Wszystko o Oriflame część V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-23, 06:27   #181
klaudia77
Rozeznanie

GG do klaudia77
Dot.: Wszystko o Oriflame część V

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
możesz reklamować.

Zwrócić nie, bo gwarancja satysfakcji nie obejmuje wyprzedaży pozakatalogowych itd. Właściwie obejmuje tylko katalog.
Dziękuję Wybiorę się tam w przyszłym tyg i zareklamuję.

klaudia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 07:30   #182
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

złożyłam wczoraj zamówienie na 461 zł , został mi jeszcze limit
530 zł , z racji tego że do konca tygodnia nie wpłacę za te wczorajsze
zamówienie a w przyszłym katalogu czyli w poniedziałek chce złożyć duże
zamówienie z nowego katalogu i obawiam sie ze ten limit mi nie
wystarczy. Proszę mi to jakoś wyjaśnić , nie wiem czy od nowego katalogu
mam nowy limit 1000 zł czy korzystam z tego co mam teraz. może rozumiecie mnie o co mi chodzi
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 07:37   #183
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
mam nowy limit 1000 zł czy korzystam z tego co mam teraz. może rozumiecie mnie o co mi chodzi
Możesz mieć tylko dwie otwarte - niezapłacone - faktury. Czyli jak teraz zrobiłaś zamówienie i zostało Ci 530zł to nowa faktura nie będzie mogła być wyższa od limitu. Limit nie jest przyznawany na kolejny katalog tylko generalnie na zakupy.
Stary 2010-02-23, 08:23   #184
basiaaa
Raczkowanie

GG do basiaaa

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dorciaj Pokaż wiadomość
Możesz mieć tylko dwie otwarte - niezapłacone - faktury. Czyli jak teraz zrobiłaś zamówienie i zostało Ci 530zł to nowa faktura nie będzie mogła być wyższa od limitu. Limit nie jest przyznawany na kolejny katalog tylko generalnie na zakupy.
pycia17 Dokładnie tak jak pisze dorciaj, aby w poniedziałek złożyć zamówienie na większą kwotę niż pozostały limit, musisz zapłacić poprzednią fakturę.

Edytowane przez basiaaa
Czas edycji: 2010-02-23 o 08:24
basiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:24   #185
STARLA77
BAN stały

Kurcze ja tez bede miec tylko na wykorzystanie w nastepnym zamówieniu nieco ponad 410 zł ;/ a zamowienie z 4 katalogu mam na ponad 600zł .... bede musiala chyba jakas zaliczke im wplacic...
STARLA77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:45   #186
Asgoja
Rozeznanie

GG do Asgoja

Cytat:
Napisane przez STARLA77 Pokaż wiadomość
Kurcze ja tez bede miec tylko na wykorzystanie w nastepnym zamówieniu nieco ponad 410 zł ;/ a zamowienie z 4 katalogu mam na ponad 600zł .... bede musiala chyba jakas zaliczke im wplacic...
Zawsze możesz spłącic częsciowo poprzednia fakturę , tyle ile spłacisz powiększy Ci sie limit na nowe zamówienie.
Asgoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 08:46   #187
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Cytat:

ja mam ten sam problem;/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 09:15   #188
Isis23
Zakorzenienie

a ja mam pytanie apropo zdrapek... czy kody bedzie mozna wykorzystac np w kat. 5?? czy tylko w 4?? z kat 4 niestety nie bede zamawiac (siła wyzsza)

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:52   #189
duszyczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez duszyczka Pokaż wiadomość
Na swojej stronie w Oriflame przeczytałam,że mam bonus wynikowy i podana jest kwota bonusu-może mi ktoś powiedzieć jak się dostaje taki bonus?Bo rabaty są odliczane od faktury,a bonus nie wiem.
PONAWIAM PYTANIE,MOZE POMOZE MI JAKAS KOMPETENTNA OSOBA.Mam na swojej stronie wpisana kwote bonusu wynikowego i kwote rabatu,czy te kwoty sie sumuja i jak otrzymac ten rabat.
duszyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:08   #190
STARLA77
BAN stały

Myśle że sie sumują- tą kwote bedziesz miała odliczoną w kolejnym zamówieniu- katalogu. Czy mówię dobrze?
Rabat na pewno Ci odliczą w nastepnym katalogu w zamówieniu a co do bonusu to nie wiem bo nie miałam tego lub nie pamiętam...

Edytowane przez STARLA77
Czas edycji: 2010-02-23 o 10:10
Stary 2010-02-23, 10:11   #191
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Myśle że sie sumują- tą kwote bedziesz miała odliczoną w kolejnym zamówieniu- katalogu. Czy mówię dobrze?
Chyba się nie sumują, bo to to samo . Ale mogę się mylić. Reszta się zgadza - bonus zostanie odliczony od pierwszego zamówienia z kolejnego katalogu.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 10:46   #192
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Nie możesz . Z PL też nie możesz . W filii zaznaczają tylko od razu, a prezent dopiero w paczce .
Kiedyś też mi się tak wydawało, bo to przecież filia, ale miesiąc temu też odbierałam jedną paczkę w filii i stojąc w kolejce po odbiór byłam świadkiem, jak klientka podeszła do kasy z karnetem z hologramami, zapłaciła 1 zł i zaraz pani z kasy jej przyniosła nagrodę! To było w filii we Wrocławiu. Nie wiem czy miałam może jakieś zwidy, czy to może była jakaś znajoma i dla znajomych jest specjalne traktowanie, ale wtedy żałowałam, że nie wzięłam swoich karnetów... Teraz, jak mówicie że tak nie można zrobić, to nabieram wątpliwości, no ale przecież tam byłam i to nie sama, bo z TŻ i on też to widział
Stary 2010-02-23, 10:51   #193
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

moja paczuszka będzie dzisiaj, dostałam smsa od firmy kurierskiej już nie mogę sie doczekać
Stary 2010-02-23, 10:51   #194
Karolinka18222
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Kiedyś też mi się tak wydawało, bo to przecież filia, ale miesiąc temu też odbierałam jedną paczkę w filii i stojąc w kolejce po odbiór byłam świadkiem, jak klientka podeszła do kasy z karnetem z hologramami, zapłaciła 1 zł i zaraz pani z kasy jej przyniosła nagrodę! To było w filii we Wrocławiu. Nie wiem czy miałam może jakieś zwidy, czy to może była jakaś znajoma i dla znajomych jest specjalne traktowanie, ale wtedy żałowałam, że nie wzięłam swoich karnetów... Teraz, jak mówicie że tak nie można zrobić, to nabieram wątpliwości, no ale przecież tam byłam i to nie sama, bo z TŻ i on też to widział
no to dziwne bo ja oddawałam karnet w filii i nic nie dostałam od razu tylko czekałam. No chyba że ktoś ma jakieś układy :P

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 10:55   #195
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Może miała wcześniej odznaczone przez infolinię, a karnet przyniosła, żeby mieli?
Stary 2010-02-23, 10:59   #196
Li O
Wtajemniczenie

Właśnie wysłałam same kody na biuro Nie dodał mi się żaden produkt na biuro itp, bo ostatnio już miałam tak z nagrodą z PL. O dziwo wtedy nawet jak dodałam inne produkty, to nie miałam tego produktu na biuro
A dla tych, którym nie wchodzą jakieś kody... Nad tabelką w weryfikacji zamówienia są wypisane kody, które zostały poprawnie wpisane
Stary 2010-02-23, 11:18   #197
duszyczka
Raczkowanie

Cytat:
Chyba się nie sumują, bo to to samo . Ale mogę się mylić. Reszta się zgadza - bonus zostanie odliczony od pierwszego zamówienia z kolejnego katalogu.
Jak to samo?Właśnie o to chodzi,że inną kwotę mam wpisaną w rabacie,a inną w bonusie,ta kwota w bonusie jest prawie 3 razy większa niż ta w rabacie.
Stary 2010-02-23, 11:23   #198
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez duszyczka Pokaż wiadomość
Jak to samo?Właśnie o to chodzi,że inną kwotę mam wpisaną w rabacie,a inną w bonusie,ta kwota w bonusie jest prawie 3 razy większa niż ta w rabacie.
No to więc piszę, że chyba i że mogę się mylić . A skąd te kwoty bierzesz?
Stary 2010-02-23, 11:25   #199
STARLA77
BAN stały

duszyczka napisz do mnie gg 7402080

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 11:41   #200
duszyczka
Raczkowanie

Dobra,już znam odpowiedz,bo dzwoniłam bezpośrednio do Oriflame i sprawa wygląda tak-mój bonus plus rabat odliczą mi od faktury z katalogu 4.KWOTY SUMUJĄ SIĘ.Super!!!!Bo będę mieć sporo kaski na swoje zakupki!
Stary 2010-02-23, 11:53   #201
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie apropo zdrapek... czy kody bedzie mozna wykorzystac np w kat. 5?? czy tylko w 4?? z kat 4 niestety nie bede zamawiac (siła wyzsza)
ponawiam pytanie

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 11:55   #202
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie
Nie.
Stary 2010-02-23, 12:10   #203
duszyczka
Raczkowanie

Cytat:
No to więc piszę, że chyba i że mogę się mylić . A skąd te kwoty bierzesz?
Wchodzisz w-STREFA KLUBOWA-ZARZĄDZANIE STRUKTURĄ-RAPORTY-RAPORT AKTYWNOŚCI i tam wyświetli się paseczek,prawie na samym końcu pisze ile otrzymasz rabatu,a obok ile bonusu wynikowego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 12:43   #204
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
ja sądzę że oriflame w znaczny sposób zachęca konsultantki jest np program lojalnościowy, ulotki w miedzy czasie, próbki w biznes klasie po 50 groszy itp
ja także uważam że w avonie jet lepiej
1 - w avonie mogę mieć zamówienie na 150zł i nic nie płacę, a potem na 50 i tez nic nie płacę (jestem w obydwóch firmach i mam porównanie że w avonie łatwiej uzbierać na np 300zł niż w ori)
2 - próbki są drogie w ori, nie ma żadnych promocji na nie (w avonie sa promocje że kupujesz 5szt za 3.50), nawet potrafią być w brakach próbki które w katalogu miały być dołożone jako gratis do czegoś innego!
3 - braki katalogowe i co za tym idzie odejmuja punkty od całego zamówienia kiedy coś nie przychodzi - czyli trzeba by zamawiac na 150 pkt by przyszło na 100 - w avonie jak coś nie przychodzi nie odejmuja tego od wartości zamówienia i co za tym idzie nie płaci się za przesyłke i nie zmniejsza się upust
4 w avonie są także prezenty - by je otrzymać nie ma takich wymagań jak w ori by miec na 100pkt w kolejnych trzech katalogach tylko jednorazowo w jednym katalogu - ale fakt prezenty nie są tak wartościowe jak w ori

Oprócz tego są prezenty za płatnośc karta avon, jest ulotka netto co katalog

Ale w ori można więcej zarobić jak ktoś wyzej sięga

Cytat:
Napisane przez bojowwwnik Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie czy wszystkie mydelka tak strasznie namiekaja? bo mialam to z seri limitowanej o zapachu kasztanow a teraz to male okragle Nature Bath & Shower i nie sa za fajne
mam mydełko z tych limitowanek i nic nie pachnie, i wyglada w dodatku gożej od zwykłego toaletowego (kolor), co do twardości to jest ok

......................... .....

wziełam dla siebie w tym katalogu balsam radiance opalający (pewnie każą znowu długo czekac na niego), kulke spowalniajaca odrost wł. i szczoteczkę do zebów dla dziecka

Edytowane przez gothika
Czas edycji: 2010-02-23 o 12:51
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:16   #205
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
2 - próbki są drogie w ori, nie ma żadnych promocji na nie (w avonie sa promocje że kupujesz 5szt za 3.50), nawet potrafią być w brakach próbki które w katalogu miały być dołożone jako gratis do czegoś innego!
w ori możesz mieć 5 próbek za 2,5 :P w biznes klasie próbki są po 50gr, jeśli sama się nie kwalifikujesz to możesz poprosić Dyrektora albo kogoś niżej, kto robi te 200 PP w katalogu

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:19   #206
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
ja także uważam że w avonie jet lepiej
1 - w avonie mogę mieć zamówienie na 150zł i nic nie płacę, a potem na 50 i tez nic nie płacę (jestem w obydwóch firmach i mam porównanie że w avonie łatwiej uzbierać na np 300zł niż w ori)
3 - braki katalogowe i co za tym idzie odejmuja punkty od całego zamówienia kiedy coś nie przychodzi - czyli trzeba by zamawiac na 150 pkt by przyszło na 100 - w avonie jak coś nie przychodzi nie odejmuja tego od wartości zamówienia i co za tym idzie nie płaci się za przesyłke i nie zmniejsza się upust
4 w avonie są także prezenty - by je otrzymać nie ma takich wymagań jak w ori by miec na 100pkt w kolejnych trzech katalogach tylko jednorazowo w jednym katalogu - ale fakt prezenty nie są tak wartościowe jak w ori

Oprócz tego są prezenty za płatnośc karta avon, jest ulotka netto co katalog

Ale w ori można więcej zarobić jak ktoś wyzej sięga

mam mydełko z tych limitowanek i nic nie pachnie, i wyglada w dodatku gożej od zwykłego toaletowego (kolor), co do twardości to jest ok

......................... .....

wziełam dla siebie w tym katalogu balsam radiance opalający (pewnie każą znowu długo czekac na niego), kulke spowalniajaca odrost wł. i szczoteczkę do zebów dla dziecka
Jak jeszcze raz przeczytam coś o Avonie w tym wątku to zacznę krzyczeć i zabijać małe kotki !

Co jest takiego lepszego w avonie, powiedzcie mi? Że nie da się tam kariery rozwijać? Że chcąc zostać liderem/menadżerem trzeba "normy" wyrabiać a jak nie wyrobisz to Ci dają ostrzeżenia i zwalniają?
Czy kosmetyki, za jakość których trzeba się wstydzić?!

Naprawdę, zrobiłyście jakiś napad z tym Avonem na ten wątek. Ja zaraz pójdę na wątek avonowski i zacznę peany snuć jakie to Oriflame jest cudowne. Delektujcie się swoją idealnością na wątku stworzonym do tego, ok?

Pzdr.
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:39   #207
olamazda
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Wszystko o Oriflame część V

Dziewczyny mam problem w katalogu była promocja z ta kosmetyczka 3czesciowa,aby miec ja taniej klientka zamowiła produkty.Przy zamowieniu produkty wskoczyły a kosmetyczka w brakach.Co ja mam jej teraz powiedziec?
olamazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 13:50   #208
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez Eflinka Pokaż wiadomość
Jak jeszcze raz przeczytam coś o Avonie w tym wątku to zacznę krzyczeć i zabijać małe kotki !

Co jest takiego lepszego w avonie, powiedzcie mi? Że nie da się tam kariery rozwijać? Że chcąc zostać liderem/menadżerem trzeba "normy" wyrabiać a jak nie wyrobisz to Ci dają ostrzeżenia i zwalniają?
Czy kosmetyki, za jakość których trzeba się wstydzić?!

Naprawdę, zrobiłyście jakiś napad z tym Avonem na ten wątek. Ja zaraz pójdę na wątek avonowski i zacznę peany snuć jakie to Oriflame jest cudowne. Delektujcie się swoją idealnością na wątku stworzonym do tego, ok?

Pzdr.
Spokojnie z tego co widzę, to wypowiadają się dziewczyny, które są konsultantkami i tej i tej firmy, porównania są więc naturalne. Ja też kiedyś byłam konsultantką Avonu, ale przeszłam do Ori ze względu na słabą ( jak dla mnie ofkors) jakość kosmetyków, ale warunki dla konsultanek, które robią małe zamówienia, nie chcą się jakoś specjalnie rozwijać w sprzedaży kosmetyków, dla mnie(!) były lepsze w Avonie.

Nikt więc chyba nie próbuje usilnie reklamować konkurecji, ale osoby, które dobrze znają system działania obu firm, porównują sobie jakoś te warunki.
Stary 2010-02-23, 14:23   #209
Eflinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anetka832 Pokaż wiadomość
Spokojnie z tego co widzę, to wypowiadają się dziewczyny, które są konsultantkami i tej i tej firmy, porównania są więc naturalne. Ja też kiedyś byłam konsultantką Avonu, ale przeszłam do Ori ze względu na słabą ( jak dla mnie ofkors) jakość kosmetyków, ale warunki dla konsultanek, które robią małe zamówienia, nie chcą się jakoś specjalnie rozwijać w sprzedaży kosmetyków, dla mnie(!) były lepsze w Avonie.

Nikt więc chyba nie próbuje usilnie reklamować konkurecji, ale osoby, które dobrze znają system działania obu firm, porównują sobie jakoś te warunki.
To załóżmy osobny wątek z rozważaniami na temat tego, która firma jest lepsza. Bo teraz to jest delikatnie mówiąc of topic
Eflinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 14:36   #210
anetka832
Zadomowienie

GG do anetka832

Cytat:
Napisane przez Eflinka Pokaż wiadomość
To załóżmy osobny wątek z rozważaniami na temat tego, która firma jest lepsza. Bo teraz to jest delikatnie mówiąc of topic
Nie mam zamiaru drążyć kwestii Avonu czy też Avonu w odniesieniu do Orifame, bo mnie to nie interesuje, ale jeśli dziewczyny porównują sobie te firmy, to nie sądzę, że takiego strasznego off topa robią...Taka specyfika forum, mnie drażni, że ktos po raz setny o to samo pyta, kogoś - że o Avonie pisze...

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości