![]() |
#181 |
Raczkowanie
|
Dot.: matura 2010 z matematyką ;/
dziewczyny, możecie mnie zjechać za to co powiem, ale trzeba być wybitnym, żeby nie zdać matury z matematyki. przecież dostajemy do arkuszy TABLICE ZE WZORAMI MATEMATYCZNYMI! więc nie trzeba znać wzorów; przed maturą wystarczyło przejrzeć zadania z informatora maturalnego. zawsze pojawiało się zadanie z nierównością kwadratową, to też trzeba było wyćwiczyć, wręcz nauczyć się na pamięć schematu rozwiązywania. współczuję tym, które nie zdały, jednak krzyki "matura z matematyki jest niepotrzebna!" są absolutnie zbędne, wręcz żałosne, bo chociaż miesiąc przed trzeba było po prostu przysiąść i przejrzeć zadania. nawet noga z matematyki sprostała zadaniu i zdobyła te wymagane 15 punktów.
No air, absolutnie zgadzam się z tym, że: żeby zdać trzeba było rozwiązać przynajmniej 15 zadań zamkniętych, które były żałośnie proste i do których rozwiązania nie trzeba było mieć większej wiedzy, jedynie otwierać czasami oko i ucho na lekcjach, by coś tam wpadło...
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
tu piszą osoby które się załamały bo ich koleżanki ktore poszły do liceum zdały mature ładnie bo nie miały matematyki a oni mieli...
![]() P. S znam koleżanke która nie zdała WOS-u w maju pisała w sierpniu- i zdała, poszła na studia. Skoro jej sie udało to Wam wszystkim też sie uda! Życzę Wam tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
A może któraś się orientuje, czy na każdej uczelni występuje zjawisko jak "przyjęcie warunkowe"? Bo tak jak pisałam, na stronie wcześniej, bardzo prawdopodobne jest że źle sprawdzono mi maturę z matematyki, a termin wstawienia się do OKE mam dopiero za niecały tydzień, także już będzie po składaniu papierów na pierwszy nabór... A jeśli rzeczywiście okaże się, że to OKE, za przeproszeniem, coś spieprzyło? :| Martwię się, że przez to będę mieć utrudnione dostanie się na wymarzone studia...
![]() |
#184 | |
Raczkowanie
|
kika101, ja naprawdę rozumiem ból dziewczyn, które nie zdały egzaminu maturalnego i trzymam kciuki za to, by zdały poprawkę, jednak uważam, że nic nie dzieje się z przypadku i wyszedł po prostu brak pracy.
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
a o przyjęciu warunkowym nie słyszałam niestety.
![]() |
![]() |
#185 |
maszyna, nie człowiek
|
Jej, bo ja nie raz miałam kłopoty? Mamy powiedzieć, żeby się nie martwić, bo to była najtrudniejsza matura świata? Była prosta, jak się nie udało, to się poprawi. Moi znajomi w zeszłym roku też czekali do sierpnia z pewnym przedmiotem i dali radę, po prostu trzeba zrobić to co się da (wniosek o poprawke, postarac sie o wglad do pracy i ponowne sprawdzenie) i wziać w garść.
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, masz rację, jednakże poczytałam trochę na internecie jak to jest z tymi odwołaniami, i rzeczywiście, jak im "udowodnię" że jednak niepoprawnie ocenili moją pracę, albo coś pomineli, nie dodali punktu itp. mogą mi zmienić wynik ![]() Tak, zabrakło mi 1 pkt, bowiem z matematyki mam 28%, a skąd moje podejrzenia że coś jest nie halo? Tuż po owej maturze jak najszybiciej porównywałam odpowiedzi na internecie, i z samych zamkniętych wychodziło mi ponad 40%... Jeśli się okaże, że wszystko zrobili jak należy, trudno, w sierpniu poprawka, tylko że na uczelni na którą chcę iść semestr zaczyna się już 17 września :| a nie mam pojęcia do kiedy sprawdzają poprawki...
![]() |
![]() |
#187 | |
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() a poza tematem, u Ciebie w podpisie widnieje analiza, chodzi może o analizę systemową? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Ojjj nie widziałaś mnie chwilę po odebraniu wyników jak dotarłam do domu xD. Ale rzeczywiście, jak człowiek się prześpi z tym, na spokojnie usiądzie, pomyśli, to zawsze jest jakieś wyjście
![]() Tylko tak jak wspomniałam, martwi mnie ten cały "cyrk" z drugim naborem itp. Ale co mnie nie zabije, to mnie wzmocni, w końcu no! xD
![]() |
#190 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może tylko wzmocnić, nie zabije Cię ![]()
![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
Od ok 4 lat marzy mi się Akademia Morska, wydział nawigacjii...
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
to trzymam kciuki! będzie dobrze
![]() ![]()
![]() |
#193 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Napewno na Juwenaliach ;>
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 |
maszyna, nie człowiek
|
E tam, jak sie chce to można wszystko
![]()
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, ale durny, jak to była uprzejma określić pewna użytkowniczka, jest raczej ten, który po trzech/czterech latach nauki matematyki w szkole średniej, trzech w gimnazjum i sześciu w podstawówce nie potrafi uzbierać 15 punktów z tak prostego testu...
Przykro mi dziewczyny, ale na ten wynik pracowałyśmy wszystkie całe życie. Praca ta zaczęła się w przedszkolu od liczenia patyczków, a jej koniec był pewnie dla wielu przy omedze i prawdopodobieństwie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Czyli, jeśli nie brać pod uwagi pomyłki OKE, jestem durna?
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
A czy ja jestem durna, bo nie użalam się nad kimś, kto nie poradził sobie z czymś tak banalnym i prostym?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
Hm, a czytałaś moje wiadomości w tym temacie?
![]() ![]() I nie napisałam "Ola Boga, powinnaś mi współczuć inaczej jesteś durna!". A wg Twojego postu, stwierdzasz iż każdy, kto sobie nie poradził, nie poszło mu, jest "durny" ... Przykre.
Le ciel étoilé au-dessus de moi et la loi morale en moi. Immanuel Kant Edytowane przez Paranoir Czas edycji: 2010-07-02 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli ktoś uważa że matura próbna, tudzież ta normalna z matematyki na poziomie podstawowym była trudna, to naprawdę mnie na śmiech bierze. Jak można było w dwie godziny, nie rozwiązać 15 zadań zamkniętych? no ja tego po prostu nie rozumiem. I dla ścisłości, jestem HUMANISTKĄ. Nie uważam że matematyka to zły pomysł, uważam że ludzie którzy są w liceum, powinni te 15punktów w placem w d... zebrać, zastanawiam się jak wy przechodziliście z klasy do klasy, skoro zadania w którym wygórowanym rachunkiem było przeksztalcenie wzoru, i to nawet nie to nie potrafiliście zrobić? ja rozumiem, nie zrobiliście ostatnich zadań. Ale zadania zamknięte? no czy wy sobie ze mnie żartujecie czy coś? dziewczyny się boją tego powiedzieć, ale owszem tegoroczna matura podstawowa a przynajmniej część zamknięta była PROSTA cóż to za filozofia pomyśleć? obrażacie mnie samą, mówiąc że humanista nie jest zdolnym pojąć matematyki. Ok, nie musicie zdawać tej matury na 100 procent, ale dziewczyny, 30 procent? no dajcie spokój.. Jedyne na co możecie psikać, to wy same. Skoro po maturze próbnej były problemy, to jaki problem było usiąść do książek porobić zadania? wystarczyło troche chęci, i taka jest prawda. Tym bardziej nie rozumiem wjeżdżania na nauczycieli matematyki, że niby nie umieją uczyć. To jakim cudem ludzie z rozszerzenia w waszej szkole zdają?! rzecz niepojęta dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() a dodatkowe nabory są we wrześniu. jedyny minus - są one na te kierunki, na które nie było chętnych, czyli np. jeśli dziennikarstwo było bardzo oblegane to w dodatkowym naborze nie będzie się można na nie dostać. I ogólnie zauważył ktoś że angielskiego nie zdało więcej osób niż matematyki?
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-07-03 o 08:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak, jakby na maturze z polskiego miały pojawić się lektury z podstawówki, bo przecież też chodzi o podstawę ;] a z angielskiego niech na maturze będzie liczenie do 10 i podstawowe słówka ;] i dodam, że w liceum byłam w klasie humanistycznej i nie uczyłam się matmy rozszerzonej na własną rękę, a obecnie jestem na studiach inżynierskich. Jeśli się chce - to można. Albo trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, powiedzieć głośno że nie jesteście w stanie zdać na 30% i nie zwalać winy na wszystko wokół, albo wziąć się ostro do pracy i zdać w sierpniu.
![]() |
![]() |
#207 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- No z angla dużo nie zdało też, ale jak dla mnie to angiel był trudny w tym roku, ja co prawda dostałam więcej punktów niż liczyłam, że bedę miała ale próbna mi o 100 razy lepiej poszła. ale i tak się ciesze, że zdałam ![]()
![]() |
![]() |
#208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez po klasie humanistycznej jestem, a studiuję matematykę, więc jak sie naprawde chce to można ![]()
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po słowach krytyki tutaj tak pomyślałaś? ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.