|
|
#181 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: przyszłe i aktualne studentki z Białegostoku.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#182 |
|
Raczkowanie
|
nie sprawdzałam, ponieważ na liście byłam w drugiej setce, więc to nie miało sensu. :|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Far Beatko, ale z Ciebie szczęściara, gratuluje u mnie Gdańsk się przesunął aż o 3 miejsca, byłam 5 więc już ostatecznie zostałam w Białym, ma się to szczęście.. no ale cóż co do tego szkolenia, to z tego co mi moja koleżanka z medycyny mówiła, to lepiej wcześniej, i mówiła coś o losowaniu numerków w sensie, im wcześniejszy się wylosuje tym lepiej potem przy wypożyczaniu książek, bo im dalej to mniej książek zostaje.. i że trzeba kombinować ze znajomymi z wyższych lat najlepiej, żeby wypożyczyli, albo tego pana/pani u którego będziecie losować uśmiechać się ładnie żeby można było jeszcze raz spróbować wylosować lepszy numerek, i te grupy które były na końcu na szkoleniu miała podobno najgorsze numerki.. czy jakoś tak. To teraz już na Żeromskiego się nie wybierasz? mam nadzieje ze dalej tak; >
Edytowane przez BlueSunshine Czas edycji: 2010-08-01 o 19:28 |
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
dam radę,chociaż przeraża mnie świadomość, że całkiem sporo będzie nauki,a wciąż walczę z lenistwem więc może być ciężko
chcialam albo administrację albo socjologię i niestety zrezygnowałam z drugiego kierunku(właściwie nawet nie wiem dlaczego). ostatecznie wybrałam administrację,bo później łatwiej dostać sie do służb mundurowych(szczególnie w policji szukają po administracji).od zawsze moim marzeniem było wojsko więc w planach mam również wycieczkę do WKU. ![]() a jak jest z tym szkoleniem bibliotecznym. Juz są jakieś terminy, gdzie tego szukać,bo to chyba obowiązkowe jest na każdej uczelni nie zależnie czy państwowa czy prywatna. jak szukałam na stronie uczelni to były informacje ale z poprzedniego roku akademickiego 09/10 a nie znalazlam nic na rok 10/11.
We wszystkim trzeba umieć uchwycić odpowiedni moment. http://mi-mundo-subterraneo.blogspot.com/ Edytowane przez Sloneczko19_ Czas edycji: 2010-08-01 o 20:47 |
|
|
|
|
#185 |
|
Konto usunięte
|
BlueSunshine co do akademika chyba jednak wolałabym mieszkać co są z mojej uczelni i bliżej mi będzie czyli na Waszyngtona albo Akademickiej ale wybiorę chyba ten na Waszyngtona 10 piętrowce to mnie trochę zniechęca ale zobaczymy jak to będzie. Kurczę to trochę pokręcone z tym wypożyczaniem książek yh.. chyba trzeba się wybrać na to szkolenie ;P A akademik na Żeromskiego będzie Twój
wpadnę na jakoś imprezę hehe
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż podobno pytania dają durne jak nie wiem co, ja osobiście chyba jakoś od znajomych będe musiała pytania brać żeby to zaliczyć z moimi zdolnościami:P i uważam że dobrze zrobiłaś wybierając administracje, mimo że jakbyś wybrała socjologię byłabyś u mnie na roku i nie bój się, jak się przyłożysz dasz radę, w końcu będziesz darzyć do marzeń jak nie patrzeć ja za rok poprawiam maturę i drugi kierunek zaocznie, albo kuję cały rok i przenoszę się do mojego Gdańska.. zobaczymy jak mi się będzie tu znowu podobać, bo po liceum mam trochę powyżej uszu Białegostoku: Pedit: Bo Te niestacjonarne to UwB czy gdzieś indziej? Far, no ja mam nadzieje że mnie odwiedzisz i to nie raz jak chcesz mogę zapytać dokładnie koleżankę jak to tam z tym jest, bo mogłam coś pokręcić, w końcu blondynką jestem a co do akademika to szkoda że nie idziesz tutaj: ( ale większe szanse mam ze się dostanę.. :P heh nie no żartuje a Ty już składałaś na żeroma? bo jak tak to chyba jakoś trzeba zabierać to podanie z wydziału? bo inaczej chyba normalnie pod uwagę będziesz brana..
Edytowane przez BlueSunshine Czas edycji: 2010-08-01 o 21:49 |
|
|
|
|
|
#187 |
|
Raczkowanie
|
dzienne na WSAPie ewentualnie zaocznie na uwb. Będę się starała, żeby mieć jak najlepsze wyniki, żeby później łatwiej było się przenieść jakby coś sie zmieniło. zobaczymy jeśli coś mnie najdzie to może też będę poprawiać maturę.
|
|
#188 |
|
Konto usunięte
|
BlueSunshine właśnie nie złożyłam więc wiesz masz jedno miejsce do przodu, no szkoda szkoda,że nie będziemy razem mieszkać... pewnie, że odwiedzę jak mnie zaprosisz ;>
hmm możesz popytać jak możesz dobrze wiedzieć takie rzeczy
Edytowane przez 201610121615 Czas edycji: 2010-08-01 o 22:03 |
|
|
|
|
#189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Far, a weź się w ogóle nie wygłupiaj, jak się dostanę to wpadaj bez problemu w ogóle gorzej będzie jak się nie dostanę, ojć:P nie wiem co ja biedna zrobię wtedy. Kątem w łazience u brata chyba: P a co do tego szkolenia wyśle jutro koleżance smsa, bo teraz wolę nie budzić już, pewnie odpisze coś koło wieczora bo ma praktyki w szpitalu (teraz na drugim roku medycyny będzie ) i wyślę Ci to co mi napisze
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
a co powiecie na to, że jak już będziemy studentkami to zorganizujemy jakieś spotkanie, wspólny wypad na imprezę bądź do kina,bo chyba spotkanie białostoczanek, które było planowane na innym forum nie doszło do skutku
|
|
#191 | |
|
Konto usunięte
|
BlueSunshine byłabym bardzo wdzięczna
obyś się dostała, mam taką nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Far może lepiej w plecak bo słyszałam że różne portierki tam bywają..; ) ale jak najbardziej, wszystko byleby nie denaturat:P (oessu co ze mnie w tym Białymstoku wyrosło..:P )
|
|
|
|
#193 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. (ale mogłam coś pokręcić, od razu mówię, bo to już jakiś czas temu słyszałam, a sama na medycynie nie studiuję, więc bez obaw ) poza tym numer w bibliotece przy egzaminach na medycynie to pikuś wiec nie ma czym się przejmować...: P
Edytowane przez BlueSunshine Czas edycji: 2010-08-01 o 23:15 |
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
co do spotkania jestem za
![]() zdecydowanie pisze sie na to
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
Ach, taakie kwiatki!
![]() BlueSunshine, dziękuję za wyjaśnienie. Jakaś taka w gorącej wodzie kąpana jestem i kompletnie nie doczytałamo co chodzi . Ulżyło mi trochę .Jak dobrze pójdzie, to i ja do spotkania mogę się pisać, za rok co prawda, no ale .
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
No w październiku najlepiej by było bo jak na jakaś imprezę to dobrze by było mieć gdzie później nocować już
BlueSunshine no pewnie, że nie denaturat, jakieś dobre winko ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- mmadzik co tak rano wstałaś? to coś się zorganizuję za 2 miesiące ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli będzie tak jak w zeszłym roku, to po prostu będzie trzeba rozwiązać teścik, który będzie na stronie. A pytania głupie, owszem Tylko, że biorąc pod uwagę fakt, że dają tam od razu wszystkie potrzebne materiały w pdf, które trzeba teoretycznie przeczytać, to sprawa staje się prosta I przez cały semestr na pewno znajdzie się jakaś dobra dusza z I roku, która to ogarnie i rozwiąże i da prawidłowe odpowiedzi reszcie studenckiej gawiedzi Aha i ten test można rozwiązywać do skutku, więc jak nie za pierwszym razem się zaliczy to można za 5 Nie wiem czy ten test będzie w tym roku taki sam jak ostatni, ale jakby coś to mam nawet odpowiedzi z zeszłego roku, może akurat się przydadzą ![]() Cytat:
Ja bardzo chętnie ![]() winko
|
||
|
|
|
|
#199 |
|
Konto usunięte
|
Kaktus236 to mamy kolejną wielbicielkę wina
czerwone? ;>
|
|
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam poleconym decyzję o przyjęciu na studia;D
Hargalaten nie ma za co a Ty na medycynę czy coś innego? kaktus236 ja bardzo chętnie przygarnę pytania jeśli to nie problem, przydadzą się na pewno w ogóle słyszałam że u was na tej fonetyce to się ciekawe rzeczy działy, że kobieta na samym początku powiedziała że jak ktoś dostanie 3 upomnienia za ściąganie to dopiero nie zalicza;D i że wszyscy tak ściągali, że szok.. Far to słodkie czy półsłodkie?
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
Far bo z pracy wrocilam i jeszcze nie polozylam sie spac ;D
dostalam dzis list z UwB jak zobaczylam od ilu pkt brali na filologie to sie zalamalam... co ja tu robie ![]() ale w sumie Ci najslabsi pewnie odpadna
|
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Tak
półsłodkie ![]() Cytat:
(ale powinnam znaleźć )Na fonetyce byliśmy podzieleni na 4 grupy z tego co pamiętam, każda grupa pisała w innej sali i z kim innym, u mnie nic takiego nie powiedzieli I w mojej grupie ściągały może trzy, cztery osoby, bo po prostu się nie dało. Oo, to my pewnie mamy wspólnych znajomych skoro tak ![]() mmadzik, a od ilu przyjmowali i ile Ty miałaś (które miejsce na liście?) Jeżeli to nie tajemnica
|
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle zastanawiam się jak oni nas podzielą na grupy z angielskiego? jak np miałam z angola 85% (podstawa) to do jakiej grupy mnie wrzucą? byłabym bardzo wdzięczna za te pytania;*
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
na socjo bylo gdzies od ok 40 pkt tak mysle , ja mialam 45 i sie dostalam choc nie chcialam tam
![]() na filologie byl prog 28 pkt , olaboga , ja mialam 70 pkt i niby mialam 50 miejsce ale zawsze Ci , po olimpiadach skladaja papiery wszedzie wiec pozajmowali miejsca pewnie tez tu a ostatecznie zapewne zrezygnowali ![]() zadne tajemnice ;D
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się, będzie przesiew na pewno jak na każdym kierunku, zwłaszcza że wzięli chyba z nawiązką skoro z drugiej setki ludzie się dostawali..
|
|
|
|
#207 |
|
Konto usunięte
|
BlueSunshine ja wypije i takie i takie
ale wolę czerwone ![]() ja ciekawa jestem jaki był próg na ekonomię bo też dostałam list ale, że nie zostałam przyjęta ;P |
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
co do spotkania bliżej października będziemy ustalać termin i miejsce
![]() i liczę na to, że na jednym spotkaniu się nie skończy, aby tylko były chęci i czas.
|
|
#209 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ten cudowny dreszczyk emocji!Cytat:
. A co z tego wyjdzie, to zobaczymy.
|
||
|
|
|
|
#210 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.

u mnie Gdańsk się przesunął aż o 3 miejsca, byłam 5 więc już ostatecznie zostałam w Białym, ma się to szczęście.. no ale cóż
chcialam albo administrację albo socjologię i niestety zrezygnowałam z drugiego kierunku(właściwie nawet nie wiem dlaczego). ostatecznie wybrałam administrację,bo później łatwiej dostać sie do służb mundurowych(szczególnie w policji szukają po administracji).od zawsze moim marzeniem było wojsko
wpadnę na jakoś imprezę hehe 

I w mojej grupie ściągały może trzy, cztery osoby, bo po prostu się nie dało.