|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ty Ania może pogadaj z Bartoszem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Ja się już żegnam ![]() Jeszcze jutro do lekarza ![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
hejka
wczoraj tez sie wczesnie zawinelam do lozeczka, i dobrze bo juz nie pamietam ile razy wstawalam podac smoczka, albo przekrecic z brzuszka na plecy Dobrze ze tym razem nie mialam problemu z zasnieciem po kazdym wstaniu. Jeszcze kot mnie irytował okrutnie...chciał spac z nami to go wpuscilam, a on po chwili w drzwi drapie, to go wypuscilam, a on znow ze chce wejsc... glupia zabawa... Wiec zamknelam go na cala noc obok w pokoju i budzac sie do malej slyszalam jak miałczał i drapał pazurkami po drzwiach zeby go wypuscic. Z reguly jak sie tak zachowuje to jest na noc zamykany w transporterze, ale wczoraj mi sie juz nie chcialo go zamykac. Potem ma cala serie swoich zachowan...np siada na zablokowanej plycie i blokada sie odzywa.Takie piiiiii w nocy jest strasznie glosne,przesuwa co tylko sie da, dopomina sie jedzenia, kotłuje sie po podłodze z psem, albo sobie miauczy itp, a tak wyciszony wychodzi po nocy i jest potulny ![]() Sylko, kiedys sie juz tak fatalnie czulam,ze mama wezwala karetke, ale po badaniach stwierdzili ze wyniki mam ksiazkowe i jednorazowo zaniemoglam, potem w ciazy mialam calodniowa konsultacje w szpitalu specjalizujacym sie w sprawach kardio i tam po przeroznych badaniach rowniez sie okazalo, ze serce jak dzwon i zdrowa jak rybka. Ja mysle ze to stres.Denerwowalam i sie i nerwowa bylam non stop, to w koncu musialo sie to jakos odbic.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Gdzie ta wiosna ja sie pytam?? bo u nas mroz brrrrr ![]()
#184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kasia więc dużo bezstresowych dni Ci życzę ![]() Tez bym chciała wiedzieć ![]() ![]() Cześć dziewuszki!!! ![]() Ja się tylko witam ![]() Na 11 idę do lekarza,więc mnie będzie dzisiaj mniej ![]() Muszę się teraz odrobić troszeczkę ![]() Mnóstwo zdrowia dla naszych chorowitków,tych małych i tych dużych ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas tez wiosny nie widac, - 11 ![]() Nocka spokojna, Kuba spał jak suseł, tylko raz sie obudził, dostał smoczka i spał do 6 ![]() ![]() Mariolu, Svinecko, Kasiu, Sylko - dziekuje Wam bardzo za życzenia ![]() ![]()
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Kochany Marcelku, rośnij zdrowo i bezproblemowo
![]() ![]()
![]() |
#187 |
BAN stały
|
hej mamusie
![]() u nas ok chociaz Amelka zrobila pobudke o 3.30 i buszowala pol godz ale potem zasnela zeby wstac po 6.... teraz spi... jutro jedziemy na bioderka, maz wzial wolne to przy okazji na zakupy jak bede teraz Amelce kupować pampersy (to na noc, na dzień biedronka) to kupiee 5 bo 4 jakies male na nia... lece poszukac info nt ciechanowa bo nie bylismy nigdy a trzeba ten szpital znalezc milego dnia cass przyjmij proszę spóźnione ale szczere życzonka. wszystkiego dobrego ![]() i buziaczki dla Marcelka Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-03-09 o 07:34 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój też nie lubi tartego. Robię Mu mix z bananem, ale też nie surowizna. Kroję wszystko na kawałeczki i króciotko pogdotowuje w odrobinie wody i na koniec blender ![]() Pokaże po niedzieli, po chrzcinach, mam nadzieję, że na jakimś znośnie wyjdę ![]() Cytat:
![]() I dalej nie ma Miramej ![]() Eh, ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() --- U nas kiepska noc. Maciek coały czas budził się i płakał, tak żałośnie. Jadł 3x i spróbowałabym nie dać Mu butli. Jeszcze wczoraj w dzień od drzemki cały czas jojczył. Masakra. Ja już sama nie wiem, czy to zęby czy charakterek mojego Szczęścia ![]() Czy Wasze dzieci też nie dają zmieniać pampersa? Robią wszystko, żeby mamusi się nie udało ![]() Jedyna zabawka, to opakowanie paklanek i puszczanie samolotów z żyrandola. A co do przeraźliwego płaczu przy zmianie też się zdarza czasami. Kupiłam wczoraj te maty filcowe i dekoracje z Biedronki. Fajniutkie są. We czwartek mają być fajne dresiki welurkowe, fioletowe, szaroróżówe, niebieskogranatowe i brązowe. 29,99 zł. Wyglądają spoko, looknijcie sobie na stronce. Idę się ogarnąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#189 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() rozkoszny ten Twój Pan Otulony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w wypadku straciłam przedniego zeba i mam implanty z tym, ze ciąża przerwała moje leczenie, bo nie można leków itp... i tak od 1,5 roku mam korony tymczasowe, bo już nawet nie chodzi o leki tylko nie mogę wybielić zębów żeby kolor ostatecznych koron dobrać już do wybielonych zębów nie muszę dodawać, ze nie wygląda to pięknie i nie dość że leczenie implantologiczne trwa od 3 lat to jeszcze się odwleka najpierw z powodu ciąży a teraz karmienie - więc nie jestes sama Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------ wcięło mi posta katarzynki - mojemu Tomusiowi pojawiła się twarda kreseczka na dolnym dziąsełku ![]() dokładnie mój ma 8 miesięcy i tydzień, więc jeszcze mam szansę wygrać jak Laurka katarzynki i Antonio Mariolki się pospieszą tylko nie wiem czy powinno się patrzeć na wiek korygowany czy ten od urodzenia
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
taki kocur, co chce to umie "powiedziec"
najczesciej rozchodzi sie o jedzenie, a tego nie maja pod dostatkiem ![]() wiec nie daje sie mu zmanipulowac i mamy na niego sposoby u mnie -2 i piekne slonko ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja daje juz surowe owoce, jabłko starte na tartce, do tego wkruszam biszkopty, mniem pycha. ![]() Oj kochana, od jakiegos czasu mam z tym okropny problem. Kuba nie da załozyc pampersa ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie o tą stronke superfoto. Czy te zdjecia są naprawde dobrej jakosci? Zamawiałyscie juz? Szybko sie wkrywa zdjęcia na serwer z kompa? I jaka brałyscie przesyłke? Najtaniej jest chyba poczta za 6.50 zł. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() małż ściąga jakąś nową grę i nie dam razy pocytowac, tak mi muli net...Wpadne wiec później jak będę w stanie coś napisać Megi, czytam twojego posta i bardzo dobrze cię rozumiem...wiem co przechodzicie biedactwa..my tu wszystkie bardzo mocno ściskamy kciuki i myślimy o Was cały czas
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za rade moze pogotowane jej posmakuje Wercia daje i dosc spokojnie lezy ![]()
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja
juz po sniadanku, Oliwka zjadła 110 ml, to i tak sporo jak na rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A myślałam, że tylko Maciejka jest nadpobudliwy ![]() Ja zdjęć nie zamawiałam na SF, ale zamawiałam kalendarz. Był zajefajny ![]() Wiem, że zdjęcia zamawiały Unholi i Svinecka, pisały, że jakość świetna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
Edit: U mnie ok 100 zdjęć poszło nawet szybko ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry, nie mam weny, mocy itp... Bajzel w domu, dziecko KWĘKA i zimno na dworze. ![]() Choc słonko jest - tyle pozytywów... ![]()
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-03-09 o 08:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Spóźnione, ale szczere życzenia imieninowe dla Cass ![]() (a w ogóle jak dietka?) A dzisiaj Wszystkiego najlepszego dla Marcelka ![]() Nocka minęła nawet spokojnie, ostatnio ma problemy z zaśnięciem, trze dziątsłami o poduszke,staje na czworaka i się buja ![]() ![]() Wiosna do nas zawitała i znowu jest piękne słoneczko ![]() Megi, trzymam za Was kciuki ![]() Magi, Pan Wysypka uroczy ![]() Dziewczyny macie może jakiś sprawdzony przepis na racuchy (najlepiej na twarogu bo mam pod dostatkiem)?? Miłego dnia ![]()
#200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mały jest mega nadpobudliwy ![]() ![]() Uwielbia wchodzic na schody, mam małe pięterko w domu (7 schodków) i wchodzi na nie sam bez pomocy ![]() ![]() Własnie ja tez mam duze zaległosci bo jeszcze od urodzenia nic nie wywoływałam. Wszystko gromadze na kompie i naprawde sporo tego jest. Cytat:
![]() ![]() Unholy, przytulam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
I znowu zapomnialam
![]() Marcelku kochany bądź dumą swej mamy!!! Rośnij jej zdrów i "mamo" jej mów! ![]() ![]() ![]()
#202 | |
Zakorzenienie
|
Pocytowałam sporo i mi zżarło
![]() Cytat:
![]() Dziekuje za zyczonka. Waga stoi w miejscu, od wczoraj jestem znow na ONZ bo przez kilka dni troszke zaniedbałam diete :0 Ale w pore sie ogarnełam i nie poddałam tak łatwo ![]() Mam gdzies przepis na pyszne racuchy z jabłkami, musze poszukac ![]() ______________ A propo przepisów - wklejajcie do naszej ksiazki kucharskiej jakies nowe, sprawdzone przepisy. Idą swieta i napewno kazdej z nas sie przydadzą. Ja poprosze o przepisy na sałatki.
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
juz wyjasniam odnosnie tych szczepien jak było:
na samym poczatku nie dali mu szczepien poniewaz miał drgawki i sie obawiali , potem przeniesiono mi dziecko w 4 dobie do szpitala DSK w Lublinie na patologie noworodka (z podejrzeniem sepsy, problemami watroby i nerek i obrzekiem główki)- tak naprawde wyszło odwodnienie przez dokarmianie dziecka glukoza w szpitalu gdzie rodziłam -gluzkoza poprostu zablokowała doprowadzanie jedzonka do organizmu i przez to bylo niewesoło ale powracam do szczepien w DSK prowadzila Gabrysia neurolog ktora szczepienia "zablokowała" do odwolania ,po okołu półtora miesiaca zjawilismy sie u niej i dała nam pozwolenie ale nie na wszystkie szczepienia, poszlismy do pediatry z tym pozwoleniem ale ze mały pokasływał i miał katarek to kazała sie wstrzymac i tak nas wstrzymywała do grudnia kiedy to po osłuchaniu- 3 krotnym (bo nie była pewna) stwierdziła zapalenie oskrzeli i zleciła rtg klatki piersiowej i wypisała nam papierek do szpitala ze jak bedzie źle to mamy z dzieckiem od razu tam jechac ![]() ![]() ![]() ![]()
#204 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam, bo ja noga kuchenna ![]() Cytat:
![]() Aż się boję, jak mój Maciek zacznie chodzić/raczkować. On teraz ma nadmiar energii ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
chetnie dodam przepis ale poprosze namiary gdzie dokładnie czyt. link bo ja jestem zielona i niewiem
#206 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poczytałam,pocytuję później, jak wrócę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na samym dole Twojej listy subskrubowanych wątków masz tez klub. I w klubie są złozone rozne dyskusje. Mamy m.in kącik kulinarny ![]() Magi, dziekuje ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
Cały czas zapominam:
Marcelku dużo zdrówka i samych pogodnych dni
![]()
![]() |
#209 |
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny! U nas nocka ok ale za to mamy dzien marudaska .
Zauwazylam na dolnym dziaselku taka dziureczke i jak przejade po tym palcem to tak jakby cos ostrego bylo pod spodem , wiec moze lada dzien cos z tego sie wykluje ![]() Wszystkiego najlepszego dla Marcelka!!! Rosnij zdrowo!!! Cass jak czytam co Twoj Kubus juz potrafi to naprawde jestem w szoku, jest tylko dwa i pol tygodnia starszy od Daniela a naprawde duzo do przodu.
#210 |
Zakorzenienie
|
jaki żel polecacie na ząbkujące dziąsełka?
jakie są ceny?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.