|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Nio ja tez 12 kg wiec zostalo mi 6kg
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
Na pierwszym spacerze byliśmy ja mały miał tydzień, wcześniej siedzieliśmy sobie na tarasie - ja na leżaczku a Kuba w wózku, bo nie byłam w stanie iść gdzieś dalej Mój TŻ kupił nawilżacz powietrza i w sypialni jest rewelacyjnie, wiatrak wieje i się kręci, łóżeczko osłonięte pieluszką, żeby Kubusia nie zawiało i się nie męczymy Kuba w dzień w rampersie, albo w body, skarpetki mieliśmy tylko na spacerze, bo wiało. Na noc mu ubieram śpiochy, żeby nóżki nie były gołe. Nam lekarka kazała brać witaminę K+ D, w takich mini ampułeczkach - wciska się dzidzi porcyjkę do buziaczka. Kubusiowi jeszcze pępek nie odpadł, "wisi na ostatnim włosku", ale boję się mu go oderwać. Mam nadzieję, że dzisiaj odleci. ![]() Kuba ostatnio ma gazy, to już 3ci dzień, no i nie wiem co robić. Nie są to typowe kolki, bo on słodko sobie śpi, tylko co jakiś czas (np. co 15 minut, czasem co godzinę) napnie się, zrobi się czerwony, macha rączkami i nóżkami i po chwili jest bączek, no i śpi dalej. A czasami puszcza bąki bezboleśnie. No a kolki z tego co wiem, to są wieczorami i dziecko płacze i ma twardy brzuszek. No i nie wiem co robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
My po pierwszej nocy
![]() ![]() ![]() ![]() Teraz sobie spi bo na karmienie jeszcze czas ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, u nas pogoda sie jz psuje, jest troche chlodniej i popadalo troszke.
Alex przespal kolejna noc bez kolek, obudzila sie na karmienie a potem znowu ladjie spac. Nie chce zapeszac, ale chyba ten kokon tak na niego dziala. Ja przez ciaze przytylam 23 kg, w ciagu ok 10 dni zeszlo mi 15kg, a reszta to nie iwem. Nie moge sie doczekac, jak bede mogla chodzic na spacery. Chodze tylko w weekendy z mezem, to on dzwiga wizki itd. A tak to sama nie wiem, nic mnie nie boli, nie czuje tego dyskomfortu, ale jak patrze, to nie jest jeszcze zagojone tam na dole. W ogole to moj pies sie cofnl w rozwoju i w ogole nas nie slucha, wiec tego tez sie boje. Nie iwem, czy to zmiana rutyny tak na nia podzialala. Wczoraj jak bylismy ba spacerze to zaczela skakac na biegaczke i nie moglismy jej zlapac, nie iwem jak to bedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Rozeznanie
|
aniu--a jak kosmetyki dla michaska stosujesz te z nivea.........aaa i grtuluje kompieli
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
nie uzywam praktycznie zadnych. mam kupione nivea ale maly teraz jest kapany w wodzie z nadmanganianem potasu jeszcze po tym uczuleniu. uzywalam tylko nivea na odparzenia ale nie jest za fajny. gesty i strasznie sie osadza na skorze ze domyc sie nie da. bephanten jest fajniejszy bo taki kremik ale chyba jeszcze sprobuje kupic cos z innej firmy.
chyba dzisiaj bedzie pierwsza kapiel z kosmetykami. zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj w nocy chciał jeść co godzinę, nie wiem co mu się stało. Normalnie jadł co około 3h w nocy. A jak go przewijałam, to obsikał mi całą koszulkę nocną i podłogę, także brałam jeszcze prysznic i myłam podłogę o 3 nad ranem ![]() Ja przez ciążę przytylam 15.7kg, w ciagu ok 10 dni zeszlo mi 8kg. Daję sobie 2 miesiące na powrót do swojej wagi. Skończyliśmy 2 tygodnie ![]() ![]() ![]() ![]() No i wczoraj odpadł pępuszek ![]() ![]() Jak często kąpiecie dzidziaczki? "Stara szkoła" mówi, że codziennie ok 19 przed posiłkiem, a nowa teoria jest taka, że zmywa się naturalną ochronę skóry i podrażnia, więc kąpiel 1-2 razy na tydzień. A i jeszcze co do pieluszek - nie lubię pieluch Dada, zużyliśmy 1/2 opakowania i 3 prześcieradła + jeden śpiworek do prania no i masa ubranek. One jakoś nam przeciekały bokami, może przez to, że są trochę za duże. Pampersy są najlepsze, są bardzo delikatne i bardzo dobrze dopasowane do pupki Kuby ![]() ![]() Przez dokładnie 2 tygodnie zużyliśmy: * 3 opakowania chusteczek do pupki (po 62sztuki) * 1/2 opakowania Dada (takie żółte) * 1 duże opakowanie Pampers new born (chyba 92 sztuki) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
A my po zużyciu 3 opakowan pampersów newborn przerzuciliśmy się na Dadę i jest ok.Nie przeciekły ani razu i nie podrazniają,więc na razie przy nich zostajemy,bo cena korzystniejsza niż pampersów
![]() My wczoraj znowu męczyliśmy się z kolką.Ryk niesamowity był przez parę godzin i nic nie pomagało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
Ola, ja kapie Alexa co drugi dzien ale nie uzywam kosmetykow, raz tylko szamponu. Nie zle mialas w nocy, tak jest z tymi armatkami!
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie przezuce, ale musze poczekac bo rozmiary jeszcze duze
![]() My mamy pierwszy spacer za soba ![]() ![]() Zaraz zabieram sie za jakis obiadek ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
my kapalismy malego codziennie ze wzgledu na to uczulenie, ale teraz juz raczej co 2 dzien bedziemy kapac. no i musze zaczac go czyms smarowac bo skorka mu sie wysuszyla troche.
co do pieluch to my jedziemy na pampersach bo dada sa za duze. pampersow zaczelam dzis 3 paczke ale ja czesto go przewijam bo duzo pije i duzo sika a w tym goracu nie chce zeby sie kisil w tych siuskach. Michcio dzis tez sobie przekrecil glowe jak lezal na brzuszku ![]() a dzisiaj jak zasnal w bujaczku tak spal ponad 4 godziny ![]() karolcia szybciutko sie na spacer wybraliscie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.mothercare.com/Kiddopotam...64041&mcb=core Nie iwem, czy w Polsce mozna to tez dostac? Jakby co, to polecam. No chyba, ze to tylko zbieg okolicznoaci, ale naprawde Alex spi jak susel w tym |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Rozeznanie
|
czesc widze ze piszecie o pieluszkach. ja za to z huggisow jestem bardzo zadowolona za to wlasnie pampersy nam przeciekaly.
co wagi to przytylam 13kg a ile teraz mam do zrzucenia to nie wiem bo nie mam wagi ![]() ![]() my kapiemy malego codziennie, u mnie w szpitalu mowili ze jak jest cieplo to zeby kapac codziennie a w zimie mozna co 2 dni... scoobs ja tez to mam ale ani raz nie uzylam, za to owijalam i robilam kokonik z cienkiego kocyka. spodziewaj sie ze zaniedlugo z tego "wyrosnie" i bedzie darcie ze juz nie chce w tym byc ![]() farminka wspolczuje kolek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Ha ha, jak nie bedzie chcial w tym byc, to mam nadzieje, ze bedzie ladnie spal bez tego. Na razie wyglada na to, ze potrzebuje takiego owijania, a ja nie miem tak fajnie owinac kocykiem, bo mi sie to zawsze rozwala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
jejku juz nie dajemy rady z tym upalem. mlody najchetniej lezy na golaska bez pieluchy nawet, ale wiadomo ze dlugo tak nie polezy bo zaraz by wszystko bylo zasikane
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Rozeznanie
|
scoobs nasz najpierw plakal jak nie byl wlasnie owiniety, pozniej w dzien nieraz marudzil i trzeba go bylo odkrywac ale w nocy musial byc kokon i tak mu stopniowo przeszlo. teraz nie bedzie spal po ciemku, musi miec swiatelko przy lozeczku bo jak nie to tez placz, ciezko nam bylo do tego dojsc ale doszlismy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
ania - byla u nas polozna wczoraj i wszyptalu tez mowili, zeby w taki upal nie siedziec w domu, wychodzic do poludnia i popoludniami, kiedy nie ma upalu, na dworzu jest lepiej niz w domu
![]() Moja Nastka, nawet jak ja myje to nie placze, wogole jest kochana twuuuu... A wczoraj dostalam bukiet 9 roz od meza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Basia, jakas dziewczyny polecala ten kokon na innym watku, a potem widzialam to w Mothercare no i przeczytalam, ze to pomaga na kolki wiec kupilam. Amelia tez kiedys miala taka faze, ze msiala miec swiatelko zaswiecone. Amelka wczoraj byla grzeczna, na Alexa wola "Ali".
W nocy jak karmie malego,to prawie sypiam na siedzoco, nienawidze tego uczucia, zreszta, pewnie Wy tez tak macie - uroki posiadania niemowlaka. A dziewczyny karmiace butelka, tz-towie pomagaja Wam z karmieniem nocnym? A jak to zorganizowalyscie, zeby miec butelke gotowa na nocne karmienie? Dla mnie jednym z plusow karmienia piersia, jest to, ze nie musze leciec do kuchni, zeby ja przygotowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, dopiero teraz mam chwile zeby do Was oficjalnie dołączyć
![]()
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mleko jest gotowe w 15 sekund wiec nie ma problemu. wlewam wode do butelki do mikrofali na 10 sekund i potem rozrabiam mleczko. i gotowe ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Rozeznanie
|
Aniaa to dobrze masz z tztem, moj estal pare razy, i jak go poprosilam to zmienial pieluche w nocy, bo na gorze nie mamy przewijaka i trzeba robic to na lozku, a przez to mnie bola plecy. No a ze karmie piersia to z karmieniem mnie nie wyreczy. Nie wiedzialam, ze mozna mleko w mikrofalowce, jak robie mojej Amelce, to trzeba zagotowac wode, odczekac 0.5godziny i dopiero mozna robic, myslalam, ze wszystkie tak maja. A dzienne drzemki to sobie urzadzam w miare mozliwosci, oj tak, ale i tak w nocy padam.
Belunia, mojemu Alexowi bardzo ropialo jedno oczko, od wczoraj po poludnia juz prawie czyste. Ja przemywalam przegotowana ciepla woda i pare razy zakropilam moim mlekiem. Wiec jezeli karmisz piersia mozesz sprobowac, powodzenia! ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Karocia to nie zly spioszek z Twojej corci, tylko pozazdroscic, ze nie daje w kosc. Chociaz jak sa takie upaly to moze powinna troszke czesciej pic. Pytalas sie poloznej? |
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my nie mielismy przewijaka i tez przewijalismy syncia na lozku ale po 5 dniach damian pojechal po przewijak na lozeczko bo plecy nam chcialy odpasc. i teraz jest super bo sie nie meczymy z przewijaniem a tu moja kruszynka
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-07-13 o 12:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() aniaa22 słodziak ![]() ![]() ![]() Edytowane przez farminka Czas edycji: 2010-07-13 o 12:45 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Super zdjecia Aniaa.
Farminka, mam nadzieje, ze kolki przejda, dlugo juz to trwa? To straszne, jak nie mozemy im pomoc. Ja daje Alexowi infakol, nie wiem, czy to pomaga, moze troszeczke tak. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- A z kokonem masz racje, troche strach, jak tak goraco. U nas tez bylo cieplo, to spal w pieluszce i w tym, a wczoraj juz go ubralam w body z krotkim rekawkiem i w tym spal, bo sie u nas ochlodzilo. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
a ja mam jakąś straszliwą fazę na słodkie, jak nigdy i tak się zastanawiam, czy to dlatego, żeby mleko było słodsze ?
Kuba ogólnie też je w nocy ok 24, 3 i 6 a potem co 1-2h, ale dzisiaj w dzień coś mu się zmieniło i je co 1h i to z obu piersi, jakiś dzień głodu no i na szczęście kolek nie ma i z "pierdkami" już lepiej - bezbolesne są |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zadomowienie
|
scoobs a to nie wiedzialam, ze to sie kokon nazywa
![]() ![]() ![]() olakola moze Kubus ma skok wzrostu? ![]() farminka szczerze wspolczuje tych kolek, ale mam nadzieje, ze kropelki pomoga aniaa w mikrofalowce podgrzewasz mleko? ![]() My za tydzien juz lecimy do Polski. Mamy jeszcze sporo spraw do zalatwienia, wiec ostatnio mam duzo mniej czasu na wizaz. |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.