![]() |
#181 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowości kulinarne cz. II
Tzn?
#182 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Chodzi mi o to, ze rozpuszczam zelatyne w 1/3 szklanki wody, reszte do 1/2 soku (1 2/3 szklanki, albo troche mniej), np. pyszna jest "multi c", albo grejfrut, mieszam z zelatyna i zalewam pokrojone owoce, pyszne z odrobina smietany i nie ma tego chemicznego posmaku gotowych galaretek
#185 |
Rozeznanie
|
Wczoraj w Stokrotce widziałam mus szarlotkowy "Słodka chwila"
Nie wiem, czy to nowość, na stronie Oetkera chyba nie ma ![]()
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Kupilam dzis te zupki Fit,o smaku serowo-ziolowym ,pomidorowym. Na kapusciana sie nie skusialam
![]()
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Zupki Fit i desery Paradis można kupić w Leclercu, nawet miałam je w rękach ale odłożyłam
![]()
#190 |
Konto usunięte
|
Paradis Frutto malinowy- słodki, bita śmietana w tych owocowych jest jakaś gorsza od tej w czekoladowych i waniliowych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Konto usunięte
|
po ile te lodowe czekolady?
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
kurczę, patrzałam na cenę tej czekolady ale nie mogę sobie przypomnieć
![]() ok. 6-10 zł ![]() a próbowała któraś z Was niej?
![]() |
#194 |
Zakorzenienie
|
u mnie miedzy 7 a 8zl.
probowalam dzis, ale w wersji normalnej bo na opakowaniu nie ma nic o jedzeniu "z lodowki" ![]() ![]()
#195 |
Zakorzenienie
|
oj oj , na te czekolady skuszę się na pewno..
![]() ale skąd to info, że to do zajadania po wcześniejszym schłodzeniu ? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
Raczkowanie
|
Cóż, rzecz w tym, że na opakowaniu jest to napisane. Skąd info? Ja wzięłam do łapki słownik i odkryłam, że "kuehl geniessen" znaczy ni mniej, ni więcej, tylko "spożywać schłodzone". Dodatkowo Internet powiedział mi, że za naszą zachodnią granicą te czekolady sprzedawane są z lad chłodniczych, a nie z półek, jak u nas.
Ażeby jeszcze się upewnić, czy dobrze zinterpretowałam napis na opakowaniu, weszłam na stronę źródła z drugiej strony kuli ziemskiej, a mianowicie tutaj: http://www.lindtusa.com/product-exec...offee_Slim_Bar i potwierdziły się moje wnioski, bowiem zarówno "enjoy chilled" na opakowaniu, jak i obecna na tej stronie "wskazówka degustacji" nie pozostawiają wątpliwości, jak serwowane te nowe cudeńka smakują najlepiej. Uff... mam nadzieję, że teraz zdołałam Panie przekonać ![]() A tak w ogóle, moja już się schłodziła i smakuje genialnie ![]() Edytowane przez restless_wind Czas edycji: 2010-06-23 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
ta gorska natura to pic na wode, nie ma ani melisy, ani gruszki ani innych tam acai tylko wode, troche slodzika i aromaty, niby naturalne, ale w/g mnie powinno pisac ekstrakt z ... albo cos w tym stylu
Pokazala sie tez kawa 2w1 la karnita, niby na odchudzanie tylko co tam robi sztuczny zabielacz (syrop glukozowy, tluszcz roslinny utwardzony itp)?????
#198 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a naleśniki Virtu z nadzieniem truskawkowym to jakaś nowość czy szwankuje moje spostrzegawczość?
![]() ![]() i ketchup kielecki ze śliwkami ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak czy siak, mogli umiescic ten napis tez na polskiej naklejce ze skladem... bo nie kazdy zna niemiecki ![]()
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
ha! ja też nie znam, ale uwierzcie mi - jeżeli przyszedł czas pisania pracy magisterskiej, to każde inne zajęcie wydaje się być ciekawsze - nawet dogłębne studiowanie etykiet słodyczy, opisanych po niemiecku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Raczkowanie
|
Oj kusicie tymi czekoladami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niemniej jednak jak dla mnie Virtu przede wszystkim to Krokiety - REWELACJA! Ogólnie mają dobre produkty, ostatnio spróbowałem też pasztecików z grzybami - bardzo smaczne. To chyba też jakaś nowość. Poniżej link ze zdjęciem jak wyglądają: http://www.opinie.senior.pl/Virtu-Pa...ami,48523.html |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() szkoda, że tak późno przeczytałam o tych czekoladach Lidnt, bo bym się pewnie skusiła ![]()
![]() |
#205 |
Wtajemniczenie
|
Melduję, że wszystkie nowe smaki deserów Paradis widziałam w Spoołem
![]()
#206 |
Wtajemniczenie
|
Princessa Vitale brzoskwiniowo-marchewkowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Kolejne nowosci:
Irving wprowadza pierwszą w Polsce zieloną herbatę z prażonym ryżem dostępną w saszetkach - Irving Roasted Rice Green - inspirowaną japońską herbatą genmaicha. Do tej pory w Polsce zielona herbata z prażonym ryżem znana była przede wszystkim miłośnikom sushi barów, gdzie tradycyjnie podawana jest po posiłku. gruszkowy zawrót głowy – Sok Gruszka + Jabłko marki sonatural Nowa Oranżada YOO! w puszce to napój przeznaczony dla dzieci i młodzieży. Jest on kontynuacją kultowego napoju jaką jest znana i ceniona przez Polaków Oranżada. Nowy produkt przeznaczony jest głównie dla dzieci i młodzieży. Lider Artur -producent ciastek wprowadził właśnie na rynek słodki, bardzo atrakcyjny i zupełnie nowy produkt. Są to dekorowane ciasteczka SZWEDZKIE. Nowe ciastka marki Artur, kryją w sobie esencję typowego szwedzkiego wypieku. Głównym składnikiem szwedzkiego ciastka są płatki owsiane. To właśnie one nadają ciastkom charakterystyczny smak i konsystencję. Stopka każdego ciasteczka jest zanurzona w aromatycznej polewie kakaowej. Z tej samej polewy utworzone są smakowite wzorki na wierzchu ciastek. Szwedzkie ciastka od Artura są odpowiednio wilgotne, ale zarazem wyjątkowo kruche. Ta wyjątkowo smaczna i nowa propozycja marki Artur dostępna jest w opakowaniach detalicznych o wadze 170 g w sugerowanej cenie sklepowej ok. 2.70 zł. Opakowanie zbiorcze mieści 12 szt. Dla tych, którzy są ciekawi smaków świata marka Łabimex wprowadziła właśnie zupełną nowość – fasolę z wieprzowiną „Chilli con carne” w słoiku. Wystarczy ją podgrzać i gotowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Rozeznanie
|
Kurczę, a widziałam po raz pierwszy
![]() A o nowych herbatach Dilmah było? ![]() "Lubicie dobrą herbatę, oryginalne nowości i intrygujące niespodzianki? To się dobrze składa, bo w sklepach możecie już kupić najnowszą kolekcję aromatyzowanych herbat Dilmah. Jest ich aż 24, z czego 8 to nowości: Peach & Lychee (brzoskwinia i liczi), Toffee Banana (toffi z bananem), Pomegranate Passion Fruit & Honey Suckle (granat z passiflorą i wiciokrzewem), Pear & Orange (gruszka i pomarańcza), Cherry & Almond (wiśnia z migdałem), Mango Strawberry (mango i truskawka), Apple Cinnamon Vanilla (jabłko z cynamonem i wanilią), Ginger & Honey (imbir z miodem)."
Edytowane przez yousuck Czas edycji: 2010-06-24 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Raczkowanie
|
ojej dawno mnie tu nie bylo
a wiec ja pilam te wody gorks anatura i mi bardzo smakowaly moim zdaniem czuc gruszke i to bardzo no i gdzie mozna dostac te nesvity?? |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj w sklepie (Społem) zauważyłam i kupiłam jogurt Bakoma Polskie Smaki z Musem Brzoskwiniowym - był jeszcze z musem truskawkowym. Jest on w normalnym kubeczku, przezroczystym, wygląda jak zwykły jogurt a na górze 1,5-cm warstwa takiego brzoskwiniowego musu ;D
Masa netto: 120 g Wartość odżywcza (na 100g): kcal: 119 B:2 W:17,2 T:4,7 Na kubeczku jest napisane, że brzoskwinie stanowią 12 % całości. Pianka brzoskwiniowa-29 %. To chyba nowość?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:45.