Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-30, 18:21   #181
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Ania gratulacje
Shinee ale mi chodziło o wypowiedź( juz nie wiem kogo) o składaniu życzeń ciężarnej typu " oby to był chłopak" tak jakby dziewczynka miała byc czymś złym. Takie zwykłe przepowiadanie płci mnie nie rusza, tęscioowa mimo ,że widziała zdjęcie z usg nadal twierdzi że będą bliźniaki a moja mama na dzidzię juz mówi Julka

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:21   #182
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
kasienka czy to hormony czy coś się dzieje???
Oj chyba hormony,bo tak naprawdę nie ma powodów do dołowania,więc to jedyne wytłumaczenie,że wszystko widzę w czarnych kolorach...
Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Ja po ostatniej rozmowie z tesciem tez poczulam sie jak "inkubator", kotry ma bezpiecznie przenosic i urodzic zdrowe dziecko... tzn ZDROWEGO CHLOPCA. A w tym roku jeszcze u nich Wielkanoc spedzam, jak zaczna mi cos o "wnuku" wyjezdzac to sie spakuje i wroce do domu. Najwyzej zrobie scene jakich malo... mam to gdzies!
No ja święta tez będę miała ciekawe,bo przyjeżdża siorka Tżta,która za miesiąc rodzi,akurat chłopca.Teść oczywiście wniebowzięty,bo nie dośc,że zaszła w ciąże zaraz po ślubie(u niego ślub=ciąża),a my dopiero po póltora roku,to do tego jeszcze o chłopca się postarała.Także my z mężem jestesmy gorsi,bo nie dość,że obiboki(ciągle sie dopytywał,kiedy,kiedy-jak dla mnie szczyt bezczelności),a my dopiero po prawie dwóch latach(pewnie sobie myslą,że siostrze pozazdrościlismy i tez se zrobiliśmy,ale i tak siostra da pierwszego wnuka,który będzie oczkiem w głowie...Założę się,że bedą próbowali wtrącać się u nas na kazdym kroku do wychowania dziecka.Siostra ma o tyle dobrze,ze mieszcza w drygiej części Polski,więc spokój,ale ja już się na to przygotuję i w razie czego
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja znam takie powiedzenie: U faceta zucha, pierwsza dziewucha
Hahaha dobre,dobre!!

Dziewczyny czy was też swędzi skóra na piersiach?Mnie ostatnio tak i obawiam się,ze to dlatego,ze się skóra rozciąga i będą rozstępy.Czy myślicie,że jak będę je smarować kremem przeciw rozstępom,którym smaruję brzuch to będzie dobrze czy nie bardzo?

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:30   #183
cellaris
Rozeznanie

No tak ja cały dzien nie miałam okazji wejść na net a wy znów się tak rozpisałyście
Przede wszystkim witam wszystkie nowe mamusie

Pomi, Nikuś nie smutać mi się tutaj....chociaż wiem ludzie potrafią być podli, ale najważniejsze są nasze fasolki a wiadomo...szczęśliwa mamusia, to szczęśliwa fasolusia

martucha gratulukę synka

ilonko dziewczyny już pisały ale i ja się dopiszę...jak boli mnie gardło to ssam propolki, psikam tymsalem a jak mi się chce to jeszcze płuczę gardziołko mieszanką wody z wodą utlenioną (8 łyżeczek wody i 1 łyżeczka wody utlenionej) a jak ostatnio coś mnie przeziębienie apało to kupiłam sobie syrop prenalen dla kobiet w ciąży...smak paskudny, ale pomaga.

Kasienka, mnie też swedzi skóra na piersiach w sumie powiększyły się o dwa rozmiary póki co smaruję je oliwką. Na dodatek zaczyna mnie swędzieć skóra na brzuchu, tak po bokach a nie zauważyłam by był szczególnie większy.

A co do preferencji....dla mnie najważniejsze jest aby dzidzia zdrowa była, no ale po cichutku marzy mi się córusia

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:35
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:32   #184
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
spodniczki hmmm na allegro pewnie cos sie da znalesc... zazdroszcze ze mozesz pozwolic sobie na spodniczki ja ani rusz jedyne co sukienki i spodnie.
a jaka to różnica czy spódnica, czy sukienka?

Cytat:
Napisane przez pandziolka Pokaż wiadomość
hej dziewuchy.przedstawiam Wam mój dzisiejszy 18 tygodniowy brzuszek
gdzie ten brzuszek? Bo ja nie widzę
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:39   #185
dash
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!! ale lecicie, już tyle stron...Robiłam dzisiaj te omlety ale średnio mi wyszły... Jednak wolę goferki 1000 razy bardziej u mnie dobrze, brzuszek mam duuuży, jak zrobie zdjęcie i uda mi się dodać to zobaczycie tak zastanawiam się nad imionami, ale nic nie mogę wymyślić... dawniej bardzo chciałam mieć córeczkę Maję i synka Filipka, ale Filipek mi się chyba znudził a Majek ostatnio wszędzie pełno i już sama nie wiem. Co do USG to ja w 13 tc miałam już przez brzuch (to 3 czy 4d), ale za wcześnie było na rozpoznanie płci, zresztą dzidzia nie zabardzo chciała pokazywać teraz będę miała jakoś w kwietniu i jestem bardzo ciekawa czy coś będzie można zobaczyć
Co do piersi to mnie też czasami swędzą, teraz już rzadziej a ja staram się codziennie smarować je kremem bo ponoć później nie pękają tak.
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:45   #186
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Kasienka, mnie też swedzi skóra na piersiach w sumie powiększyły się o dwa rozmiary póki co smaruję je oliwką. Na dodatek zaczyna mnie swędzieć skóra na brzuchu, tak po bokach a nie zauważyłam by był szczególnie większy.
To muszę i ja zacząć smarować piersi.M też się powiększyły i to sporo(mężuś zachwycony),sutki też mam jakby większe i czasem coś mnie w nich zakuje.Brzuch mnie nie swędzi ,bo go smaruje codziennie,a z tym czy się powiększył czy nie to już sama nie wiem,jednego dnia jest większy,innego mniejszy.

Dziewczyny,a czy wy umiecie zlokalizować położenie dna macicy dotykając brzucha?Bo wszędzie piszą,że w tym tygodniu ciąży dno jest tyle centymetrów pod pępkiem lub nad spojeniem łonowym a w tym tyle.Ja próbuję coś wymacać w brzuchu i nic mi z tego nie wychodzi

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:49   #187
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja żałuję, że powiedziałam dalszej rodzinie iż jestem w ciąży... Te wszystkie dobre rady i wyrazy troski tylko mnie wkurzają. Następnym razem powiem o ciąży jak już będzie ją widać.
.
o mojej dowiedza sie jak cos zauważą hihi.... stwierdziłam że nie bede nikogo uswiadamiac o moim odmiennym stanie..

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laseczki a można coś na ból głowy, bo oszaleję chyba zaraz
ja tez mam okropny ból głowy...do tego zatoki i 3 tygodniowy katar...

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Apap jest bezpieczny w ciazy
zakupiłam bo tak poradzono mi w aptece...ale wezme w ostateczności...

pandziolka....ale masz malusi brzuszek, mam wrażeie że mój 14-tygodniowy jest wiele większy...ale to moja droga ciąża wiec pewno szybciej rośnie

A ja sie pochwale że moja waga zaczeła znów wracać do normy po 2 kilogramowym spadku...to pewno przez te późne kolacje ... tzn obiadki na kolacje.... a dzis zajadałam sie kapuśniaczkami bo mamcia piekła.mmmmmm jszcze cieplutkie jadłam

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-03-30 o 18:50
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:57   #188
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
No ja święta tez będę miała ciekawe,bo przyjeżdża siorka Tżta,która za miesiąc rodzi,akurat chłopca.Teść oczywiście wniebowzięty,....

Dziewczyny czy was też swędzi skóra na piersiach?

Kasia, bosh.... mam deja vu...my tez jak tesciowa poinformowalismy, że jestem w ciazy to w odpowiedzi uslyszalam "A Wy co, pozazdrosciliscie Paulinie i Kubie" (kuzyn i jego żona o kotrych pisałam w poscie dotyczacym wiligijnych zyczen. Pobierali sie w zeszylym roku 2 mce po nas)
No normalnie myslalam, ze wyjde i stane obok... Tesciowa co i raz wyjezdza do mnie z takim tekstami, ze mi szczeka opada do kostek.
Na szczescie moi tesciowe mieszkaja stosunkowo daleko (ponad 100km) i widuje ich najczesciej okazjonalnie. Ja ich do siebie nie zapraszam (oj, niedobra synowa! ) a moj mąż jakos w tej kwestii nie naciska, wiec luzik. Gorsze sa jednak te "obowiązkowe" świąteczne wizyty, jakos trzeba bedzie przezyc te 2 dni... ale czuje ze lekko nie bedzie. W razie czego przylece sie tu wyżalić.

Co do swedzacych piersi to koniecznie smaruj sie kremem! Nawet pare razy dziennie! Bo jak Ci sie zrobia rozstepy na buscie... to glębokim dekoltom bedzie mogla powiedz "goodbye forever"
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 18:59   #189
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,a czy wy umiecie zlokalizować położenie dna macicy dotykając brzucha?Bo wszędzie piszą,że w tym tygodniu ciąży dno jest tyle centymetrów pod pępkiem lub nad spojeniem łonowym a w tym tyle.Ja próbuję coś wymacać w brzuchu i nic mi z tego nie wychodzi
Też mi to nie wychodzi
Stary 2010-03-30, 19:08   #190
Ray
Zakorzenienie

w 12/13 tyg to plci raczej sie rozpoznac nie da, bo jak dziewczy7ny pisaly narzady sa podobne. Zreszta czy az tak spieszno plec wiedziec? przeciez predzej czy pozniej sie dowiecie zapewne na usg w 22 tyg

ja az takich zdolnosci ginekologicznych nie mam by wiedziec gdzie dno macicy ja nawet nie wiem jak czasem czytam jak kobiety porafia sobie szyjke macicy wybadac

ja musze jedynie zapytac gina na wizycie o skorcze macicy, mnie lapie taki skurcz jak w lydce tylko w brzuchu jak sie gwaltownie przekrecam z boku na bok i sie poderwe z lozka. Takie mam wrazenie jak bym naciagala miesien takim ruchem.
Stary 2010-03-30, 19:23   #191
ycnan
Zadomowienie

Mnie piersi nie swędzą, ale brzuchol już tak. Nie sądzę, żeby to było od razu związane z powstawaniem rozstępów. Po prostu brzuch rośnie, skóra się rozciąga, ale nie jest powiedziane, że już zaraz trzeba się smarować "bo rozstępy". Ja tam się nie śpieszę. Jak mają być to i tak będą i tak.

Dna macicy też nie potrafię wyczuć, a próbowałam nie raz Macałam się i macałam ale nic nie czułam

Za to co wieczór/noc smyram się po brzuchu i czekam, bo może, może poczuję ruchy Normalnie niecierpliwa strasznie jestem
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 19:25   #192
anilkadro
Rozeznanie

Witam i melduje sie i ja na "nowych" mamuśkach 09/10

Pandziolka a jak to robisz, że takie pyszności mogą stać tak bezkarnie na ławie? U mnie by to nie przeszło

Dziewczynki gratuluje brzuszków i też tym szczęściarom co już płeć znają. Ja musze czekać aż do 26kwietnia...

Pozdrowionka i buziaki dla Wszystkich
anilkadro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:39   #193
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wlasnie wrocilismy z naszego pierwszego usg i wszystko jest w porzadku Kamien spadl mi z serca Lekarka stwierdzila, ze dzidzia strasznie uparta i w dodatku nie lubi byc fotografowana (zupelnie jak mamusia ). Zdjecia jednak sa wiec zalaczam jedno z nich 12 tygodni i 4 dni ciazy Ps. Mam silne przeczucie, ze bedzie dziewczynka
Super zdjecie
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 19:48   #194
Ray
Zakorzenienie

a moj maz wlasnie dzwonil jaki budyn chce mowie ze juz sklepy pozamykane to sobie jutro kupie nie pali sie, a on ze on kupi kupi bo przeciez moge miec teraz zachcianki jak za zdanie sobie jakies wzial ten budyn
Stary 2010-03-30, 20:22   #195
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Ania gratulacje
Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Super zdjecie
Dziekuje slicznie Nie bylo latwo bo dzidzia przez wiekszosc badania wymachiwala tylko nozkami i raczkami ale byla ulozona jakos tak nisko i lekarka nie mogla uchwycic buzki. Dopiero pod koniec sie jej to udalo
Mnie tez skora na piersiach zaczyna swedziec. Staram sie smarowac kremem na rozstepy ale z systematycznoscia to u mnie ciezko
Dobrej nocy dziewczyny

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 20:28   #196
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja pierwszych kilku tygodni nie liczyłam.. teraz już liczę w miesiącach
Oj biedna

Cytat:
U faceta zucha, pierwsza dziewucha
Hihi to mój jest zuchem, bo mu się udało Muszę mu powiedzieć, to się ucieszy
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 20:40   #197
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Oj biedna
tu nie śmiać się trzeba, tylko płakać nad moim losem
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 21:40   #198
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Czesc Dziewczynki, ale jestem dzis szczesliwa . Wrocilismy niedawno od gina, przeziernosc 1,7, kosc nosowa w koncu sie ujawnila - przez caly czas trzymal raczki przy buzi. Pozniej podkurczyl nozki i pokazal sie pindolek . Wg usg to 15/16 tydzien. Chyba dzis nie zasne .

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 22:18   #199
NIKaP-n
BAN stały

Nie żadne przesądy Dziewczyny. Faceci po prostu chcą zostawić po sobie nazwisko, ród. Wiadomo, że większe prawdopodobieństwo tego utrzymuje się przy synu. Jak to mówią:
zbudować dom, zasadzić drzewo i spłodzić syna- może niekoniecznie w tej kolejności My z reguły i tak zmieniamy nazwisko, więc nam aż tak na tradycjach rodu męża (i teściowej!!!) nie zależy

Mój też był nastawiony na Jagódkę, ale jak usłyszał, że syn, to już szalo Lecha nowy prawie zakupił. Ważne, że zdrowe. Mężuś mój całe życie nie mógł i nadal nie może liczyć na swojego ojca i widzę, że marzyłby też o tym, aby swojemu synkowi zapewnić wszystko to, czego sam nie miał.
A Jagódka, no cóż biedna będzie... 30 lat i na wakacje ze starymi :P

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy, muszę to przeżyć.
ania śliczna focia.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-31, 00:59   #200
pandziolka
Raczkowanie

dziękuję dziewczynki za te komplementy w kierunku brzuszka a co do tych pyszności na ławie to jakoś mnie nie kuszą...
mój tż to się śmieje,że "jakby tu była moja żona to dawno by nie było tych słodyczy" ale jakoś teraz nie przemawiają do mnie.

ja cały czas używam oliwki na tego mikrusa żeby w razie nagłego wzrostu nie zrobiły się te wstrętne rozstępy,ale i tak się boję,bo mam tendencję do tego paskudztwa ,no ale poczekamy zobaczymy.

tż już się nie może doczekać kiedy będę miała większy bęben żeby bardziej było widać jego dzieło

Edytowane przez pandziolka
Czas edycji: 2010-03-31 o 01:03
pandziolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 06:26   #201
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

witam, witam z rańca
Jeszcze tydzień do usg, nie mogę się doczekaćTak samo jak czekam na pierwsze ruchy

Miłego dzionka dziewczynki, witam nowe mamuski
Stary 2010-03-31, 06:33   #202
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

dzień dobry kobitki

jej ja kolejny dzień zdycham.... w nocy i rano znów wymiotowałam.... też tak macie, że z głodu wymiotujecie....? kurcze bo ja rano zawsze, ale nie sposób też cała noc coś jeść....
chociaż ok 22 strasznie chciało mi się gotowanych ziemniaków z kefirem,a mąż powiedział żebym sobie nie żartowała i że on nie będzie teraz obierać.... szkoda, że nie zwymiotowałam w nocy na niego, wiedziałby wtedy może

a niestety wczoraj po apapie nie przeszła mi głowa... teraz jeszcze tak ćmi... okropne uczucie

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 06:42   #203
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

MisQa, a może przy łożku miej zawsze jakieś biszkopty, czy herbatniki i z rana jak tylko otworzysz oczy to coś zjedz, ja tak sie ratowałam w początkach ciąży... strasznie się źle czułam jak nie zjadłam czego zaraz jak się obudziłam
trzymaj się bidulko
Stary 2010-03-31, 06:53   #204
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
MisQa, a może przy łożku miej zawsze jakieś biszkopty, czy herbatniki i z rana jak tylko otworzysz oczy to coś zjedz, ja tak sie ratowałam w początkach ciąży... strasznie się źle czułam jak nie zjadłam czego zaraz jak się obudziłam
trzymaj się bidulko
no właśnie na samym początku też tak robiłam, ale teraz to już nie pomaga. Przed snem zawsze coś jem, ale zanim zasnę znów głodna się robię i już twedy nie jem, budzę się o 4 rano i wymiotuje z głodu... Już jak się obudzę to nie zdążam zjeść, a nawet jak zjem to i tak to samo... Chyba po prostu muszę swoje rano wymęczyć
najgorsze jest to, że od tych kwasów już mnie gardło boli

Stary 2010-03-31, 06:58   #205
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Ania gratulacje
Shinee ale mi chodziło o wypowiedź( juz nie wiem kogo) o składaniu życzeń ciężarnej typu " oby to był chłopak" tak jakby dziewczynka miała byc czymś złym. Takie zwykłe przepowiadanie płci mnie nie rusza, tęscioowa mimo ,że widziała zdjęcie z usg nadal twierdzi że będą bliźniaki a moja mama na dzidzię juz mówi Julka
popieram moja tesciowa tez mowi ma byc dziewczynka, tak mnie to denerwuje my z mezem chcemy bardzo dziewczynke no ale jak bedzie chlopak to co mamy zrobic.... bedzie naszym serduszkiem najdrozszym... i juz
...pewnie bedzie chlopak bo zawsze a raczej czesto jest na odwrot niz sie chce

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
no właśnie na samym początku też tak robiłam, ale teraz to już nie pomaga. Przed snem zawsze coś jem, ale zanim zasnę znów głodna się robię i już twedy nie jem, budzę się o 4 rano i wymiotuje z głodu... Już jak się obudzę to nie zdążam zjeść, a nawet jak zjem to i tak to samo... Chyba po prostu muszę swoje rano wymęczyć
najgorsze jest to, że od tych kwasów już mnie gardło boli
mi lekarz polecil nie pic płynów po posiłkach przez pół godziny, pociesze Cię jestem w 14 tyg i mi przeszłooooo a też schodziłam ze świata d tych wymiotów!
trzymam kciuki za szybki koniec męczarni

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki, ale jestem dzis szczesliwa . Wrocilismy niedawno od gina, przeziernosc 1,7, kosc nosowa w koncu sie ujawnila - przez caly czas trzymal raczki przy buzi. Pozniej podkurczyl nozki i pokazal sie pindolek . Wg usg to 15/16 tydzien. Chyba dzis nie zasne .
znowu chlopiec... chyba będzie wsyp chłopców u nas na forum

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 06:58   #206
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
popieram moja tesciowa tez mowi ma byc dziewczynka, tak mnie to denerwuje my z mezem chcemy bardzo dziewczynke no ale jak bedzie chlopak to co mamy zrobic.... bedzie naszym serduszkiem najdrozszym... i juz
...pewnie bedzie chlopak bo zawsze a raczej czesto jest na odwrot niz sie chce
HHeee hehe u mnie to samo, teściowa, moja mama wszyscy chcą wnusi z męża rodziny, rodza sie same chłopaki
Mi też się wydaje, że będzie chłopak, bo chce dziewczynkę więc będzie na odwrót heheh Moje kochane dzieciątko
Stary 2010-03-31, 07:03   #207
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

elenka - to spróbuję z tym nie piciem, dobrze , że napisałaś bo właśnie chciałm popić kanapkę herbatą

heh do 14 tygodnia powiadasz.... moja teściówka jak chodziła w ciąży z moim mężem to do 5 miesiąca się męczyła oby mnie nie spotkal taki sam los

Stary 2010-03-31, 07:08   #208
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
No ja święta tez będę miała ciekawe,bo przyjeżdża siorka Tżta,która za miesiąc rodzi,akurat chłopca.Teść oczywiście wniebowzięty,bo nie dośc,że zaszła w ciąże zaraz po ślubie(u niego ślub=ciąża),a my dopiero po póltora roku,to do tego jeszcze o chłopca się postarała.Także my z mężem jestesmy gorsi,bo nie dość,że obiboki(ciągle sie dopytywał,kiedy,kiedy-jak dla mnie szczyt bezczelności),a my dopiero po prawie dwóch latach(pewnie sobie myslą,że siostrze pozazdrościlismy i tez se zrobiliśmy,ale i tak siostra da pierwszego wnuka,który będzie oczkiem w głowie...Założę się,że bedą próbowali wtrącać się u nas na kazdym kroku do wychowania dziecka.Siostra ma o tyle dobrze,ze mieszcza w drygiej części Polski,więc spokój,ale ja już się na to przygotuję i w razie czego
?
u nas podobnie grudniu na początku miesiąca młodszy ( 20 letni) brat tz oświadczył ze jego dziewczyna której nikt nie zna jest ciąży i w wielkanoc wesele i ślub tylko 200 km od nas i rzeczywiście w niedziele jedziemy na wesele pod koniec stycznia ja dowiedzialam sie o ciazy i tez tescie uwazaja ze pozazdroscilismy... no ale co zrobic my jestesmy po ślubie, mąz jest starszy 6 lat od braciszka!
niech sobie oczkiem w glowie bedzie kto chce u moich tesciow najwazniejsze zebysmy My z tż i naszym dzieckiem byli razem i zawsze szczesliwi a tesciwa co to kogo obchodzi

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 07:41   #209
Majka232
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Wczoraj cały dzień przełaziłam w szlafroku, ale dziś już się zmobilizowałam, bo muszę wyjść z domku załatwić kilka spraw.

Co do piersi to trochę mnie swędziały, ale ostatnio tego nie czuję.
Od początku 3 m-ca stosuję oliwkę (na noc) i balsam na rozstępy (na dzień). Na razie z tych tańszych - Rossmann Babydream, ale zakupiłam już Mustelę i Elancyl i zacznę niedługo stosować, ale na noc zostanę przy oliwce lub Fissanie, a Wy co stosujecie?
Stary 2010-03-31, 07:45   #210
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ja stosuję oliwkę Hipp
piersi już od dawna mnie swędza... brzusio mniej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości