|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)
Carten - Na dłuższą metę do niczego, bo
1. dalej dostarczasz sobie ten cukier 2. to że nie ma kcal nie znaczy, że nie ma ww cukru 3. to takie oszukiwanie siebie lepiej np troszkę miodu zjeść,tak z pół łyżeczki - słodkie jak diabli i zdroweefelineczka - biały chlebek to to, co Cię poszerza między innymi i to bardzo. Masa nieprzyswajalnych węgli, cukier, mąka pszenna. Spróbuj świeżego, razowego i pełnoziarnistego pieczywa. O wiele większa pycha Olcia - ładny start a ja właśnie sobie robię słodką przekąskę. Chudy twaróg z cynamonem, orzechami i słodzikiem i kapką olejku waniliowego dla zapachu(niestety na SB cukru ani miodu niet... )
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już po śniadanku, dziś idę trochę później do szkoły to i późniejsze śniadanie. Były pyszne placuszki owsiane z rodzynkami, orzechami i miodem . Szkoda, że już zjadłam. Wczoraj trochę postepowałam, niestety tylko 20min ale to tak na rozgrzewkę Czytałam ogólnie, że lepiej częściej a krócej niż rzadziej a dłużej. Najlepiej to często i długo hihi Dzisiaj musi być pół godziny ![]() Na 2śn. wzięłam sobie orzeszki i ziarna słonecznika, bo skończył się już ciemny chleb. A do tego oczywiście woda. No ciekawe ile wytrzymam na tej diecie, oby jak najdłużej. Takie wątki bardzo pomagają, gdyby nie one, gorzej by było z odchudzaniem, a tak to jest motywacja Poza tym tutaj dużo osób się zapisało, więc tak łatwo nie umrze |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze jakieś jabłuszko albo marchewę do pochrupania na drugie śniadanie weź
|
|
|
|
|
#184 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale myślę, że na początek to niegłupi pomysł jeść taką. Poza tym jest zdrowa ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wezmę jabłko
|
||
|
|
|
|
#185 |
|
Zadomowienie
|
Można kupić też czekoladę "dietetyczną". Ale gorzką, bo mleczna jest niedobra. Ja użyłam gorzkiej wczoraj do deseru i był mocno czekoladowy
|
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
A najlepiej to się w ogóle powstrzymać...
![]() Mnie jak ciągnie do słodkiego to jem owoce;p zwłaszcza ostatnio pomarańcze, bo są akurat pyyyszne i słodziutkie
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
u mnie dziś owsiana była tradycyjnie na śniadanie
![]() później ćwiczonka orbitrek i twisterek a teraz dumam nad 2 śniadankiem co dziś macie na obiadek bo mi coś pomysłu brak? ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() też miałam z tym dojadaniem ale już tego nie robie ![]() a spacerki dobra rzecz twister też odzyskałam dawne wciecie w talii. długo już kręcisz?
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj na obiad będzie zupa cebulowa bo zostało nieco ze wczoraj i na 2 grilowane dzwonko łososia z sosem z oliwy z czosnkiem + garść gotowanej zielonej fasolki szparagowej
dziewczyny, może piszmy tu swoje przepisy dietetyczne? tak żeby można było znaleźć inspiracje ![]() I może niech każda też zapisuje tu swój codzienny jadłospis na koniec dnia żeby mieć "widok" tego co się zjadło
Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-04-07 o 10:53 |
|
|
|
|
#189 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
o tak taka publiczna spowiedź jestem za
|
|
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc teraz to już nie pamiętam. Ja miałam filmiki (chyba na torrentach znalazłam) a opisy to nie wiem czy są w internecie.
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
No to zamieszczę co wczoraj zjadłam :P\ Sok z 2 buraków i 2 cytryn
Piętka od bułki + ćwierć serka w trójkątach hohland +kawałek pomidora Udko z kurczaka z kombiwaru + sos z 5 łyżeczek jogurtu naturalnego danone i 3 łyżeczek majonezu lekki hellmans + oregano, pieprz, sól, natka pietruszki Zielona herbata + plaster cytryny+ 2 łyżeczki miodu Twaróg lekki 3 łyżki + rzodkiewka + pietruszka + 1 łyżka majonezu + łyżka jogurtu naturalnego, pieprz sól, 2 jajka + 2 łyżki majonezu Herbata wiśniowo bananowa + 4 słodziki Sok z 3 buraków i 2 cytryn Szklanka mleka 0% + miseczka płatków czekoladowych ciasteczek Za te płatki jestem na siebie zła
|
|
|
#192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tymi serkami topionymi to też radze uważać, gdzieś wyczytałam, że mają sporo kalorii
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
Hm wczoraj tak mnie nosiło na ten majonez :P ale dobrze ze chociaz ten"niskokaloryczny"
|
|
|
#194 |
|
BAN stały
|
Achnes, aż mi smak zrobiłaś na obiadek :P
szkoda tylko, że mało czasu na te obiadki co do przygotowania:/ wiecznie praca, praca;/ ale i tak jest już dobrze... bo śniadanka i przekąskii pakuję na wynos ![]() dzis na obiadek tradycyjnie warzywka no i jakieś miechoooo albo rybcie ? ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- już nie mogę doczekać się lata kiedy można dostać ładne pomidorki i ogórki i do grilowanego mięska np. sałatka z pomidorów i ogórków z jogurtem i garścią ziołek do smaku i te różne inne pyszne warzywka![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- a co do jadłospisu to bardzo dobry pomysł żeby go tu umieszczać i różnego rodzaju przepisy ![]() ja wczoraj jak już gdzieś wyzej pisałam na dzień wyliczyłam jakieś ok.1100-1200 kcal także myslę, że 1 dzień był ok
|
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
dzięki za miłe przyjęcie, choć po cichu mam nadzieję, że szybko ucieknę z tego wątku
ja niestey lub stety chudnę bardzo szybko (typowa figura jabłka - podobno z brzucha najszybciej spada), wystarczy lekko ograniczyć jedzenie.. ale szybko też wszytsko wraca..zelka - kręcę tydzien i narazie efektów brak no, ale czego ja się spodziewam po kilku dniach..achnes - wiem, że białe pieczywo jest okropne.. dzisiaj kupiłam sobie orkiszowy chlebek.. ale co z tego jak małż przylezie z białym świeżusieńkim obym tylko potrafiła się oprzeć..ja to nie wiem, jak tylko wmówię sobie, że jestem na diecie, to zaraz robię się głodna... te słowo działa na mnie jak płachta na byka
|
|
|
|
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo myślę jedząc jeden posiłek, że za 3h będę mogła zjeść coś innego no, ale cóż... chciało mi się paść, to teraz mam
|
|
|
#197 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zastanawiam się, czy jest sens Dukana jeśli nie jem ani mięsa ani ryb? ja uwielbiam tą stronę: http://www.ilewazy.pl/ jest od razu ze zdjęciami i często znajduję tu własnie to czego szukam polecamja! ja! jak to dobrze odchudzać się ze swoją rówieśniczką ![]() Cytat:
czy aromaty np. waniliowy ma w ogóle jakieś kalorie? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
ja też po jednym posiłku planuję kolejny i czasami po prostu wyczekuję tej chwili, kiedy będę mogła go zjeść ![]()
|
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie laseczki
Jak wam mija dietetyczny dzionek? ja w szkole zjadłam sałatkę z serem feta mmm ![]() W domku zaserwowałam sobie 3 kromeczki chlebka miodowego ze śliwką i herbatkę z cytryną Po wczorajszych grzechach jestem już zmobilizowana do trzymania diety. Trzymam za Was kciuki
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
hej
poki co jest ok, robie dzisiaj 1 faze Dukana, ogolnie kiedys bylam na tej diecie z tydzien i bylo OK, ale nie wytrzymalam, bo za duzo ograniczen i troche to pracochlonne to przygotowywanie posilkow, szkoda, ze nie znalam tej diety w wakacje ![]() ogolnie zamierzam ja troche zmodyfikowac, jesc owoce w 1 polowie dnia, czasem chleb razowy, 2x w tygodniu makaron, czasem jakis slodycz [chociaz nie wiem czy to dobry pomysl, zauwazylam, ze jak przez tydzien nie jem slodyczy to pozniej mnie do nich nie ciagnie, tylko najgorsze sa te pierwsze dni a dzis ide na aerobik i pewnie bedzie niezly wycisk
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Ja właśnie po obiadku, miałam rosołek...mmmm Na śniadanko była saładka, chlebek słonecznikowy. Później jabłuszko, zielona herbata no i oczywiście woda![]() Dzisiaj jest mój DRUGI dzień bez słodyczy jestem z siebie dumna powiem szczerze że mnie strasznie ciągnie do zjedzenia, ale zapieram się rękoma i nogami odmówiłam dzisiaj nawet ciastek koleżance z pracy, a to mnie się nigdy nie zdarzało![]() A co u was???
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja juz jestem po obiadokolacji ziemniaki, mizeria troche mięska wiem, ze to jest kcal, ale nie mam czasu zbytnio sama robić sobie obiadów.. za pozno wracam i nie mam czasu na nauke ...dlatego jem to co mama przyrządzi ![]() tylko, ze mniej niz zawsze zjadłam ide sie uczyc ! pozniej moze wpadne )a co do tych lizaków to fakt.. ale wole je niż czekolade . jedząc je moze dostarcze kcal ale nie dostarcze składników które ma czekolada
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
a co myslicie o slim coffe? dziala czy kolejna sciema?
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
drugi dzień zaliczam do tych bardzo udanych
![]() dzisiaj poszłam z mamą-trenerką na stadion, zrobiłam 4 serie po trzy okrążenia, między każdą serią jakieś ćw rozciągające, skipy, wymachy, jakąs godzinkę temu jeszcze poćwiczyłam. Mama pokazała mi tez świetne ćwiczenie na nasze ukochane boczki ![]() wypiłam dziś szklankę coca-coli light, wiem, że niezdrowe, ale musze mieć w końcu jakieś przyjemności, a uwielbiam ją i w dodatku nie chce mi się po niej jeść
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
mi tez przydałoby sie w koncu pobiegac
ale nie mam kiedy ;] ha i dzień bez czekolady ! DD
|
|
|
|
#205 |
|
BAN stały
|
Ja też dzień 2 zaliczam do udanych
![]() na śniadanko owsianka z mlekiem 0,5%, 2 śniadanko grahamka z pasą jajeczną, potem 2 duże jabłka (strasznie mi się chce po nich jeść:/), obiadek mix warzyw i 3 tosty z chleba razowego z serem (znowu brak czasu na przyrządzenie jakiegoś mięska :[ ) i to by było na tyle + herbatki zielone i woda cały dzień
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
A mi idzie tak średnio z tą dietą
nie mogę sie zmotywować!!! Jestem zła na siebie Jutro będzie juz tylko lepiej
|
|
#207 |
|
BAN stały
|
TYSiiia
ale niedługo wakacje więc trylko troszkę się musimy pomeczyć jak juz będzie lepsza pogoda to już jeść się tak nie bedzie chciało więc jeszcze troszkę ;***
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
To ja wkleję mój z dzisiaj
![]() - śniadanie : jajecznica z 2 jaj z parmezanem (Szczyptą) i 2 plasterkami chudej szynki - 2 śniadanie : 100 gram chudego twarogu na słodko z cynamonem i orzechami - obiad: mały talerz zupy cebulowej - obiad (godzinę później) : 3/4 dzwonka z łososia smażonego na oliwie, 3 łyżki soczewicy ugotowanej , półtora garści fasoli szparagowej - ok 17: trochę ziaren i pestek - ok 20 : 4 ruloniki - chuda szynka posmarowana serkiem light + w środku ogórek zielony, pomidorek - i teraz wieśniak 3 % z przyprawami (suszone pomidory z bazylią, pieprz ), kawałkiem ogórka i 2 rzodkiewkami + woda naturalnie i pół kartonu soku pomidorowego bez cukru przez bolący brzuch trochę rozregulowany :/ i nie mogę się do ćwiczeń z nim zmusić
Edytowane przez Achnes Czas edycji: 2010-04-07 o 21:16 |
|
|
|
|
#209 |
|
BAN stały
|
wieśniak??
no ja tez miałam w planach bieganko;/ ale coś katarzysko mnie łapie:p więc wyciągnęłam z szafy Vibroaction żeby mi troszkę brzuch i boczki wytrzęsło np podczas sprzątania potem ćwiczonka i każda okazja na ruch jest dobra
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
serek wiejski
http://www.i-jedynka.pl/images/produ...jski_lekki.jpg
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.

lepiej np troszkę miodu zjeść,tak z pół łyżeczki - słodkie jak diabli i zdrowe
)

. Szkoda, że już zjadłam.
hihi Dzisiaj musi być pół godziny 

czy aromaty np. waniliowy ma w ogóle jakieś kalorie? 
i herbatkę z cytryną
60 5958 57 56 55