Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-11, 14:06   #181
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja na koniec ciazy mialam +12 a zostalo mi z tego 4 jeszcze
Nio ja tez 12 kg wiec zostalo mi 6kg dam rade
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 16:03   #182
olakola
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy pokarmieniu w nocy czekacie aż się odbije dzidzi?
I kiedy na pierwszy spacerek od porodu? Wmawiają mi że 3 tyg mam czekać :/
ja czekam aż się odbije, a jak bardzo długo mu się nie odbija, to go kładę na boczku.
Na pierwszym spacerze byliśmy ja mały miał tydzień, wcześniej siedzieliśmy sobie na tarasie - ja na leżaczku a Kuba w wózku, bo nie byłam w stanie iść gdzieś dalej

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak ratować dzieciaki przed tymi morderczymi upałami?
Mój TŻ kupił nawilżacz powietrza i w sypialni jest rewelacyjnie, wiatrak wieje i się kręci, łóżeczko osłonięte pieluszką, żeby Kubusia nie zawiało i się nie męczymy

Kuba w dzień w rampersie, albo w body, skarpetki mieliśmy tylko na spacerze, bo wiało. Na noc mu ubieram śpiochy, żeby nóżki nie były gołe.

Nam lekarka kazała brać witaminę K+ D, w takich mini ampułeczkach - wciska się dzidzi porcyjkę do buziaczka.

Kubusiowi jeszcze pępek nie odpadł, "wisi na ostatnim włosku", ale boję się mu go oderwać. Mam nadzieję, że dzisiaj odleci.

Kuba ostatnio ma gazy, to już 3ci dzień, no i nie wiem co robić. Nie są to typowe kolki, bo on słodko sobie śpi, tylko co jakiś czas (np. co 15 minut, czasem co godzinę) napnie się, zrobi się czerwony, macha rączkami i nóżkami i po chwili jest bączek, no i śpi dalej. A czasami puszcza bąki bezboleśnie. No a kolki z tego co wiem, to są wieczorami i dziecko płacze i ma twardy brzuszek. No i nie wiem co robić.
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-11, 16:27   #183
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Kuba ostatnio ma gazy, to już 3ci dzień, no i nie wiem co robić. Nie są to typowe kolki, bo on słodko sobie śpi, tylko co jakiś czas (np. co 15 minut, czasem co godzinę) napnie się, zrobi się czerwony, macha rączkami i nóżkami i po chwili jest bączek, no i śpi dalej. A czasami puszcza bąki bezboleśnie. No a kolki z tego co wiem, to są wieczorami i dziecko płacze i ma twardy brzuszek. No i nie wiem co robić.
moj tez puszcza baki ale skoro go brzuszek nie boli to moja mama mowi ze nic zlego mu sie nie dzieje.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 07:20   #184
karolcia228
Zakorzenienie

My po pierwszej nocy minela nawet spokojnie raz karmienie w nocy i nad ranem...kupki juz sa gesciejszcze i ladnego koloru a jaki zapch
Teraz sobie spi bo na karmienie jeszcze czas

Stary 2010-07-12, 10:48   #185
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, u nas pogoda sie jz psuje, jest troche chlodniej i popadalo troszke.
Alex przespal kolejna noc bez kolek, obudzila sie na karmienie a potem znowu ladjie spac. Nie chce zapeszac, ale chyba ten kokon tak na niego dziala.

Ja przez ciaze przytylam 23 kg, w ciagu ok 10 dni zeszlo mi 15kg, a reszta to nie iwem. Nie moge sie doczekac, jak bede mogla chodzic na spacery. Chodze tylko w weekendy z mezem, to on dzwiga wizki itd. A tak to sama nie wiem, nic mnie nie boli, nie czuje tego dyskomfortu, ale jak patrze, to nie jest jeszcze zagojone tam na dole. W ogole to moj pies sie cofnl w rozwoju i w ogole nas nie slucha, wiec tego tez sie boje. Nie iwem, czy to zmiana rutyny tak na nia podzialala. Wczoraj jak bylismy ba spacerze to zaczela skakac na biegaczke i nie moglismy jej zlapac, nie iwem jak to bedzie.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:11   #186
Xawmeli
Rozeznanie

aniu--a jak kosmetyki dla michaska stosujesz te z nivea.........aaa i grtuluje kompieli
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:48   #187
aniaa22
Zakorzenienie

nie uzywam praktycznie zadnych. mam kupione nivea ale maly teraz jest kapany w wodzie z nadmanganianem potasu jeszcze po tym uczuleniu. uzywalam tylko nivea na odparzenia ale nie jest za fajny. gesty i strasznie sie osadza na skorze ze domyc sie nie da. bephanten jest fajniejszy bo taki kremik ale chyba jeszcze sprobuje kupic cos z innej firmy.
chyba dzisiaj bedzie pierwsza kapiel z kosmetykami. zobaczymy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-12, 12:49   #188
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, u nas pogoda sie jz psuje, jest troche chlodniej i popadalo troszke.
zazdroszczę, u nas ok 33C w cieniu, do 12:30 byliśmy na tarasie, teraz w domku, bo na tarasie patelnia. Pewnie ok 20tej znowu na taras. Ta pogoda wykańcza. Gdyby Kubuś był większy choć o miesiąc bylibyśmy gdzieś nad wodą ...

Dzisiaj w nocy chciał jeść co godzinę, nie wiem co mu się stało. Normalnie jadł co około 3h w nocy.
A jak go przewijałam, to obsikał mi całą koszulkę nocną i podłogę, także brałam jeszcze prysznic i myłam podłogę o 3 nad ranem

Ja przez ciążę przytylam 15.7kg, w ciagu ok 10 dni zeszlo mi 8kg. Daję sobie 2 miesiące na powrót do swojej wagi.

Skończyliśmy 2 tygodnie

No i wczoraj odpadł pępuszek Teraz Kubuś leży na brzuszku i ... przekłada sobie główkę na drugą stronę. Jestem z niego dumna.

Jak często kąpiecie dzidziaczki?
"Stara szkoła" mówi, że codziennie ok 19 przed posiłkiem, a nowa teoria jest taka, że zmywa się naturalną ochronę skóry i podrażnia, więc kąpiel 1-2 razy na tydzień.

A i jeszcze co do pieluszek - nie lubię pieluch Dada, zużyliśmy 1/2 opakowania i 3 prześcieradła + jeden śpiworek do prania no i masa ubranek. One jakoś nam przeciekały bokami, może przez to, że są trochę za duże. Pampersy są najlepsze, są bardzo delikatne i bardzo dobrze dopasowane do pupki Kuby i po dadzie pupka była taka lekko czerwona, a teraz jest idealna
Przez dokładnie 2 tygodnie zużyliśmy:
* 3 opakowania chusteczek do pupki (po 62sztuki)
* 1/2 opakowania Dada (takie żółte)
* 1 duże opakowanie Pampers new born (chyba 92 sztuki)
Stary 2010-07-12, 12:57   #189
farminka
Wtajemniczenie

A my po zużyciu 3 opakowan pampersów newborn przerzuciliśmy się na Dadę i jest ok.Nie przeciekły ani razu i nie podrazniają,więc na razie przy nich zostajemy,bo cena korzystniejsza niż pampersów Tylko Huggisy to była tragedia,tak jak już kiedyś pisałam.
My wczoraj znowu męczyliśmy się z kolką.Ryk niesamowity był przez parę godzin i nic nie pomagało
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 12:58   #190
scoobs
Rozeznanie

Ola, ja kapie Alexa co drugi dzien ale nie uzywam kosmetykow, raz tylko szamponu. Nie zle mialas w nocy, tak jest z tymi armatkami!
Stary 2010-07-12, 14:05   #191
karolcia228
Zakorzenienie

Ja tez sie przezuce, ale musze poczekac bo rozmiary jeszcze duze
My mamy pierwszy spacer za soba mala spala sobie slodko
Zaraz zabieram sie za jakis obiadek

Stary 2010-07-12, 14:36   #192
aniaa22
Zakorzenienie

my kapalismy malego codziennie ze wzgledu na to uczulenie, ale teraz juz raczej co 2 dzien bedziemy kapac. no i musze zaczac go czyms smarowac bo skorka mu sie wysuszyla troche.
co do pieluch to my jedziemy na pampersach bo dada sa za duze. pampersow zaczelam dzis 3 paczke ale ja czesto go przewijam bo duzo pije i duzo sika a w tym goracu nie chce zeby sie kisil w tych siuskach.
Michcio dzis tez sobie przekrecil glowe jak lezal na brzuszku
a dzisiaj jak zasnal w bujaczku tak spal ponad 4 godziny
karolcia szybciutko sie na spacer wybraliscie
Stary 2010-07-12, 15:08   #193
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
My wczoraj znowu męczyliśmy się z kolką.Ryk niesamowity był przez parę godzin i nic nie pomagało
A macie kolki codziennie? Jestes pewna, ze to to? Bo ja mysle, ze moj Alez je ma, no i tak, jak pisalam wczesniej, spanie w tym kokonie przez ostatnie dwie noce pomoglo.

http://www.mothercare.com/Kiddopotam...64041&mcb=core

Nie iwem, czy w Polsce mozna to tez dostac? Jakby co, to polecam. No chyba, ze to tylko zbieg okolicznoaci, ale naprawde Alex spi jak susel w tym
Stary 2010-07-12, 16:34   #194
Basia84
Rozeznanie

czesc widze ze piszecie o pieluszkach. ja za to z huggisow jestem bardzo zadowolona za to wlasnie pampersy nam przeciekaly.
co wagi to przytylam 13kg a ile teraz mam do zrzucenia to nie wiem bo nie mam wagi za tydzien wizyta wiec sie dowiem
my kapiemy malego codziennie, u mnie w szpitalu mowili ze jak jest cieplo to zeby kapac codziennie a w zimie mozna co 2 dni...

scoobs ja tez to mam ale ani raz nie uzylam, za to owijalam i robilam kokonik z cienkiego kocyka. spodziewaj sie ze zaniedlugo z tego "wyrosnie" i bedzie darcie ze juz nie chce w tym byc

farminka wspolczuje kolek
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-12, 17:09   #195
scoobs
Rozeznanie

Ha ha, jak nie bedzie chcial w tym byc, to mam nadzieje, ze bedzie ladnie spal bez tego. Na razie wyglada na to, ze potrzebuje takiego owijania, a ja nie miem tak fajnie owinac kocykiem, bo mi sie to zawsze rozwala.
Stary 2010-07-12, 18:53   #196
aniaa22
Zakorzenienie

jejku juz nie dajemy rady z tym upalem. mlody najchetniej lezy na golaska bez pieluchy nawet, ale wiadomo ze dlugo tak nie polezy bo zaraz by wszystko bylo zasikane
Stary 2010-07-12, 21:41   #197
Basia84
Rozeznanie

scoobs nasz najpierw plakal jak nie byl wlasnie owiniety, pozniej w dzien nieraz marudzil i trzeba go bylo odkrywac ale w nocy musial byc kokon i tak mu stopniowo przeszlo. teraz nie bedzie spal po ciemku, musi miec swiatelko przy lozeczku bo jak nie to tez placz, ciezko nam bylo do tego dojsc ale doszlismy a ty jak na to wpadlas? jak Amelka?
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 06:30   #198
karolcia228
Zakorzenienie

ania - byla u nas polozna wczoraj i wszyptalu tez mowili, zeby w taki upal nie siedziec w domu, wychodzic do poludnia i popoludniami, kiedy nie ma upalu, na dworzu jest lepiej niz w domu

Moja Nastka, nawet jak ja myje to nie placze, wogole jest kochana twuuuu...
A wczoraj dostalam bukiet 9 roz od meza

Stary 2010-07-13, 10:34   #199
scoobs
Rozeznanie

Basia, jakas dziewczyny polecala ten kokon na innym watku, a potem widzialam to w Mothercare no i przeczytalam, ze to pomaga na kolki wiec kupilam. Amelia tez kiedys miala taka faze, ze msiala miec swiatelko zaswiecone. Amelka wczoraj byla grzeczna, na Alexa wola "Ali".
W nocy jak karmie malego,to prawie sypiam na siedzoco, nienawidze tego uczucia, zreszta, pewnie Wy tez tak macie - uroki posiadania niemowlaka. A dziewczyny karmiace butelka, tz-towie pomagaja Wam z karmieniem nocnym? A jak to zorganizowalyscie, zeby miec butelke gotowa na nocne karmienie? Dla mnie jednym z plusow karmienia piersia, jest to, ze nie musze leciec do kuchni, zeby ja przygotowac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 11:23   #200
belunia1985
Raczkowanie

dziewczyny, dopiero teraz mam chwile zeby do Was oficjalnie dołączyć i od razu mam pytanie, czy ktoras z Was borykala się z problemem ropiejącego oczka? bo nasz Piotrus wlasnie ma jedno ropiejące, nie wiem skąd to się wzięło, bo po urodzeniu mial ladne oczka. z tego co widze to ropienie sie nasila mimo pzrzemywania i rumiankiem i wodą przegotowaną...
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 11:35   #201
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Basia, jakas dziewczyny polecala ten kokon na innym watku, a potem widzialam to w Mothercare no i przeczytalam, ze to pomaga na kolki wiec kupilam. Amelia tez kiedys miala taka faze, ze msiala miec swiatelko zaswiecone. Amelka wczoraj byla grzeczna, na Alexa wola "Ali".
W nocy jak karmie malego,to prawie sypiam na siedzoco, nienawidze tego uczucia, zreszta, pewnie Wy tez tak macie - uroki posiadania niemowlaka. A dziewczyny karmiace butelka, tz-towie pomagaja Wam z karmieniem nocnym? A jak to zorganizowalyscie, zeby miec butelke gotowa na nocne karmienie? Dla mnie jednym z plusow karmienia piersia, jest to, ze nie musze leciec do kuchni, zeby ja przygotowac.
my wstajemy razem jak maly sie budzi. ja go przewijam a damian szykuje butle. a z karmieniem to raz ja raz damian. to zalezy kto jest bardziej przytomny coraz bardziej doskwiera mi nocne wstawanie i chyba bede musiala zaczac drzemac w dzien bo dlugo tak nie pociagne.
a mleko jest gotowe w 15 sekund wiec nie ma problemu. wlewam wode do butelki do mikrofali na 10 sekund i potem rozrabiam mleczko. i gotowe

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
dziewczyny, dopiero teraz mam chwile zeby do Was oficjalnie dołączyć i od razu mam pytanie, czy ktoras z Was borykala się z problemem ropiejącego oczka? bo nasz Piotrus wlasnie ma jedno ropiejące, nie wiem skąd to się wzięło, bo po urodzeniu mial ladne oczka. z tego co widze to ropienie sie nasila mimo pzrzemywania i rumiankiem i wodą przegotowaną...
Michcio mial ale juz w szpitalu sie zaczelo po naswietlaniu i przepisali mu krople jak wychodzilismy. po 5 dniach przeszlo
Stary 2010-07-13, 12:04   #202
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Moja jak zje o 23 ot budzi sie okolo 5 rano karmie jak narazie piersia dzis spalysmy troszke nie jest zle, tz mi pomaga, choc w nocy nie budze go bo rano do pracy

Stary 2010-07-13, 12:08   #203
scoobs
Rozeznanie

Aniaa to dobrze masz z tztem, moj estal pare razy, i jak go poprosilam to zmienial pieluche w nocy, bo na gorze nie mamy przewijaka i trzeba robic to na lozku, a przez to mnie bola plecy. No a ze karmie piersia to z karmieniem mnie nie wyreczy. Nie wiedzialam, ze mozna mleko w mikrofalowce, jak robie mojej Amelce, to trzeba zagotowac wode, odczekac 0.5godziny i dopiero mozna robic, myslalam, ze wszystkie tak maja. A dzienne drzemki to sobie urzadzam w miare mozliwosci, oj tak, ale i tak w nocy padam.

Belunia, mojemu Alexowi bardzo ropialo jedno oczko, od wczoraj po poludnia juz prawie czyste. Ja przemywalam przegotowana ciepla woda i pare razy zakropilam moim mlekiem. Wiec jezeli karmisz piersia mozesz sprobowac, powodzenia!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Karocia to nie zly spioszek z Twojej corci, tylko pozazdroscic, ze nie daje w kosc. Chociaz jak sa takie upaly to moze powinna troszke czesciej pic. Pytalas sie poloznej?
Stary 2010-07-13, 12:24   #204
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Aniaa to dobrze masz z tztem, moj estal pare razy, i jak go poprosilam to zmienial pieluche w nocy, bo na gorze nie mamy przewijaka i trzeba robic to na lozku, a przez to mnie bola plecy. No a ze karmie piersia to z karmieniem mnie nie wyreczy. Nie wiedzialam, ze mozna mleko w mikrofalowce, jak robie mojej Amelce, to trzeba zagotowac wode, odczekac 0.5godziny i dopiero mozna robic, myslalam, ze wszystkie tak maja. A dzienne drzemki to sobie urzadzam w miare mozliwosci, oj tak, ale i tak w nocy padam.
na opakowaniu pisze tak jak mowisz ale ja tak nie robie bo szlo oszalec. robie z wody mineralnej a jej nie trzeba przegotowywac (podobno nawet sie nie powinno) i podgrzewam tylko zeby nie bylo zimne. moja znajoma tak robila i jej corce nigdy nic nie bylo. malemu tez nic sie nie dzieje.
my nie mielismy przewijaka i tez przewijalismy syncia na lozku ale po 5 dniach damian pojechal po przewijak na lozeczko bo plecy nam chcialy odpasc. i teraz jest super bo sie nie meczymy z przewijaniem

a tu moja kruszynka

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-07-13 o 12:33
Stary 2010-07-13, 12:38   #205
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
A macie kolki codziennie? Jestes pewna, ze to to? Bo ja mysle, ze moj Alez je ma, no i tak, jak pisalam wczesniej, spanie w tym kokonie przez ostatnie dwie noce pomoglo.

http://www.mothercare.com/Kiddopotam...64041&mcb=core

Nie iwem, czy w Polsce mozna to tez dostac? Jakby co, to polecam. No chyba, ze to tylko zbieg okolicznoaci, ale naprawde Alex spi jak susel w tym
Mysle,że raczej kolki,bo wszystko pasuje-brzuszek twardy,zaczynaja sie zawsze o tej samej wieczornej porze (dokładnie o 21),płacz jakby była obdzierana ze skóry trwa kilka godzin i nic nie pomaga,a jak zasnie to na 5 minut i znowu budzi sie z tym przeraxliwym płaczem.To naprawdę straszne Ostatnie 2 dni były straszne,bo przenieśliśmy się do teściów,a tylko moja mama jest w stanie Lenke uspokoić jak zacznie płakac przy kolce,więc był ryk przez bite kilka godzin.W końcu ja płakałam razem z nią,bo aż mi sie serce kraje jak ona tak płacze TŻ kupił dzisiaj kropelki na kolke i mam nadzieje,że pomogą A co do tego kokonu to w ten upał troche nie miałabym serca jej tak zawijac,bo by sie chyba zagotowała...

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Moja jak zje o 23 ot budzi sie okolo 5 rano karmie jak narazie piersia dzis spalysmy troszke nie jest zle, tz mi pomaga, choc w nocy nie budze go bo rano do pracy
No to ładnie spi.Oby tak zostało.Moja pierwszy tydzień też odsypiała trudy porodu,a potem sie dopiero zaczęło... chociaz jak jej kolka nie męczy to też je o 24,3 i po 6,więc nie tak znowu źle

aniaa22 słodziak A te stopy mi przypomniały o czymś.Ma któras z Was może skarpetki z Gapa? Tam jest normalna rozmiarówka czy jakaś zaniżona? Bo zastanawiam sie czy Lenka ma takie wielkie stopy czy coś z rozmiarami nie tak,bo te na 0-3m i 3-6m sa za małe i nosi juz takie na 6-12miesięcy

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2010-07-13 o 12:45 Powód: dopisek
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 13:05   #206
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:

Belunia, mojemu Alexowi bardzo ropialo jedno oczko, od wczoraj po poludnia juz prawie czyste. Ja przemywalam przegotowana ciepla woda i pare razy zakropilam moim mlekiem. Wiec jezeli karmisz piersia mozesz sprobowac, powodzenia!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Karocia to nie zly spioszek z Twojej corci, tylko pozazdroscic, ze nie daje w kosc. Chociaz jak sa takie upaly to moze powinna troszke czesciej pic. Pytalas sie poloznej?
W dzien je czesciej, napije sie i spi...a w nocy sprawdzam jak wstaje siku, czy chce ssac...ale mowia ze da sama znac jak bedzie chciala i tak jest dzis np. dala znac jak jej sie pic chcialo w dzien je co 3h mniej wiecej

Stary 2010-07-13, 14:40   #207
scoobs
Rozeznanie

Super zdjecia Aniaa.

Farminka, mam nadzieje, ze kolki przejda, dlugo juz to trwa? To straszne, jak nie mozemy im pomoc. Ja daje Alexowi infakol, nie wiem, czy to pomaga, moze troszeczke tak.

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

A z kokonem masz racje, troche strach, jak tak goraco. U nas tez bylo cieplo, to spal w pieluszce i w tym, a wczoraj juz go ubralam w body z krotkim rekawkiem i w tym spal, bo sie u nas ochlodzilo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 16:25   #208
olakola
Zadomowienie

a ja mam jakąś straszliwą fazę na słodkie, jak nigdy i tak się zastanawiam, czy to dlatego, żeby mleko było słodsze ?

Kuba ogólnie też je w nocy ok 24, 3 i 6 a potem co 1-2h, ale dzisiaj w dzień coś mu się zmieniło i je co 1h i to z obu piersi, jakiś dzień głodu
no i na szczęście kolek nie ma i z "pierdkami" już lepiej - bezbolesne są
Stary 2010-07-13, 16:46   #209
Alguien
Zadomowienie

scoobs a to nie wiedzialam, ze to sie kokon nazywa Ja owijam cienkim kocykiem/pieluszka w ten sposob. Na poczatku Milena miala rece w srodku, ale jak skonczyla jakies 2 tygodnie, to koniecznie musi miec rece na zewnatrz. Nadal potrafi ja to czasem uspokoic Takze wg mnie to super wynalazek takie zawijanie Co prawda teraz juz bardzo rzadko to robie, ale jeszcze sie zdarza.

olakola moze Kubus ma skok wzrostu?

farminka
szczerze wspolczuje tych kolek, ale mam nadzieje, ze kropelki pomoga

aniaa w mikrofalowce podgrzewasz mleko? Na moim jest wyraznie napisane, ze nie mozna w mikrofalowce. Ja bym sie chyba bala, ze to niezdrowe dla takiego maluszka

My za tydzien juz lecimy do Polski. Mamy jeszcze sporo spraw do zalatwienia, wiec ostatnio mam duzo mniej czasu na wizaz.
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-13, 17:05   #210
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
aniaa w mikrofalowce podgrzewasz mleko? Na moim jest wyraznie napisane, ze nie mozna w mikrofalowce. Ja bym sie chyba bala, ze to niezdrowe dla takiego maluszka
podgrzewam wode nie mleko. mleka nie wolno podgrzewac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości