Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 11:18   #181
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II

Cytat:
Napisane przez pluszowa misia Pokaż wiadomość
dziekuje teresko bardzo a wstawie wam zdjecie w mojej nowej tuniczce ktora w koncu zamowilam sobie
śliczny masz ten brzuszek.. taki okraglutki, kobiecy i apetyczny wiesz zazdroszczem ci figurki

a ja mialam dostac okres w sobote lub niedziele... ale mi sie przeciagnelo i dostalam dzis a juz mialam nadzieje pewnie to oznacza to ze nie jestem jeszcze na to gotowa
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 14:15   #182
pluszowa misia
Zadomowienie

fiolusiek na tym zjeciu widac ten brzuszek ale to przez ta tunike tak w rzeczywistosci to ja nie mam brzucha prawie najwiecej w bodrach i noagch niestety ale bardzo ci dziekuje bo nawet jezeli tak na tym zdeciu wyszedl to tak to opisalaz ze takie brzuszki to mozna miec wrocilam juz zakupow kupilam fajna seksi sukienke czerwona sobie zdejcie wrzuce pozniej bo narazie ide obiad szybko robic i do pracy
Stary 2010-04-26, 14:40   #183
maggie_20
Raczkowanie

A więc cos o sobie..trudno będzie....

Mam 26 lat (prawie..jeszcze 3 dni zostało) , i waże 110kg , mam 171cm wzrostu....i chciałabym zrzucić gdzies ze 40kg , ale jak narazie do tej pory nic się nie udało....
Kilkanaście razy już sie odchudzałam , próbując różnych diet , "prochów" i korzystając z porad dietetetyków. i narazie nic z tego nie wyszło , waga w górę....
w tamtym roku udało mi się schudnąc ze 100kg na 90kg ale byłam pod kontrolą dietetyka i na tabletkach MEridia , które żołądek mi rozwaliły..Może tylko przez te tabletki schudłam , bo dietę lekarz dla wszytskich taka sama dawał. i od tamtego momentu tak się zaniedbalam że 110kg waże....
Może jakieś diety macie , nie wymagające jakiś skomplikowanych wymagań...Myślałam o diecie np.Dukana....
Czekam na wasze rady i wsparcie....
Fajnie że takie forum jest , bo samemu to trudne , szczególnie jak sie jeszcze w domu wsparcia nie ma....
maggie_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 20:13   #184
samira84
Raczkowanie

witaj moja rowiesniczko.razem razniej doskonale Cie rozumiem.ciezko bez wsparcia wsrod najblizszych... A skąd jestes?
samira84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 20:38   #185
pluszowa misia
Zadomowienie

dziewczynki ja wiem ze wam sie tez uda musicie tylko znalezc w sobie sile ja tez wiele lat jej nie znajdowalam ale w koncu sie ogarnelam i wzielam za siebie polowa drogi za mna zostalo 15kg nie wiem kiedy to osiagne ale nie spieszy mi sie wazne ze juz 16kg za mna o tym mysle
Stary 2010-04-26, 22:12   #186
samira84
Raczkowanie

dzieki misiu co dzien szukam w sobie tej sily ale wierze ze bedzie coraz lepiej tylko wiecej samodyscyplinybo z tym ciezko u mnie...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

brawo za wytrwałość.tyle kg za Tobąjuz piekna laska z ciebie Dukan ci służy.a ja wczoraj sprzedalam moje dukańskie książki,moze komus innemu pomogą
Stary 2010-04-26, 22:18   #187
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Hello!

Misia tuniczka super, w jednym z moich ulubionych kolorów.

Ja sobie wczoraj kupiłam w Cubusie 3 sztuki, było 30% taniej na wszystko, kupiłam też sobie leggingsy i spódniczkę krótką, a mąż kupił mi jeszcze szpileczki. W ogóle to fajny ten sklep, bo wszystko w rozmiarze 42 było na mnie dobre. To takie budujące, że nie jest najgorzej.
Dziś dostałam dietę od dietetyczki, mogę Wam przesłać. Jest ona tak skonstruowana, żeby mi się słodyczy nie chciało i z posiłkami w takich godzinach, w jakich dotychczas jadłam i z moimi przyzwyczajeniami czyli m.in. kawą między posiłkami.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez samira84 Pokaż wiadomość
dzieki misiu co dzien szukam w sobie tej sily ale wierze ze bedzie coraz lepiej tylko wiecej samodyscyplinybo z tym ciezko u mnie...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

brawo za wytrwałość.tyle kg za Tobąjuz piekna laska z ciebie Dukan ci służy.a ja wczoraj sprzedalam moje dukańskie książki,moze komus innemu pomogą
Samira za szybko się poddajesz, nie można tak. Dopiero co pisałaś, że będziesz stosować dietę, a Ty już książki sprzedajesz... Nie od razu Rzym zbudowano. Gdyby każdy tak szybko rezygnował, to nic by na tym świecie nie było, a my ciągle siedzielibyśmy przy świeczkach.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 22:29   #188
samira84
Raczkowanie

hej jakbys mogła mi ta dietke przesłac bylabym bardzo wdzieczna
tak z ciekawosci chcialam zobaczyc bo tez sie nad dietetyczka zastanawiam,ale boje sie ze mnie wysmieje i kaze przestac tak zrec... wiem ze to glupie myslenie
a jak wygladalo takie spotkanie i ile płacilas? jak mozna spytac
Moj email samira84x@gmail.com

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

nie dawałam rady z dukanem i zle sie czułam dlatego ksiazki sprzedalam. Ale dietka jak najbardziej MŻ i WR
Stary 2010-04-26, 22:34   #189
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Samira płaciłam w sumie niewiele bo 60 zł, ale jak już wcześniej pisałam trochę jestem rozczarowana tą wizytą. Moja mama płaci dwa razy tyle, ale ma cały segregator z analizami, wykresami, postępami. Tak to mi się podoba. Bo musi się oceniać i wydaje mi się, że coś takiego jest bardziej mobilizujące, bo zawsze chce się pochwalić osiągnięciami.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

A Samira zapomniałam Ci napisać, wysłałam Ci już maila z dietą.

Stary 2010-04-26, 22:49   #190
samira84
Raczkowanie

dziekuje ci slicznie

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

ja tez sie kiedys zrazilam.zebralam sie raz na odwage i wybralam sie do kliniki leczenia otyłosci,ze skierowaniem i chyba pol roku na miejsce czekalam... i zwazyli zmierzyli,ale zadnych badan ani nic 3 godz wykladow o zdrowym zywieniu, recepty na meridie i idzcie chudnijcie zadnej przykladowej nawet diety.a Pani dietetyk głównie mowila duzo warzyw najlepiej same i popijac je duzą iloscia wody i tyle
Stary 2010-04-27, 09:54   #191
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Helloł!

Śpicie jeszcze? U mnie dziś kiepska pogoda, nic się nie chce. Więc postanowiłam się dziś poopitalać. Co prawda tylko do 13 bo potem idę do pracy. Mogłabym wyjąć maszynę, żeby podłożyć kilka par spodni, ale ciągle nie mogę się zebrać, już chyba ze 2-3 tygodnie. Ale poczyniłam postęp, wyjęłam ją już z szafy.
Ćwiczyć tez mi się nie chce. Co prawda wczoraj się zmusiłam do włączenia płyty z aeroboksem i nawet udało mi się 40 minut poćwiczyć.
Jak mi się dziś uda koleżankę wyciągnąć wieczorem, to brykniemy na aerobic.
Miłego dnia dziewczyneczki!

Stary 2010-04-27, 10:03   #192
Tereskaa
Zakorzenienie

To ładnie Iwonko, aż Ci zazdroszczę samozaparcie

U mnie dziś też pogoda fatalna, a już tak ładnie było przez ostatnie dni

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 10:43   #193
pluszowa misia
Zadomowienie

u nas tez pogoda fatalna niby cieplo ale szaro i ponuro i deszcz pada dzisiaj ostatni dzien ur;opu meza trzeba to jakos dobrze wykorzystac heheh no i waga troszke sie ruszyla
Stary 2010-04-27, 10:55   #194
mandragona
Marudziara

Witajcie dziewczynki
U mnie też pogoda do niczego od samego rana pada, a ja dostałam @ i jak nigdy dobrze sie czuję zauważyłam że jak dostanę @ przy takiej pogodzie to mniej boli a gdy jest śliczna pogoda umieram z bólu.

Wczoraj i przedwczoraj pozwoliłam sobie na małą ilość magnezu ( czekolada gorzka) nie używam wcale cukru ani nie jem nic słodkiego więc od czasu do czasu czekolada gorzka idzie do akcji.Staram się stosować dietkę MŻ

mandragona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 08:02   #195
fiolusiek
Zakorzenienie

witajcie wpadlam w okropny nastroj, czuje ze nad niczym nie panuje i wogole cos mi sie sypie w zyciu wpadlam chyba w jakas depreche nie umiem z tego wyjsc ale dobrze ze zbliza sie dlugi weekend to odpoczne z TŻtem

a co do diety to moze sprobuje dukana a wczoraj ogladalam fajny program na TVN Style Gok Wan - byłem gruby Uwierzycie ze Gok wazyl ponad 130 kg Tam opisuje swoja historie i innych nastolatkow Daje troche do myslenia
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 11:31   #196
maggie_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez samira84 Pokaż wiadomość
witaj moja rowiesniczko.razem razniej doskonale Cie rozumiem.ciezko bez wsparcia wsrod najblizszych... A skąd jestes?
Ja jestem Lublina...

a tak ciężko na tej diecie dukana jest??moja kumpela jest i mówi że bardzo zadowolona jest...
Czy ja też mogę prosić na e-mail tę dietkę??Jak przyjdę do domu to Wam zeskanuje dietę też od dietetyczki którą każdemu przypisuje...

Ja w 2008 roku chodziłam do Instytutu Medycyny Wsi w Lublinie do dietetyczki , ale efekty były super do czasu , i chudło się tylko dzięki rewelacyjnej Merdidii 15 , (która mi żołądek rozwaliła..podobno ja wycofali).Po roku czasu z powrotem wszystko przybyło ... I dietetyczka też żadnych wyników nie chciała , nie ważyła itp..o tak sobie dietety te same każdemu dawała

Co o diet to tez mam kilka diet z tej strony www.vitalia.pl jakby ktoś chciał..płaciłam za abonament ale nigdy nie miałam czasu przestrzegać tych diet , przepisów itp....

Może teraz jak jakąś motywację nałapię to diet będę przestrzegać...
Stary 2010-04-28, 14:18   #197
Veracity
Przyczajenie

Czesc dziewczyny. Trochę mnie nie było i chyba się za Wami steskniłam . Tym bardziej, ze Wy jesteście takie "swoje" czy takie "moje" . Popatrzyłam sobie trochę na forum dukaną i to nie dla mnie. Fakt, ze nie wszystkie no ale coś mnie trafia jak czytam ze ktoś taki waży 58 kg i musi koniecznie schudnac do 51. Ja wiem ze jak ktoś jest szczupły i przytyje nawet 3 kg to dla niego jest pewnie jak dla mnie 10 czy 15 i to rozumiem ale chyba się z takimi dziewczynami nie dogadam .

A ja w swojej diecie dalej trwam bez wpadek choć już wiadomo z wolniejszymi efektami . Już mam mniej 10 kg . Będę chciała Teresko żebyś mnie dopisala do tabelki ale to Ci jeszcze napisze na priv.

Misiu, jak patrzę na Twoje zdjęcie to aż mnie zal ściska dosłownie . Super wyglądasz! I pomyśleć, ze ja jeszcze 1,5 roku temu też tak wyglądałam, zanim znowu przytyłam ponad 20 kg :/. Ale jeszcze będę tak wyglądać .

A jak tam u Was ze zrzucaniem kg?

Edytowane przez Veracity
Czas edycji: 2010-04-28 o 18:07 Powód: skrót myślowy ;)
Veracity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 15:47   #198
Tereskaa
Zakorzenienie

Ello laseczki Wpadłam się przywitać, bo chwalić nie ma się specjalnie czym

Chciałabym uaktualnić tabelkę, więc jak któraś z Was ma wagę do uaktualnienia to bardzo proszę o podanie

Stary 2010-04-28, 17:18   #199
moniaVW
Raczkowanie

jeśli zaokraglamy matematycznie to mi możesz zmienić na 84, bo rano jak się ważyłam to było 84,3

w ogóle nie mam ochoty na nic, a mam tyle projektów do ogarnięcia, że łoooo matko !! nawet wena na pisanie w wątku mi uciekła.

Misia wyglądasz ślicznie na tym zdjęciu
Ciekwe jak ja wygladam na aktualnych zdjęciach hehehe musze chyba jakieś zrobić

moje szczęście...w nieszczęściu...
moniaVW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 17:47   #200
Tereskaa
Zakorzenienie

Monisiu poprawiłam Ci na 84, póki co u mnie w kompie, poczekamy na resztę dziewczyn

Stary 2010-04-28, 18:54   #201
maggie_20
Raczkowanie

Mnie narazie nie licz , od maja sie biore za siebie..w piatek impreza urodzinowa , a od soboty odchudzanie , wiec w next tabeli mnie dopiszesz , oki??

a czy kos z Lublina kto jest na diecie tu jest??

Mnie tez szlak bierze jak ktos mowi ze wazy 53kg i jeszcze 5 musi zrzucic , chyba na glowe powinien sie pojsc leczyc.Wiem ze ja tyle nigdy nie bede wazyc , ale zobaczycie z 65kg kiedys napewno bede wazyc :P
Stary 2010-04-28, 19:27   #202
Tereskaa
Zakorzenienie

Oj faktycznie, takie chuderlaki działają na nerwy, co to musi schudnąć z kości na ości
Oki, do tabelki dodam Cię przy okazji kolejnego rzutu

Wiem, że Madzia jest z Lublina, ale ona teraz nie dietkuje, bo maleństwo ma w drodze

Stary 2010-04-28, 19:38   #203
moniaVW
Raczkowanie

maggie_20 na pewno będziesz

Teresko dziękować hehe a dzisiaj moje nie jedzenie słodyczy wzieło w łeb :d ale ostatnio takie smaki mam... a okresu, ani widu, ani słuchy pomimo, ze byc powinine :/

Stary 2010-04-28, 19:46   #204
kasiamniam
Wtajemniczenie

Maggie nasza Madzia ktora jest w ciązy z Lublina jest ja pochodzę z Chełma - wiec rzut beretem ale mieszkam na stałe w De Ale swego czasu często bywałam w Lbln bo tam studiowałam

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2010-04-28 o 19:47
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 20:05   #205
samira84
Raczkowanie

helo
ja, jak słysze od takiej szczuplej ze musi zrzucic koniecznie bo taaaka gruba jest,to chce mi sie wyc i czuje sie jak ostatni kaszalot
Ale sie ciesze nie ma za bardzo sie czym chwalic ale znow cos sie ruszylo i waze 136 wiem to kosmiczna cyfra, ale biorac pod uwage ze zaczynalam ze 145 kg to w moim przypadku wielki wyczyn Jesli mozesz, to prosze cie Teresko dopisz mnie do waszej tabelki,bedzie mnie motywowac
dieta MZ dzialaa przed chwila zrobilam sobie solidny trening w postaci gruntownego sprzatania mieszkania
Stary 2010-04-28, 20:11   #206
moniaVW
Raczkowanie

samira84 grunt to się nie poddawać. Ja ważyłam 107 kg. A teraz 84. nie powiem drugie tyle by mnie zadowoliło, ale ogranicze się do 15 kg w dół jeszcze, a co z tego wyjdzie to nie weim hehe póki co mam przestuj, ale jem wszystko na co mam ochote i genrealnie nie dziwie się że waga stoi.

Stary 2010-04-28, 20:17   #207
samira84
Raczkowanie

do Maggie_20
skuteczny ale trzeba miec silna wole Ja sie zle na tej diecie czulam, ale nasza Misia bardzo ja sobie chwali i duzo stracila kiloskow wiec zwroc sie do niej jesli rozwazasz ta diete.
wlasnie myslalam o stronie vitalia.pl podobno dobrzy dietetycy i nie trzeba z domu wychodzic Ostatnio czytalam tam pamietnik odchudzania i dziewczyna schudla 36kg w 200cos dni Ale wlasnie nie wiem czy ogarne te przepisy i przygotowywanie
Stary 2010-04-28, 20:27   #208
kasiamniam
Wtajemniczenie

Samira odnosnie vitali ja mam tam zalozony pamietnik bez wykupionej diety i powiem ci ze jak pisalam dzien w dzien to naprawde chudlo mi sie szybciej i mialam wieksza motywacjebo musialam sie spowiadac ze swoich grzeszkow :P a teraz juz troche zaniedbalam go i jakos musze znowu go chyba odnowic
Moja przyjaciolka schudla juz 31 kg !
Stary 2010-04-28, 20:58   #209
samira84
Raczkowanie

wow 31 zazdroszcze kolezance na diecie vitali tak schudla?ktorej uzywa?
A Ty IWONKO jak tam stosujesz ta diete od dietetyczki? madra jest ta dieta tylko przygotowywanie mnie przeraza nie mam czasu na nic
Stary 2010-04-28, 21:03   #210
kasiamniam
Wtajemniczenie

nie na diecie MŻ
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości