|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zabrzenskie Panny Mlode - Witajcie.
dotta co z tego wiem to te nauki sa tam lata. I wedlug mnie to by byla glupota zeby ich juz tam nie bylo
No ale ja na szczescie juz mam nauki zrobione wiec nie musze sie niczym martwic Najlepiej jak by sie tam poszlo do kancelri i sie odpytalo dobrze.
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie to tam może nie być nauk bo tak chce robić w Panewnikach |
|
|
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
dotta ty nie chcesz a inne osoby wola tam bo np. maja blisko
hihi no ale kady sobie moze wybrac gdzie na nauki bedzie chodził
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech sobie tam ludzie chodzą na nauki - piszę tylko jakie informacje na ten temat dostała moja teściowa w kościele bo ktoś po wakacjach się może zdziwić Przecież nie wymyśliłam sama odwołania nauk w Annie bo mi nie pasują ![]()
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu taka cisza
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Bo kobitki szykuja sie do slubu i nie maja czasu nawet tu nic naskrobac
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
a ktora szykuje sie jeszcze oprocz mnie
![]() ja mam swoj za 18 dni ![]()
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Haha chyba tylko Ty. I jak przygotowania ? Siostra tez ma za 18 dni i już panikuje :P
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio byliśmy na obiedzie w Veronie i rzuciło mi się dopiero wtedy że parking jest bardzo mały
mam tylko nadzieję że u nas wiekszosc gosci przyjedzie naszym busem i zrezygnują z własnych aut - wtedy nie powinno byc problemu aby sie pomieścili.
|
|
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
ja akurat parkingiem się nie stresuje bo większość gości będzie naszym busikiem i może 4 auta wiec ja z mojej strony nie wiedzę problemu
![]() Dziś jadę do Verony z TZ ostateczna listę gości podać i wszystko dopiąć na ostatni guzik przygotowania robią się coraz bardziej gorące za tydzień już nasze wieczory i potem weselisko Jacie tyle czekania na ten dzień a to juz tak blisko Jeszcze 3 sierpnia jedziemy do Paniowek zamowic kolocze maja tam boskie
|
|
#193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby nie dużo tam jest ale jak gadaliśmy z tą właścicielką i z innymi z sal które oglądaliśmy (oraz z tego co sama kojarzę z wesel na których byłam) to bardzo mało tego schodzi i wiekszosc zostaje. Chyba że to na wydanie gościom przy wyjściu? My w sumie jeszcze nie wiemy czy goście coś dostaną Ja też planuję busika z kościoła do sali ale nie wiem ile osób na to pójdzie a ile będzie wolało własnym autem Siłą ich do busa wciągać nie będę |
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w menu sala zapewnia ciasto i z tego co kojarze to az tak malo go nie bylo a tyle zamaiwamy bo po prostu u nas jest tak ze dla gości którzy nie mogą przyjść na wesele i dla znajomych korzy nie są zaproszeni, dla koleżanek i kolegów naszych rodziców daje się paczuszkę z ciastem no i mamie wyszło 16 blach
|
|
|
#195 |
|
Rozeznanie
|
No i moja fotografa okazala sie czyssta amatorka :-/ kamerowała znajomych i jak sie dowiedziałam co odpierdzielała to juz mi sie jej odechciało. MASAKRA. Teraz to muse szukac innego fotografa. :-/
|
|
#196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co się stało? |
|
|
|
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Kamerowała czy robiła zdjęcia? też jestem ciekawy co zrobiła?
|
|
#198 |
|
Rozeznanie
|
Emir1994 to było małżeństwo. Zaraz ci wkleje to co kumpela mi napisała.
dottta Czytaj nizej. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- TO MI KUMPELA NAPISALA CO MIALA WESELE Z 3 TYG. TEMU. Rany, mogę napisać Ci jedno - miejcie gdzieś te 300 zł. i szukajcie kogoś innego. TA baba była do dupy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Kompletna amatorka, beznadziejna jak cholera i nigdy nikomu bym jej nie poleciła. Totalna masakra. Filmowała kiedy jej się chciało, ale to co odwaliła z aparatem to po prostu karygodne. Najpierw ścieliśmy się o plener, bo mieliśmy salę i piękny ogród ze starymi rzeczami, gdzie naprawdę można było zrobić super foty, wszyscy goście to nawet mówili. My do niej poszliśmy, że tam chcemy zdjęcia, a oni tylko ciągle ogród botaniczny i ogród, że niby tam nie mają pola do popisu a prawda jest jedna - NIE NADAJĄ SIĘ DO TEGO KOMPLETNIE A SZCZEGÓLNIE TA BABA. W botaniku ma swoje stałe ujęcia i nie poradziłaby sobie, gdyby miała w nowym miejscu robić foty, a tak naprawdę dobry fotograf wszędzie zrobi zdjęcia. Tym bardziej w tak pięknym ogrodzie jak ten co mieliśmy przy sali. Potem wyobraź sobie jej mąż pojechał do domu po plenerze (zgodziliśmy się na to , bo w życiu by nam nie przyszło do głowy, że ona nie ma aparatu i on zabierze ze sobą aparat do domu!!!), no i na sali idziemy do niej, że chcemy zdjęcia rodzinne, a ona na to (PRZY NASZYCH GOŚCIACH) "Kto z gości ma aparat, bo chcę zdjęcia porobić"!!! No jakaś paranoja po prostu. Goście ją wyśmiali i powiedzieli "Co to za fotograf bez aparatu???". Nawet goście stwierdzili, że fotografa mamy do niczego i mięli rację!!! Żałujemy strasznie, że ją wzięliśmy bo gorzej trafić nie mogliśmy. Do tego teraz, gdy czekaliśmy na zdjęcia i film (już miał być), Marcin do niej zadzwonił, bo się nie odzywała, a ona na to, że im komp wysiadł i na razie musimy poczekać na zdjęcia i film!!! NIe chcę tej durnej kobiety widzieć na oczy, bo jest do niczego jeśli chodzi o usługi fotograficzne. Gdybym mogła cofnąć czas, choćbym 500 zł. zaliczki miała stracić, nie wzięlibyśmy ich za nic w świecie, bo tylko nerwów nam dostarczyli ogromnych. Wszystko inne się super udało, ale fotograf...to niewypał maksymalny. Dlatego naprawdę zrezygnujcie z nich, bo nie spotkałam się z tak złym fotografem, a jednak chodziłam do znajomych na wesela, nawet u brata teraz byłam i miał świetną ekipę, jak zresztą wszyscy. ODRADZAMY WAM. Wybacz, że używam takiego słownictwa, ale na myśl o niej ciągle ogarnia mnie ogromna wściekłość, bo nawet na zdjęcia i film musimy czekać i w dodatku nie wiemy jak długo!!! A i jeszcze jedno!!! Też masakra - bądźcie pewni, że będziecie musięli mieć dla nich kierowcę, co jest w ogóle niewyobrażalne, bo oni nie mają auta. Będziecie musieli ich wszędzie wozić, a nawet wejściówkę do botanika im opłacać hehehe Mówię Ci - paranoja jakaś. Sama nie wierzyłam w to wszystko. Papa. A to 2 wiadomość. Mam ochotę do niej zadzwonić, bo ile można czekać na własny film i zdjęcia...Tym bardziej, że jesteśmy tak ciekawi efektu i po cichu łudzimy się nadzieją, że jakoś to wyjdzie mimo jej amatorstwa. Jeśli pamiątka naszego życia okaże się niewypałem, powiem kobiecie co o niej myślę. Powstrzymać mnie tylko może fajny film i zadowalające zdjęcia, ale i tak szczerze Ci powiem, za bardzo nas wkurzała w trakcie wesela, żebym mogła ją komuś polecać. Za dużo było tego wszystkiego. Mimo wszystko mam jednak nadzieję, że będziemy mięli fajną pamiątkę i że nam się spodoba...Gorzej, jeśli będzie to do niczego
Bądz taką co SERCE ma, Badz taką co MIŁOSC zna,Badz taka co ŁZY rozumie,Badz taka co KOCHAC umie!!! 90 ; 78; 77; 76; 75 ![]() http://s4.suwaczek.com/20101111571123.png Edytowane przez Kuncia1986 Czas edycji: 2010-07-27 o 16:08 |
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie jest tak, że facet jest kam i robi lepsze lub słabsze filmy(kwestia gustu) ma klientów to wpada na "genialny" pomysł żeby kupić żonie aparat(wtedy kilka stówek więcej wpadnie) i ta będzie zdjęcia trzaskać - z naciskiem na słowo "trzaskać". Oczywiście są wyjątki znam super kam i foto z jednej firmy małżeństwo ale oni się poznali na weselu w pracy (On kręcił, Ona fotografowała)
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli zdjęcia mają byc na serio pamiątką ze ślubu to lepiej zapłacić ciut więcej a nie płakać po ślubie
Poszukaj kogoś innego |
|
|
|
|
#201 |
|
Raczkowanie
|
Ja placilam za kamerzyste i fotografa to byla jedna osoba 1000 zl i mam cudowny film na 3 plytach i zdjecia plenerowe jakies 50 szt i z wesela jakies 600 szt a teraz siostra bedzie go miesc doplacala 300 zl zeby byl osobno kamerzytsa i fotograf
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to bym ta cudowna firmę foto/video podała do rzecznika praw konsumenta. Totalna porażka jak można zepsuć tak cudowny dzień który ma się raz w życiu Fotograf bez aparatu
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
dottta ja właśnie szuka już innego. I nawet mam jednego na oku. www.pav-art.pl możecie jego stronkę sobie zobaczyć
na poczatku jest fajny filmik Oglądnijcie go. ultraradiola no wiesz to mi kumpela napisała. Wiadomo ze trochę to śmieszne no ale tak serio było. NO WLASNIE TAKI DZIEN MA SIĘ TYLKO RAZ W ŻUCIU, I JESZCZE TA BABKA IM GO ZEPSUŁA.
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle jak cenowo tamta firma wyglądała? - ja powiem szczerze że jak myśmy szukali i jakaś firma proponowała usługę za zbyt niską cenę (w porównaniu do konkurencji) to dawało mi to do myślenia, |
|
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
dottta cenowo to 1500 zl. Ale wtedy dopiero co sie otwarli i dlatego byla promocja ca rok w 2011 ma byc 1800zł. A pokazywała jeden i ten sam filmik a wim to skad bo mója kuzynka z swoim byla i jeszcze jedna para znajomych to wiem ze my widzieliśmy ten sam.
|
|
#206 |
|
Wtajemniczenie
|
oooo dopiero co się otwierali i już zażyczyli sobie 1500 zl no nie zle. Ja mam bardzo dobrego fotografa który już dość długo robi zdjecia i placimy 1400 zl a sisotra tez miala mega extra fotografa ktory robi zdjecia juz chyba 10 lat i bierze 1200 zl a zdjecia sa boskie
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę polecić fotografa ale z TG, jakby która była zainteresowana i jeszcze szukała (wesele mielismy w zabrzu więc sesja też tam wypadła
)
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc z tymi mega, extra boskie może być różnie - więc zawsze najlepiej podać ile fotograf bierze z linkiem do jego portfolio ![]() W kwestii doświadczenia, link do zdjęć kolegi z duszpasterstwa studenckiego z Krakowa, który ma doświadczenie min. 10 lat większe niż ja ![]() Wystarczy wpisać "Paweł Barwiński fotograf" w google. Pomijając kwestię gustu to do swoich zdjęć ślubnych ma się stosunek emocjonalny, więc ich odbiór jest zafałszowany. Moje zdjęcia ślubne też mi się wydawały fajne gdy je pierwszy raz oglądałem ale szybko mi przeszło bo za kilka tyg. zrobiłem amatorskim sprzętem ślub kuzynowi. Kuzyn dostał wszystkie zdjęcia ostre i poprawnie naświetlone. A zdjęcia od firmy którą wybraliśmy są w 70% poza ostrością albo ciemne jak ... - nie będę pisał co. Dlatego też nie warto wybierać dużej firmy bo wtedy nie wiadomo który fotograf będzie robił zdjęcia.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2010-07-29 o 09:35 |
|
|
|
|
|
#209 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.fotograf.gliwice.pl/galerie.html
prosze link do tych zdjec wedlug mnie boskich zaluje ze sie na termin slubu u nich nie zalapalam
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cena atrakcyjna.Dla mnie boskie zdjęcia robi ten fotograf jak je zobaczyłem to "chciałem ślub powtarzać" http://www.murrayphotography.com/index2.html Z ciekawości zapytałem się o cenę - za zdjęcia w Krakowie koszt wygląda tak: 2500 funtów I trzeba opłacić hotel i przelot.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

No ale ja na szczescie juz mam nauki zrobione wiec nie musze sie niczym martwic

jak dla mnie to tam może nie być nauk
bo tak chce robić w Panewnikach 

mam tylko nadzieję że u nas wiekszosc gosci przyjedzie naszym busem i zrezygnują z własnych aut - wtedy nie powinno byc problemu aby sie pomieścili.

w menu sala zapewnia ciasto i z tego co kojarze to az tak malo go nie bylo