![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspólne odchudzanie od 06.04.2010!
Ja piję Just Fit Spalanie z L-Karnityną :P W składzie jest herbata zielona, Yerba Mate, suszone jabłko, l-karnityna, cynamon, skórkę pomarańczową i cytrynową i nie pamiętam co tam jeszcze ale nic złego :P Bardzo dobra w smaku, ale ja jestem przyzwyczajona do herbatek ziołowych, piłam przez jakiś czas bratka i w ogóle, różne ziołowe specjały
![]() Gratuluję asiulka25, silnej woli i oparcia się pokusie pochłonięcia tych czekoladek, ja bym się chyba na jedną skusiła... Boję się jutra bo idę na imprezę urodzinową do koleżanki... alkoholu pić nie zamierzam, najwyżej jeden kieliszek winka, czipsom też się oprę, gorzej jak będzie pizza... Dziś wypiłam jeszcze Actimela 70kcal i kakao 200kcal... na podwieczorek - taką miałam ochotę na coś słodkiego... ale tym ją poskromiłam. A na kolację dwie kromeczki razowca z pastą jajeczną, sałatą i szczypiorkiem 250kcal P.S. Mam zakwasy po ćwiczeniach ![]() ![]() Dobranoc, do jutra! Edytowane przez Sculpture of Regret Czas edycji: 2010-04-09 o 20:43 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Przyczajenie
|
jaa to mam zakwasy po pracy
![]() ![]() ![]() Sculpture kakao to madre poskromienie cukrozercy drzemiacego w Twoim organizmie ![]() ![]() a co do tej herby Twojej- nie znam. ja odgrzebalam jakas herbalife ktora odchudzala sie 5 l. temu siostra i chyba ja dopije bo po ostanim sprobowaniu bylam mniej spiaca co u mnie jest wielkim osiagnieciem ;P Malenka zapraszamy ![]() ![]() gagacior, kaja, ewa2207, naytrii i inne babeczki - gdzie jestescie? tak ostro cwiczycie ze na nas juz wam czasu nie starcza? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Rozeznanie
|
asiulka25 nie, nie..nie przez maturę
![]() ![]() ![]() A schudłam przez hm.. chciałam zrobic to dla siebie i po zerwaniu z chłopakiem, z którym byłam noo... może zaledwie 14-15 miesięcy zmienić swoje zycie i zrobic cos dla siebie ![]() pozdrawiam ![]() a co do tego mitu to zgadzam sie, je sie max 2 godzinki przed snem, a jeśli jest to kolacja czysto-białkowa to mozna nawet 1h przed pójściem spać ![]() weronika zgadzam się z przedmówczyniami, że przez takie jedzenie nabawisz się jojo i tyle... teraz może troche schudniesz, metabolizm rozwalisz, będziesz musiała coraz bardziej ograniczać się, aż skończysz na 100 kcal dziennie, a jak zwiększysz kalorycznosc posiłków lub zjesz pare razy wieksza ilośc kalorii to kg beda szybko wracać, bo organizm bedzie bronił się... Ja jestem dziś 4 dzień na turbo i jem 6 posiłków dziennie ![]() ![]() ![]() Miłego dnia Piękne ![]()
![]() |
#184 |
Raczkowanie
|
Dziś na wadze 57,9
![]() ![]() ![]() ![]() Marta dobrze prawi trzeba się jej słuchać ![]() ![]()
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
No Marta może i masz rację ale ja tak mało jem nie z myślą że szybko schudne czy coś ale po prostu mam tak,że nie moge nic przełknąć,przez ostatnie dwa miesiące przez same nerwy schudłam jakieś 4 kg ale to przez nerwy po odejściu chłopaka.
Ale skoro tak mnie tu wyzywacie to postaram to zmienić i zacząć sie zdrowo odżywiać ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#186 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
jak dziś postępy? Moja waga nadal pokazuje trochę ponad 68kg. Powoli, powoli będzie się obniżać mam nadzieję ![]() Śniadanko dziś miałam bardzo sycące i smaczne: jajecznica z 1,5 jajka i chudej szyneczki smażona na teflonie bez żadnego tłuszczyku a tak lubię z masłem... ale masła w mojej lodówce nie ma i przez dłuższy czas nie będzie. Do tego kromka razowca z serkiem jogurtowym i szczypiorkiem oraz kawka z mlekiem 1,5%. Razem ok. 300kcal. Obiadu dzisiaj nie robię, nie mam czasu. W ciągu dnia przegryzę pozostałości surówki marchewkowej z wczoraj, może jakiś jogurt i owoc. Pozostałe kalorie zostawiam na ewentualny wieczorny grzeszek w postaci malutkiego kawałka tortu do którego na pewno zostanę zmuszona przez znajomych (jak pisałam, idę na urodziny). Bylebym tylko za bardzo nie nagrzeszyła, trzymajcie za mnie kciuki. Dzisiejszą porcję ćwiczeń miałam zamiar zastąpić tańcami na imprezie, ale w związku z żałobą to tak głupio... Czekam na Wasze relacje, opisujcie jak Wam idzie, co jecie, jak ćwiczycie itd., to mnie motywuje. Pozdrawiam i miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Przyczajenie
|
<<<<hej, jak tam dietka? ja sie ciesze bo u mnie juz rowno 61
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Ja z uwagi na zdrowie nigdy nie byłam na żadnej specjalnej diecie typu ryżowa, 1000 kcal etc. Jestem wegetarianką, a teraz po prostu staram się zdrowiej odżywiać i uważam na to co jem. Moja kumpela nieźle się załatwiłą na diecie kopenhaskiej, rozregulowała sobie cały metabolizm, teraz ma zaparcia i inne atrakcje. Niestety wiele dziewczyn dalej stosuje "metodę na głoda" aby schudnąć typu banan na o śniadanie i jabłko na kolacje. Nie rozumiem takiej głupoty
![]() ![]() Ja dawno nie sprawdzałam swojej wagi, dzisiaj się zważyłam i... 47 kg ![]() ![]() ![]() Pozdrawim ![]() Edytowane przez Sweet Sue Czas edycji: 2010-04-10 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Przed chwila dotknal mnie maly kryzys... zjadlam kawalek serniczka. Ale od jutra juz sie poprawiam
![]() ![]() ![]() ![]() albo ewentualnie kupuje dressing jogurtowy.(np z Lidla) Lecz daje go malutko ![]() jem sobie ja na sniadanie wraz z kanapeczka z chlebka razowego. Jesli macie przepis na jakas dobra dietetyczna salatke to bardzo prosze o przepis. Lubie tez taka z ananasem, kurczaczkiem i kukurydza. pozdrawiam i trzymam za was kcuiczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Kaja163 znasz jakieś fajne przepisy na niskokaloryczne, bezmięsne i bezrybne sałatki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny która z Was stosuje diete South Beach? a może któraś z Was wie o niej coś ciekawego? to podzielcie się informacjami bo tak sobie myślę że może skuszę sie na tą dietkę
![]()
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Ja jestem na SB. Dzisiaj 5 dzień.
Ogółem czuję się świetnie, wszystko mi w niej pasuje, poza śniadaniami. Ale jak lubisz wieśniaki i jajka to Ci spasują ![]() Poczytaj sobie na internecie o niej, bo ogółem to dieta dla osób z silną wolą. Przez 2 tyg NIE można jeść żadnego rodzaju chlebów, ryż, kasz, ziemniaków, owoców, cukrów naturalnych... NA 2 fazie to się zmienia ![]() A co do sałatek bez "wkładki" hmm... 1. sałata lodowa + ogórek zielony + papryka + pomidorki koktajlowe + dresing miodowo-musztardowy 2. sałata lodowa + rukola + pomidory + panierowany i smażony ser feta/żółty light - 1 mały kawałek nie zaszkodzi ![]() 3. ulubione sałaty + małe pomidorki koktajlowe faszerowane feta z ziołami + sos czosnkowy na bazie jogurtu 4. sałata pekińska+ kukurydza+ ogórek kiszony + pomidor + papryka + tofu marynowane w marynacie "gyros" ugrilowane + sos czosnkowy Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-04-10 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Rozeznanie
|
HeeOoO gratuluje
![]() ![]() A ja jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 dzien turbo za mną, dziś tak sobie podliczyłam kalorie z tych 6 posiłków i troszQ zdziwiłam się, bo wyszło mi tak 800-900 kcal ![]() ![]() ![]() PROSZĘ ![]() Sałatki w I Fazie SB ![]() Sałatka z rzodkiewki i fety 2 pęczki rzodkiewki 200 g fety cebula kiełki rzodkiewki winegret. Rzodkiewki oczyść, umyj, pokrój w ćwiartki, cebulę obierz, pokrój w piórka, a fetę w kostkę Rzodkiewki, cebulę, fetę wymieszaj i polej winegretem zrobionym z oliwy, soku cytrynowego, soli i pieprzu. Sałatka wiosenna – wersja I kalafior jajka na twardo ogórek pomidor koperek zielony szczypiorek majonez light Kalafior i jajka ugotować(osobno, potem wszystkie składniki pokroić w plastry i przekładać w salaterce na przemian, doprawić do smaku według uznania(sól, pieprz). Sałatka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym kapusta pekińska 1-2 ząbków czosnku (w zależności co kto lubi) pół cebulki jogurt 0 % mieszanka ziołowa do sałatek lub koperek sól, pieprz (ewentualnie łyżeczka majonezu) Czosnek przecisnąć przez praskę lub rozetrzeć z solą, dodać jogurt (majonez), drobno posiekaną cebulkę, sól, pieprz i dużo siekanego koperku, troszkę mieszanki ziółek wszystko dokładnie rozmieszać. Polać sosem pokrojoną w paski kapustę. Sałatka kalafiorowo-pomidorowa Pół małego kalafiora, zalać wrzątkiem z solą i po 5 minutach odcedzić 2 pomidory, w większą kostkę 1/2 cebulki w kosteczkę. 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% 1 łyżka majonezu. Sól do smaku Wymieszać ... Sałatka z kurczakiem i słonecznikiem sałata lodowa 2 - 3 pomidory 1 - 2 ogórki konserwowe kawałek pieczonego lub gotowanego kurczaka garść słonecznika łuskanego oliwa ocet winny jogurt sól, pieprz, koperek Sałatę pokroić na dosyć spore paski, pomidory pokroić w jak najcieńsze ósemki, ogórki w cienkie paski, kurczaka też w paski, wszystko wymieszać dosyć dokładnie, przyprawić solą i pieprzem, oliwa i octem. Na patelni lekko podprażyć słonecznik i dosypać do sałaty, wymieszać. Z jogurtu odrobiny soli i koperku sporządzić dressing i polać Sałatę. Sałatka z łososiem i serkiem wiejskim 1 Serek Wiejski lekki 3% (najlepiej 1-2%) 10 dag łososia wędzonego 3 jajka (ugotowane na twardo) 1 cebulka pęczek szczypiorku ząbek czosnku Wszystkie składniki drobno pokroić. Wymieszać z Serkiem Wiejskim. Doprawić solą i pieprzem do smaku Sałatka z kalafiora, ogórka i sera żółtego 1/3 kalafiora startego na tarce jarzynowej 1 ogórek świeży pokrojony w kosteczkę 15 dag sera żółtego (oczywiście light-pokrojony w kosteczkę) Wszystko wymieszać z niewielką ilością majonezu, tak żeby się trochę skleiło. Można pokoperkować. Sałatka z tuńczyka z czerwoną fasolką i fetą Puszka tuńczyka w sosie własnym Kilka ogórków konserwowych 2-3 jajka gotowane trochę czerwonej fasolki z puszki trochę fety light pół łyżki majonezu Ogórki pokroić, jajka to samo. Fasolkę odcedzić, opłukać wodą. Fetę skruszyć lub pokroić w małą kostkę. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez i przyprawić. Można dodać troszkę oliwy z oliwek. Sałatka wiosenna – wersja II sałata zielona rzodkiewka szczypiorek 2-3 pomidory ogórek zwykły 2 jajka gotowane ser feta light (pół) jogurt naturalny Wszystko kroimy, mieszamy, można doprawić ale niekoniecznie bo ser feta daje wystarczającą słoność. Sałatka nicejska tuńczyk z puszki sałata (ok pół główki) pomidory (2 szt.) oliwki (kilka) jaja na twardo (2 szt.) 1 cebula czosnek (2 ząbki) Sól, pieprz oliwa z oliwek Sałatę rwiemy palcami. Jaja i pomidory kroimy na ćwiartki (lub trochę mniejsze części), cebule w talarki. Dodajemy tuńczyka, oliwki i pozostałe składniki. Czosnek drobno siekamy i wraz z przyprawami mieszamy z oliwa z oliwek tak, aby powstał sos. Wszystko razem mieszamy delikatnie. trej i troszkę więcej słodkiej, sol i pieprz. Odcedzić i wystudzić kalafior. Dodać ogórki, polać sosem i posypać koperkiem. Sałatka z zielonej fasolki szparagowej, szynki i sera żółtego 250g fasolki zielonej szparagowej ( ugotować) 200g szynki 200g sera żółtego light 2 pomidory mała czerwona cebula 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego sol Ugotowana Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, szynkę w kosteczkę, ser utrzeć na tarce na dużych oczkach, cebule w kosteczkę Dodać oliwę ocet i sol wymieszać posypać zielona pietruszka. Sałatka z szynki, jaj, pora i sałaty 3 jaja ugotowane na twardo 10 dag szynki 2,3 pomidory duży por (tylko białe części) główka zielonej sałaty łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 4-5 łyżek sosu winegret Jaja pokroić w plasterki, sałatę porwać na kawałki, por pokroić w krążki szynkę na drobne paseczki, a pomidory w ósemki. Składniki połączyć wraz z winegretem i odstawić do lodówki na 20 min żeby smaki się połączyły. Sałatka z kurczaka i szynki 20dag gotowanego lub pieczonego kurczaka 15dag szynki 2 pomidory zielona papryka pół czerwonej papryki główka sałaty mały świeży ogórek 3 jaja ugotowane na twardo sos: 4łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu winnego łyżeczka sosu sojowego papryka ostra i sol Sałatę porwać na małe kawałki, resztę składników pokroić wymieszać z sosem bezpośrednio przed podaniem. Sałatka twarożkowa z nowalijkami opakowanie chudego twarożku, ogórek, pomidor, rzodkiewki, szczypiorek jogurt naturalny sol i pieprz do smaku Twarożek wlać do salaterki, wymieszać z jogurtem. Obrać ze skorki ogórka, pomidora i rzodkiewki. Wszystkie te składniki pokroić w drobna kostkę. Wszystko wymieszać z wcześniej przygotowanym twarożkiem. Posolić i popieprzyc do smaku. Odstawić na parę minut do lodówki. Pyszna sałatka z makreli z jajkiem, ogórkiem i papryką makrela wędzona /lub inna rybka, wg upodobania../ 3 jajka na twardo 4 ogórki kiszone kukurydza /nie Można ale dla pozostałej rodzinki Dodać/ papryka czerwona mała szczypiorek majonez light /odrobinka / sól, pieprz do smaku Wybieramy samo mięsko z makreli, pozostałe produkty siekamy na drobno i wszystko mieszamy...dodajemy odrobinkę majonezu, sól i pieprz do smaku. Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem puszka tuńczyka w sosie własnym, 1 średnia cebule, 2 duże ogórki kiszone, 1 jajko ugotowane na twardo, jogurt naturalny, zioła prowansalskie; Do miski wrzuć rozdrobnionego tuńczyka, drobno posiekana cebule, pokrojone ogórki, jajko, polej sosem z jogurtu( jogurt, zioła, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku) Oliwkowa sałatka z krewetek, fety i brokułu mały brokuł 1/4 fety light 1/4 szklanki czarnych oliwek 1/4 szklanki obranych krewetek brokuł ugotować (najlepiej na parze), w czasie kiedy gotuje się brokuł pokroić pozostałe składniki. wymieszać wszystko z gorącym brokułem doprawić do smaku czym tak się lubi ( u mnie szczypta soli czosnkowej i fit up do sałatek) pyszne na obiad a reszta na kolację- sycące! Sałatka wielowarzywna z piersią kurczaka Pierś pokrojona w kostkę, zamarynowana kilka godzi wcześniej w oliwie z różnymi ziołami: papryka ostra i słodka, tymianek, oregano, pieprz Cayenne i ziołowy, czosnek. Gotowany seler Gotowana marchewka - opcjonalnie Gotowana pietruszka Ogórek kiszony Koperek Jogurt naturalny Troszkę majonezu Sałatka z tuńczyka z jajkiem, ogórkiem i papryką Puszka tuńczyka w sosie własnym jedna duża cebula 4-5 ogórków kiszonych papryka 2 duże jajka na twardo łyżka majonezu Tniemy ogórki i cebulkę, paprykę, odcedzamy i wyjmujemy tuńczyka, wkrajamy jajka na koniec dodajemy majonez. ja dodałam jeszcze kilka papryczek pikantnych piri-piri Sałatka z tuńczyka z orzechami puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym garść orzeszków ziemnych (albo innych), najlepiej niesolonych mała cebula 1 łyżka oliwy z oliwek Rybę odsączyć, dodać połówki orzechów, pokrojoną drobno cebulkę i oliwę. Wymieszać. Można odrobinę dosolić. Sałatka z tuńczyka z sezamem i kapusta pekińską i kiełkami Puszka tuńczyka 2 jajka na twardo troszkę pekinki kiełki najlepiej rzodkiewki uprażyć sezam na suchej patelni teflonowej aż będzie złocisty łyżka majonezu Tuńczyka odsączyć, dodać 2 skrojone jajka i pekinkę z kiełkami łyżka majonezu i na koniec sezam. Sałatka jest wyśmienita Sałatka z brokułu z pestkami słonecznika 1 duży brokuł [najlepiej świeży, chociaż mrożone brokuły też mogą być :P] 2 pomidory szczypiorek ser żółty odtłuszczony [ew. zamiast - feta] 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu łuskane pestki słonecznika [ok. 3 łyżek] przyprawy: sól, pieprz, bazylia [wg uznania;] Brokuły rozcinamy na różyczki, gotujemy na półtwardo z dodatkiem przypraw. Gdy wystygną kroimy na mniejsze kawałki. Pomidor, ser żółty kroimy w kostkę. Dodajemy szczypiorek. Sos: mieszamy jogurt naturalny z majonezem [po ok. 2 łyżki]. Przyprawiamy. Na koniec dodajemy uprażone wcześniej na suchej patelni pestki słonecznika. Wszystko mieszamy i zajadamy się ze smakiem. Polecam sałatkę. Jest przepyszna Sałatka z soczewicy, fasolki szparagowej i pietruszki drobna brązowa soczewica zielona fasolka szparagowa 2 łodygi selera naciowego garść natki pietruszki oliwa sok z cytryny czerwony ocet winny szczypta cukru sól i pieprz Z oliwy, octu, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować dressing. Ugotowaną ciepłą soczewicę włożyć do miski z dressingiem i zostawić do ostygnięcia. Dodać pokrojoną na pół zblanszowaną fasolkę i łodygi selera, pokrojone na kawałki oraz posiekaną natkę, wymieszać. Sałatka z makreli z soczewicą makrela lub inna wędzona rybka torebka zielonej soczewicy - 100 gram 3 jajka 5 ogórków kiszonych cebula bądź por Makrele Obrać, wymieszać z soczewica, jajkami, cebula i ogórkami drobno pokrojonymi. Posolić popieprzyc. Można Dodać fety lub majonez light. Sałatka z selera naciowego z papryką i serem żółtym seler naciowy garść startego sera żółtego pół papryki żółtej pół papryki zielonej pół cebuli czerwonej kiełki soi (mogą być inne wg uznania) garść orzechów ziemnych łyżka jogurtu i majonezu Seler zetrzeć na tarce. Dodać starty ser żółty. Papryk i cebulę pokroić w kostkę, dorzucić orzechy wymieszać z jogurtem i majonezem doprawić wg uznania Sałatka brokułowa z jogurtem, fetą i prażonym słonecznikiem cały duży brokuł ugotować, wyłożyć na talerzyk/tace. polać jogurtem naturalnym. pokroić fetę i posypać po jogurcie. na patelni prażyć przez kilka minut słonecznik, posypać nim fetę. pozostawić na około 10 minut, żeby się przegryzło a ser feta roztopił. doprawić do smaku. mmm pycha Sałatka z grillowanym bakłażanem, sałatą, pomidorkami i fetą kilka plastrów bakłażana 4 liście sałaty 3 - 4 pomidorki koktajlowe kilka kostek fety oregano świeże ocet balsamiczny musztarda Dijon Plastry bakłażana solimy i odkładamy na 15 min, po tym czasie myjemy i osuszamy, kładziemy na patelnie do grillowania. Grillujemy 5 min, przekładamy na druga stronę posypujemy sola morska, skrapiamy oliwa (ja użyłam z rozmarynem) i chwile grillujemy jeszcze. W międzyczasie rwiemy Sałatę, rozkładamy na talerzu, na nią kładziemy bakłażana, dokładamy fetę i pomidorki, posypujemy świeżym oregano i polewamy sosem z octu balsamicznego z odrobina musztardy (wg uznania i smaku) Nowoorleańska Sałatka Colesław Ilość produktów wg potrzeb i chętnych do jedzenia kapusta pekińska lub włoska dymka ze szczypiorkiem dwie łodygi selera naciowego marchewka (starta, na I fazie Można pominąć) orzechy włoskie posiekane sol pieprz majonez i maślanka łyżka octu jabłkowego Warzywa pokroić drobno, doprawić do smaku, wymieszać z octem oraz maślanka z majonezem (proporcje do smaku). Smacznego. Sałatka z łososiem, serem camembert, sałatą i pomidorami sałata lodowa lub mieszanka sałat dwa pomidory znacznej wielkości, albo trzy mniejsze camembert light łosoś wędzony opcjonalnie parmezan świeża bazylia sos winegret: 1/3 szklanki oliwy sok z całej cytryny łyżeczka musztardy francuskiej dwa zmiażdżone ząbki czosnku szczypta fruktozy sól pieprz łyżka wody mineralnej gazowanej poukładać kolejno na talerzu sałatę, kawałki łososia Pomidory, ser i bazylie, podawać niewymieszaną polaną sosem przed samym podaniem
Wzrost: 165/167cm ![]() Jest: 68-70 kg ![]() Cel: 50-56 kg ![]() Edytowane przez Marta9911 Czas edycji: 2010-04-10 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Mmm, Marta9911, te sałatki są bardzo kuszące
![]() Zdaję relacje z wczorajszego wieczoru. Niestety nie byłam do końca grzeczna... nie potrafiłam oprzeć się pizzy. Zjadłam trzy kawałki z szynką i pieczarkami... ale były naprawdę małe, takie z pizzy 30cm pokrojonej na 8 części. Normalnie zjadłabym całą taką pizzę albo i jeszcze więcej :P Reszta imprezy odbyła się zdrowo - zjadłam tylko trochę sałatki z kurczakiem a piłam herbatę lub wodę z cytryną. Mimo małej pizzowej wpadki jestem z siebie dumna - nie ruszyłam piwa, martini, słodkich napojów, czipsów, ciach, orzeszków... Mimo ciągłego namawiania mnie i zdań typu "głupia jesteś, po co się odchudzasz" ![]() Dziś na śniadanie jajecznica z szynką, kromka białego chleba, (to było cały czas u tej koleżanki, nie miała innego pieczywa) pół pomidora i 3/4 pomarańczy. Na obiad u teściowej talerz żurku bez kiełbasy i jaja (wcisnęła mi, musiałam zjeść bo by się obraziła) dobrze, że drugiego dania nie musiałam jeść bo byłoby chyba 1000kcal na ten obiad :P Na szczęście wróciłam już do domu i kolację zjem normalną :P Zjadłam dziś jeszcze na podwieczorek banana i 100g ananasa z puszki. Podsumowując - wiem, że nie najlepiej, ale tak to jest jak się jest w rozjazdach, nie ma się za dużego wpływu na to co można zjeść, ale starałam się. Obiecuję poprawę. A jak Wam idzie? ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Mam jeszcze pytanie do Was: otóż w zamrażalniku mam ok. 450g mięsa mielonego wieprzowego... zawsze robiłam z niego sos boloński do spaghetti. Teraz to chyba raczej odpada... Myślę, że takie mięso jest dosyć tłuste... Czy macie jakiś pomysł co by tu z nim zrobić na obiad? Może jakieś kotleciki mielone z warzywami, tak żeby było w nich pół na pół mięsa i warzyw? Oczywiście nie smażone na oleju tylko grillowane albo w piekarniku. Może jednak ten sos boloński przejdzie ale np. z ryżem? Czy może lepiej to sobie odpuścić i niech mój facet zje wszystko? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Jeżeli mięso jest tłuste to obojętnie jakbyś go nie przygotowała to tak tłuste będzie
![]() Ja proponuje żebyś zrobiła sos boloński z nim, ale po usmażeniu odlała cały tłuszcz. Sos oczywiście własny, żadne badziewia ze słoika! I dodała sporo warzyw, np cukini, papryki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Wiem, że obojętnie jak bym zrobiła to będzie tłuste, ale np. gdybym zrobiła te kotleciki z warzywami to by mięsa było mniej :P
Sos boloński zawsze robię sama, w ogóle nie lubię za bardzo gotowego jedzenia. Racja, może podsmażę mięso na teflonie i tłuszcz powinien się trochę wytopić. Dzięki za podpowiedź. ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- No, za kolację należy mi się pochwała: 100g chudego twarogu ze szczypiorkiem, sałatka z sałaty lodowej + zielony ogórek + chuda szynka + sos czosnkowy na jogurcie naturalnym (bez majonezu :P), jedna kromka razowca, Actimel. Najadłam się zdrowo, smacznie i w obrębie 300kcal ![]() Coś mało się odzywacie, dziewczyny. Albo może to ja za dużo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
Jakis czas temu miałam 'niemiłe' odkrycie właśnie związane z mięsem mielonym (było wieprzowe), tak mianowicie tak... Nie jadam drugich dań, które sa robione w domku przez mamę tylko jak juz cos to zupy(mama robi je na bazie jogurtu nat., bulionetki etc., więc nie sa tłuste
![]() ![]() ![]() Raz juz się przejechałam, zobaczyłam to co miałam i za mięso mielone w każdej postaci ładnie dziękuje ![]() ![]() Szczerze to nie wiem jak mogłam jeść kotleciki mielone, które jeszcze mama smażyła na oliwie ![]() ![]() ale, ale .. takie 'doświadczenia' uczą ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Ble, nie brzmi to zachęcająco, tak właśnie to mięso wygląda jakby tam było więcej tłuszczu niż mięsa. No cóż. Spróbuję odsączyć mięso z wytopionego tłuszczu, jak będzie bardzo źle to po prostu tego nie zjem i tyle :P Po południu zdam relację, co z tego wyszło
![]() Teraz zjadłam szybko kaszkę bananową "mleczny start" ![]() Pozdrawiam, miłego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, nie bylo mnie w weekend bo mialam wyjazd, ale juz wracam
![]() U mnie dobrze, staralam sie trzymac na tym urlopie i prawie nie grzeszylam. Schudlam juz troszke. Widze po brzuchu i po wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
No, mięsko nie było aż tak złe, malutko tego tłuszczu się wytopiło. Do tego puszka pomidorów, czosnek, oregano, bazylia i zielony groszek. Jak zawsze wyszło pysznie
![]() A na przyszłość będę kupować mielone z indyka jak już. Ja po brzuchu nic nie zauważyłam niestety, także zazdroszczę, itrusta! Marta9911, ja bardzo chętnie skorzystałabym z tych przepisów, więc jeśli masz jeszcze coś dietetycznego to wrzuć, proszę! Może być i z mięsem i bez. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Zadomowienie
|
Ja tez chetnie bym skorzystala. Powoli staram sie wymyslac cos innego zdrowszego od tego co zazwyczaj jadlam.
Regret nie ma czego zazdroscic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
hej ;*
tak tak Marta9911 ja też nie pogardzę Twoimi przepisami ![]() Jutro wskakuję na wagę ![]() ![]() Teraz mykam do sklepu po wieśniaka ![]() 3majsie się ;*
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
No to dzis 6 dzień tuuurbo, dobrze jest
![]() Proszę, oto parę przepisów ![]() Cheeseburgery w liściach sałaty 15 dag mięsko mielone z piersi kurczaka/indyka 1/4 cebulki 1 jajko łyżka oliwy z oliwek pieprz, sól, ew. przyprawy pomidor ogórek kwaszony kilka plasterków sałaty plasterek topionego sera light (na przykład hochland) do smaku-odrobina ketchupu, musztardy na ciutce oliwy podsmażyć cebulkę, tak aby się zarumieniła jajko rozmieszać z pieprzem i solą do miski włożyć mięsko mielone, wymieszać z podsmażoną cebulką i serem pociętym na małe kawałeczki dodać roztrzepane jajko, wymieszać kłaść łyżką na rozgrzaną patelnię formując kotleciki, smażyć po 2-3 minuty z jednej strony, dopóki mięsko w środku nie będzie białe pomidor pokroić na plasterki na talerzu położyć liść sałaty, na to kotlecika, na to odrobinkę musztardy/ketchupu, plasterek pomidora i kwaszonego ogórka, posypać resztą cebulki Gyros piersi z kurczaka pieczarki 3 ogórki kiszone 1 papryka 0,5 pomidora cebula przyprawy: curry, bazylia, oregano Pierś z kurczaka kroimy w paseczki i przyprawiamy przyprawami, gotujemy pieczarki drobno skrojone(aby zaczęły tylko wrzeć) kroimy warzywa. Pierś smażymy na oliwie i dodajemy resztę dodatków dusimy do momentu aż wszystko będzie miękkie. Spaghetti z pora lub cukinii por lub cukinia mięsko mielone drobiowe lub cielęce cebula puszka pomidorów czosnek, sól, pieprz starty parmezan Spaghetti: białe części pora lub cukinię kroimy na cienkie paseczki , blanszujemy we wrzątku i odcedzamy Sos : Na odrobinie oliwy czosnek, cebula, oregano, przyprawy, po chwili mięsko mielone, trochę wody - dusimy, potem Pomidory z puszki, doprawiamy do smaku. Na koniec posypujemy startym parmezanem. Pierś z kurczaka z pieczarkami w jogurcie 1 pierś z kurczaka kilka pieczarek mała pora albo 1/2 jogurt naturalny sól, pieprz ... według uznania inne przyprawy Należy podsmażyć pierś z kurczaka pokrojoną na kawałeczki, pieczarki obrać pokroić i dusić z piersią, jak już pieczarki będą miękkie dodać pokrojonego w półksiężyce pora...na koniec przed podaniem wymieszać wszystko z jogurtem i przyprawami. Gołąbki z mięsem mielonym i pieczarkami 1 średnio duża główka kapusty 1/2 kg mielonego mięsa (najlepiej samemu zmielić jakieś nietłuste) 1 kg pieczarek 1 duża cebula 1 puszka koncentratu pomidorowego przyprawy w/g gustu Kapustę sparzyć, oddzielić liście, ściąć twarde nerwy Pieczarki posiekać w małą kostkę, cebulę również, podlać odrobiną wody , poddusić, żeby zmiękły, zdjąć z ognia, odcedzić nadmiar wody jeśli jest, zmieszać z mięsem mielonym i przyprawami (najlepiej ręką) Zawijać farsz w liście kapusty (jak tradycyjne gołąbki) Układać gołąbki w garnku, każdy smarując koncentratem pomidorowym Podlać szklanką wody Dusić do miękkości w piekarniku ok 1,2 godziny. Pierś z kurczaka z leczo i pieczarkami Ilość składników według upodobań: filet z kurczaka leczo (papryka, cebulka i cukinia) pieczarki przyprawy: curry (dużo), bazylie. Filet z kurczaka obsypać przyprawami. Następnie podpiec na patelni – do białości. Po czym dodać: leczo ( ok pół torebki) i pokrojone pieczarki. Wszystkie składniki razem dusić aż warzywa będą miękkie – I gotowe! Pierś z kurczaka z pasta serową pierś z kurczaka pieprz, sól, słodka papryka mała kostka sera żółtego light(ok 150 g) 3 jajka 0,5 łyżki majonezu cebula Bardzo proste w wykonaniu. Bierzemy pierś z kurczaka, rozbijamy dosyć dokładnie, przyprawiamy pieprzem, papryka słodka i sola. Zostawiamy i zabieramy się za pastę. Bierzemy ser żółty light, ścieramy na tarce, gotujemy na twardo 3 jajka - także ścieramy na tarce; dodajemy pół łyżki majonezu, odrobinę drobno posiekanej cebulki (może być podsmażona), pieprz i sol do smaku. przygotowana pastę nakładamy na rozbita i przyprawiona pierś z kurczaka (tak żeby dało się ja zwinąć), zawijamy i owijamy nitka, żeby w czasie pieczenia się nie rozwinęło. Następnie danie wkładamy do piekarnika, lub na patelnie i smażymy do uzyskania złocistego koloru. Paprykarz drobiowy 2 piersi z kurczaka 1 cebula 2 papryki 2 Pomidory(sparzyć i obrać ze skórki) 1 łyżka papryki słodkiej w proszku sól, pieprz i trochę oliwy Wszystko pokroić w kostkę Rozgrzać oliwę , wsypać cebulkę i zeszklić ją, a następnie posypać papryką w proszku i mieszać żeby się nie przypaliła. Następnie dodać pokrojone piersi i obsmażyć. Potem dodać pomidorki i paprykę. Później to wszystko posolić, popieprzyć, podlać odrobiną wody i dusić aż papryka i mięso dojdzie i oto danie gotowe. Pierś z indyka z czosnkiem i ziołami 4 ząbki czosnku 2 łyżki oregano 2 łyżki szałwii 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki skorki z cytryny 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu 1 pierś z indyka (około 2 kg) Piekarnik rozgrzać do 200 stopni, przygotować brytfannę. W małym naczyniu połączyć zmiażdżony czosnek, szałwię, oregano, oliwę, skórkę z cytryny, sol i pieprz aż otrzymamy konsystencje pasty. Delikatnie podnieść skore na piersi z indyka i smarować ja pasta z ziół. To samo zrobić na wierzchu. Przygotowana tak pierś włożyć na brytfannę i zapiekać w temp. 200 stopni przez 10 minut, po czym zmiejszyć temperaturę do 150 stopni i piec około 1 h i 40 minut. Przed jedzeniem usunąć skore. Pieczeń rzymska z fetą 60 dag mięsa mielonego drobiowego 15 dag sera feta 3 jajka 6 dag posiekanych orzechów włoskich 3 ząbki czosnku natka sól, pieprz Do miski wkładamy mięso, wyciskamy do niego czosnek, dodajemy pokruszony ser, orzechy , jajka, sól i pieprz do smaku. Następnie dokładnie wyrabiamy masę i na końcu dajemy do niej posiekaną natkę. Gdy mięso wyrobione i przyprawione, wkładamy je do formy keksowej ( długości 25 cm) i pieczemy ok 1 godziny w piecu nagrzanym do 200 stopni. Gulasz z czerwoną fasolką 200 g czerwonej fasoli 1 podwójny filet z kurczaka 1 cebula 4 średnie Pomidory 3 ząbki czosnku vegeta, przyprawa do kurczaka, pieprz ziołowy, bazylia, oregano 2 łyżki oliwy z oliwek Na noc namaczamy fasolę, na następny dzień gotujemy ją w tej samej wodzie (nie solimy!!)Gdy fasolka sobie "pyka" przygotowujemy dalszą część potrawy. Na oliwie podsmażamy drobno posiekaną cebulkę, dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę i posypanego przyprawą "Kamis" do kurczaka, dodajemy czosnek wyciśnięty przez praskę lub pokrojony w cieniutkie plasterki oraz resztę przypraw, chwilę trzymamy na ogniu, żeby mięsko się ścięło, następnie dodajemy rozdrobnione wcześniej obrane ze skórki Pomidory, chwilę gotujemy, żeby zmiękły i troszkę odparowały, na końcu dodajemy ugotowaną fasolkę; trzymamy na ogniu jeszcze kilka minut (2-3) żeby się ładnie połączyło i "przeszło". Danie dla 3 osobowej rodzin Klopsiki drobiowe 0,5 kg mielonego mięsa drobiowego(pierś z kury) 3 jaja, 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej, sól, pieprz, oliwa do smażenia. Mięso, żółtka, wodę i przyprawy zmiksować. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą mięsną. Kłaść łyżką na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron. Ruloniki nadziewane z piersi z kurczaczka 4 filety z kurczaka, 4 plastry żółtego sera, przyprawa uniwersalna, papryka czerwona, ogórek kiszony, 1-2 jajka, oliwa do smażenia. Filety drobiowe opłukać w zimnej wodzie nieco osuszyć. Następnie rozbić je na cienkie plastry. Każdy plaster obtoczyć w dużej ilości przyprawy uniwersalnej i odstawić na pół godziny. Paprykę opłukać, pokroić na kawałki. Ogórek pokroić w paski. Następnie na każdy filet drobiowy położyć plaster żółtego sera, a na wierzch kawałek papryki i ogórka. Filety zwinąć w rulony, obtoczyć w jajkach .Na patelni rozgrzać oliwę, a gdy będzie gorąca smażyć na niej mięso(na wolnym ogniu)aż będzie miękkie Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem szpinak pół cebuli, ząbek czosnku, serek wiejski light (np. Piątnica 3%), piersi kurczaka, sól, pieprz Szpinak rozmrozić, zmieszać z cebulą, czosnkiem i serkiem. Piersi przyprawić solą i pieprzem, Ostrym nożem przeciąć każdy kawałek, ale nie do końca (zrobić kieszonki). Do nich naładować farszu, pozapinać wykałaczkami i wstawić do piekarnika na 25-30 minut Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym pierś z kurczaka (lub indyka) pieczarki woda 2 serki topione light pietruszka (jak ktoś lubi) sol, pieprz Można Dodać trochę jogurtu naturalnego Pierś smażymy w całości lub w kawałkach. Dodajemy pokrojone pieczarki. Dalej smażymy aż się zarumienia. Doprawiamy do smaku. Dodajemy niewielka ilość wody i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy serki, gotujemy aż się rozpuszcza. Jeśli sos jest wciąż za rzadki, Można trochę pogotować, żeby woda odparowała, albo Dodać kolejny serek, albo Dodać trochę jogurtu (pamiętajcie żeby go najpierw zahartować odrobina wrzątku, żeby się nie zwarzył)Na koniec posypać pietrucha i jeść Bigos 1 kg kapusty kiszonej, ok. 0,5 kg chudego mięsa ( pierś z kurczaka, chuda wieprzowina), 30 dag wędliny (szynki) z drobiu, 2 duże cebule, 25 dag pieczarek, przyprawy, przecier pomidorowy, kilka suszonych grzybów. Trochę pracochłonne, ale warto!!!!!!!! W dużym garnku gotujemy kapustę kiszona-( dodaj 2 liście laurowe, 3-4 kulki ziela angielskiego, 7- 8 kulek pieprzu, połamane grzyby suszone, soli)- gotujemy ok. 1,5 godz. Mięso kroimy w kostkę, dzielimy na 2 części, jedna z nich gotujemy w osolonej wodzie, druga później usmażymy na patelni. Na patelni smażymy pokrojona w kostkę cebule- na oliwie ( mała ilość), dodajemy „druga „ część mięsa- chwile smażymy, po 5 minutach dodajemy kiełbasę (szynkę) pokrojona w kostkę i obrane i pokrojone pieczarki- (dodaj trochę wody, żeby nie przywierało, pamiętaj, pieczarki maja w sobie dużo wody). Wszystko dusimy do miękkości mięsa- około 20 minut Następnie wrzucamy do kapusty- Usmażone dodatki + ugotowane mięso.Gotujemy aż woda niemal w pełni odparuje, następnie dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku( papryka sypka, pieprz mielony, sól, vegeta) Pamiętajcie- Bigos im starszy, tym smaczniejszy J))) Można go tez zamrozić, zapewniam, starczy na długo, jest PYSZNY. SMACZNEGO Póxniej jeszcze wrzucę inne ![]() ![]()
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
OOOOOOOOoo chyba sobie zrobie jutro bigosu lekkiego
![]() U mnie dzis ok. Bez slodyczy, ruchu troche bylo, 5 posilkow, troche warzyw i owocow, owsianka, jedyny minus to biale pieczywo (zapomnieli kupic ciemne, jutro dopiero sobie kupie). Czuje sie o wiele lepiej niz tydzien temu. ![]() A jak u Was dziewczyny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
U mnie dobrze, ale tęsknię za białym pieczywem i czymś słodkim...
Ten bigos to naprawdę niezły pomysł, zawsze myślałam, że to takie ciężkie i tłuste a wystarczy dać chudego mięska i mamy smacznie i nisko kalorycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 |
Zadomowienie
|
I zapychajace
![]() Gdzie sie wszystkie podzialy? U mnie dzis bez slodyczy (powoli mnie przestaje juz ciagnac), za to bylo biale pieczywo (ale juz mam kupione ciemne), i pare prazynek :/ Kurcze moze w koncu sie przelamie i zaczne cwiczyc brzuszki. Ble jak ja nie lubie brzuszkow robic. Ale niestety brzuch otluszczony wiec trzeba by zaczac cos z nim robic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja jakos sie trzymam, ale musze codziennie walczyć ze sobą jeśli chodzi o regularne ćwiczenia, mam teraz 2 duże koła,= dużo lektur że nie chce mi się ćwiczyć ![]() Co do diety, zgrzeszyłam dzisiaj obiadem - nieszczesnymi pierogami (to nie było z premedytacji, raczej z braku czasu), ale były małe, było ich mało i bez tłuszczu. A wy co zjadacie na szybkie obiady, żeby było sycąco i zdrowo? Ja na szczęście zrezygnowałam z barów mlecznych, po dramatycznym odkryciu mięsa w zupie jarzynowej, ale mam nieraz problemy z wymyśleniem czegoś innego poza warzywami na patelnie i zupami. Czekam na relacje. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- A tak w ogóle najbardziej dobija mnie reklama z górą nalesników, kiedy wchodze na wizaz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
Tak, ta reklama jest straszna.
Dziewczyny, tak bym sobie zjadła coś słodkiego... mnie cały czas ciągnie tak samo, ale jeszcze ani razu się nie ugięłam, jestem z siebie dumna. Kurczę, też mam problemy z obiadkami takimi na szybko. Zazwyczaj grilluję jakieś chude mięsko i jem z surówką albo gotowanymi warzywami. Dziś u mnie jadłospisowo bardzo dobrze. Aczkolwiek moja waga jak stała w miejscu tak stoi. Chciałabym mieć elektroniczną bo na tej niewiele widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Rozeznanie
|
Reklama nie jest mi straszna
![]() U mnie wszystko dobrze ^^ koniec 7 dnia diety TURBO, właśnie jestem po kolacji-tuńczyk + wieśniak, więc czysto białkowa ![]() Hm..cos na szybko..to może jakaś sałatka z tuńczyka lub jajek lub jakas inna przygotowana wieczorem przed pójściem spać, nie jest pracochłonna, a można ją wszędzie ze sobą zabrać, a jeśli obiadzik to faktycznie jakies chude mięsko z grilla/teflonu + brązowy ryż/makaron pełnoziarnisty(je można wstawić i robić coś innego), a tak bez czekania to wszamać razem z pieczywem pełnoziarnistym/czarnym or grzankami, lub włożyć jakąś rybkę na ruszt, można przygotować taką na różne sposoby, dodać ulubione warzywa i np. razem zapiec..umm.. wszystko zależy jak jednak gospodarujecie swym czasem, ja staram się znaleźć zawsze troszkę na przygotowanie posiłków nawet jak mam nawał nauki ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
Wzrost: 165/167cm ![]() Jest: 68-70 kg ![]() Cel: 50-56 kg ![]() Edytowane przez Marta9911 Czas edycji: 2010-04-13 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.