|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: kręgosłup a ćwiczenia
|
|
|
|
|
#182 |
|
Konto usunięte
|
najlepiej spytaj kregarza
|
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
A czy któraś z was spotkała się z czymś takim jak, wpadnięcie kręgu? Mam jeden krąg zapadnięty. Jakby nie było go. Poza tym nie mogę się oprzeć o krzesło czy inne bo mnie to boli.
Już pare razy kręgarz mi "wyciągał" go ale ciągle się zapada. Nie mogę narazie iść do lekarza, nie mam możliwości a nie wiem co to może być i jak to się leczy? |
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Ćwiczenia a kręgosłup
Witam
![]() Jestem po operacji całego kręgosłupa, odcinek piersiowy i lędźwiowy, jest usztywniony platynowymi 'śrubami'. w związku z tym moja aktywność jest trochę 'przyblokowana', nie mogę wykonywać ćwiczeń, przy których muszę zginać kręgosłup (np. skłony, brzuszki itp). Chciałabym wyrzeźbić swoje ciało, ponieważ jestem z niego bardzo niezadowolona, szczerze mówiąc od brzucha włącznie w dół wszystkiego jest za dużo, ręce też można by było wysmuklić. Niestety nie ma mi kto dobrać planu ćwiczeń, a bardzo mi zależy na tym, żeby coś poprawić bez nadwyrężenia pleców, zwłaszcza brzuch czy biodra. Może ktoś z was, kto się na tym zna mógłby mi coś polecić?
Edytowane przez simcha Czas edycji: 2010-08-24 o 21:44 |
|
|
|
|
#185 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ćwiczenia a kręgosłup
Jestem w podobnej sytuacji. Co prawda nie mialam operacji kręgoslupa , ale ból i odczuwalna blokada w kręgach nie pozwala mi wykonywać każdego rodzaju ćwiczeń. Lekarze polecają plywanie , ale co z cwiczeniami? Planuję zakupić sobie pilkę rehabilitacyjną. Ale co tak naprawdę jeszcze się nada nie wiem
|
|
|
|
|
#186 |
|
BAN stały
|
Dot.: Gimnastyka a chory kręgosłup
mam pytanie, czy ktoś wie jakie ćwiczenia należy wykonywać jeśli mam bóle kręgosłupa w okolicy kości ogonowej lub trochę powyżej.
|
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gimnastyka a chory kręgosłup
mam pytanie i prośbę zarazem. jestem po 2 operacjach kręgosłupa (ogromna skolioza) i teza praktycznie wzdłuż całego kręgosłupa mam druty. nie mogę wykonywać żadnych sportów prócz basenu i ćwiczeń w pozycji izolowanej. czy zna może ktoś takie które rzeźbią pośladki, uda i ramiona?
|
|
|
|
|
#188 |
|
Mów mi Rosia :)
|
ćwiczenia i problemy z kręgosłupem
Witajcie
![]() piszę w imieniu mojego TŻta, a właściwie po prostu bardzo się martwię. TŻ prowadzi aktywny tryb życia, trenuje capoeirę parę lat (zaszedł już dość wysoko), do tego nie stroni od siłowni, basenu. Od dobrego roku skarży się na bóle kręgosłupa i miednicy - boli właściwie tylko przy określonych ruchach w capoeirze. Potem przechodzi, chociaż parę razy się zdarzyło, że ból obudził nas w nocy. Wygoniłam TŻta do ortopedy - jednego, drugiego. Każdy z nich twierdził, że to "nic poważnego", że przejdzie. Żaden z lekarzy na TŻtowe: "boli mnie właściwie tylko przy jednym ćwiczeniu", nie zapytał "a przy jakim", każdy wypisywał tylko skierowanie na rehabilitację. Za pierwszym razem namówiłam TŻ i poszedł - efektów brak. Wczoraj był na wizycie u (już) trzeciego ortopedy i usłyszał to samo. TŻ poszedł z zamiarem wypisania skerowania na rezonans, jednak lekarz stwierdził, że "nie widzi podstaw". Kochane, co byście doradziły? Najlepiej dajcie namiary na ortopedów, którzy interesują się pacjentem , o ile takich znacie (Warszawa, Lux med najlepiej, tu mamy pakiet). TŻ nie chce rezygnować ze sportu, kocha treningi, a nawet chce za jakiś czas otworzyć własną grupę. Tylko jak tu otwierać, jak przyszły trener nie może wyleczyć dolegliwości? |
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!
Kochani mam prośbę, czy znacie może jakieś ćwiczenia na szyje, barki i ramiona które można wykonywać przy dyskopatii wielopoziomowej odcinka szyjnego? Bo mam własnie taki problem... z góry dzieki za pomoc!! |
|
|
|
|
#190 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakie ćwiczenia przy przepuklinie kręgosłupa lędźwiowego i wypuklinie szyjnego
Twój post mimo że nie aktualny pomógł komuś innemu. Dzięki
ps. mój też już pewnie pozostanie bez odzewu :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

Niestety nie ma mi kto dobrać planu ćwiczeń, a bardzo mi zależy na tym, żeby coś poprawić bez nadwyrężenia pleców, zwłaszcza brzuch czy biodra. Może ktoś z was, kto się na tym zna mógłby mi coś polecić?