![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cześć dziewczyny
![]() Trzymajcie dziś Wasze magiczne kciuki za moją obronę ![]() Butter co do kasy to ja mam podobnie jak Ty też co raz przeliczam analizuję i zamartwiam się że nic z tego, ale uwierz mi będzie dobrze. Popieram Grecję choć na pewno wyjdzie Was drożej niż Tunezja. Ja teraz mam na głowie wyprawkę, urządzanie pokoiku i jak podliczam jakie to są pieniądze to mam ochotę siąść i płakać ![]() Dorinko do tego co napisałaś żeby życie toczyło się dalej to oczywiście święta prawda ale jednak choć nie znamy się oprócz tego wirtualnego światka i choć np ja nieczęsto się udzielam ale zawsze podczytuję to jednak przez tych kilka lat zdązyłyśmy się jakoś poznać i to normalne że się przejmujemy i martwimy.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() Dori kochana fajnie, ze wpadłas. Trzymaj się i masz rację, masz synka a to bardzo dużo ![]() wczoraj cały dzien sprzątałam nowe mieszkanie. Poprałam firanki, umyłam podłogi, okna ech... i tak duzo jeszcze zostało. Musiałam zawiesci firanki, bo są tam w oknach wielkie witryny i wiecie.. ptaki się o nie zabijają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
Dziś już jestem w pracy, chociaż wiadomo, że ciężko po przedłużonym weekendzie. Na weselu się wybawiliśmy (co dziwne dla mojego tż, bo on nie tańczy zbytnio, twierdzi, że nie umie i nie lubi). Nie obyło się bez nerwów, dzień przed, bo tż miał większość koszul brudnych i oczywiście nie wpadł na to, żeby spojrzeć, czy wszystko ma odpowiednio wcześniej. Po drodze staliśmy w korku, więc przebierałam się w aucie i make up też zrobiłam w aucie, no ale potem było już spokojnie. Udało mi się nie złapać welonu -ledwo, bo ledwo ale jednak unik się udał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
Miskowa ja też zawsze unikałam łapania welonu
![]() ![]() ![]() Mąz o 2 pojechał juz do Krakowa i Rzeszowa po towar, bedzie późno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróć do nas gdy będziesz gotowa..
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Niuniu, trzymam mocno kciuki! Nas czeka remont generalny, ale i tak chcemy jechać na wakacje - czyste szaleństwo ![]() Niuniu, Ty chcesz urządzić dziecku osobny pokoik? Ja myślę o tym, żeby łóżeczko i przewijak były w naszej sypialni. Pokój dzienny nie zmieni swojej funkcji, a obecna sypialnia zostałaby naszym kącikiem komputerowym, bo mamy dwa bardzo duże biurka i nie chciałabym zagracać dużego pokoju. Byliśmy wczoraj w Leroy Merlin, musimy jednak na płytki zapolować gdzie indziej, bo nic interesującego nie znalazłam. Miśku, ja nigdy jakoś nie byłam nawet bliska tego, żeby złapać welon ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Asiuk a gdzie jedziecie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Zakorzenienie
|
butter: pies Tż wczoraj zginął pod kołami samochodu....nieprawdopod obnie nam przykro, i tak strasznie chcę wesprzeć Tż...czy ja mu mogę jakos pomóc?
![]()
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem na razie. Wzięliśmy sobie urlop od 16. sierpnia. W tym czasie brat T. z żoną i parą znajomych jadą na wakacje, chcą skorzystać z jakiegoś fajnego last minute. I albo się wybierzemy z nimi, albo pojedziemy gdzieś sami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
asiuk czyli za granicę gdzieś?? fajnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Ja dziś dopiero zaczynam naukę na obronę i oczywiście mi się nie chce. Cytat:
W ogóle po odbiorze mieszkania trochę nam się plany pozmieniały, bo pewne rzeczy są raczej nie do wykonania. Madlen, ja co prawda nie Butter, ale jak byliśmy w LO, mojego TŻ pies na jego oczach został przejechany przez pędzący samochód. Pamiętam, że ogromnie przeżywał tę stratę. Musisz po prostu przy nim być.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Dzisiaj u nas zylion stopni.
Temat mieszkaniowy - ja mam perspektywy na klucze pod koniec lipca. Jestesmy po wstępnym rekonesansie jełśi chodzi o zamawianie łazienek, kuchni itp. Już wiem, ze do łązienki konieczny mi będzie porjektant, bo pewnych kwestii sama nie ogarnę - zwłaszcza oświtlenia. Kuchnia - taka jak chce to 30 tysi minimum, więc tyle wydam, bo nie toleruję półśrodków. I tak o blacie kamiennym mogę zapomnieć, pewnie będzie to konglomerat. Widzę, ze nie ma takich pieniędzy, jakich by się nie dało wsadzić w kuchnię. Ja się uparłam na fronty lakierowane bezuchwytowe, czarny high gloss i koniec. Inne mi się nie podobają. Do tego czarne blaty i stalowe sprzęty (oprócz lodówki która albo będzie czarna, podświetlana diodami albo - jelsi okaże się, ze odcienie czerni drastycznie się różnią, tez ją zabuduję). Niesttey, marzy mi się tez orzech na podłogi, a ceny drewna sa porażające. ![]() Sofa + fotel - znalazłam swietną polską firmę, cenowa tańsz ą o jakieś 30% od Klera. Zresztą skóry, których używa Kler są fatalne - skóra peka pomimo konserwacji ich firmowymi środkami. ![]() Mam jeszcze dylemat ze stołem i krzesłami, ale ot chyba zostawię już na saaaam koniec. Znacie jakieś drrewno, zeby miało absolutnie czysty, neutralny odcień, bez pomarańczu ani czerwieni? Taka kawa z mlekiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z drewna może rozejrzyj się za bukiem, jesionem, dębem... Mają masę odcieni, może coś znajdziesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz podłogi i ścian - tak ![]() Jesion jest za jasny i brzydko sie utlenia - na zółtawo. Teściowie połozyli w sypilani i bardzo ząlują. Dab jest za słomkowy. Buk nie wiem jak wygląda ![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2010-06-29 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuchnia ze zdjęcia ok. podoba mi się, ale blaty też ma jasne. No i takie rozwiązanie się sprawdzi pod warunkiem, że masz spore pomieszczenie i dobrze doświetlone |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | ||
Zakorzenienie
|
Madlen, bardzo mi przykro
![]() Prawdopodobnie, ale to też jeszcze nie jest pewne ![]() Cytat:
![]() Wczoraj było już późno, więc za bardzo mi się szukać płytek nie chciało. Musimy skoczyć do typowych sklepów z glazurą, nie do marketów. Cytat:
![]() W jakich kolorach planujesz łazienkę? Akurat jeśli chodzi o Kler, to chyba każda firma jest znacznie tańsza. Zerkałaś do Ikera? Jeśli chodzi o drewno, to właśnie przychodzi mi do głowy orzech, ewentualnie dąb - mają takie typowe, "drzewne" kolory. Najgorsze jest, że szewc bez butów chodzi i sama nie wiem, jakie kolory chcę do łazienki ![]() Podobają mi się niektóre aranżacje "na bogato", ale nie będzie to u mnie pasować - kibelek standard, kompakt (kupowaliśmy 1,5 roku temu, nie chcemy wymieniać), no i pralka na widoku, biała. Spisałam sobie niektóre kolekcje Tubądzin, widziałam na razie tylko w katalogu. Zerknę sobie teraz na Paradyża. Nie chcemy przepłacać, ale muszę mieć płytki 30 x 60 cm (na ścianie), bouwielbiam ten format ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#197 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa widzisz - myślisz stereotypowo ![]() Dolne piętra maja kuchnię dużą, całą białą, wygląda jak sala operacyjna.Niekoniecznie jestem za ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Asiuk, Czerń będzie motywem łączącym wszelkie pomieszczenia w moim mieszkaniu. Będe ją łączyć z bielą, beżem i stalą/ chromem. Się zobaczy. ![]() łązienka w czernio-beżach (chyba). Z łązienką jestem jeszcze na "zadzidziu", co wejde do sklepu do głupieję i tracę koncepcję. Dlatego potrzebny mi ktoś kto mi poukłada w głowie i powie na co sobie moge pozwolić w moim budzecie. Mam tylko ogólny zarys tego co chce - proste formy, raczej porstokątne (geberyty, umywalka, beteria). Ja też myślę o kontraście ciemnych płytek z jasną podłogą. Ostatnio widziałam płytki łączone z naturalnym drewnem, więc mam kolejną ideę do przemyśleń. Nie znam Ikera, tzn. miałam gdzieś w domu ich katalog, ale jeszcze u nich nie była. Musze sprawdzic. Widzę, ze z podłoga będzie cięzko. Orzech jest w warszawie w cenie 180-200zł/metr. Mówię tu o deskach z litego drewna, bo własnie takie chce. Podobają mi się tez mozaiki przemysłowe, ale nie mam nikogo kto by się pitolił 2 miesiące z układaniem tego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mozaikę przemysłową kładzie się bardzo szybko. Chyba, że chcesz mieć te deszczułki poukładane niejednorodnie, wtedy każdą z osobną trzeba kłaść, jednak nie sądzę, żeby trwało to tak długo. No i trzeba pamiętać, że mozaika przemysłowa ma minimum 1,4 cm grubości! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, jestem dziś bardzo zła slubnie na TŻ...więc nawet nie narzekam
![]() Madlen, starsznie mi przykro. Obawiam się, że nic nie możesz zrobic, tylko być z mężem...pocieszać go. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
heloo.
Mnie masakrycznie pozamiatało choróbsko...do tego stopnia ze poszłam do lekarza ...pierwszy raz od 10 lat (sprawdziłam w papierkach z przychodni ![]() Jakieś wirusisko-od dzieci brata oczywiście złapałam. Mam L4 do końca tygodnia. Teraz idę spać bo całą noc nic nie robiłam tylko dmuchałam nos- tragedia normalnie. Już mam strupki na nosie mimo tego że mam super miękkie chusteczki ![]() Generalnie to zaje....chorować w taki upał ![]() LV cudnie wyglądają takie kuchnie. Moja przyjaciółka ma właśnie taką cała czarną w bardzo małym aneksie kuchennym - myślę że ma maks 7 m2- bez okna - czyli zero doświetlenia. Sprzęty tez ma czarne...i lodówka i piekarnik z Gorenje.
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz co, upał dziś taki, a ty przynajmniej legalnie sobie w domu posiedzisz, bez wychodzenia na tą gorączkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Haniu, wracaj szybko do zdrowia
![]() Cytat:
Po prostu TŻ zgubił dowód chyba z pół roku temu. I nie zabrał sie za wyrobienie go. Dopiero 2 tyg. temu złożył wniosek, jak dostał opiernicz ode mnie. No i dziś poszłiśmy do USC i do kościoła (wmawiał mi, że gadał z kobitami i wszystko można załatwić...) i oczywiście bez dowodu nie załatwiliśmy nic!! Wkurzyłam się na niego, że jest nieodpowiedzialny, nie można na niego liczyć...powiedziałam, że przygotowania do ślubu to moment, w którym można znienawidzić osobę, z którą ma się spędzić resztę życia ![]() Asiuk ja też mam uczulenie-kicham, smarkam, gardło mnie boli...ble... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja własnie też jeszcze do wczoraj myślałam ze to alergia. Od kilku dni mnie gardło drapało i leciało z nosa...ale wczoraj, nagle, ni z tego ni z owego maksymalnie się to nasiliło - śliny nie da się przełykać, a z nosa leci woda- non stop !! Zużyłam od wczoraj od godz. 18 120 chusteczek higienicznych.
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tymczasem zostałam sama na ten tydzień. Mojemu tż przesunęli urlop i aktualnie on ma wolne, a ja pracuję, potem ja będę miała wolne a on będzie chodził do pracy ![]() Nie ma więc mowy o wspólnym urlopie (znowu), jadę z koleżanką a tż pojechał do swoich rodziców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Przy katarze alergicznym raczej nie zdziera się nosa (mi się nie zdarzyło), a kichnięcia się nawet przyjemne, orzeźwiające ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracaj do zdrowia, haniu. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli natomiast układa się całe bloczki zlepionych deszczułek (w formie, w jakiej się je kupuje - wtedy wzór jest prosty), to na serio zajmuje to niezbyt dużo czasu - ostatnio skończyła się realizacja mojego projektu wnętrz, gdzie parkiet jest w pomieszczeniach biurowych, na ścianach toalet, na ścianach korytarzy ![]() Edytowane przez asiuk Czas edycji: 2010-06-29 o 12:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.