Facet na Wozku inwalidzkim - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-16, 12:46   #181
indigloo
Rozeznanie

Dot.: Facet na Wozku inwalidzkim

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
Mam kuzynkę niepełnosprawną, urodziła się bez ręki - i się zgadzam z cytowanym zdaniem.
Ludzie (oraz, a może przede wszystkim rodzina?) oprócz fizycznego kalectwa zrobili z niej życiowa kalekę.

I ja niestety mam wrażenie na jej przykładzie, że to drugie kalectwo jest o wiele gorsze....
Właśnie... Mój mąż nie chciał by się nad nim litowano... Bo to litość jest po prostu..
indigloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-16, 12:53   #182
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Cytat:
Napisane przez indigloo Pokaż wiadomość
Właśnie... Mój mąż nie chciał by się nad nim litowano... Bo to litość jest po prostu..
U mnie doszło do tego że dziewczyna wszystkie swoje niepowodzenia życiowe (oblana matura, brak chłopaka, brak pracy, perspektyw itp) tłumaczy swoim kalectwem. I tylko tym.

A ma dopiero 18 lat i poczucie tego,że nic jej dobrego w życiu nie spotka bo nie ma ręki.

Ale, no niewiele pisząc - rodzina tak wpajała od lat (poco ci chłopak ? Kalekę to wykorzystwai rzuci, - takie teskty np.), a czym skorupka za młodu.....
Stary 2010-10-16, 13:05   #183
indigloo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ishikawa Pokaż wiadomość
U mnie doszło do tego że dziewczyna wszystkie swoje niepowodzenia życiowe (oblana matura, brak chłopaka, brak pracy, perspektyw itp) tłumaczy swoim kalectwem. I tylko tym.

A ma dopiero 18 lat i poczucie tego,że nic jej dobrego w życiu nie spotka bo nie ma ręki.

Ale, no niewiele pisząc - rodzina tak wpajała od lat (poco ci chłopak ? Kalekę to wykorzystwai rzuci, - takie teskty np.), a czym skorupka za młodu.....

Tacy ludzie powinni porozmawiać z moim mężem. On urodził się sprawny. Wypadek sprawił, że jest inwalidą. Pogodził się z tym, otrząsnął i żyje dalej.. Nawet lepiej bo docenił to, że dostał drugą szansę od Św. Piotra...
Stary 2010-10-16, 13:20   #184
Liama
Zadomowienie

Cytat:
Tacy ludzie powinni porozmawiać z moim mężem. On urodził się sprawny. Wypadek sprawił, że jest inwalidą. Pogodził się z tym, otrząsnął i żyje dalej.. Nawet lepiej bo docenił to, że dostał drugą szansę od Św. Piotra...
Ppdziwiam cię wiesz...was podziwiam, że daliście sobie z tym wszystkim radę, i nie zaprzezcysz mi...to na pewno nie było proste...przeszliście długą drogę...kłaniam się do stóp...
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 16:15   #185
indigloo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
Ppdziwiam cię wiesz...was podziwiam, że daliście sobie z tym wszystkim radę, i nie zaprzezcysz mi...to na pewno nie było proste...przeszliście długą drogę...kłaniam się do stóp...
Nie zaprzeczę. Nie było to proste.

Byłoby dużo łatwiejsze, gdybym mogła wtedy porozmawiać z kimś w podobnej sytuacji. Nie wiedziałam jakie są plusy a jakie minusy związku z osobą niepełnosprawną. Musiałam do wszystkiego dojść sama, często metodą prób i błędów.

Czy było warto? Tak, było warto...
Stary 2010-10-17, 18:30   #186
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak słyszę tekst w stylu: "musisz się poświęcić" "będziesz mieć dwa razy więcej obowiązków", "zapomnij o seksie" , "będziesz musiała się nim opiekować" to mi ręce opadają. Stek bzdur. Przekazujcie sobie dalej takie dyrdymały, może uda Wam się skrzywdzić kolejną osobę....
no dobra zgadzam się z Tobą

ja słyszałam takie same komentarze na temat mojego męża...
nawet od moich rodziców
kiedyś doprowadzało mnie do płaczu teraz to tylko wpada jednym uchem a wylatuje drugim

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-17, 18:48   #187
rose hip
Raczkowanie

Najpierw go poznaj, bo to że dogadywaliście się w internecie nie znaczy, ze równie dobrze będziecie dogadywać się w realu (wiem z doświadczenia). Sam wózek myśle, że nie jest przeszkodą. Fakt wiąże się on z pewnymi ograniczeniami i utrudnieniami ale nie zgadzam się z wypowiedzią powyżej że będziesz musiała się nim zajmować jak dzieckiem. Inwalidzi są silnymi ludźmi m.in dlatego że potrafili pogodzić się ze swoim upośledzeniem (mam na myśli upośledzenie ruchowe nie broń boże psychiczne), dzielnie stawiają jemu czoła i są bardziej samodzielni niż się niekórym wydaje.
Pozdrawiam
Stary 2010-10-17, 19:27   #188
indigloo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rose hip Pokaż wiadomość
Najpierw go poznaj, bo to że dogadywaliście się w internecie nie znaczy, ze równie dobrze będziecie dogadywać się w realu (wiem z doświadczenia). Sam wózek myśle, że nie jest przeszkodą. Fakt wiąże się on z pewnymi ograniczeniami i utrudnieniami ale nie zgadzam się z wypowiedzią powyżej że będziesz musiała się nim zajmować jak dzieckiem. Inwalidzi są silnymi ludźmi m.in dlatego że potrafili pogodzić się ze swoim upośledzeniem (mam na myśli upośledzenie ruchowe nie broń boże psychiczne), dzielnie stawiają jemu czoła i są bardziej samodzielni niż się niekórym wydaje.
Pozdrawiam
Trochę po fakcie z tymi radami. Autorka wątku ucichła, ale z tego co doczytałam spotykała się z chłopakiem i zostali parą.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
no dobra zgadzam się z Tobą

ja słyszałam takie same komentarze na temat mojego męża...
nawet od moich rodziców
kiedyś doprowadzało mnie do płaczu teraz to tylko wpada jednym uchem a wylatuje drugim
Mówiąc brzydko - mój związek z A. był poniekąd testem dla moich znajomych. Większość, gdy tylko usłyszała "mój chłopak jest niepełnosprawny" rzucała głupi uśmiech, a potem byli "wiecznie zajęci i zapracowani"..
Stary 2010-10-18, 12:50   #189
Black Sea
BAN stały

GG do Black Sea

widze post sie rozwinol

wiec napisze ze jestem nadal w szczesliwym zwiazku z osoba na wozku inwalidzkim:cmo k:
Black Sea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 13:16   #190
indigloo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Sea Pokaż wiadomość
widze post sie rozwinol

wiec napisze ze jestem nadal w szczesliwym zwiazku z osoba na wozku inwalidzkim:cmo k:

Gratuluję!

Życzę wytrwałości i samych słodkich chwil!
Stary 2010-10-18, 16:45   #191
Liama
Zadomowienie

Cytat:
widze post sie rozwinol

Miło Cię widzieć, bardzo się cieszę, że sie układa
Zapraszam
Liama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-18, 17:14   #192
strawberka
Zakorzenienie

Cytat:
widze post sie rozwinol

fantastycznie
Stary 2010-10-22, 19:24   #193
Ishikawa
Crazy turtle lady

GG do Ishikawa

Tak apropo tematu:
http://www.newsweek.pl/artykuly/wyda...ytucji,66374,1

Autor przytacza w nim wypowiedź selekcjonera z jednego z warszawskich klubów, który twierdzi, że nie wpuściłby do lokalu osoby niepełnosprawnej. Dlaczego? Bo.. popsułoby to nastrój - "Człowiek przykuty do wózka może wywołać u gościa smutek, współczucie, refleksję, słowem odczucia w klubie niepożądane, gdyż mogą zepsuć beztroską zabawę"

Eh, ciasnota umysłowa to największe kalectwo....:mu r:
Stary 2010-10-22, 22:29   #194
indigloo
Rozeznanie

Mojego męża też kiedyś bramkarz nie chciał wpuścić. Poprosiłam managera, powiedziałam co o tym myślę, bezczelnie machnęłam mu przed nosem służbową kartą.. -wiadomo - służbowa karta płatnicza wiąże się zazwyczaj z niemałym rachunkiem, a argument ekonomiczny zawsze przemawia najlepiej.... Manager zdębiał i oczywiście zaczął nas przepraszać, jednak my byliśmy tak zdegustowani, że wyciagnęliśmy ze środka ludzi, którzy na nas czekali i poszliśmy do innego lokalu...

Dzisiaj miało miejsce kolejne dyskryminujące zdarzenie.
Mój mąż pojechał do centrum handlowego po zakupy. Oczywiście wszystkie miejsca dla inwalidów zajęte. Jak w końcu znalazł wolne to bezczelnie zajechała mu drogę jakaś młoda dziewczyna. Jak gdyby nigdy nic wyciągnęła z auta wózek , zapakowała dziecko i cała zadowolona. Mąż mi się wnerwił, podszedł do niej i pyta: "Czy ma Pani dokument upoważniający do korzystania z tego miejsca?" Ona oczy jak dwadzieścia złotych, ale mówi , że nie.. Więc TŻ ją prosi , żeby przestawiła samochód, a ona na to: " Wie Pan, mnie też jest ciężko, dwa miesiące temu miałam cesarkę..".. Zatkało mnie... I komu łatwiej przejść sto metrów? Jej z wózkiem czy mojemu mężowi, który co prawda nie jeździ na wózku, ale jego inwalidztwo jest widoczne gołym okiem......???? Jak jej nie było głupio??? Co za pinda durna.... Skąd się tacy ludzie biorą..?!?!?!?!

Ochrona parkingu oczywiście bezradnie rozkłada ręce. Wnerwiłam się i zadzwoniłam po policję. Przyjechali i durna panna wraz z pięcioma innymi kierowcami dostali po 500 zł mandatu... Może to ją nauczy....

Ale co za bezczelność... "bo ja miałam dwa miesiące temu cesarkę"...
Stary 2010-10-26, 20:46   #195
ever-dream
Wtajemniczenie

Czemu zbanowano autorkę wątku?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 21:04   #196
strawberka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ever-dream Pokaż wiadomość
Czemu zbanowano autorkę wątku?
bo miała 24 klony

jest o tym głośno na wizażu... np tu:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post22787430

jakie ta kobieta historie wymyślała ta oczywiście również jest zmyślona

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Dzisiaj miało miejsce kolejne dyskryminujące zdarzenie.
Mój mąż pojechał do centrum handlowego po zakupy. Oczywiście wszystkie miejsca dla inwalidów zajęte. Jak w końcu znalazł wolne to bezczelnie zajechała mu drogę jakaś młoda dziewczyna. Jak gdyby nigdy nic wyciągnęła z auta wózek , zapakowała dziecko i cała zadowolona. Mąż mi się wnerwił, podszedł do niej i pyta: "Czy ma Pani dokument upoważniający do korzystania z tego miejsca?" Ona oczy jak dwadzieścia złotych, ale mówi , że nie.. Więc TŻ ją prosi , żeby przestawiła samochód, a ona na to: " Wie Pan, mnie też jest ciężko, dwa miesiące temu miałam cesarkę..".. Zatkało mnie... I komu łatwiej przejść sto metrów? Jej z wózkiem czy mojemu mężowi, który co prawda nie jeździ na wózku, ale jego inwalidztwo jest widoczne gołym okiem......???? Jak jej nie było głupio??? Co za pinda durna.... Skąd się tacy ludzie biorą..?!?!?!?!

Ochrona parkingu oczywiście bezradnie rozkłada ręce. Wnerwiłam się i zadzwoniłam po policję. Przyjechali i durna panna wraz z pięcioma innymi kierowcami dostali po 500 zł mandatu... Może to ją nauczy....

Ale co za bezczelność... "bo ja miałam dwa miesiące temu cesarkę"...
i bardzo dobrze zrobiłaś
świetnie, że policja może interweniować teraz również na prywatnych parkingach
Stary 2010-10-27, 12:36   #197
tygrysek_1985
Przyczajenie

Cytat:
czesc dziewczyny

jestem na Wizazu nowa wiec nie wiem czy dobre podfrum wybralam....

Moze powiem tak mam 21 lat ma corke Roze w lsierpniu bedzie miec Roczek.. Nie jestem z jej Ojcem....

i szukam milosci ze tak powiem....ale nie na sile

Ostatnio poznalam Chlopaka na necie ze tak to ujme na Portalu Randowym.Super sie na gadalo widzilam jego zdjecie ale bylo ono do polowy....Po pewnym czasie wsumie zauroczylam sie nim a On we mnie

i chcialam sie spotkac i wtedy ZONK okazalo sie ze On jezdzi na Wozku inwalidzkim...: rolleyes:

Moje pytanie: Sa tu jakies dziewcyzny majace TZ w trakiej sytualcji czy kolegow?? jak radzice sobie z tym kalectwem??

pozdrawiam
najpirw odpowiedz sobie na pytanie czy jestes gotowa na taki zwiazek? ktory wymaga naprawde duzgo zaangazowania i cierpliwosci, ja bylam w takim zwiazku prawie rok, dawalam sobie rade .... on w sumie prawie wszystko robil przy sobie, takze ciezko nie bylo jak o to chodzi, pomagalam tylko w blahych rzeczach... naprawde przemysl sobie wszystko zebys pozniej nie skrzywdzila siebie i tego chlopaka, zycze szczescia i trzymam kciuki pozdrawiam
tygrysek_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości