzie nie są to oszałamiające kwoty ale kosmetyki mam taniej a zamawiam duzo dla siebie. Przez te lata opuściłam tylko 1 katalog i nigdy nie żałowałam ,że dzialam w avonie.
Stary 2010-02-17, 13:03   #189
anulkaandzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Przyszły pierścionki. Zamówiłam 6 i za duże (ale wszystkie przyszły w jednym rozmiarze, nie pomieszane jak ktoś pisał). I o dziwo każdy zapakowany w oddzielną torebeczkę strunową.
a możesz zmierzyć średnice tego pierścionka? byłabym bardzo wdzięczna
anulkaandzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:05   #190
Yorki
Rozeznanie

malka dzięki za foto na katalogowym: Wygładzającego serum z pudrem sypkim, odcień Medium. Jeśli kosmetyk był dla Ciebie mogłabyś napisać coś więcej o nim?

Yorki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:06   #191
melisska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulkaandzia Pokaż wiadomość
a możesz zmierzyć średnice tego pierścionka? byłabym bardzo wdzięczna
Dołączam się do prośby. Zamówiłam 8 Mckayla i była za duża , na szczęście odsprzedałam. Teraz właśnie chcę wziąść 6.

Dzięki ewlyn też mi ten spray chodzil po głowie

Edytowane przez melisska
Czas edycji: 2010-02-17 o 13:10
Stary 2010-02-17, 13:15   #192
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

ale się naoglądałam torebek na katalogowym najlepiej chciałabym je mieć wszystkie avonmania

Stary 2010-02-17, 13:16   #193
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83evelinka Pokaż wiadomość
Nusia7 dzięki za zdjęcie torebki Thilie!
całkiem duża ta torebka,w katalogu wydawała się być mniejsza, wielkość jest na plus!
Cytat:
mnie ona coraz bardziej kusi , ladnie wyglada na zdjeciach
Mogę zrobić jeszcze zdjęcia w świetle dziennym.

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Ja mam wody długo otwarte z Avonu i nie zmieniły zapachu
U mnie tak samo

///

Dziewczyny, pomóżcie. Strasznie podoba mi się zestaw biżuterii Fenella i McKayla. Ale chcę wziąć tylko jeden i nie wiem, który Mam już jeden zestaw (z Avonu zresztą) turkusowo-niebieski, ale z drugiej strony te kwiatuszki wydają mi się lekko dziecinne (a i czarno-srebrną biżuterią też mam) Więc mam problem. A najdziwniejsze jest to, że nawet zastanawiałam się nad opcją nie wzięcia żadnego...

I jeszcze prośba, jeśli któraś z Was ma ten zestaw Fenella, to niech wrzuci foty

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-02-17 o 13:20
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:19   #194
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka1706 Pokaż wiadomość
popieram ankoro
przedtem również zamawiałam praktycznie każdą nowość, każdy bajerek ledwo otwarte lub w połowie zużyte oddawałam kuzynce albo koleżankom, bo miałam już nowe a szkoda żeby się zmarnowało teraz też kupuję tylko rzeczy niezbędne nie powiem inne nowości też kuszą - ale hamuję się
ja kupuje w avonie to co lubie i cenie a nie kazda nowosc jaka jest przestalam kupowac jak przestalam siedziec maniakalnie na wizazu(po urodzeniu synka) I nadal mam kilka kosmetykow z avonu ale tylko te co lubie,nie napalam sie juz na kazda nowosc jak kiedys, wyleczylam sie z mani kupowania na zapas mam poprostu tyle ze jak mi sie koncza to kupuje(lub jak widze, ze jest koniec)
Cytat:
Ja parę lat zamawialam u KK , później straciłam z nią kontakt i szukałam nowej. Zaczepilam kiedyś jedną jak stało stoisko avonu , to były stoiska promujące firmę, a nie takie co sprzedają kosmetyki.
Ta zagadnięta KK była miła i zaczęłam u niej kupować kosmetyki przez ok. rok. Cały czas namawiała mnie na zostanie KK ale ja się opierałam.
W końcu się zgodziłam i od 8 lat zamawiam sama, wprawdzie nie są to oszałamiające kwoty ale kosmetyki mam taniej a zamawiam duzo dla siebie. Przez te lata opuściłam tylko 1 katalog i nigdy nie żałowałam ,że dzialam w avonie.
no to super tyle , ze u mnie w pracy dziewczyny mala zamawiaja nie mialabym co kampanie 150zl, bo juz jedna tam dziala, a dla samej siebie mi by sie nie opalacalo

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Mogę zrobić jeszcze zdjęcia w świetle dziennym.
poprosze
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:19   #195
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:

Dzięki ewlyn też mi ten spray chodzil po głowie

a wiecie nie wiem czy dobrze kojarzę ten spray- zielony AT??- miałam go kiedyś ale mam o nim złą opinię, moje włosy szybko się przetłuszczają a on tylko pogarszał sytuację... ale to było kiedyś- może teraz zmienili skład skoro niektórzy go chwalą- zresztą co inna osoba to inna opinia

Stary 2010-02-17, 13:22   #196
majula
Zakorzenienie

Mam pytanko co polecicie na zmarszczki mimiczne?
Stary 2010-02-17, 13:24   #197
katrina1991
Zadomowienie

ja zlozylam przed chwila zamowienie... szminek nie bralam dla siebie...
gdzie wy macie ten podglad zamowienia jak faktura jeszcze nie jest dostepna?
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:25   #198
Ewlyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
a wiecie nie wiem czy dobrze kojarzę ten spray- zielony AT??- miałam go kiedyś ale mam o nim złą opinię, moje włosy szybko się przetłuszczają a on tylko pogarszał sytuację... ale to było kiedyś- może teraz zmienili skład skoro niektórzy go chwalą- zresztą co inna osoba to inna opinia
Tak, ten zielony. Może Twoim włosom nie odpowiadał.
On jest taki jakby tłustawy. Ale wydaje mi się, że jeśli klientka chce coś zamiast odżywki, to powinno być ok. Tym bardziej, że ma sztywne włosy.
Z doświadczenia wiem, że lepiej go użyć i nie dotykać włosów aż wyschnie. Potem łatwo się dorczesują i błyszczą. No i chyba lepiej użyć na mokre włosy.
Stary 2010-02-17, 13:27   #199
ololufe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewlyn Pokaż wiadomość
Nie mam pewności teraz.. ale kiedyś było tak, że jeśli miałaś w obecnym katalogu, lub poprzednim sprzedaż za min 150 zł, to w sklepie już nie płaciłas tych 10 zł. Może teraz zmienili to tylko do trwającego katalogu.
Napewno ktos wie to jeszcze powie
Nadal tak jest
ololufe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-17, 13:32   #200
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
ja zlozylam przed chwila zamowienie... szminek nie bralam dla siebie...
gdzie wy macie ten podglad zamowienia jak faktura jeszcze nie jest dostepna?

w zakładce historia zamówień a potem w danych finansowych

Stary 2010-02-17, 13:38   #201
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:
Napisane przez ololufe Pokaż wiadomość
Nadal tak jest

sama o tym nie wiedziałam, dobrze ze przeczytałam na bieżąco wątek
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:48   #202
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

do dziewczyn, króe zastanawiają się nad byciem konsultatnką - SPRÓBUJCIE!! przecież nic nie tracicie; jak się Wam odechce to przestaniecie zamawiać i tyle
ja na wychowowczym straciłam kontakt z konsultantką z pracy i stwierdziłam, ze przecież w sumie moge sama nmią zostac i kupować taniej jak pomyślalam, tak zrobiłam;
suma sumarum po prawie dwóch latach mam kilkanaście klientek (niestety nie wszystkie zamawiają co katalog; niektóre co każdy, a inne co kilka) i zawsze dobijam do upustu 30% a czasmi nawet zdarzyło się fo 35% i że się tak wyrażę - za swoje zakupy w avon nie pałace nic wszystko pokrywa mi upust (i dobrze, bo się nie porzelewa );
teraz w tym katalogu 03 miałam więcej zakupów niż upust, ale po wystawieniu faktury zobaczyłam, ze będę musiała dopłacić tylko 5zł a taka kwota za zegare, naszyjnik, płyny itp. to raczej mało

a więc - spróbujcie!!

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2010-02-17 o 13:50
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:51   #203
avOniasta
Raczkowanie

avonomaniaczki trochę późno się skapłam i już po wysłaniu zamówiówienia zobaczyłam ten zestaw http://www.wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=2861794&d=1265914054

tez zestaw jest do wyczerpania zapasów? mam na niego smaki i chyba zamówie na II termin nawet jakby miał na mnie czekać do przyszłej zimy haha. Może którąs klientkę zamówie na taki zestawik .. Zamawiałyście go ?
Torebka Thilie jest łaaaadna patrząc na zdj na katalogowym
ja bedę ją mieć u siebie dopiero w piątek,bo klientka zamówiła

na nie zaszalałam w tym kat ,ldla siebie tylko bransoletki Renee i maseczka błotna
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:56   #204
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
do dziewczyn, króe zastanawiają się nad byciem konsultatnką - SPRÓBUJCIE!! przecież nic nie tracicie; jak się Wam odechce to przestaniecie zamawiać i tyle
ja na wychowowczym straciłam kontakt z konsultantką z pracy i stwierdziłam, ze przecież w sumie moge sama nmią zostac i kupować taniej jak pomyślalam, tak zrobiłam;
suma sumarum po prawie dwóch latach mam ponad 20 klientek (niestety nie wszystkie zamawiają co katalog; niektóre co każdy, a inne co kilka) i że się tak wyrażę - za swoje zakupy w avon nie pałace nic wszystko pokrywa mi upust (i dobrze, bo się nie porzelewa );
teraz w tym katalogu 03 miałam więcej zakupów niż upust, ale po wystawieniu faktury zobaczyłam, ze będę musiała dopłacić tylko 5zł a taka kwota za zegare, naszyjnik, płyny itp. to raczej mało

a więc - spróbujcie!!
a juz pisalam, ze stracilam klientki po skonczeniu studiow w pracy jedna dziala a pozatym dziewczyny zamawiaja co kilka katalogow wiec nie wiem, zobacze jeszcze bo dla samej siebie wiem, ze sprobowac warto bo juz to przerobilam
Stary 2010-02-17, 13:56   #205
dodocia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
to juz naprawde przegiecie...
a ja mam dylemat: mam zamowienie na jedna szminke na druga bym mame namowila i niewiem czy jeszcze dwie dla siebie zamowic, bo troche mnie kusza te lakiery, ale ja szminek nie uzywam i niewiem czy mi zejda...
jeśli masz ochotę na lakiery, to je poprostu w następnym katalogu kup, bo będzie promocja 2 za 23 zł, więc wychodzi taniej niż za szminki

ja szminki nie miałam ani jednej mimo próbek... faktycznie słabo muszą schodzić.

a z tymi torebkami zostałam przekonana poczekam teraz na jakąś, która mi się bardzo spodoba i kupię, w najgorszym wypadku odeślę
dodocia@buziaczek.pl
dodocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:58   #206
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
poprosze
Zdjęcia dodane
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 13:59   #207
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Zdjęcia dodane
dziekuje
Stary 2010-02-17, 14:00   #208
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

ja 1 pomadke dla siebie zamówiłam , miałam 3 chętne na te pomadki to już jedną dla siebie wziełam szkoda lakierów i tuszu
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 14:17   #209
taka jedna
Zakorzenienie

Na pewno dzisiaj zmierzę tylko nie mam chwili wolnej w tym momencie.
Zrobię też zdjęcia torebki Teallie.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-17, 14:19   #210
avOniasta
Raczkowanie

dziewczyny przeszukałam cz 9 i znalazłam posty na temat tego zestawu na zimę i wszystko wiem
avOniasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości