|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
No to mnie trochę uspokoiłyście dziewczyny
Ale pewność będę miała dopiero po wizycie u lekarza
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
[QUOTE=Klarissa;19718558]To chyba nie było u was identycznie jak u nas (i całe dla was szczęście), ponieważ my mieliśmy problemy z poczęciem dziecka przez ponad 3 lata, leczyliśmy się w klinice leczenia niepłodności, wydaliśmy całą masę pieniędzy na badania, specjalistów itd., usłyszeliśmy, szczególnie ja wiele przykrych słów i załamujących diagnoz, a w końcu poddaliśmy się i pogodziliśmy z tym, że nie możemy mieć dzieci. Zaczęliśmy powoli rozmawiać o adopcji między sobą i w rodzinie (chcieliśmy wiedzieć jaki jest poziom akceptacji dla adopcji u naszych bliskich krewnych).
Oj to rzeczywiście dużo przeszłaś, współczuje ogromnie Ale teraz najważniejsze ze zostałaś obdarzona tym cudownym darem jakim jest ciąża i nie pozostaje nic jak tylko ogromnie sie cieszyć i być szczesliwą A jeśli chodzi o to że z byle powodu sie martwisz to uwierz ze masz do tego pełne prawo, zwlaszcza po tym co przeszłaś.
|
|
|
|
#183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ycnan ja tez jetem szczesliwa ze lezy glowa w dol
a Ty juz bedziesz niedlugoooo w podobnym terminie nawet sie nie obejrzysz jak zleci![]() Cytat:
wiec spokojnie ![]() a w lipcu nie nie nie byle sierpien ![]() Cytat:
![]() a brzuszek pokaze ale nie dzis ![]() ninaad angelikaw kliwia7 Klarissa Majka232 dziekuje za mile slowa ![]() Cytat:
bo wszytko ma granice bledu a co do mojej ciazy no tak bardzooo dziwna jest ale moja ciocia ktora miala tak jak ja okres w ciazy tez jej terminy przesuwali wiec moglam sie tego spodziewac ![]() Cytat:
nie nalezy to do najprzyjemniejszych badan no ale mam pewnosc ze jest ok... ![]() aaaa co do stawiania sie macicy mi powiedzial zeby liczyc.. i jak jest powyzej 10-15 razy dziennie to mam dzwonic ale jak pojawia sie sporadycznie to wszytko jest ok.. szczegolnie ze wlasnie w 3 trymestrze to jest ju bardziej przygotowywanie sie do porodu...no i wracam do dalszego nadrabiania
|
|
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#185 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oboje urodziliśmy się na ok.55-57 cm dłudzy ![]() Bordowa - Też nie wiedziałam co to stawianie macicy, myślałam, że ona jakby się podnosi i wtedy brzuch jest wyżej i twardy. Mi sie podczas wizyty wydawało, że mam twardy brzuch a gin. kazała chwilkę odczekać po tym jak się położyłam, bo napięły się mięśnie i nacisnąć na brzuch i stwierdziła, że nie jest twardy. Dobrze, że glukoza w porządku (ja się nie znam na wynikach, bo jestem jeszcze przed, ale skoro dziewczyny piszą, że są ok to na pewno tak jest )
|
|
#187 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
... Facet mnie wkurzył, ale tak już ma........ I jeszcze mi na każdym seminarium zwraca uwagę żebym się tak nie buntowała ![]() Wyszło mi już ponad 55 stron pracy, a jeszcze 2 rodziały do napisania ![]() Cytat:
ja najpierw czuję w brzuchu takie napięcie, jakby mnie skurcz łapał, a potem brzuch robi mi się twardy jak kamień, i wygląda jakby był kwadratowy i jest taki parę sekund Mam tak ok 10 razy dziennie, a w niektóre dni nawet kilka razy na godzinę, na szczęście mam jutro wizytę.Cytat:
, ale ja lubię takie filigranowe dziewczyneczki A mój braciszek miał 62 cm jak się urodził
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
ja też w sumie nie wiem czy mój mi twardnieje
![]() czasem czuje takie napiecie i jak wszytsko mi się ciągnie tam w srodku wtedy kłade się na chwile i mi przechodzi, jest też troche twardy ale nie tak jak kamień, nie wiem nie umiem tego określić i nie wiem czy to jest to stawianie się macicy czy co innego
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zadziałała Twoja psychika...
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi tez mowil ze jak bedzie mi slabo i sennie to kawe moge wpic.. i cole tez ale jak powiedzial wszystko z umiarem;D ....
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dopiero jak mi Mały dał o sobie znać to naprawdę uwierzyłam, że jestem w ciąży Bo od pierwszego kopniaczka minął prawie miesiąc i dopiero na dobre mi brzuszek wyszedł Cytat:
A może wcześniej działała podświadomość, że za bardzo chcieliście dzieciątka? A jak już daliście sobie na luz to ono zrobiło Wam najwspanialszą niespodziankę na świecie Moja koleżanka miała taką sytuację, a też się bardzo długo starali o dzidzię. Trzymam mocno kciuki za pozytywne rozwiązanie ![]() _________________________ _________________________ __ Spacerek jak najbardziej udany i nawet pogoda dopisała, bo jak wyszłyśmy to zaczęło się pojawiać słoneczko Zrobiłam mojemu małemu Smykowi prezencik na Dzień Dziecka! Co prawda troszeczkę odległy, ale jest. Nabyłam w Biedronce dwa opakowania po 3szt. bodziaków w rozmiarze 74cm i 86cm w kolorze białym, zielonym i żółtym Są śliczne! A rozmiarki takie duże, dlatego, że małych ciuszków (do pół roczku) mam pod dostatkiem w spadku po mojej chrześniaczce
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak tak jak Ty panikowałam do 14tc i wtedy już trochę odpuściłam ale każde ukłucie było straszne a ja jeszcze miałam przygodę z plamieniem na szczęście wszytko jest dobrze ![]() A teraz z innej beczki. Byłam dziś w innym sklepie z wózkami i porównywałam (tzn Pan nam doradzał ) dwa wózki Xlanser XA oraz Jumper X http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E http://dino.sklep.pl/nowy/tako-jumpe...7098f970622cd7 pierwsze co zwróciłam uwagę na oparcie w spacerówce i w żadnym wózku tego typu nie ma konta prostego niestety ale nie jest to lerząca pozycja. Wydaje mi się ok. X lander dużo droższy ale... Dużo ładniejszy, lepiej wykonany, niby detale ale sam śpiworek jest dużo lepszy głębszy i zapiany do gądoli. Sprzedawca sam nie wiedział co polecic bo to sa teraz dwa faworyty. Minus Jumpera to to że spacerówka nie skalda się razem ze stelażem tylko trzeba ja zdjąć ale można ją montować w dwie strony. W x landerze koła są du żo lepsze. No i rynek wtórny X landera cena nawet używanego jest coś koło 1300 zł i jest ich bardzo mało . Ja jestem skłonna odkładać teraz kasę i kupić X landera w komplecie 3 w1 Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-06-01 o 18:20 |
|
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki. Nie zaglądałam parę dni, a tu już nowy wątek powstał
Ależ wy macie tempo ![]() Raczej nie dam rady przeczytać wszystkiego co napisałyście. U mnie już po remoncie. Wymalowałam sufit i wytapetowałam ściany. Było mi bardzo ciężko, a dziś wszystko mnie boli, każdy mięsień i staw, ledwo żyję. Mąż pewnie się zdziwi jak wróci z delegacji bo nic nie wie. Idę się położyć, bo wszystko mnie boli. Obiecuję, że postaram się odezwać jutro... Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-01 o 19:15 |
|
|
|
#195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super wyglada ten wozeczek jest taki zgrabny. Podoba mi sie 4 kolowiec bo 3 kolowcem to nie umialam jechac wiec odpada.A juz wozki kupujecie? czy jeszcze czekacie? |
|
|
|
|
#196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Waniliaania Ty z Krakowa? Gdzie będziesz rodzic? Mam do Was pytanie czy my możemy latać samolotem? Bo są różne opinie. A my z TZ chcemy jechać do Chorwacji 20 czerwca ale dziś obliczyliśmy że samochodem sporo nas to będzie kosztować i poszliśmy do biura podróży I tańsze wycieczki są na samolot bo Last minut a nei na transport własny tylko tak sie zastanawiam czy mogę Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-06-01 o 19:21 |
|
|
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
IlonaN2 narazie mysle nad Ujastkiem bo mam z tamtad lekarke. W piatek pojde do tego szpitala zobaczyc, bo musze sie juz zdecydowac aby na szkole rodzenia sie zapisac
![]() wg mojej ksiazeczki- happy baby- mozna latac do 36 tygodnia, tylko pasy trzeba zapinac na wysokosci miednicy i co pol godziny sie przejsc. Moje kolezanki lataly i bylo ok, tylko trzeba uwazac przed samym porodem i musisz miec ze soba badania wszytskie i ksiazeczke zdrowia. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-01 o 19:29 |
|
|
|
#198 |
|
Raczkowanie
|
Kobietki nie dawno wróciłam od lekarza, Mój Bobas jest zdrowy i Wesoły hihi. Waży 360 gram i ma juz 25 cm. Jejku normalnie widok Rewelacja. Więc moge sie pochwalić moim Synusiem
Wy na pewno będziecie widziały gdzie oczka i nosek i mam wrażenie ze sie uśmiecha do Mamusi hihi. Oto Mój Synuś w 20 tyg.
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Mam do Was pytanie czy my możemy latać samolotem? Bo są różne opinie. A my z TZ chcemy jechać do Chorwacji 20 czerwca ale dziś obliczyliśmy że samochodem sporo nas to będzie kosztować i poszliśmy do biura podróży I tańsze wycieczki są na samolot bo Last minut a nei na transport własny tylko tak sie zastanawiam czy mogę[/QUOTE]
Moim zdaniem jeśli ciaża przebiega bez żadnych powikłań i wszystko z Tobą i dzieciątkiem jest w pożadku to możesz. Warto też poprostu zapytać swojego lekarza, bo kto jak nie lekarz który zna Twoją ciąze moze lepiej Ci poradzić. Duzo zależy też od linii lotniczych, bo różne linie maja rózne wymagania, ale przeważnie jest tak że lecieć nie możesz konkretnymi liniami będąc juz 8 czy 9 miesiacu. Czasami tez podpisujesz jakis papier lecąc w późnej ciaży ze zgadzasz sie lecieć na własne ryzyko. Latam dosyć czesto więc troszke o tym czytałam
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#200 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do latania to tak tez myślę no nic jeszcze może z moją Gin się skontaktuje
|
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa
uwielbiam czytać takie historie zakończone happy endem a co do głaskania brzucha- to ja UWIELBIAM sama tylko trzymam na nim ręce a jak kopnie to aż łezka się zakręci melduję, że już 9kg u mnie na plusie każdy mnie jednak pociesza, że wszystko idzie w brzuch ![]() Angelika16: piękne dzieciątko ![]() który to tydzień, ja następnym razem na 3d wybieram się pod koniec lipca. już nie mogę się doczekać
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-06-01 o 19:44 |
|
|
|
#203 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje kolezanki z pracy tam rodzily i tez chwalily szpital. Angelika16 - super sa te fotki
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-01 o 19:55 |
|
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#205 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Angelika cudne ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Z tego co się dowiedziałam to 250 zł za oboje To śa 4-5 spotkań więc nie za wiele. My też zdecydowaliśmy się na rodzinny W rydygierze jest za darmo i 3 spotkania w tygodniu przez miesiąc więc sporo więcej ja w ramach tego programu mam mieć dwa razy w tygodniu przez mieisiąc. |
||
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też głaszczę bez przerwy, nie wyobrażam sobie inaczej
i jeszcze nigdy nie miałam żadnych problemów ani skurczy, ani stawiania się macicy. Zresztą jak można posmarować brzuch oliwką bez głaskania go ![]() Kupiłam mojej Kini dzisiaj w prezencie buteleczkę w kubusiem puchatkiem i malutkie różowe skarpeteczki
|
|
|
|
#207 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja nawet Cię rozumiem,na szczęscie nie każda mama non stop pyta,nalega a kiedy? a czemu nie macie?a chcecie wogóle? jezu
|
|
#208 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sama wszystko???no podziwiam ale teraz kochana odpoczywaj
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myslałam, że Martuchy dzidek to taki klocuszek, a to tyle dzieci już ważą w tym czasie
Podczytałam wątek naszych poprzedniczek i w 32 tyg. maluchy ważą już ponad 2 kg I u jednej już powoli zaczyna się akcja czyli u nich już się zaczęło, a my jesteśmy następne Dobrze, że mamy dwie sierpniówki, bo nie chciałabym iść pierwsza na odstrzał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.

Ale pewność będę miała dopiero po wizycie u lekarza 

a Ty juz bedziesz niedlugoooo w podobnym terminie nawet sie nie obejrzysz jak zleci
fajnie, że wszystko z dzidkiem ok
Moja ginka mi nie zmienia w ogóle dat, bo te z usg są właśnie bardzo ruchome a i tak urodzimy między 37 a 42 tygodniem 

na pewno nie mozna na płytce? u nas tak ludzie dawali i przechodziło normalnie. i nie denerwuj sie głupim promotorem
Mam tak ok 10 razy dziennie, a w niektóre dni nawet kilka razy na godzinę, na szczęście mam jutro wizytę.

A może wcześniej działała podświadomość, że za bardzo chcieliście dzieciątka? A jak już daliście sobie na luz to ono zrobiło Wam najwspanialszą niespodziankę na świecie