Dziecinny facet.. - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 23:28   #181
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Dziecinny facet..

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość

Bo to była JEGO prawda, jego własne zdanie - dlaczego miałby je zmieniac? nie wierzył autorce? też jego prawo.
To był jego punkt widzenia, jego opinia, jego zdanie na ten temat, a nie jego prawda.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość

Jak zwykle poszło bardziej o formę wypowiedzi, niż o jej treść.
Standard Temu staram się czasem tłumaczyć, że można czasem wypowiedzi nieco stonować. Ta sama opinia przedstawiona nieco łagodniej jest inaczej przyjęta.
Stary 2010-04-19, 23:29   #182
lilka_vanilka
Zakorzenienie

tak, elvegirl. Masz rację. I mogłam już dawno się odociąc, co i tz mi doradzał, ale tak mnie wciągnęło, że nie mogę nie ma to jak się trochę podenerwowac
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 23:36   #183
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ap1 Pokaż wiadomość
Powracajac do poczatkowego tematu.Naprawde myslisz ze dziewczyna akurat teraz gdy wyjezdza na studia przejrzala na oczy i zrozumiala ze 2,5 roku byla z idiota.Dlaczego teraz?Dlatego ze głowke zadarla do gory z szarej myszki stala sie w jej mniemaniu kotka i wady faceta zaczely przeszkadzac.Oczywiscie miala do tego prawo ale powinna zachowac sie bardziej przewidujaca.
Pisała, że widziała jego wady wcześniej, że próbowała z nimi walczyć, więc to nie jest tak, że przejrzała na oczy. Pisała o tym, że wiele razy myślała o rozstaniu, ale potem brał ją w ramiona, wszystko bledło przy jego bliskości...itd. Poczytaj jej posty, na serio były tam takie wypowiedzi.

Wyjazd na studia o tyle mógł jej pomóc podjąć decyzję, że trafiła w inne środowisko, zobaczyła, że ludzie się na co dzień tak nie zachowują...mogło ją to uderzyć po oczach i uszach.
Wyjechała, odetchnęła...zobaczyła, że życie bez niego nie boli tak bardzo, zauważyła, że nie musi się za niego wstydzić jak go nie ma...tak na dobrą sprawę tylko ona wie jak było, ja jej nie bronię, ani nie oskarżam. Uważam, że dobrze się stało, że się rozstali, nie dobrali się charakterami po prostu (tekst o ś.p. Lechu Kaczyńskim pominę).

Wiesz, czasem w podjęciu takich decyzji bardzo pomaga dystans. I nie musi (choć oczywiście może) to być syndrom "urwania się z łańcucha".

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
tak, elvegirl. Masz rację. I mogłam już dawno się odociąc, co i tz mi doradzał, ale tak mnie wciągnęło, że nie mogę nie ma to jak się trochę podenerwowac
A Ty zamiast tego rzuciłaś, że on kazał przekazać, że by nas tu wszystkie wyr***ał

No i gdzie tu klasa?

Jak chcesz wytykać innym błędy, to przygotuj się na krytykę swoich
Stary 2010-04-19, 23:37   #184
ap1
BAN stały

elvegirl,uwierz mi tonowałem swą wypowiedz maksymalnie jak mogłem zeby nikogo nie urazic.Dla mnie akurat ta sprawa jest jasna w 100%.Nie wierze w przypadki.
Nie dogadamy sie w tej sprawie,moze dlatego ze ja z marsa a ty z wenus.

Edytowane przez ap1
Czas edycji: 2010-04-19 o 23:41
ap1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 23:43   #185
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
elvegirl,uwierz mi tonowałem swą wypowiedz maksymalnie jak mogłem zeby nikogo nie urazic.Dla mnie akurat ta sprawa jest jasna w 100%.Nie wierze w przypadki.
Nie może być mowy o przypadku, jeśli już od dawna zastanawiała się czy nie zerwać.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Nie dogadamy sie w tej sprawie,moze dlatego ze ja z marsa a ty z wenus.
A pewnie, że się nie dogadamy, ale widzisz, można bez prześmiewczych emotek, bez nieco chamskiego podjeżdżania, bez generalizacji
Stary 2010-04-19, 23:44   #186
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Standard Temu staram się czasem tłumaczyć, że można czasem wypowiedzi nieco stonować. Ta sama opinia przedstawiona nieco łagodniej jest inaczej przyjęta.
Si
Niezbyt trafna treść może wzbudzić irytację, a stąd już tylko krok do porzucenia pierwotnego przedmiotu dyskusji.

Dla mnie sytuacja autorki tematu jest niejasna i nie byłabym w stanie wyrokować z pełną stanowczością. W sumie większość wątków, które za przedmiot mają relacje międzyludzkie, jest niejednoznaczna. Ciężko ocenić coś kategorycznie będąc jedynie osobą trzecią, która przeczytała kilka zdań na forum.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 23:48   #187
ap1
BAN stały

Cytat:
Nie może być mowy o przypadku, jeśli już od dawna zastanawiała się czy nie zerwać.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

A pewnie, że się nie dogadamy, ale widzisz, można bez prześmiewczych emotek, bez nieco chamskiego podjeżdżania, bez generalizacji
A jaki byl powod tego mojego wysmiewania?Wasze generalizowanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 23:50   #188
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty zamiast tego rzuciłaś, że on kazał przekazać, że by nas tu wszystkie wyr***ał

No i gdzie tu klasa?

Jak chcesz wytykać innym błędy, to przygotuj się na krytykę swoich
Niee, to było później, gdy już dostałam 2 ostrzeżenia I było mi smutno A ten od niego przekaz to jako ilustracja do naszego zboczonego poczucia humoru

A żeby nie było, to przepraszam, jeśli kogoś bardzo uraziło, lub chocby ociupinkę

Zresztą jest git - tak jak piszecie, można się tu wiele nauczyc - hamowania emocji również
Stary 2010-04-19, 23:53   #189
elvegirl
po drugiej stronie szafy

AP1, znowu zaczynasz? Ja wiem, już zauważyłam na innym wątku, że nawet jak się zaczyna robić już dobrze, sympatycznie, to Ty znowu rozgrzebujesz, znowu chcesz się poawanturować, żeby Twoje zdanie było ostatnie, "a może jednak uda się babę złapać za słówko i będzie moje na wierzchu" - nie podoba mi się takie podejście do tematu i nie zamierzam dać się w to wciągnąć.

Dobranoc wszystkim

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:

A żeby nie było, to przepraszam, jeśli kogoś bardzo uraziło, lub chocby ociupinkę

Zresztą jest git - tak jak piszecie, można się tu wiele nauczyc - hamowania emocji również
No jak ślicznie

Ja się uczę cały czas Serio, to forum sporo daje w tej kwestii
Stary 2010-04-19, 23:56   #190
ap1
BAN stały

Ale wiesz dobrze ze mam racje
Stary 2010-04-19, 23:58   #191
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ale wiesz dobrze ze mam racje
Masz swój punkt widzenia, a nie rację.

Dobranoc
Stary 2010-04-20, 00:01   #192
ap1
BAN stały

Stary 2010-04-20, 00:29   #193
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Co Ty się tak obnażasz? publicznie?? i znowu patologia!
Stary 2010-04-20, 00:33   #194
watashi
Zadomowienie

Wow, że znalazł się na wizażu facet bardziej denerwujący niż Wyrak

Ap1 "Gadał dziad do obrazu a obraz ani razu". Grochem o ścianę, dziewczyny nie ma sensu z nim dyskutować. Taki łagodniejszy troll według mnie.

watashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 00:37   #195
Kira87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez watashi Pokaż wiadomość
Wow, że znalazł się na wizażu facet bardziej denerwujący niż Wyrak

Ap1 "Gadał dziad do obrazu a obraz ani razu". Grochem o ścianę, dziewczyny nie ma sensu z nim dyskutować. Taki łagodniejszy troll według mnie.
Wyrak jest fajny

W każdym razie widzę, że zaciekle walczy z generalizacją (choć sam też czasem strzeli generalizującego babola, ale któż tego nie robi - błądzić rzecz ludzka), a tym już u mnie "plusuje" (choć z niektórymi jego poglądami się nie zgadzam).

I nie zauważyłam, by używał nieparlamentarnego słownictwa
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 00:58   #196
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość
Wyrak jest fajny

W każdym razie widzę, że zaciekle walczy z generalizacją (choć sam też czasem strzeli generalizującego babola, ale któż tego nie robi - błądzić rzecz ludzka), a tym już u mnie "plusuje" (choć z niektórymi jego poglądami się nie zgadzam).

I nie zauważyłam, by używał nieparlamentarnego słownictwa
O nie no co to to nie, Wyrak mnie irytuje Ale trzyma pewien poziom którego tu brak, i reaguje na argumenty;p (czytaj potrafi uczestniczyć w dyskusji) No i w jego postach widać inteligencję.. ekhem ekhem..

I irytuję sporą częśc kobiet tu z tego co zauważyłam, ale co jak co ten tutaj go przebija o głowę;p (ale tylko w irytowaniu^^ )

Edytowane przez watashi
Czas edycji: 2010-04-20 o 01:01 Powód: Piszę stylistycznie jak obłąkana-.-
Stary 2010-04-20, 01:25   #197
ap1
BAN stały

Cytat:
Napisane przez watashi Pokaż wiadomość
O nie no co to to nie, Wyrak mnie irytuje Ale trzyma pewien poziom którego tu brak, i reaguje na argumenty;p (czytaj potrafi uczestniczyć w dyskusji) No i w jego postach widać inteligencję.. ekhem ekhem..

I irytuję sporą częśc kobiet tu z tego co zauważyłam, ale co jak co ten tutaj go przebija o głowę;p (ale tylko w irytowaniu^^ )
"A ta tutaj"co jak co ale swoja inteligencja rozjasnia całe te forum
Stary 2010-04-20, 09:43   #198
watashi
Zadomowienie

Cytat:
"A ta tutaj"co jak co ale swoja inteligencja rozjasnia całe te forum
oh

Z mojej strony eot bo nie dam się wciągnąć w prowokacje twoje
Przepraszam jesli wyrażenie "ten tutaj" cię uraziło

Edytowane przez watashi
Czas edycji: 2010-04-20 o 09:45 Powód: literówka
Stary 2010-04-20, 10:07   #199
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Bądź łaskaw nie wystawiać mi tyłka w odpowiedzi na kulturę.

Wrócę na chwilę do tematu z wieczora - powodem Twojego wyśmiewania nie było nasze generalizowanie, tylko ostra reakcja na Twoje "kobiety to hipokrytki".

Tak więc nie, nie miałeś racji.

Koniec dyskusji z mojej strony, nie ma sensu wdawać się w polemikę z kimś, kto albo nie słucha argumentów albo zamiast dyskusji pokazuje miejsce, gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę.

Dziękuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-20, 12:46   #200
_vixen_
Zakorzenienie

Widać wyraźnie w tym wątku, jak niektóre dziewczyny mają skrajnie niskie wymagania co do faceta - to odnośnie tego "ruchania". I jeszcze się cieszą, jaka to fajna dowcipna sztuka się trafiła.
Dobrze, że autorka wątku jednak mierzy w życiu wyżej niż niesatysfakcjonujące związki czy życie z burakiem.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 14:51   #201
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Widać wyraźnie w tym wątku, jak niektóre dziewczyny mają skrajnie niskie wymagania co do faceta - to odnośnie tego "ruchania". I jeszcze się cieszą, jaka to fajna dowcipna sztuka się trafiła.
Dobrze, że autorka wątku jednak mierzy w życiu wyżej niż niesatysfakcjonujące związki czy życie z burakiem.
też sobie pomyślałam, że autorka jest bardzo mądra, że zauważyła że coś jest nie tak i coś z tym zrobiła, a nie starała się na siłę zgadzać z głupimi tekstami i na dodatek uważać je za niesamowicie zabawne...
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-20, 18:34   #202
watashi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
też sobie pomyślałam, że autorka jest bardzo mądra, że zauważyła że coś jest nie tak i coś z tym zrobiła, a nie starała się na siłę zgadzać z głupimi tekstami i na dodatek uważać je za niesamowicie zabawne...
wiecie..może to kwestia tylko i wyłącznie dopasowania "poczucia humoru"? Autorka jak dla mnie okazała się dojrzalsza i tu się minęli z partnerem.

Stary 2017-04-08, 12:34   #203
akreb
Przyczajenie

hej, przeczytałam całą Twoją historię MidnightGothique .
Wątek żył kilka lat temu, ale mam bardzo podobną historię i ciekawa jestem jak u Ciebie się to wszystko potoczyło?
Jak jeszcze tu będziesz odpisz proszę tu bądź na meila berka1717@wp.pl . nazwa meila jest myląca, założona kilka dobrych lat temu.Pozdrawiam Gorąco
akreb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-09, 12:07   #204
White_Dove
Zakorzenienie

Zimbardo twierdzi że jest kryzys męskości.
Tez mam chyba zbliżony problem do autorki. Facet ma wiecej niz 25 lat.
Czasem irytuje mnie to że np. szczeka gdy jego pies szczeka czy inne zwierze.
Nie robi tego czesto wiec nie przyzwyczajona jestem do takie zachowania faceta 27+. Kiedy np jest mowa że ktos ginie na filmie albo że wychodzi że zaraz cos go zabije ( przykładowo, chodzi o jego reakcje na to) to on to pokazuje wywraca oczami, wystawia język. Niby w żartach ale nie wiem czy tak zachowuje sie ktos kto ma 27+. Poza tym wszystko mi w nim pasuje tylko czasem to co wymieniłam nie.
Czasem bo tak to staram sie nie zwracac na to uwagi. Nie wiem czy powinnam mu o tym powiedziec? Jakos bardzo mnie to nie irytuje bo ma wiele innych zalet ale mógłby tak nie robic. Czy odbierze to że go nie akceptuje czyli nie kocham? On nic nie mówi mi że ja mam cos w sobie zmieniac. Wczesniej uważałam że to "szczekanie" i "udawanie śmierci" wprowadza dowcip i świeżosc do zwiazku ale sama nie wiem. Jak sądzicie?

Edytowane przez White_Dove
Czas edycji: 2017-04-09 o 12:09
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości