![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
O matko piękne te wasze miltonie!
![]() ![]() Byłam dziś w LM i były falki po 15 zł, ale same białe i różowe, nic ciekawego nie było i w ogóle takie wybiedzone były. W sobotę jadę na wystawę storczyków. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie do specjalistek
![]() Drugi natomiast przekwitł jakieś 2-3 miesiące temu i też nic nie robi ![]() Pytanie brzmi - co mam teraz z nimi robić? Podlewać czy nie? Dodam, że wszystkie "stare" kwiatostany usunęłam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Maju ja tez mam miltonkę, zdaje się ze taka jak Twoja
![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi czy wywinięte do tyłu płatki storka to oznaka jakiejś choroby?
...życie jest krótkie, a czas to złodziej... Edytowane przez pucca87 Czas edycji: 2010-04-21 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
W Krakowie ma być chyba więcej niż w Sosnowcu, bo w Sosnowcu miała być tydzień temu, a przesunęli z powodu żałoby więc wystawcy wolą do Krakowa jechać.
![]() Antilia w takim razie czekam na fotki tutaj. ![]() EDIT Kurcze nie wiem czy pojadę na wystawę, bo w sobotę jest pogrzeb w rodzinie mojego TŻ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-04-21 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
No to troszkę mnie uspokoiłaś
![]() ![]() ![]() ![]()
#189 | |
Raczkowanie
|
Nie odzywałam się coś mi przeglądarka kiepsko działałą ..
Dziewczyny przepiękne storczyki!!! Co do LM to też ostatnio mnie zaszokowali ilością barw normalnie tęcza! Jutro może zajrzę do LM . Hej dziewczyny z anglii co wy na zakupy zbiorowe? Mogę kupić na allegro są preparaty brosa i wam rozesłać jeśli macie ochote ![]() ps.czy jest tu ktoś z wawy>? Cytat:
![]() Po pierwsze to przydałyby się zdjęcia aby obejrzeć roślinkę ale skoro nic nie piszesz to znaczy że poza brakiem kwitnienia nic się nie dzieję ale obejrzyj dokładnie roślinkę być może znajdziesz pajęczynki a może jakieś paskudy ... To że storczyk odpoczywa jest normalne jeden zakwitnie wcześniej drugi później piszę z własnego doświadczenia ![]() Ważne aby należycie o niego dbać a jak to nic nie daje to zostawić go w spokoju i na pewno coś się wydarzy . Ja np mam oncidium które już szło do śmieci z 1,5 mies. go nie podlewałam a tu patrze i odbija !!! A nawozisz? Napisz jak go pielęgnujesz. Edytowane przez kiniaczek31 Czas edycji: 2010-04-21 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja dziś zrobiłam w nocy?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niezle zaszalalas hihi,wyobrazam sobie mine Twojego ukochanego,pewnie mial niezly ubaw z Ciebie ![]() ![]() Pozdrawiam Wczoraj dostalam moje Vandzie,tak sie ciesze ![]() ![]() ![]() ![]() Dodaje fotki moich gigantow i jednego tyciego dzidziusia: 1.Vanda Dr.Anek (dokladniej nie wiem jak sie nazywa) 2.V. Kasem's Delight 3.V.Black Magic x Dr.Anek
13.01.2012 -oficjalny kierowca- ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bierka83 Czas edycji: 2010-04-22 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj widziałam w kwiaciarni miniaturki. Może miały z 5cm wysokości, w kwiatów i pączków w sumie z 10-15
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
a ja sie musze pożalić, bo odkryłam dziś że mamy nawóz do kwatów kwitnacych Florovit , ma tylko odrobine mniej azotu, niz mój nawóz do storczyków, a mojego jest mała butelka a tamtego litr, i jaka róznica w cenie 4,50 do 7 zł
nazwą cos do storczyków i juz jaka cena.. zreszta teraz bede używała tego mamy bo nie chce tyle azotu, mam dośc zielska, chce kwiaty ![]() a wogóle moja Cambria za 1 zł, wypuszcza dwie malutkie pseudobulwy ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
Mojej mamie pogłębia się choroba storczykowa...poszerza specjalnie parapety na nie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Też bym chciała mieć szersze parapety, ale mam plastiki i by je trzeba było wymieniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam na google zdjęcia, ale one śliczne będą... też marzy mi się Vanda, ale nigdzie w okolicy nie widziałam, a na allegro boje się zamawiać, bo nie wiadomo w jakim stanie przyjdą. Trzymam za te śliczności kciuki i oczywiście czekam na fotorelacje z kwiatuchami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie piękne kwiaty , super ,gratuluję ja uwielbiam kwitnące kwiatki
![]()
#202 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() moje storczyki zaczęły właśnie wypuszczać nowe pędy kwiatowe (początkowo myślałam, że to kolejne korzonki, ale nie - to jednak pędy!) i ze względu na to, że to moje pierwsze 'domowe' kwitnienie będzie, mam pytanie: od jakiej długości pędów należy je podpierać? ![]() Pozdrawiam wszystkie storczykomaniaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
aska_ jak będzie pęd ok 5 cm to można wbić kijek, do doniczki. Pęd jest bardzo miękki i delikatny, łatwo go złamać, lepiej poczekać, aż zmieni kolor na ciemniejszy. Dziewczyny te wasze kwiatki są piękne, u mnie dopiero pędy i mini pączki. Ostatnio pędy wypuszczają keiki i to od razu po trzy, na jednym storczyku. Wyczytałam, że keiki są tworzone przez roślinę, gdy ma idealne warunki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ziemia do storczyków może powodować.. kaszel? Bo moja mama stwierdziła, że odkąd przesadziłam storki w nową ziemię mam potworny kaszel.
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Uzależnienie
|
Tu są szczegóły
![]() http://www.centrumtargowe.com.pl/index.php?id=352
#207 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wybiera się któraś na giełdę w Toruniu? Jest kiermasz ogrodniczy, ale nie wiem, czy razem z wystawą storczyków i czy warto się tam w ogóle wybierać, nie mogę znaleźć żadnych potrzebnych informacji
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeden aktualnie kwitnie(nowy) A dwa pozostałe przekwitły. Jeden 6 a drugi 4 miesięcy temu. Do tej pory "śpią" poza tym że wypuściły nowe listki nic sobie nie robią... a ja się denerwuję, bo nie wiem co robić czy czekać czy podlewać itd. Proszę o podpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Uzależnienie
|
A ja przywlekłam nowych lokatorów z OBI
![]() ![]() ![]() Oto moje skarby ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.