|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Herbatoholiczki :)
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;18681909]
Wiem, wiem, tak poważnie to nie piję więcej niż 3-4 szklanki dziennie, co też zdarza się rzadko. Zwykle dwie szklanki.[/QUOTE] Hej Orlico Uświadomiłaś mi, że też mogę być herbatoholiczką. Ja wypijam minimum 3 dziennie, a teraz jak jestem na Dukanie to nawet 5. Herbaty lubię różne: czarne aromatyzowane (ale owocowo, nie jakieś tam karmelowe, grzańce), zielone (wszystkie Znacznie bardziej smakują mi fusiaste herbaty ze sklepów typu "Świat Herbaty" niż jakiekolwiek torebkowe. |
|
|
|
|
#182 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wypijanych kubków: ja nie wiem, zależy. Przeważnie dwa, ale to i tak dużo - bardzo mało piję i wiem, że to jest złe, ale nawet gdybym nic nie piła cały dzień, nie czułabym się spragniona. Muszę pić więcej wody, ale muszę się do tego przekonać, bo nie lubię mineralnych.
|
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dużo piję. czasem chyba za duża; ale jak np jestem cały weekend w szkole, a potem wracam do domu to mam takie pragnienie że wytrzymać nie mogę; i sama nie wiem dlaczego tak mam
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
witam.tez mam pełne półki kubkow specjalnych do herbatki![]() smakuja mi ostatnio tetley wanilia z czymms,zielona z pomarancza,saga dzika roza,truskawka i cos tam jeszce pychaaaa......pachnie latem. a pije wszystkie czerwone,białe pyszne są,zielone nie za bardzo,earl grey,mietowe,ziołowe mate piłyscie?-ma mnóstwo dobroczynnych działan ale mi w smaku nie pasuje o nie
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie dzwoniła do mnie mama, że jest w Biedronce i czy coś chcę
"Zamówiłam" sobie zielonkę z grejpfrutem i rooibos z pomarańczą i cynamonem
|
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe
az powyciągałam swoje zbiory i zliczyłam wszystkie herbaty...54 rodzaje + mieszanki, które sama sobie komponuję z herbat liściastych kupowanych na wagę... Witam wśród uzależnionych
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale pewnie sypane? Czy w torebkach też? Jej, nie wyobrażam sobie mieć takiego zbioru, umarłabym, musząc zdecydować, którą chcę |
|
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za chwilkę wyciągnę termos z zieloną herbatą z plecaka i zacznę pić
![]() Mam ochotę na jakąś malinową, albo truskawkową, gorącą herbatę. Chyba poproszę mamę o Liptona Truskawkową bo po niej mnie o dziwo brzuch nie bolał, a po większości owocowych zawsze :/A co do ulubionego kubka to mi ostatnio pękł, trzeba zaopatrzyć się w jakiś nowy
|
|
|
#189 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;18779908]Właśnie dzwoniła do mnie mama, że jest w Biedronce i czy coś chcę
"Zamówiłam" sobie zielonkę z grejpfrutem i rooibos z pomarańczą i cynamonem [/QUOTE]Aaaaaaaaaaaaaa mam te dwie sa przepyszne i jedna i druga moje najlepsze wynalazki na pewno Ci posmakuja
|
|
#190 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobię siedze popijam kawę tym razem i doszło do mnie ze już weekend mamy
![]() Jakie macie plany weekendowe?, oprocz picia hektolitrów herbaty
|
|
#193 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie parzy się już grejpfrutowa zielonka.
A co do weekendu... Jutro rano zabieram moje potwory na drzwi otwarte mojej szkoły - babka od biologii chce je pokazać jako wystawę, zwłaszcza, że więcej takich osób u nas i każdy weźmie swoje 'paskudztwa'. Potem resztę dnia spędzam z TŻem, a w niedzielę się uczę
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh ale sama tak wybrałam grrr
|
|
|
#195 | |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;18781038]Właśnie parzy się już grejpfrutowa zielonka.
A co do weekendu... Jutro rano zabieram moje potwory na drzwi otwarte mojej szkoły - babka od biologii chce je pokazać jako wystawę, zwłaszcza, że więcej takich osób u nas i każdy weźmie swoje 'paskudztwa'. Potem resztę dnia spędzam z TŻem, a w niedzielę się uczę [/QUOTE]A jakie Ty masz potwoty bo chyba cos przeoczylam ![]() Cytat:
![]() A odnosnie uczelni nie martw sie nie nie jestes sama moja mama jutro tez jedzie na caly weekend do Poznania bo tam wyklada jakies administracyjne sprawy i tez marudzi ze jej sie nie chce w ogole. Dzwonila do mnie juz zrzedzac przez telefon ze jej sie nie chce chyba z 5 razy, w zwiazku z tym zeby jej dodac otuchy zaprosilam ja na pizze i winko dzis wieczorem do nas
|
|
|
#196 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A właściwie 2 ptaszniki. Wąż właśnie padł z niewyjaśnionych przyczyn, miałam go 5 lat |
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Faken szyt
Kolejny niekończący się wątek, gdzie muszę się przyłączyć Uwielbiam herbaty, piję dziennie zazwyczaj 4, czasem 5, ponadto wlewam w siebie sporo wody ![]() Ponieważ jest to wątek społecznościowy, to coś o sobie: Mam na imię Ewa, mam 21 lat (rocznik 88), studiuję ekonomię (przedsiębiorczość gospodarcza) w Elblągu, magisterki będę musiała się podjąć w Trójmieście. Pochodzę z Warmii, małego miasteczka położonego nad Zalewem Wiślanym - Fromborka. Obecnie przebywam u Tż w Tczewie, gdzie odbywam praktyki studenckie (cały semestr). Poza piciem herbat lubię spędzać czas ze znajomymi, a w szczególności wyjeżdżać razem celem rekreacji (za tydzień majówka nad jeziorem ), pić piwo, ćwiczyć sobie (godzinkę temu skończyłam siłowy) no i nawet nie wiem sama co więcej ![]() Cytat:
Moja ulubiona wśród zielonych W tejże chwili piję herbatę bioactive czerwoną liściastą z cytryną. W zasadzie miałam przerwę w jej piciu, bo najzwyczajniej znudziła mi się. Pewno jak teraz ją skończę, to znów będzie przerwa Jej smak określiłabym jako -> ziemisty Mnie tam całkiem pasuje.Ponadto wielbię zieloną Kupuję ekspresówki w Biedrze, wszystkie jej rodzaje ale jak wcześniej wspomniałam, najlepsza dla mnie jest opuncja. Nie cierpię zwykłej czarnej ![]() Jeżeli chodzi o grzańce to piłam tylko dwa rodzaje: kozacki i zbójnicki, oba przecudowne (0,5% alk., nieźle)Raz skusiłam się nawet na rooibos miód z wanilią czy jakoś tak ale kwaśna była Ponadto chłepczę miętę, melisę , owocowe rozpuszczalne i jak mam ochotę to jakieś ekspresówki owocowe. Obecnie na stanie mam 10 herbat ![]() Aaaa i nie słodzę! Dopiero od 2 lat Dziwię się sobie jak mogłam tak niszczyć smak herbat
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Konto usunięte
|
Piję właśnie na pocieszenie nową herbatę, rooibos z pomarańczą i cynamonem - świetna jest...
A co do słodzenia - kiedyś słodziłam 2 łyżeczki, teraz jedną albo wcale, zależy, jaka herbata. Chcę się ograniczyć do zera w każdym przypadku, ale stopniowo... |
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;18785262]Faken szyt
Kolejny niekończący się wątek, gdzie muszę się przyłączyć Uwielbiam herbaty, piję dziennie zazwyczaj 4, czasem 5, ponadto wlewam w siebie sporo wody ![]() Ponieważ jest to wątek społecznościowy, to coś o sobie: Mam na imię Ewa, mam 21 lat (rocznik 88), studiuję ekonomię (przedsiębiorczość gospodarcza) w Elblągu, magisterki będę musiała się podjąć w Trójmieście. Pochodzę z Warmii, małego miasteczka położonego nad Zalewem Wiślanym - Fromborka. Obecnie przebywam u Tż w Tczewie, gdzie odbywam praktyki studenckie (cały semestr). Poza piciem herbat lubię spędzać czas ze znajomymi, a w szczególności wyjeżdżać razem celem rekreacji (za tydzień majówka nad jeziorem ), pić piwo, ćwiczyć sobie (godzinkę temu skończyłam siłowy) no i nawet nie wiem sama co więcej ![]() Moja ulubiona wśród zielonych W tejże chwili piję herbatę bioactive czerwoną liściastą z cytryną. W zasadzie miałam przerwę w jej piciu, bo najzwyczajniej znudziła mi się. Pewno jak teraz ją skończę, to znów będzie przerwa Jej smak określiłabym jako -> ziemisty Mnie tam całkiem pasuje.Ponadto wielbię zieloną Kupuję ekspresówki w Biedrze, wszystkie jej rodzaje ale jak wcześniej wspomniałam, najlepsza dla mnie jest opuncja. Nie cierpię zwykłej czarnej ![]() Jeżeli chodzi o grzańce to piłam tylko dwa rodzaje: kozacki i zbójnicki, oba przecudowne (0,5% alk., nieźle)Raz skusiłam się nawet na rooibos miód z wanilią czy jakoś tak ale kwaśna była Ponadto chłepczę miętę, melisę , owocowe rozpuszczalne i jak mam ochotę to jakieś ekspresówki owocowe. Obecnie na stanie mam 10 herbat ![]() Aaaa i nie słodzę! Dopiero od 2 lat Dziwię się sobie jak mogłam tak niszczyć smak herbat [/QUOTE]Ja tez nie slodze nic a nic slodzona herbata czy kawa zupelnie mi nie smakuja, moze tez dlatego ze ja w ogole nie jadam slodyczy i stad to. A odnosnie Tczewa(chyba tak to sie odmienia) bylam tam lata temu na slubie i bardzo mi sie spodobalo ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;18786052]Piję właśnie na pocieszenie nową herbatę, rooibos z pomarańczą i cynamonem - świetna jest... A co do słodzenia - kiedyś słodziłam 2 łyżeczki, teraz jedną albo wcale, zależy, jaka herbata. Chcę się ograniczyć do zera w każdym przypadku, ale stopniowo...[/QUOTE] Z pomarancza i cynamonem jest mega pilam ja w zimie fajnie rozgrzewala, nie kazdemu ona smakuja, a ja uwazam ze jest boska
|
|
#200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba to bezrobocie ma jednak wpływ Nic się nie dzieje, nudno, nic nie ma...Tczew mi się bardziej podoba, chociaż wiadomo, lubię wracać do domu No i z Tczewa pół godziny do Trójmiasta jak co
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
ja mam faze na zielona
juz tak 3 lata pije
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;18786680]Miasto jest niewielkie ale kolorowe, ciekawe i w ogóle w porównaniu do moich terenów, to nawet ludzie są całkiem inni: mili
Chyba to bezrobocie ma jednak wpływ Nic się nie dzieje, nudno, nic nie ma...Tczew mi się bardziej podoba, chociaż wiadomo, lubię wracać do domu No i z Tczewa pół godziny do Trójmiasta jak co [/QUOTE]Wlasnie ja tez zwrocilam uwage na to ze sa mili, nawet moj luby to zauwazyl ze jakos tam tak sympatycznie jest. Bardzo bym chciala jeszcze tam pojechac moze w tym roku sie uda odwiedzic znajomych Ja juz nawet nie licze ile to lat jestem uzalezniona od zielonej, to sie powinno leczyc
Nie masz żadnej szansy, ale ją wykorzystaj. Arthur Schopenhauer Edytowane przez kermitowa Czas edycji: 2010-04-23 o 22:20 |
|
|
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dzisiaj White Tea z Liptona (torebki piramidki).
Idę sobie zrobić Mmm...
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaparzyłam sobie herbatę truskawkową - ale nie została wypita. W ogóle mi nie smakuje. Nie ma co, lipton truskawkowa jest lepsza.
![]() No i 350 ml zielonej ![]() Plany na weekend? Filmy, i jeszcze raz filmy mam nadzieję, że uda mi się ten plan zrealizować. Może uda mi się też wyrwać na rowery, no i biologia też mnie czeka
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
inne są beee
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba będzie kupić
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
Te piramidki ogólnie mnie kuszą, ale za drogie są dla mnie, będę musiała jutro TŻowi o nich poopowiadać
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;18791141]Te piramidki ogólnie mnie kuszą, ale za drogie są dla mnie, będę musiała jutro TŻowi o nich poopowiadać
[/QUOTE]Nie opowiadaj mu tylko powiedz wprost ze chcesz piramidki faceci sa malo domyslni
|
|
#209 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
seria SEASON FRUIT, Lipton ![]() moja ulubiona [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;18791141]Te piramidki ogólnie mnie kuszą, ale za drogie są dla mnie, będę musiała jutro TŻowi o nich poopowiadać [/QUOTE]najtańsze nie są to fakt, ale moim zdaniem naprawdę pyszne i godne polecenia! można się nimi wspaniale po delektować ![]() opowiadaj, opowiadaj
|
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

witam.tez mam pełne półki kubkow specjalnych do herbatki

bo po niej mnie o dziwo brzuch nie bolał, a po większości owocowych zawsze :/

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ehh ale sama tak wybrałam grrr