szycie sukni ślubnej lublin, najlepsza krawcowa w lublinie - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-08-16, 17:15   #181
Malykrokodylek
Przyczajenie

Dot.: szycie sukni ślubnej lublin, najlepsza krawcowa w lublinie

Ma ktoś może namiar na suknię ślubną (używaną) podobną jak ta w filmiku?
https://www.youtube.com/watch?v=RHts1nschOk
Zakochałam się w tej sukni i szukam podobnej, znalazłam kilka fajnych z nowych kolekcji ale ceny są przerażające....Nasz budżet z narzeczonym jest raczej skromny....Jak ktoś wie gdzie moge znaleźć podobną używaną to piszcie.
Malykrokodylek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 08:29   #182
karoolaa1
Przyczajenie

Smile Dot.: szycie sukni ślubnej lublin, najlepsza krawcowa w lublinie

Szyję suknię w salonie Oliwia (ul. Świętoduska). Przekonała mnie do tego duża ilość proponowanych przymiarek (3), i to, że ostatnia może być tuż przed ślubem. W niektórych innych salonach powiedziano mi, że jest 1 przymiarka na miesiąc przed a potem sukienki już się nie poprawia jakbym schudła/ przytyła/ była w stanie błogosławionym . Sprzedawczyni ma "oko" do pasujących fasonów, a to jest bardzo ważne przy polskim trybie zakupów sukni ślubnej. Noszę rozmiar 42 przy wzroście 165cm, w przypadku gdy wszystkie mierzone sukienki są 36/38, nietypowa rozmiarowo klientka ma sobie wyobrazić jak będzie wyglądała w uszytej sukni, co jest trudne https://static.wizaz.pl/forum/images/old_icons/2mur.gif. Jestem po drugiej przymiarce w salonie i jestem zadowolona z sukni.
karoolaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 20:41   #183
malami01
Raczkowanie

Co bardziej się opłaca kupienie sukni ślubnej w salonie czy uszycie jej ?
malami01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 08:04   #184
panipuchatkowa
Zakorzenienie

Zależy jaką chcesz suknię, ale myślę że teraz uszycie czy kupienie to podobne ceny. Moja koleżanka rok temu szyła w Basi na Fabrycznej i jakoś nie było drogo.

Najszczęśliwsza Mama na świecie! 22.01.2019!

Czekamy na drugi Skarb!
panipuchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-04, 18:02   #185
malami01
Raczkowanie

A jaki jest koszt szycia sukni ślubnej? i gdzie np w Zamościu lub Lublinie można uszyć suknię ślubną?
Stary 2015-09-05, 12:00   #186
pestooo
Raczkowanie

Ja też tam szyję za 2 tyg przymiarka - ceny 1200-1500 w zależności od modelu.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez emi4ever Pokaż wiadomość
kurde wystarszyłam się. ja szyje w Basi, przymiarkę (pierwszą) mam na poczatku sierpnia. moja suknia ma być taka jak ta z salonu tylko w bieli i rozmiar mój. więc może nie będzie problemów z odtworzeniem czegoś co już uszyła. ogólnie mam wrażenie, że o ile ta pani co na dole jest (to chyba basia) jest miła i sympatyczna, tak jak rozmawiałam z krawcową to wydała mi się taka despotka, krzycząca mówiąca "ja tak tego nei zrobie itp" ale mam nadzieję, że się zna.
szycie sukni innej niż te które proponuje salon, na podstawie zdjęcia to zawsze ryzyko niestety... też tam szyję z czegoś co już mierzyłam u nich.. cholender jak tak czytam te posty to troche mam obawy...
pestooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 09:13   #187
panipuchatkowa
Zakorzenienie

będzie dobrze

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2015-09-18, 22:25   #188
zztop51
Raczkowanie

Chcę zapytać, czy ktoś orientuje się, gdzie można uszyć męskie spodnie i marynarkę.
Może ktoś polecić jakąś dobrą krawcową?
zztop51 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-19, 01:20   #189
justyskabe
Przyczajenie

Niestety trudno w Lublinie o uszycie garnituru w rozsądnej cenie i zgodnie z aktualnymi trendami.. mieliśmy ślub w kwietniu i mąż nosił się z zamiarem uszycia garnituru, na szczęście kompetenta osoba doradzila mu kupno i dobrze bo garnitur jest super, nie trzeba było nic poprawiac, a wyszło taniej aniżeli szycie (nawet gdyby poprawki były i trzeba by było są nie zaplacic to wyszło by taniej) więc radzę dobrze się rozejrzeć - powinniście coś znaleźć w sklepach (np. w Olimpie i Felicity znajdziecie bardzo dużo sklepów oferujących garnitury, które mają naprawdę różny asortyment - jest w czym wybierać) szycie jest nieco bardziej kłopotliwe, a i droższe

Co do sukni ślubnej, ja zaryzykowalam i uszylam ze zdjęcia.. i byłam bardzo zadowolona - finalnie suknia była oczywiście inna niż oryginał, ale to działało tylko na jej korzyść.. Ale nie w każdym przypadku tak będzie.. jeśli projekt nie jest specjalnie wymagający i nie potrzebuje użycia drogich materiałów, żeby suknia była efektowna to w wielu przypadkach lepiej ja uszyć za mniejsze pieniądze jeśli jest taka możliwość tym bardziej, że po weselu każda suknia wygląda... okropnie i trudno ja sprzedać chociażby za połowę ceny.. ja za swoją zapłaciłam 2tys. I część mnie żałuję, że tak dużo ;p więc cieszę się że nie odwalilo mi wydawac na kiecke ponad 3500 zł ile kosztował pierwowzor..
justyskabe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-20, 09:56   #190
anusia_89
Przyczajenie

Witam Dziewczyny ja swoją suknię szyłam w Zuzannie na Bernardyńskiej byłam mega zadowolona, suknia zrobiła furorę zapłaciłam 2800 miałam w tym dwa welony i poduszkę na obrączki panie bardzo miłe, robiły wszystko tak jak chciałam, bardzo pomocne, nie wymądrzały się tylko pomagały i przymiarek miałam kilka, a kilka dni przed ślubem jeszcze jedną,żeby sprawdzić czy wszystko ok i w razie poszerzenia czy zwężenia nie byłoby żadnych dopłat rzeczywiście po weselu i sesji suknia jest brudna i pozaciągana, nie chcę jej sprzedać bo ciężko będzie ty, bardziej że miałam zapinaną na guziczki, ale ani razu nie pożałowałam, że wydałam tyle na suknie to jest najważniejszy dzień w życiu i jak na innych rzeczach można pożałować to na pewno nie na sukni pozytywne opinie gości i wzrok męża mówią same za siebie ♥
jeśli chodzi o garnitur to mój mąż ubrał się w Kraśniku, mają tam taki wielki sklep i jest wszystko dla mężczyzn, garnitury są z Guittard, bardzo nowoczesne i przystępne cenowo
anusia_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-20, 11:14   #191
malami01
Raczkowanie

ile trwa szycie sukni ślubnej?
Stary 2015-09-20, 19:45   #192
jabussko
Przyczajenie

Dla wszystkich dziewczyn szukających krawcowej!
Nie polecam Atelier Krawieckie Marty Galeckiej na Żelaznej!
Sukienki które uszyła nie nadają się do złożenia, a krawcowe do których zostały zaniesione na poprawki ją wyśmiały. W dodatku oddała sukienki ostatniego dnia (na szczęście powiedziałyśmy ze ślub jest tydzień wcześniej, więc mamy jeszcze tydzień), przekładała przymiarkę 3 razy aż w końcu oddała sukienki w piątek rano!
Sukienki są uszyte, źle, nierówno, nie dokładnie.
Nie polecam.. Nie fundujcie sobie takich nerwów przed ślubem
jabussko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-21, 22:01   #193
zztop51
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anusia_89 Pokaż wiadomość
mój mąż ubrał się w Kraśniku, mają tam taki wielki sklep i jest wszystko dla mężczyzn, garnitury są z Guittard, bardzo nowoczesne i przystępne cenowo
Zgadza się, jest tam spory wybór i ogólnie ok, ale niestety nie realizują indywidualnych zamówień, nie uszyją np. spodni z własnego materiału.
Poza tym większy wybór niż w lubelskich galeriach.
Stary 2015-09-22, 08:30   #194
panipuchatkowa
Zakorzenienie

taak mój tata tam kupił dosłownie za grosze garnitur i super wyglądał

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2015-09-27, 19:16   #195
pestooo
Raczkowanie

witajcie,
jestem świeżo po pierwszej (i ostatniej przymiarce) w salonie Basia. Szczerze to nie potrafię na ten moment ocenić szycia, wydaje się że wszystko jest w porządku ale myślę, ze ocenę sukni będę mogła zrobić dopiero po imprezie Jeśli chodzi o ilość przymiarek to jak dla mnie nie potrzeba więcej i ta ilość jest dla mnie wygodna bo nie jestem na miejscu. Na ten moment mam mieszane uczucia czy dobrze wybrałam Coś mnie ta suknia przytłacza jakoś, jestem drobną osobą i ciężko mi z nią ... to chyba nie jest dobry znak?
Stary 2015-09-29, 16:13   #196
panipuchatkowa
Zakorzenienie

a co to za suknia? jakaś princeska ? masz jakieś foto?

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2015-09-29, 16:17   #197
oluslbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pestooo Pokaż wiadomość
witajcie,
jestem świeżo po pierwszej (i ostatniej przymiarce) w salonie Basia. Szczerze to nie potrafię na ten moment ocenić szycia, wydaje się że wszystko jest w porządku ale myślę, ze ocenę sukni będę mogła zrobić dopiero po imprezie Jeśli chodzi o ilość przymiarek to jak dla mnie nie potrzeba więcej i ta ilość jest dla mnie wygodna bo nie jestem na miejscu. Na ten moment mam mieszane uczucia czy dobrze wybrałam Coś mnie ta suknia przytłacza jakoś, jestem drobną osobą i ciężko mi z nią ... to chyba nie jest dobry znak?
Bratowa szyla u Basi i byla zadowolona.
Rowniez mialam zamawiac u Basi, jednak poszlam do salonu Gabriel i tam znalazlam idealna suknie

Razem od 1.08.2011

Zaręczeni 3.01.2015

I ślubuję Ci... 13.08.2016
oluslbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-29, 19:22   #198
pestooo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
a co to za suknia? jakaś princeska ? masz jakieś foto?
o nie nie, żadna beza Tylko mówiłam babie, ze nie chcę koła no i mam koło i ten kształt rozłożystego AAAAA trochę mnie drażni ale dobra tam, to pewnie zwykłe rozterki przedślubne
Stary 2015-09-30, 17:03   #199
panipuchatkowa
Zakorzenienie

rozumiem doskonale! Ja też nie miałam koła żadnego i super się czułam. Może akurat Tobie w małym kole nie będzie źle ale kto mówił że w ogóle musisz je zakładać.

Czekamy na drugi Skarb!
Stary 2015-09-30, 20:29   #200
pestooo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez panipuchatkowa Pokaż wiadomość
rozumiem doskonale! Ja też nie miałam koła żadnego i super się czułam. Może akurat Tobie w małym kole nie będzie źle ale kto mówił że w ogóle musisz je zakładać.
otóż to
Stary 2015-10-07, 22:51   #201
caroline_o
Raczkowanie

swoją sukienkę szyłam w salonie na Wodopojnej ale ostatnio widziałam , że już go tam nie ma i nie wiem czy zlikwidowali czy przenieśli ale współpraca z krawcową rewelacyjna. Suknia bajeczna >

Jesli chodzi o garnitur polecam szycie w Zetto!! Panie krawcowe znają sie na rzeczy. Mąż szukał garnituru 3 miesiące i nic nie leżało idealnie - w Zetto uszyli na miarę i był Idealny - służy do dziś :P i dalej wygląda jak nowy
Stary 2015-10-17, 14:33   #202
malami01
Raczkowanie

może ktoś z was wie w jakich godzinach jest otwarty salon sukien ślubnych lady in white?
Stary 2015-10-23, 21:10   #203
pestooo
Raczkowanie

hej,
suknia od Basi okazała się piękna i dobrze dopasowana. Jedyne co mogę doradzić szyjącym to żeby nie była zbyt długa, nawet jak lekko odsłoni buty to będzie dobrze bo w trakcie ruchów przeszkadza i brudzi się (moja maczała się w kałużach w trakcie chodzenia mimo, że "na postoju" nie dotykała ziemi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-27, 11:08   #204
zztop51
Raczkowanie

Udało się uszyć marynarkę, polecam: pracownia krawiecka Aurelia, ul. Fabryczna.
Stary 2015-10-30, 05:54   #205
malami01
Raczkowanie

Słyszałyście coś może o salonie sukien ślubnych JACQUELINE na Narutowicza?
Stary 2015-11-03, 21:15   #206
jarmilki
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jabussko Pokaż wiadomość
Dla wszystkich dziewczyn szukających krawcowej!
Nie polecam Atelier Krawieckie Marty Galeckiej na Żelaznej!
Sukienki które uszyła nie nadają się do złożenia, a krawcowe do których zostały zaniesione na poprawki ją wyśmiały. W dodatku oddała sukienki ostatniego dnia (na szczęście powiedziałyśmy ze ślub jest tydzień wcześniej, więc mamy jeszcze tydzień), przekładała przymiarkę 3 razy aż w końcu oddała sukienki w piątek rano!
Sukienki są uszyte, źle, nierówno, nie dokładnie.
Nie polecam.. Nie fundujcie sobie takich nerwów przed ślubem
tam się raczej zamawia usługę na co najmniej kilka m-cy przed ślubem (jak coś, podałam deadline na 2 tyg przed terminem mojego ślubu i będę chodzić na przymiarki w obstawie, tzn czego ja nie zauważę, to wyłapią przyjaciółki i mama). niedługo będę mieć pierwszą przymiarkę. P. Marta na pierwszej wizycie była pozytywnie zaskoczona, że doskonale wiem, czego chcę. Co mnie przekonało? Wycena zlecenia ( w sensie, że ten sam projekt w kilku różnych pracowniach oszacowano w przedziale od 1850 do 2900 zł, u niej akurat 2000) oraz możliwość późniejszego zbycia sukienki u niej w komisie (podobno niektóre modele schodzą dość szybko; wówczas na komisowych wieszakach widniały jakieś straszydła).

Edytowane przez jarmilki
Czas edycji: 2015-11-03 o 21:18
jarmilki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 08:15   #207
malami01
Raczkowanie

Ile czasu potrzebowałyście na znalezienie swojej sukni ślubnej? Bo ja zamierzam zacząć szukać, ślub mam w lipcu więc nie wiem czy to nie za wcześnie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-17, 09:39   #208
oluslbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malami01 Pokaż wiadomość
Ile czasu potrzebowałyście na znalezienie swojej sukni ślubnej? Bo ja zamierzam zacząć szukać, ślub mam w lipcu więc nie wiem czy to nie za wcześnie.
Tak jak juz wspominalam na LPM, szukalam w sierpniu i wrzesniu br na sierpien 2016 z Narutowicza mnie wyganialy bo jeszcze tyyyyle czasu, na Fabrycznej i 1Maja nie bylo z tym problemu Zamowilam 30.09
W styczniu ide na zdjecie miary, pierwsza przymiarka w marcu/kwietniu, druga w czerwcu, trzecia ok 2 tyg przed slubem, suknie zabiore do domu dopiero w piatek przed slubem, co by mlodego nie korcilo zeby obejrzec, schowam u rodzicow w pokoju

Razem od 1.08.2011

Zaręczeni 3.01.2015

I ślubuję Ci... 13.08.2016
oluslbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-17, 20:28   #209
malami01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oluslbn Pokaż wiadomość
Tak jak juz wspominalam na LPM, szukalam w sierpniu i wrzesniu br na sierpien 2016 z Narutowicza mnie wyganialy bo jeszcze tyyyyle czasu, na Fabrycznej i 1Maja nie bylo z tym problemu Zamowilam 30.09
W styczniu ide na zdjecie miary, pierwsza przymiarka w marcu/kwietniu, druga w czerwcu, trzecia ok 2 tyg przed slubem, suknie zabiore do domu dopiero w piatek przed slubem, co by mlodego nie korcilo zeby obejrzec, schowam u rodzicow w pokoju
aha ja wybieram się w sobotę ale to i tak pewnie mi zejdzie ze 3 miesiące zanim coś wybiorę. bo niestety praca mi nie pozwala na szybsze szukanie

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

poszukuje butów ślubnych kolor chabrowy o rozmiarze 33 może ktoś wie gdzie takie dostane?
Stary 2015-12-05, 16:10   #210
beabeabea
Przyczajenie

Cześć dziewczyny . Mój ślub w maju. Pochodziłam po paru salonach (Estelle, Eveline, Basia, Magdoria, Lady in White). Ostatecznie jednak zdecydowałam się uszyć suknię ponieważ tak wychodzi taniej. Moją wymarzoną szyję u Pani Urszuli (Pracownia Krawiecka Aurelia). Co mi się rzuca w oczy przy współpracy to sposób doradzania, jeszcze się nie zawiodłam na jej zdaniu. Myslę że po prostu się zna na tym. I jest sympatyczna. Zachęcam żebyście ją sorawdziły, tylko śpieszcie się bo wiem, że ma coraz mniej terminów . Mieści się na fabrycznej więc przy okazji jak będziecie chodzić po salonach warto wstąpić . Pozdrawiam
beabeabea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości