|
|
#181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Facet na Wozku inwalidzkim
Cytat:
|
|
|
#182 | |
|
Crazy turtle lady
|
Cytat:
A ma dopiero 18 lat i poczucie tego,że nic jej dobrego w życiu nie spotka bo nie ma ręki. Ale, no niewiele pisząc - rodzina tak wpajała od lat (poco ci chłopak ? Kalekę to wykorzystwai rzuci, - takie teskty np.), a czym skorupka za młodu.....
|
|
|
#183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tacy ludzie powinni porozmawiać z moim mężem. On urodził się sprawny. Wypadek sprawił, że jest inwalidą. Pogodził się z tym, otrząsnął i żyje dalej.. Nawet lepiej bo docenił to, że dostał drugą szansę od Św. Piotra...
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
Ppdziwiam cię wiesz...was podziwiam, że daliście sobie z tym wszystkim radę, i nie zaprzezcysz mi...to na pewno nie było proste...przeszliście długą drogę...kłaniam się do stóp...
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłoby dużo łatwiejsze, gdybym mogła wtedy porozmawiać z kimś w podobnej sytuacji. Nie wiedziałam jakie są plusy a jakie minusy związku z osobą niepełnosprawną. Musiałam do wszystkiego dojść sama, często metodą prób i błędów. Czy było warto? Tak, było warto...
|
|
|
#186 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja słyszałam takie same komentarze na temat mojego męża... nawet od moich rodziców ![]() kiedyś doprowadzało mnie do płaczu teraz to tylko wpada jednym uchem a wylatuje drugim
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
Najpierw go poznaj, bo to że dogadywaliście się w internecie nie znaczy, ze równie dobrze będziecie dogadywać się w realu (wiem z doświadczenia). Sam wózek myśle, że nie jest przeszkodą. Fakt wiąże się on z pewnymi ograniczeniami i utrudnieniami ale nie zgadzam się z wypowiedzią powyżej że będziesz musiała się nim zajmować jak dzieckiem. Inwalidzi są silnymi ludźmi m.in dlatego że potrafili pogodzić się ze swoim upośledzeniem (mam na myśli upośledzenie ruchowe nie broń boże psychiczne), dzielnie stawiają jemu czoła i są bardziej samodzielni niż się niekórym wydaje.
Pozdrawiam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Mówiąc brzydko - mój związek z A. był poniekąd testem dla moich znajomych. Większość, gdy tylko usłyszała "mój chłopak jest niepełnosprawny" rzucała głupi uśmiech, a potem byli "wiecznie zajęci i zapracowani"..
|
|
|
#189 |
|
BAN stały
|
widze post sie rozwinol
![]() wiec napisze ze jestem nadal w szczesliwym zwiazku z osoba na wozku inwalidzkim :cmo k:
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję! Życzę wytrwałości i samych słodkich chwil!
|
|
|
#191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#193 |
|
Crazy turtle lady
|
Tak apropo tematu:
http://www.newsweek.pl/artykuly/wyda...ytucji,66374,1 Autor przytacza w nim wypowiedź selekcjonera z jednego z warszawskich klubów, który twierdzi, że nie wpuściłby do lokalu osoby niepełnosprawnej. Dlaczego? Bo.. popsułoby to nastrój - "Człowiek przykuty do wózka może wywołać u gościa smutek, współczucie, refleksję, słowem odczucia w klubie niepożądane, gdyż mogą zepsuć beztroską zabawę" Eh, ciasnota umysłowa to największe kalectwo....
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
Mojego męża też kiedyś bramkarz nie chciał wpuścić. Poprosiłam managera, powiedziałam co o tym myślę, bezczelnie machnęłam mu przed nosem służbową kartą.. -wiadomo - służbowa karta płatnicza wiąże się zazwyczaj z niemałym rachunkiem, a argument ekonomiczny zawsze przemawia najlepiej.... Manager zdębiał i oczywiście zaczął nas przepraszać, jednak my byliśmy tak zdegustowani, że wyciagnęliśmy ze środka ludzi, którzy na nas czekali i poszliśmy do innego lokalu...
_____________ Dzisiaj miało miejsce kolejne dyskryminujące zdarzenie. Mój mąż pojechał do centrum handlowego po zakupy. Oczywiście wszystkie miejsca dla inwalidów zajęte. Jak w końcu znalazł wolne to bezczelnie zajechała mu drogę jakaś młoda dziewczyna. Jak gdyby nigdy nic wyciągnęła z auta wózek , zapakowała dziecko i cała zadowolona. Mąż mi się wnerwił, podszedł do niej i pyta: "Czy ma Pani dokument upoważniający do korzystania z tego miejsca?" Ona oczy jak dwadzieścia złotych, ale mówi , że nie.. Więc TŻ ją prosi , żeby przestawiła samochód, a ona na to: " Wie Pan, mnie też jest ciężko, dwa miesiące temu miałam cesarkę..".. Zatkało mnie... I komu łatwiej przejść sto metrów? Jej z wózkiem czy mojemu mężowi, który co prawda nie jeździ na wózku, ale jego inwalidztwo jest widoczne gołym okiem......???? Jak jej nie było głupio??? Co za pinda durna.... Skąd się tacy ludzie biorą..?!?!?!?! Ochrona parkingu oczywiście bezradnie rozkłada ręce. Wnerwiłam się i zadzwoniłam po policję. Przyjechali i durna panna wraz z pięcioma innymi kierowcami dostali po 500 zł mandatu... Może to ją nauczy.... Ale co za bezczelność... "bo ja miałam dwa miesiące temu cesarkę"...
|
|
#195 |
|
Wtajemniczenie
|
Czemu zbanowano autorkę wątku?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
bo miała 24 klony
![]() jest o tym głośno na wizażu... np tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post22787430 jakie ta kobieta historie wymyślała ta oczywiście również jest zmyślona ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
świetnie, że policja może interweniować teraz również na prywatnych parkingach
|
|
|
|
#197 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

:cmo k: