|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Ania gratulacje
![]() Shinee ale mi chodziło o wypowiedź( juz nie wiem kogo) o składaniu życzeń ciężarnej typu " oby to był chłopak" tak jakby dziewczynka miała byc czymś złym. Takie zwykłe przepowiadanie płci mnie nie rusza, tęscioowa mimo ,że widziała zdjęcie z usg nadal twierdzi że będą bliźniaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Oj chyba hormony,bo tak naprawdę nie ma powodów do dołowania,więc to jedyne wytłumaczenie,że wszystko widzę w czarnych kolorach...
Cytat:
![]() ![]() ![]() Hahaha dobre,dobre!! ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy was też swędzi skóra na piersiach?Mnie ostatnio tak i obawiam się,ze to dlatego,ze się skóra rozciąga i będą rozstępy.Czy myślicie,że jak będę je smarować kremem przeciw rozstępom,którym smaruję brzuch to będzie dobrze czy nie bardzo?
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
No tak ja cały dzien nie miałam okazji wejść na net a wy znów się tak rozpisałyście
![]() Przede wszystkim witam wszystkie nowe mamusie ![]() Pomi, Nikuś nie smutać mi się tutaj....chociaż wiem ludzie potrafią być podli, ale najważniejsze są nasze fasolki a wiadomo...szczęśliwa mamusia, to szczęśliwa fasolusia ![]() martucha gratulukę synka ilonko dziewczyny już pisały ale i ja się dopiszę...jak boli mnie gardło to ssam propolki, psikam tymsalem a jak mi się chce to jeszcze płuczę gardziołko mieszanką wody z wodą utlenioną (8 łyżeczek wody i 1 łyżeczka wody utlenionej) a jak ostatnio coś mnie przeziębienie apało to kupiłam sobie syrop prenalen dla kobiet w ciąży...smak paskudny, ale pomaga. Kasienka, mnie też swedzi skóra na piersiach w sumie powiększyły się o dwa rozmiary póki co smaruję je oliwką. Na dodatek zaczyna mnie swędzieć skóra na brzuchu, tak po bokach a nie zauważyłam by był szczególnie większy. A co do preferencji....dla mnie najważniejsze jest aby dzidzia zdrowa była, no ale po cichutku marzy mi się córusia ![]()
Niegrzeczna Mamuśka ![]() Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-03-30 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!!! ale lecicie, już tyle stron...Robiłam dzisiaj te omlety ale średnio mi wyszły... Jednak wolę goferki 1000 razy bardziej
![]() ![]() ![]() ![]() Co do piersi to mnie też czasami swędzą, teraz już rzadziej a ja staram się codziennie smarować je kremem bo ponoć później nie pękają tak. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny,a czy wy umiecie zlokalizować położenie dna macicy dotykając brzucha?Bo wszędzie piszą,że w tym tygodniu ciąży dno jest tyle centymetrów pod pępkiem lub nad spojeniem łonowym a w tym tyle.Ja próbuję coś wymacać w brzuchu i nic mi z tego nie wychodzi ![]()
![]() |
#187 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam okropny ból głowy...do tego zatoki i 3 tygodniowy katar... ![]() zakupiłam bo tak poradzono mi w aptece...ale wezme w ostateczności... pandziolka....ale masz malusi brzuszek, mam wrażeie że mój 14-tygodniowy jest wiele większy...ale to moja droga ciąża wiec pewno szybciej rośnie ![]() A ja sie pochwale że moja waga zaczeła znów wracać do normy po 2 kilogramowym spadku...to pewno przez te późne kolacje ... tzn obiadki na kolacje.... ![]() ![]()
Dominik ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fc3318da74.png?html Patryk ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/9c622ad2ca.png?html Patryczkowe kły ![]() Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-03-30 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasia, bosh.... mam deja vu...my tez jak tesciowa poinformowalismy, że jestem w ciazy to w odpowiedzi uslyszalam "A Wy co, pozazdrosciliscie Paulinie i Kubie" (kuzyn i jego żona o kotrych pisałam w poscie dotyczacym wiligijnych zyczen. Pobierali sie w zeszylym roku 2 mce po nas) No normalnie myslalam, ze wyjde i stane obok... ![]() Na szczescie moi tesciowe mieszkaja stosunkowo daleko (ponad 100km) i widuje ich najczesciej okazjonalnie ![]() ![]() Co do swedzacych piersi to koniecznie smaruj sie kremem! Nawet pare razy dziennie! Bo jak Ci sie zrobia rozstepy na buscie... to glębokim dekoltom bedzie mogla powiedz "goodbye forever" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
w 12/13 tyg to plci raczej sie rozpoznac nie da, bo jak dziewczy7ny pisaly narzady sa podobne. Zreszta czy az tak spieszno plec wiedziec?
![]() ![]() ![]() ja az takich zdolnosci ginekologicznych nie mam by wiedziec gdzie dno macicy ![]() ![]() ja musze jedynie zapytac gina na wizycie o skorcze macicy, mnie lapie taki skurcz jak w lydce tylko w brzuchu jak sie gwaltownie przekrecam z boku na bok i sie poderwe z lozka. Takie mam wrazenie jak bym naciagala miesien takim ruchem. ![]()
#191 |
Zadomowienie
|
Mnie piersi nie swędzą, ale brzuchol już tak. Nie sądzę, żeby to było od razu związane z powstawaniem rozstępów. Po prostu brzuch rośnie, skóra się rozciąga, ale nie jest powiedziane, że już zaraz trzeba się smarować "bo rozstępy". Ja tam się nie śpieszę. Jak mają być to i tak będą i tak.
Dna macicy też nie potrafię wyczuć, a próbowałam nie raz ![]() ![]() Za to co wieczór/noc smyram się po brzuchu i czekam, bo może, może poczuję ruchy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Rozeznanie
|
Witam i melduje sie i ja na "nowych" mamuśkach 09/10
![]() Pandziolka a jak to robisz, że takie pyszności mogą stać tak bezkarnie na ławie? U mnie by to nie przeszło ![]() Dziewczynki gratuluje brzuszków i też tym szczęściarom co już płeć znają. Ja musze czekać aż do 26kwietnia... Pozdrowionka i buziaki dla Wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
a moj maz wlasnie dzwonil jaki budyn chce
![]() ![]() ![]()
#195 |
Zadomowienie
|
Dziekuje slicznie
![]() ![]() Mnie tez skora na piersiach zaczyna swedziec. Staram sie smarowac kremem na rozstepy ale z systematycznoscia to u mnie ciezko ![]() Dobrej nocy dziewczyny ![]()
#196 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
#198 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki, ale jestem dzis szczesliwa
![]() ![]() ![]()
#199 |
BAN stały
|
Nie żadne przesądy Dziewczyny. Faceci po prostu chcą zostawić po sobie nazwisko, ród. Wiadomo, że większe prawdopodobieństwo tego utrzymuje się przy synu. Jak to mówią:
zbudować dom, zasadzić drzewo i spłodzić syna- może niekoniecznie w tej kolejności ![]() ![]() Mój też był nastawiony na Jagódkę, ale jak usłyszał, że syn, to już szalo Lecha nowy prawie zakupił. Ważne, że zdrowe. Mężuś mój całe życie nie mógł i nadal nie może liczyć na swojego ojca i widzę, że marzyłby też o tym, aby swojemu synkowi zapewnić wszystko to, czego sam nie miał. A Jagódka, no cóż biedna będzie... 30 lat i na wakacje ze starymi :P ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, muszę to przeżyć. ania śliczna focia. |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
dziękuję dziewczynki za te komplementy w kierunku brzuszka
![]() ![]() mój tż to się śmieje,że "jakby tu była moja żona to dawno by nie było tych słodyczy" ![]() ja cały czas używam oliwki na tego mikrusa żeby w razie nagłego wzrostu nie zrobiły się te wstrętne rozstępy,ale i tak się boję,bo mam tendencję do tego paskudztwa ![]() tż już się nie może doczekać kiedy będę miała większy bęben żeby bardziej było widać jego dzieło ![]() Edytowane przez pandziolka Czas edycji: 2010-03-31 o 01:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Rozeznanie
|
witam, witam z rańca
![]() Jeszcze tydzień do usg, nie mogę się doczekać ![]() ![]() Miłego dzionka dziewczynki, witam nowe mamuski ![]()
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry kobitki
![]() jej ja kolejny dzień zdycham.... w nocy i rano znów wymiotowałam.... też tak macie, że z głodu wymiotujecie....? kurcze bo ja rano zawsze, ale nie sposób też cała noc coś jeść.... chociaż ok 22 strasznie chciało mi się gotowanych ziemniaków z kefirem,a mąż powiedział żebym sobie nie żartowała i że on nie będzie teraz obierać.... szkoda, że nie zwymiotowałam w nocy na niego, wiedziałby wtedy może ![]() a niestety wczoraj po apapie nie przeszła mi głowa... teraz jeszcze tak ćmi... okropne uczucie
#203 |
Rozeznanie
|
MisQa, a może przy łożku miej zawsze jakieś biszkopty, czy herbatniki i z rana jak tylko otworzysz oczy to coś zjedz, ja tak sie ratowałam w początkach ciąży... strasznie się źle czułam jak nie zjadłam czego zaraz jak się obudziłam
![]()
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze jest to, że od tych kwasów już mnie gardło boli
![]() |
#205 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ...pewnie bedzie chlopak bo zawsze a raczej czesto jest na odwrot niz sie chce ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() trzymam kciuki za szybki koniec męczarni ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
![]() |
#206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi też się wydaje, że będzie chłopak, bo chce dziewczynkę więc będzie na odwrót heheh ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
elenka - to spróbuję z tym nie piciem, dobrze , że napisałaś bo właśnie chciałm popić kanapkę herbatą
![]() heh do 14 tygodnia powiadasz.... moja teściówka jak chodziła w ciąży z moim mężem to do 5 miesiąca się męczyła ![]() ![]()
#208 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
niech sobie oczkiem w glowie bedzie kto chce u moich tesciow najwazniejsze zebysmy My z tż i naszym dzieckiem byli razem i zawsze szczesliwi a tesciwa co to kogo obchodzi ![]()
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Wczoraj cały dzień przełaziłam w szlafroku, ale dziś już się zmobilizowałam, bo muszę wyjść z domku załatwić kilka spraw. Co do piersi to trochę mnie swędziały, ale ostatnio tego nie czuję. Od początku 3 m-ca stosuję oliwkę (na noc) i balsam na rozstępy (na dzień). Na razie z tych tańszych - Rossmann Babydream, ale zakupiłam już Mustelę i Elancyl i zacznę niedługo stosować, ale na noc zostanę przy oliwce lub Fissanie, a Wy co stosujecie?
#210 |
Zakorzenienie
|
ja stosuję oliwkę Hipp
piersi już od dawna mnie swędza... brzusio mniej
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.