|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
żona
|
dzieki
|
|
|
|
|
#182 |
|
Przyczajenie
|
oponka, boczki i sadełko na brzuszku
Witam wszystkich, pierwszy raz wypowiadam się na tym forum.Mam wielki problem. Jestem nawet chuda w ramionach i nogi też mam niczego sobie. Lecz mam problem z pasem. Mój brzuch przypomina jakiś balon i wyglądam jak bym była w 3 miesiącu ciąży. A do tego te okropne boczki. Barczo lubię biodrówki ale kiedy je zakładam to cały tłuszcz się wylewa, wygląda to okropnie. Chciała bym żebyście mi poradzili i podpowiedzieli jak mam sią pozbyć mojego problemu. Z góry dziękuje!!!!
|
|
|
|
|
#183 |
|
♥
|
Dot.: oponka, boczki i sadełko na brzuszku
wyszukiwarka lub u góry od redakcji sa podane cwiczenia...
|
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Seredcznie zapraszam |
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem że dużo jest watków o łydkach. nawet jeden sama założyłam, ale jeśli można chciałabym się dowiedzieć o tych najwłaściwszych, więc ....
|
|
|
|
#188 |
|
Wtajemniczenie
|
He he no ja tez nie wiem o co chodzi z tym "przepalaniem" ... ale pewnie niebawem się dowiemy
dobranoc (aaaaa już dawno miałam umknąć z wizażu ehhh - przywiązanie)
|
|
|
#189 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: sposób na 'boczki'
juz rozumiem przepalanie! super
tzn. w sumie to wiedzialam, ale nie mialam tego tak jasno uswiadomionego..czy cos![]() organizm sobie zjada boczki jak rozumiem i dobrze, tylko czy on zjada wszystko czy tylko miesnie? bo ja mam tam tluszczyk i nie wiem czy da sie przepalic w taki sposob tluszczyk...czy nie bedzie tak ze resztki miesni sie zepsuja a tluszczyk zostanie?....i suzana jakie te cwiczenia wykonujesz na boczki? bo ja przed snem jedynie hulam ale to chyba za malo zeby przepalic:/
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak jak pisze Volunteer przepalenie to wprowadzenie mięśnia w głęboki katabolizm - czyli stanu, w którym jest on "zjadany" - to tylko tak strasznie brzmi
Czyli ćwiczymy na noc i nic już później nie jemy. Nie mam oczywiście na myśli pełnego treningu, bo to byłoby "samobójstwo" - robię więc tylko jedno ćwiczenie z obciążeniem i skrętosklony na rozgrzewkę. Ja mam na boczkach tłuszczyk - i on jest strasznie stary ale dorobiłam się też mięśnia, który nieładnie odstaje - nie chciałam posłuchać chłopaka i robiam ćwiczenia z obciążeniem na tę partię. Volunteer zaraz poszukam linka z tym ćwiczeniem
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
http://kulturysta.com/moj_html/zasob...uch_han2s.html
Robię to ćwiczenie tylko z lekko przekręconymi sztangielkami - tak by czuć "boczek" a nie skośne brzucha. To da się spokojnie wyczuć.
|
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokladnie to cwiczenie robie na skosne ale czasem wychodzi bardziej na boczki bo wlasnie troszke jakby dalej siegam sztangla a nie tak wzdluz nogi...no ze ciagne boczek wlasnie a nie skosa haha super nie wiem dlaczego tak sie ucieszylam tym cwiczeniem ze je znam i wiem o co chodzi - ale fajnie, no to palimu suzana palimy ja w takim razie do mojego rytualu hulania 20min przed snem dolacze te cwiczenia i bede PALIC!!! zobaczymy jakie efekty beda suzana tylko jedno pytanko jeszcze szybkie - ile tych cwiczen robic? tzn powtorzen i serii? a hulahop to moze byc chyba rozgrzewka jako potraktowane, bo sie kreci calym brzuszkiem to sie rozgrzewa wszystko chyba tam....no dobra pare sklonow zrobie tez, tylko te powtorzenia ile kce wiedziec
|
|
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Też mi się wydawało, że wykonujesz to ćwiczenie
![]() Robię cztery serie (dwie hantelkami 3,5 kilowymi i dwie 5kilowymi) po 15-20 powtórzeń. Moźe się wydawać dużo, ale dopiero przy dziesiątym powtórzeniu zaczynam "cos" czuć
|
|
|
#194 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Mam jeszcze prośbe do Ciebie podaj te ćwiczenia na spalanie łydek, które wykonywałaś
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Agaimka po ćwiczeniach należy coś zjeść ponieważ w długofalowych konsekwencjach można sobie ukszodzić nawet wątrobę. Jeśli Twój trening przypada na wieczór i jest lekki i krótki wystarczy posiłek białkowy, w przeciwnym wypadku należałoby do tego białka dołożyć ciut węglowodanów prostych (np owoc, miodek). Wiadomo, węglowodany te szybko się wchłaniają i nie są nam potrzebne na noc - zwłaszcza proste, ale warto odbudować glikogen w mięśniach (choć jest to bardziej złożony proces).
Nie przepalałam sobie łydek, ponieważ wówczas w ogóle bym ich już nie miała. Ten pomysł z "przepaleniem" łydek jest zaczerpniety z forum sfd, podobno się sprawdza i wydaje się być jak najbardziej "logiczny". Ale już podaje ćwiczenia - lepiej wybrać takie z obciążeniem: http://☠☠☠☠☠☠☠/cwiczeniadlaciebie/?id...=0&sc5=0&sc6=0. Rób je przed snem i pamiętaj by podtrzymywać stan kataboliczny - czyli nic już nie jedz. Myślę, że nie ma również sensu przesadzać z tym "przepalaniem", lepiej powli dojść do efektu, mięśnie to w końcu nie tłuszcz, lepiej z nimi nie przesadzać (w sensie spadku)Ka.si kochana dopiero teraz zauważyłam, że pytałaś o łydki
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
a ja wpadlam na taki pomysl - cwicze sobie, cwicze cwicze....i tak dlugo i intensywnie a potem i tu uwaga
: BANAN MACZANY W MIODZIE I JOGURT NATURALNY moj Boze! ale bym to JAAADLA! HAHAHA....ok przpraszam ponioslo mnie lekutko - ekhem..juz mi lepiej![]() suzana to przez ta zmaganie ze slodyczami...ale do wieczora mi przejdzie (mam nadzieje hihi). piszesz ze 3,5 i 5 kg...skad ja wezme takie obciazenie? ja mam w najlepszym wypadku 1,8 kg...bo mam te sztangielki takie malunie po 0.9 ... no ale ja czuje swoje miesnie w bokach i boczkach ... sama nie wiem co o tym wszystkim myslec....suzana ty jestes silna kobieta, jak Ty robisz po 4 serie z takim obciazeniem....no, ale czego ja chce cwicze sobie nie na calkiem powaznie (to jest moj prefekcjonizm, przeciez nie moge na calkiem powaznie bo jak nie bedzie efektow to sie okaze ze jestem do nieczego) - wiec, cwicze nie na powaznie od tygodnia a Ty od hohoho!![]() no dobra juz nie przynudzam, ale to przez pogode w krakowie - taka przynudzajaca - lejaca:/ cos wymysle na boczki...poproboje. zreszta to wszystko kwestia indywidualna jest....trzeba sie wyczuc
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Volunteer ja ostatnio odkryłam wersję banana z serem białym i właśnie z miodkiem
![]() A co do mojej siły to jest bardzo słabiutka zwłaszcza w obręczy barkowej i trudno jest mi wykonać niektóre ćwiczenia na barki 4kilowymi ciężarkami, nie mówiąc już o cięższych ...
|
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Suzana
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
hahaha juz mam!!! mam paczki zwirkow dla kota po 5kg!!! musze wyprobowac....ale i tak boje sie takiego obciazenia jednak...ja nie wiem, ja sie w ogole boje obciazen.
suzana - to sproboj sobie jeszcze miodzio i pomarancza lub ew. cytryna...tzn. chcialam napisac - suzana nie proboj nigdy w zyciu miodu z cytrusami! no ![]() musze mykac szybko - dziewczyny milego spalania boczkow
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Volunteer próbowałam kiedyś serka z pomarańczką ..... i taka jakaś dziwna reakcja zaszła
![]() mykaj mykaj
|
|
|
#201 |
|
żona
|
ja to wogole nie mam hantli
no ale cos wykombinuje i robilam to cwiczenie juz kiedys z jakims filmikiem, ale nie pamietam w jakim to bylo skoro to moze pomoc na te boczki to ja równiez spróbuje i nie ma bata od dzisiaj zaczynam ![]() a co do waszych mieszanek smakowych to ja az tak nie wydziwiam
|
|
|
|
|
#202 |
|
Rozeznanie
|
to nie jest mieszanie to miod w gebie!!!
|
|
#203 |
|
żona
|
jeszcze nie próbowalam... ja to wogóle wybredna jestem jesli chodzi o jedzenie i kazdy mi to mówi, wiec moze dlatego taki 'miód w gębie' (czyt.mieszanki
) mi nie przychodzą do gardła
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#205 |
|
Wtajemniczenie
|
Suzanka to prawidziwy skarb wizażu
![]() reszta wizażanek rowniez ![]()
|
|
#206 |
|
Zadomowienie
|
dołącze się
moze jak poczytam, to boczki same pojda
|
|
|
#207 |
|
żona
|
hehe jakby przez samo czytanie sobie poszły to nawet bym sie tego wątku na pamiec nauczyła
|
|
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#209 |
|
żona
|
dokładnie
moze za pare lat skonstruują cos takiego latwego na zrzucanie uciążliwych boczków
|
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie by te "chudniecie" zajelo calą noc
bo mam kilka wątkow w zanadrzu, nie tylko o naszych lovly boczkach
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

Witam wszystkich, pierwszy raz wypowiadam się na tym forum.

. Seredcznie zapraszam

) Mam jeszcze prośbe do Ciebie podaj te ćwiczenia na spalanie łydek, które wykonywałaś
Ten pomysł z "przepaleniem" łydek jest zaczerpniety z forum sfd, podobno się sprawdza i wydaje się być jak najbardziej "logiczny". Ale już podaje ćwiczenia - lepiej wybrać takie z obciążeniem: 

no ale cos wykombinuje