|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dac w prezencie na pierwszej wizycie po narodzinach dziecka??
Mnie się nie przydały.
Syn jechał na Emolium i wszystkie super szampony Nivea itp. kremy, oddawałam innym... Najbardziej cieszyły mnie pieluchy. Szły jak woda, a dobre małe pieluchy drogie jak szlag. Kolejny nietrafiony prezent u nas, to mokre chusteczki Baby Dream. Schły natychmiast po otwarciu i zawierały jakąś oliwkę, kupsko rozsmarowywało się nawet na plecy. Wyrzuciłam w cholerę. W takich razach uważam, że dobrze zapytać co potrzebują albo czego używają. Inaczej może być klapa. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2012-07-03 o 08:52 |
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wyszłam z założenia że pieluch, ubranek i kosmetyków nie chcę bo tego mam full a co do kosmetyków- nie wiadomo jak będzie z alergiami. Nie kupiliśmy praktycznie zabawek ani grzechotek bo zapewne to będzie najpopularniejszy rodzaj prezentów i uzbiera się tego i tak więcej niż potrzeba
|
|
#184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie dziecku to mamie się przyda, na pociążową skórkę. Notabene witam Ślązaczkę.
|
|
|
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
ja kupuję bajki i skarpetki
|
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;35099881]ja kupuję bajki i skarpetki[/QUOTE]
Fajne. Maly dostal w prezencie od kolezanki z pracy ksiazeczke i ubranko na 9 miesiecy. Ta ksiazeczka nas chyba najbardziej ucieszyla zwlaszcza, ze bardzo chcemy by maly lubil ksiazeczki i robimy mu mala bibliteczke. |
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
pieluchy to dobry pomysł i rzeczywiście może być większy rozmiar, na pewno taki prezent się przyda
jeśli ubrano to też trochę większe i polecam jakieś uniwersalne, nie każda mama lubi ubierać dziewczynkę w różowy kolor ![]() według mnie pluszaki to też niezbyt udany prezent, fajniejsze są książeczki, gryzaki, grzechotki itp. z kosza owoców ja bym się ucieszyła, żadnej specjalnej diety karmiącej mamy nie stosowałam więc chętnie pojadłabym zdrowe owoce zamiast np. czekoladek a jeśli już coś dla mamy to może warto pomyśleć też o drobnostce dla taty, szczególnie jeśli rodzili razem, dla niego narodziny dziecka to też pewnie przeżycie
|
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
gliwiczanke w dodatku
![]() chcialam zrobic taka mala prywate i podziekowac Ci Kropko za fajne info, ktore podalas w watku dotyczacym podrozy z dzieckiem - mianowicie o tym, ze w Biedrze sa obecnie do kupienia ksiazki Podroze po Polsce z dzieckiem (pogalopowalam do najblizszej i zakupilam - bardzo mi sie ta kniga podoba! )I wiecie co kolezanki - pomyslalam sobie, ze wspomne o tym tutaj, poniewaz to moze byc fajny prezent z okazji narodzin dziecka! ksiazeczki dla dzieci sa super, ale rodzicom tez sie cos nalezy |
|
|
|
|
#189 | ||
|
Zadomowienie
|
Pieluszki jednorazowe dla mnie byłyby fatalnym pomysłem- używamy wielorazowych.
Poza tym- część z pieluszek uczula i kupowanie dużej paki jest bez sensu, bo jak dziecko bedzie uczulone, to co? a przychodzenie z mała paczuszką pieluszek, to jak przyjście na imprezę skąłdokową z paczką chipsów ![]() Zgadzam się z szajajaba Cytat:
A pajace i body przydają się zawsze.
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
A może taki album gdzie sie zapisuje kiedy dziecko miało co pierwszego: ząbkowanie, kroki, jedzonko itp
|
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Osobiście bym się cieszyła z
ubranek pieluch grzechotki a z kosza z owocami najbardziej ![]() Cytat:
Ja mam drewniane motyle z Peticado, jestem w nich zakochana ![]() Ale na początku byłam rozczarowana wykonaniem, zareklamowałam i dostałam poprawione i gratis.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-07-06 o 19:19 |
|
|
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłabyś wrzucić zdjęcie, jak te motyle wyglądają?
|
|
|
|
|
#193 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: prezent dla niemowlaka
Moim osobistym zdaniem kupno czegos dla niemowlaka czy kilkulatka to jest mały pikuś i bułka z masłem
Mam ost.wysyp w rodzinie noworodków i idąc do sklepu tez nie wiem co kupić...bo tyle tego jestProblem dla mnie się zaczyna gdy ide do kuzynki a ona ma dzieci fafnastoletnie ! co tu kupic by przypadło do gustu ![]() No ale wracając do maluszków.Z typowych rzeczy to daję ubranka , akcesoria typu kubki niekapki ,gryzaczki i grzechotki ,książeczki do wody itd Z mniej typowych o ile pamietam dokładałam do wyzej wymianionych np sztućce dziecięce , folię do wózka . Kuzynce kupiłam taki dziecięcy mikser -baby food Dla mnie super sprawa Koleżance dodałam sliczną rzeźbę aniołka do powieszenia nad łózeczkiem -była zachwycona no ale to raczej bliskim osobom I prawie zawsze kupuję dziecięcy zimowy golfik i zawsze mi za niego (potem) dziekująPampersów nie kupuje nigdy |
|
|
|
|
#194 |
|
Konto usunięte
|
O własnie, ja też kiedyś na prezent dałam zestaw taki: niekapek, róznej wielkości łyżeczki do karmienia, 2 miseczki + zamykana podróżna i śliniaki - i mama zadowolona była, bo to właśnie rzeczy które kupuje się nieco później. Brałam dobrej jakości, by jednak się nie poniszczyły prędko i takie, które sama sprawdziłam i wiedziałam że będą ok
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
_vixen_
ja mam w takich kolorach i powiesiłam nad łóżeczkiem
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35164359]O własnie, ja też kiedyś na prezent dałam zestaw taki: niekapek, róznej wielkości łyżeczki do karmienia, 2 miseczki + zamykana podróżna i śliniaki - i mama zadowolona była, bo to właśnie rzeczy które kupuje się nieco później. Brałam dobrej jakości, by jednak się nie poniszczyły prędko i takie, które sama sprawdziłam i wiedziałam że będą ok
Ja też raz kupiłam miseczkę plus mata żeby ta miseczkę przykleić do blatu, mama była bardzo zadowolona, bo akurat jej syn lubił wyrzucać wszystko z talerza i potem rzucać nim.
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Też mam białe meble w pokoju małej (w którym zresztą jeszcze nie mieszka ). Wszystko mi się w zasadzie z peticado podoba, pewnie powoli sobie skompletuję, szkoda tylko, że te ceny też niczego sobie Ale lepiej kupić rzeczy ładne niż jakieś badziewie gromadzić, chciałabym, żeby miała ładny i gustowny pokoik, a nie jakąś barbie-różową szkaradę.
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jeszcze nie ma swojego pokoju, to jest jej kącik w naszej sypialni .
Ale mam nadzieję, że niedługo zabierzemy się za jej pokój. Bardzo bym chciała żeby był gustowny, pasował do reszty mojego domu. Ale wiem, że to pewnie na krótko i za kilka lat dopadnie nas kucykowo-babriowo-różowa fala. ![]() Nie wiem czy znasz DecoBazaar, można tam znaleźć perełki. http://www.decobazaar.com/dziecko.html
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-07-08 o 11:37 |
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz popatrzę,
Dadum.pl też ma ciekawe rzeczy, ale tam ceny to już całkiem powalają. |
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Mi osobiście dadum kojarzy się, że takim nowobogackim pozerstwem.
W pewnym kręgu moich dalszych znajomych jest teraz modne chwalić sie że się kupiło corce drewniane łóżeczko dla lali za 1000 zł. ![]() Zdecydowanie uważam, że można znaleźć piękne rzeczy w o wiele bardziej przystępnych cenach. Ale wiadomo, że najłatwiej wejść do drogiego sklepu, kupić całe wyposażenie i gotowe, a tak trzeba trochę wyobraźni użyć. Wiadomo są pewne rzeczy, w szczególności meble, czy jakiś kluczowy element pokoju za które bym zapłaciła więcej. Ale nie za wszystko, a w szczególności nie za zabawki.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2012-07-08 o 12:06 |
|
|
|
|
#201 |
|
Konto usunięte
|
A ja dadum lubię o tyle (nic nie kupiowałam tam jeszcze
), że mają świetne układanki czy gry, bardzo pomysłowe, raczej gdzie indziej niedostępne za to czasem w fajnych cenach |
|
|
|
|
#202 |
|
Przyczajenie
|
Odwiedziny noworodka
Witam Was Forumowiczki.
Piszę tutaj bo nie wiedziałam, gdzie się podziać, a jeśli tak wątek już był to przepraszam, widocznie go przeoczyłam. Mój problem, a właściwie dylemat. 28.12.2012 koleżanka urodziła dzidziusia. Z góry dziękuję za rady, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#203 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odwiedziny noworodka
Odpuść sobie wizytę u niespełna 2tygodniowego dziecka. Zadzwoń do dziewczyny, złóż gratulacje i powiedz, że chętnie oboje odwiedzisz gdy się już ogarną.
|
|
|
|
|
#204 |
|
Przyczajenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38511120]Odpuść sobie wizytę u niespełna 2tygodniowego dziecka. Zadzwoń do dziewczyny, złóż gratulacje i powiedz, że chętnie oboje odwiedzisz gdy się już ogarną.[/QUOTE]
właśnie nie wiedziałam czy powinnam już się do nich wybrać czy jeszcze zaczekać trochę, dlatego pytam. Dziękuje
Edytowane przez laleczka dolly Czas edycji: 2013-01-07 o 22:58 |
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
a jak juz sie zdzwonicie i umowicie to jakis drobiazg dla mamy nie zaszkodzi, mi bylo bardzo milo kiedy ktos i o mnie pomyslal
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
był kiedys wątek o odwiedzinach w szpitalu..tam większość dziewczyn była jednak na nie jeśli chodzi o odwiedziny min przez pierwsze 2 tyg..
zadzwoń, pogadaj..umówcie się za tydzień czy dwa albo kiedy koleżanka będzie gotowa.. prezent/drobiazg dla mamy fajny pomysł tylko niech to nie będzie krem ujędrniający ![]() a dla dziecka najlepiej zapytaj co by chciała co potrzebuje? bezpieczne są np ubranka w większych rozmiarach (większośc gości kupuje dla noworodków a one szybko rosną) i jak kupisz 68 czy nawet 74 to spokojnie poczeka na malucha
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej spytaj czy kolezanka czegos konkretnego nie potrzebuje
ja np mialam znajoma ktora miala dla drugiego dziecka wszystko po starszaku i ona sama powiedziala ze najlepszy prezent to pieluchy bo wszystko inne ma w nadmiarze
|
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38511120]Odpuść sobie wizytę u niespełna 2tygodniowego dziecka. Zadzwoń do dziewczyny, złóż gratulacje i powiedz, że chętnie oboje odwiedzisz gdy się już ogarną.[/QUOTE]
to chyba też zależy od dziecka i matki. Ja doszłam do siebie w 3 dni po porodzie, na 4 dnień to już miałam ochotę na ugotowanie 3 daniowego obiadu, gości i dziki seks z mężem. Dziecko tylko jadło i spało. Nuda była że hej..jak ktoś mnie chciał odwiedzić bardzo się cieszyłam. Teraz gorzej...nie sypiam po nocach, pracuję , nie mam kiedy zwykłej pomidorowej ugotować- goście to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę ![]() Najlepiej po prostu zapytać "kiedy mogę was odwiedzić?"
|
|
#209 |
|
Konto usunięte
|
A nieprawda, bo teraz sezon grypowy i rozsądniej jest jednak odczekać choćby ten noworodkowy okres.
|
|
|
|
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
jak juz sie umówicie z koleżanką to proponuje drobiazg typu grzechotka czy oliwke dla dziecka, a dla mamusi kwiatki cięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.