Wielkie odchudzanie start 6.04 :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-07, 10:28   #181
Achnes
Zadomowienie

Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

Carten - Na dłuższą metę do niczego, bo
1. dalej dostarczasz sobie ten cukier
2. to że nie ma kcal nie znaczy, że nie ma ww cukru
3. to takie oszukiwanie siebie lepiej np troszkę miodu zjeść,tak z pół łyżeczki - słodkie jak diabli i zdrowe

efelineczka - biały chlebek to to, co Cię poszerza między innymi i to bardzo. Masa nieprzyswajalnych węgli, cukier, mąka pszenna. Spróbuj świeżego, razowego i pełnoziarnistego pieczywa. O wiele większa pycha I zdrowe! A co do czekolady... Jeżeli nie możesz od razu całkiem jej rzucić, spróbuj ograniczać z dnia na dzień coraz bardziej. Pij zieloną herbatę,jedz same orzechy. Pamiętaj, że walczysz o ładne ciało a lato niedługo już

Olcia - ładny start Lepiej niż wczoraj zdecydowanie

a ja właśnie sobie robię słodką przekąskę. Chudy twaróg z cynamonem, orzechami i słodzikiem i kapką olejku waniliowego dla zapachu(niestety na SB cukru ani miodu niet...)
Achnes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 10:30   #182
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carten Pokaż wiadomość

znacie jakies strony z przelicznikiem kcal ???
Cytat:
Napisane przez Olci_a Pokaż wiadomość
To ja jeszcze dorzucę http://vitalia.pl/index.php/mid/64/f.../kalorie/diety

Ja już po śniadanku, dziś idę trochę później do szkoły to i późniejsze śniadanie. Były pyszne placuszki owsiane z rodzynkami, orzechami i miodem . Szkoda, że już zjadłam.
Wczoraj trochę postepowałam, niestety tylko 20min ale to tak na rozgrzewkę Czytałam ogólnie, że lepiej częściej a krócej niż rzadziej a dłużej. Najlepiej to często i długo hihi Dzisiaj musi być pół godziny
Na 2śn. wzięłam sobie orzeszki i ziarna słonecznika, bo skończył się już ciemny chleb. A do tego oczywiście woda. No ciekawe ile wytrzymam na tej diecie, oby jak najdłużej. Takie wątki bardzo pomagają, gdyby nie one, gorzej by było z odchudzaniem, a tak to jest motywacja Poza tym tutaj dużo osób się zapisało, więc tak łatwo nie umrze
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 10:32   #183
Achnes
Zadomowienie

Jeszcze jakieś jabłuszko albo marchewę do pochrupania na drugie śniadanie weź
Stary 2010-04-07, 10:35   #184
Mgiełka91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Achnes Pokaż wiadomość
(...)A co do czekolady... Jeżeli nie możesz od razu całkiem jej rzucić, spróbuj ograniczać z dnia na dzień coraz bardziej. (...)
A ja dodam od siebie, by zastąpić ją gorzką . Oczywiście to, że gorzka, nie znaczy, że można ją jeść tabliczkami Ale myślę, że na początek to niegłupi pomysł jeść taką. Poza tym jest zdrowa , kakao samo w sobie jest zdrowe

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Jeszcze jakieś jabłuszko albo marchewę do pochrupania na drugie śniadanie weź
O dobry pomysł Wezmę jabłko
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 10:40   #185
Achnes
Zadomowienie

Można kupić też czekoladę "dietetyczną". Ale gorzką, bo mleczna jest niedobra. Ja użyłam gorzkiej wczoraj do deseru i był mocno czekoladowy
Stary 2010-04-07, 10:42   #186
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

A najlepiej to się w ogóle powstrzymać...
Mnie jak ciągnie do słodkiego to jem owoce;p zwłaszcza ostatnio pomarańcze, bo są akurat pyyyszne i słodziutkie

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 10:51   #187
Zelka_07
Raczkowanie

u mnie dziś owsiana była tradycyjnie na śniadanie
później ćwiczonka orbitrek i twisterek
a teraz dumam nad 2 śniadankiem
co dziś macie na obiadek bo mi coś pomysłu brak?

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez efelineczka Pokaż wiadomość
I ja się dołaczę

waga startowa 74, wzrost 168... czyli kawał baby ze mnie.. Winę zwalam na małego 1,5 rocznego osobnika (przed ciążą ważyłam 63kg..).. muszę oduczyć się dojadać po Synku, jeść nocami i wyjadać pozostałości z lodówki, bo "szkoda wyrzucić" itd. Plusem są spacerki - czasami nawet 6 godzinne teraz jeszcze doszedł twister, po którym mam napady kolki, no ale kręcę się

jestem maniaczką białego świeżego chleba i czekolady z orzechami.. jak się wyleczyć z tej obsesji??

no i biorę Bio c.l.a... trzymam kciuki za nas idę wywalić z lodówki wszytsko to, co zostało po świętach...
o jak fajnie ja też mam bobo 2,5letnią córcie od porodu zrzuciłam już jakies 31kg łącznie więc sie da
też miałam z tym dojadaniem ale już tego nie robie najbardziej lubiłam ziemniaczki z masełkiem jak mała mi zostawiała
a spacerki dobra rzecz twister też odzyskałam dawne wciecie w talii.
długo już kręcisz?
Stary 2010-04-07, 10:52   #188
Achnes
Zadomowienie

U mnie dzisiaj na obiad będzie zupa cebulowa bo zostało nieco ze wczoraj i na 2 grilowane dzwonko łososia z sosem z oliwy z czosnkiem + garść gotowanej zielonej fasolki szparagowej

dziewczyny, może piszmy tu swoje przepisy dietetyczne? tak żeby można było znaleźć inspiracje

I może niech każda też zapisuje tu swój codzienny jadłospis na koniec dnia żeby mieć "widok" tego co się zjadło

Edytowane przez Achnes
Czas edycji: 2010-04-07 o 10:53
Stary 2010-04-07, 10:55   #189
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
ja na brzuch kiedyś robiłam "ja chcę mieć taki brzuch" Tamilee Webb. Podobały mi się te ćwiczenia, więc polecam.
a gdzie można znaleźć opis tych ćwiczeń?

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
U mnie dzisiaj na obiad będzie zupa cebulowa bo zostało nieco ze wczoraj i na 2 grilowane dzwonko łososia z sosem z oliwy z czosnkiem + garść gotowanej zielonej fasolki szparagowej

dziewczyny, może piszmy tu swoje przepisy dietetyczne? tak żeby można było znaleźć inspiracje

I może niech każda też zapisuje tu swój codzienny jadłospis na koniec dnia żeby mieć "widok" tego co się zjadło

o tak taka publiczna spowiedź
jestem za
Stary 2010-04-07, 10:56   #190
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
a gdzie można znaleźć opis tych ćwiczeń?
Szczerze mówiąc teraz to już nie pamiętam. Ja miałam filmiki (chyba na torrentach znalazłam) a opisy to nie wiem czy są w internecie.

Stary 2010-04-07, 11:08   #191
imy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość

o tak taka publiczna spowiedź
jestem za
No to zamieszczę co wczoraj zjadłam :P\ Sok z 2 buraków i 2 cytryn
Piętka od bułki + ćwierć serka w trójkątach hohland +kawałek pomidora
Udko z kurczaka z kombiwaru + sos z 5 łyżeczek jogurtu naturalnego danone i 3 łyżeczek majonezu lekki hellmans + oregano, pieprz, sól, natka pietruszki
Zielona herbata + plaster cytryny+ 2 łyżeczki miodu
Twaróg lekki 3 łyżki + rzodkiewka + pietruszka + 1 łyżka majonezu + łyżka jogurtu naturalnego, pieprz sól, 2 jajka + 2 łyżki majonezu
Herbata wiśniowo bananowa + 4 słodziki
Sok z 3 buraków i 2 cytryn
Szklanka mleka 0% + miseczka płatków czekoladowych ciasteczek

Za te płatki jestem na siebie zła
Zupa krem z dyni
Kurczak curry z ananasem i kukurydzą

imy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-07, 11:13   #192
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez imy Pokaż wiadomość
No to zamieszczę co wczoraj zjadłam :P\ Sok z 2 buraków i 2 cytryn
Piętka od bułki + ćwierć serka w trójkątach hohland +kawałek pomidora
Udko z kurczaka z kombiwaru + sos z 5 łyżeczek jogurtu naturalnego danone i 3 łyżeczek majonezu lekki hellmans + oregano, pieprz, sól, natka pietruszki
Zielona herbata + plaster cytryny+ 2 łyżeczki miodu
Twaróg lekki 3 łyżki + rzodkiewka + pietruszka + 1 łyżka majonezu + łyżka jogurtu naturalnego, pieprz sól, 2 jajka + 2 łyżki majonezu
Herbata wiśniowo bananowa + 4 słodziki
Sok z 3 buraków i 2 cytryn
Szklanka mleka 0% + miseczka płatków czekoladowych ciasteczek

Za te płatki jestem na siebie zła
Płatki płatkami...ale na moje oko trochę majonezu wcinasz?:P zawsze tak? czy to tylko taki dzień?
Z tymi serkami topionymi to też radze uważać, gdzieś wyczytałam, że mają sporo kalorii

Stary 2010-04-07, 11:15   #193
imy
Zadomowienie

Hm wczoraj tak mnie nosiło na ten majonez :P ale dobrze ze chociaz ten"niskokaloryczny"
Zupa krem z dyni
Kurczak curry z ananasem i kukurydzą

imy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 11:42   #194
Olci_a
BAN stały

Achnes, aż mi smak zrobiłaś na obiadek :P
szkoda tylko, że mało czasu na te obiadki co do przygotowania:/
wiecznie praca, praca;/ ale i tak jest już dobrze... bo śniadanka i przekąskii pakuję na wynos
dzis na obiadek tradycyjnie warzywka no i jakieś miechoooo albo rybcie ?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

już nie mogę doczekać się lata kiedy można dostać ładne pomidorki i ogórki i do grilowanego mięska np. sałatka z pomidorów i ogórków z jogurtem i garścią ziołek do smaku i te różne inne pyszne warzywka

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

a co do jadłospisu to bardzo dobry pomysł żeby go tu umieszczać i różnego rodzaju przepisy
ja wczoraj jak już gdzieś wyzej pisałam na dzień wyliczyłam jakieś ok.1100-1200 kcal także myslę, że 1 dzień był ok
Olci_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 13:55   #195
efelineczka
Raczkowanie

dzięki za miłe przyjęcie, choć po cichu mam nadzieję, że szybko ucieknę z tego wątku ja niestey lub stety chudnę bardzo szybko (typowa figura jabłka - podobno z brzucha najszybciej spada), wystarczy lekko ograniczyć jedzenie.. ale szybko też wszytsko wraca..

zelka - kręcę tydzien i narazie efektów brak no, ale czego ja się spodziewam po kilku dniach..

achnes - wiem, że białe pieczywo jest okropne.. dzisiaj kupiłam sobie orkiszowy chlebek.. ale co z tego jak małż przylezie z białym świeżusieńkim obym tylko potrafiła się oprzeć..

ja to nie wiem, jak tylko wmówię sobie, że jestem na diecie, to zaraz robię się głodna... te słowo działa na mnie jak płachta na byka
efelineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 14:01   #196
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez efelineczka Pokaż wiadomość
ja to nie wiem, jak tylko wmówię sobie, że jestem na diecie, to zaraz robię się głodna... te słowo działa na mnie jak płachta na byka
Też tak mam albo myślę jedząc jeden posiłek, że za 3h będę mogła zjeść coś innego
no, ale cóż...
chciało mi się paść, to teraz mam

Stary 2010-04-07, 14:09   #197
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mika_K2 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś nie potrafi wytrzymać na Dukanie, to może zrobić tylko pierwsze kilka dni proteinowych (uderzenie, zaskoczenie organizmu, od razu spadek na wadze), a potem przejść do trzeciej fazy, która jest miła i łatwa, a spadek wagi co prawda bardziej powolny, ale też zauważalny. Na tej diecie to jest tak, że niekoniecznie dużo chudniesz, ale ciało zmienia się bardzo szybko, znika cellulit, zmniejsza się obwód w pasie, biodrach, udach.
zainteresowało mnie to, co napisałaś tylko zastanawiam się, czy jest sens Dukana jeśli nie jem ani mięsa ani ryb?

Cytat:
znacie jakies strony z przelicznikiem kcal ???
ja uwielbiam tą stronę: http://www.ilewazy.pl/ jest od razu ze zdjęciami i często znajduję tu własnie to czego szukam polecam

Cytat:
czy jest tu ktoś w wieku 17 lat ?
ja! ja! jak to dobrze odchudzać się ze swoją rówieśniczką

Cytat:
a ja właśnie sobie robię słodką przekąskę. Chudy twaróg z cynamonem, orzechami i słodzikiem i kapką olejku waniliowego dla zapachu(niestety na SB cukru ani miodu niet...)
pewnie będzie to bardzo głupie i oczywiste pytanie, ale zaryzykuję czy aromaty np. waniliowy ma w ogóle jakieś kalorie?

Cytat:
Można kupić też czekoladę "dietetyczną". Ale gorzką, bo mleczna jest niedobra. Ja użyłam gorzkiej wczoraj do deseru i był mocno czekoladowy
ja tam nie wierzę w te wszystkie 'dietetyczne' słodycze. Moim zdaniem lepiej raz na jakiś czas zjeść 3 kostki ulubionej czekolady niż takiej, która ma i tak tyle samo kcal

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Też tak mam albo myślę jedząc jeden posiłek, że za 3h będę mogła zjeść coś innego
no, ale cóż...
chciało mi się paść, to teraz mam
to widzę, że nie jestem sama ja też po jednym posiłku planuję kolejny i czasami po prostu wyczekuję tej chwili, kiedy będę mogła go zjeść

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 14:50   #198
aska913
Przyczajenie

Witajcie laseczki
Jak wam mija dietetyczny dzionek?
ja w szkole zjadłam sałatkę z serem feta mmm
W domku zaserwowałam sobie 3 kromeczki chlebka miodowego ze śliwką i herbatkę z cytryną
Po wczorajszych grzechach jestem już zmobilizowana do trzymania diety.
Trzymam za Was kciuki
aska913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 16:42   #199
natalka2
Zakorzenienie

hej
poki co jest ok, robie dzisiaj 1 faze Dukana, ogolnie kiedys bylam na tej diecie z tydzien i bylo OK, ale nie wytrzymalam, bo za duzo ograniczen i troche to pracochlonne to przygotowywanie posilkow, szkoda, ze nie znalam tej diety w wakacje
ogolnie zamierzam ja troche zmodyfikowac, jesc owoce w 1 polowie dnia, czasem chleb razowy, 2x w tygodniu makaron, czasem jakis slodycz [chociaz nie wiem czy to dobry pomysl, zauwazylam, ze jak przez tydzien nie jem slodyczy to pozniej mnie do nich nie ciagnie, tylko najgorsze sa te pierwsze dni ]

a dzis ide na aerobik i pewnie bedzie niezly wycisk

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 17:23   #200
iwonkap19
Zadomowienie

GG do iwonkap19

Witam Ja właśnie po obiadku, miałam rosołek...mmmm Na śniadanko była saładka, chlebek słonecznikowy. Później jabłuszko, zielona herbata no i oczywiście woda
Dzisiaj jest mój DRUGI dzień bez słodyczy jestem z siebie dumna powiem szczerze że mnie strasznie ciągnie do zjedzenia, ale zapieram się rękoma i nogami odmówiłam dzisiaj nawet ciastek koleżance z pracy, a to mnie się nigdy nie zdarzało
A co u was???
Stary 2010-04-07, 18:19   #201
Carten
Raczkowanie

hej ja juz jestem po obiadokolacji ziemniaki, mizeria troche mięska wiem, ze to jest kcal, ale nie mam czasu zbytnio sama robić sobie obiadów.. za pozno wracam i nie mam czasu na nauke ...dlatego jem to co mama przyrządzi

tylko, ze mniej niz zawsze zjadłam ide sie uczyc ! pozniej moze wpadne )

a co do tych lizaków to fakt.. ale wole je niż czekolade . jedząc je moze dostarcze kcal ale nie dostarcze składników które ma czekolada

60 5958 57 56 55 54 53 52 51
silnej woli !
  • Hot dog, pizza, frytki, hamburger, kebab,
Koniec z Świństwami !
Carten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 20:28   #202
azjniolek
Raczkowanie

a co myslicie o slim coffe? dziala czy kolejna sciema?
azjniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 20:31   #203
BeeAnn
Zakorzenienie

drugi dzień zaliczam do tych bardzo udanych do słodyczy mnie nie ciągnęło, mam dużo energii i już czuję się lżej, wreszcie nie mam przepełnionego żołądka właśnie wcinam wieśniaka 3% z cynamonem i kilkoma kroplami soku z cytryny, ale jakoś nie bardzo mi smakuje

dzisiaj poszłam z mamą-trenerką na stadion, zrobiłam 4 serie po trzy okrążenia, między każdą serią jakieś ćw rozciągające, skipy, wymachy, jakąs godzinkę temu jeszcze poćwiczyłam. Mama pokazała mi tez świetne ćwiczenie na nasze ukochane boczki

wypiłam dziś szklankę coca-coli light, wiem, że niezdrowe, ale musze mieć w końcu jakieś przyjemności, a uwielbiam ją i w dodatku nie chce mi się po niej jeść

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 20:50   #204
Carten
Raczkowanie

mi tez przydałoby sie w koncu pobiegac ale nie mam kiedy ;] ha i dzień bez czekolady ! DD

60 5958 57 56 55 54 53 52 51
silnej woli !
  • Hot dog, pizza, frytki, hamburger, kebab,
Koniec z Świństwami !
Carten jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 20:50   #205
Olci_a
BAN stały

Ja też dzień 2 zaliczam do udanych
na śniadanko owsianka z mlekiem 0,5%,
2 śniadanko grahamka z pasą jajeczną,
potem 2 duże jabłka (strasznie mi się chce po nich jeść:/),
obiadek mix warzyw i 3 tosty z chleba razowego z serem (znowu brak czasu na przyrządzenie jakiegoś mięska :[ )
i to by było na tyle + herbatki zielone i woda cały dzień
Stary 2010-04-07, 20:51   #206
TYSiiiA
Raczkowanie

A mi idzie tak średnio z tą dietą nie mogę sie zmotywować!!!
Jestem zła na siebie

Jutro będzie juz tylko lepiej

'Spełniam marzenia i dążę do celu'
Walka o figurę !
75. ... ...66 ... ... 55

TYSiiiA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-07, 21:12   #207
Olci_a
BAN stały

TYSiiia ale niedługo wakacje więc trylko troszkę się musimy pomeczyć jak juz będzie lepsza pogoda to już jeść się tak nie bedzie chciało więc jeszcze troszkę;***
Stary 2010-04-07, 21:14   #208
Achnes
Zadomowienie

To ja wkleję mój z dzisiaj

- śniadanie : jajecznica z 2 jaj z parmezanem (Szczyptą) i 2 plasterkami chudej szynki
- 2 śniadanie : 100 gram chudego twarogu na słodko z cynamonem i orzechami
- obiad: mały talerz zupy cebulowej
- obiad (godzinę później) : 3/4 dzwonka z łososia smażonego na oliwie, 3 łyżki soczewicy ugotowanej , półtora garści fasoli szparagowej
- ok 17: trochę ziaren i pestek
- ok 20 : 4 ruloniki - chuda szynka posmarowana serkiem light + w środku ogórek zielony, pomidorek
- i teraz wieśniak 3 % z przyprawami (suszone pomidory z bazylią, pieprz ), kawałkiem ogórka i 2 rzodkiewkami

+ woda naturalnie
i pół kartonu soku pomidorowego bez cukru

przez bolący brzuch trochę rozregulowany :/
i nie mogę się do ćwiczeń z nim zmusić

Edytowane przez Achnes
Czas edycji: 2010-04-07 o 21:16
Stary 2010-04-07, 21:19   #209
Olci_a
BAN stały

wieśniak??

no ja tez miałam w planach bieganko;/ ale coś katarzysko mnie łapie:p więc wyciągnęłam z szafy Vibroaction żeby mi troszkę brzuch i boczki wytrzęsło np podczas sprzątania potem ćwiczonka i każda okazja na ruch jest dobra
Stary 2010-04-07, 21:22   #210
Achnes
Zadomowienie

serek wiejski http://www.i-jedynka.pl/images/produ...jski_lekki.jpg
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości