Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 15:43   #181
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Kancia hmmm interesujace.Musze pokazac TZ
Nie wiem jaki jest bol przy korzonkach
Asiulka dziekuje za linka
PatkaM jak to kiedys napisala ladnie Pysia - skoro nie udalo sie kupic,znaczy,ze ta nie byla dla ciebie pewnia ta,ktora teraz obejrzycie bedzie lepsza
Filmik : hahaha:wdzianko wygrywa
Karola wspolczuje i przytulam.U nas ostatnio wielkie marudzenia przy zasypianiu

Napisalam do Gosbaj.U mnie nadal pada....
Stary 2010-07-28, 15:51   #182
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

własnie sie rozpadało ale mam przerąbane
sciagnęłam z aparatu foty to wrzucę kilka

1.tak się bawimy
2.czekam na spacerek
3.czytam sobie
4.mój ulubiony ludzik do gryzienia
5.czytam co tam ciotki wizażowe pisza
6.korzystam z tego, ze mama musi Tomka bawic

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-07-28 o 16:05
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:03   #183
oliviaoO
Rozeznanie

miałam problem wieczorem z zalogowaniem się na wizaż a chciałam nadrobić bo wyczaiłam nową część..
a teraz wchodzę a tu 7 stron
jeszcze teraz nie mam zbytnio czasu.. wieczorem jak Julka pójdzie na dobre spać to mam nadzieję, że sobie poczytam na spokojnie

Julia

walka z kg:
81- 78 - 76 - 74 - 72- 70 - 68 - 66 - 64

oliviaoO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 17:15   #184
aldii
Zakorzenienie

Kancia na tej 3 fotce wyglada taki maly-duzy facet i jak wysoko mu te pieluchy siegaja,u nas grubo pod pepkiem sa
Stary 2010-07-28, 17:23   #185
Kancia
Zakorzenienie

aldii bo ja lubie jak jest wszystko zamkniete jak ma mniejsze to mu wylatuje bokami

ps. przypomniałam sobie o zabawce, Tomek ma coś podobnego tylko V-tech i po niemiecku ale mu absolutnie nie przeszkadza. Ta kula przy lekkim dotknięciu w oznaczone miejsce wydaje dzwięki lub gra muzyczki, Tomek potrafi się nia długo zając akurat ta co ja mam ma taki mały sznureczek i mu wieszam czasem w lezaku na pałąku a on w nia nawala i włacza muzyczki. Lubi tez lezec i ja pyrka raczką, dla Waszych mobilnych maluchów to pewnie byłaby super zabawka

http://allegro.pl/item1161218959_magiczna_k ula_edukacyjna_do_raczkow ania_simba_hit.html

ed: ja mam taką http://allegro.pl/item1162454447_vtech_inte raktywna_kula.html

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-07-28 o 17:33
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 18:19   #186
karola_sz
Rozeznanie

Tak na szybko wklejam zdjęcie z dzisiejszej kąpieli. Kupiłam takie krzesełko kąpielowe, dzisiaj dotarło i Adaś je wypróbował. Na moje oko niemowlak był wielce uradowany.

karola_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 18:20   #187
zebra666
Zakorzenienie

Kancia śliczny ten Twój mały rozrabiaka i przeczytałam "ulubiony lodzik" a to ludzik

Karola fajne to! A drogie?

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-07-28 o 18:21
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 18:31   #188
karola_sz
Rozeznanie

Zebra - normalnie to dosyć drogie, na allegro ok.80 zł + przesyłka. Na all jest też trochę używanych tańszych. Mi udało się upolować nowe za 55 zł, bo ktoś dostał na prezent, ale dzieciak już za duży był. Jak Adaś wyrośnie to też sprzedam. Ostatnio np. sprzedałam huśtawkę Fisher Price za 85 zł,a kupiłam ją za 90 zł, czyli ogólnie wyniosła mnie całe 5 zeta .

Stary 2010-07-28, 19:02   #189
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

karola tez mamy takie krzeselko do kapieli musze wyjac bo widac ze Adasiowi sie podoba-i buzka otwartai wydaje mi sie ze Adas jest podobny do Szymcia

Edytowane przez tajgabajga
Czas edycji: 2010-07-28 o 19:03
tajgabajga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:10   #190
aldii
Zakorzenienie

Karola fajne to krzeselko.Tez palnowalam Lu takie kupic,ale caly czas mi sie wydawalo,ze jeszcze za mala jest.Jak widac czas najwyzszy A powiedz mi z czego ono jest zrobione?
Stary 2010-07-28, 19:19   #191
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
PatkaM jak to kiedys napisala ladnie Pysia - skoro nie udalo sie kupic,znaczy,ze ta nie byla dla ciebie pewnia ta,ktora teraz obejrzycie bedzie lepsza
....
No niby tak... Ja też zawsze tak mówię ale na ten kolor to ja byłam najbardziej napalona a ogólnie mało jest takich na sprzedaż... Zwłaszcza, że ja mam jeszcze wymagania co oprócz koloru ma być
Ale trudno, następny upatrzony błekitny

Sąsiedzi za ścianą robią remont - non stop wiercą, stukają, hukają... Zauważyłam, że Natalka zrobiła się troche płaczliwa... no budzi się z płaczem - co jej się nigdy nie zdarzało, albo w ogóle tak dziwnie się zachowuje...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 19:24   #192
karola_sz
Rozeznanie

Tajgabajga - ja to podobieństwo też zauważyłam, ale, kurczę z Liverpool'u do Bydgoszczy daleko, więc ojcowie jednak inni

Aldii - z plastiku jest, ale bardzo obłe, żadnych kantów, no i wg mnie bezpieczne. Z leżaczka kąpielowego Adaś już próbował mi uciekać.

A ja niedługo wyprowadzam Adasia z sypialni do jego pokoiku. Niestety przypadł mu najmniejszy. Właśnie mu urządzamy, jak skończymy wkleję zdjęcia. Chciałam Adasiowi kupić taką książeczkę do łóżeczka Lamaze: co myślicie, konstruktywnie proszę, bo niezdecydowana jestem.
http://allegro.onet.pl/item115720558...ezent_dla.html

Stary 2010-07-28, 19:28   #193
aldii
Zakorzenienie

PatkaM no tak,najgorzej jak baba sobie cos wymysli w kwestii samochodu u nas tez bedzie malutki problem z nastepnym,bo tez mam pewne wymagania odnosnie szczegolow wyposazenia
Karola aaaa,myslalam,ze gumowe, bo takie tez sa.Co do ksiazeczki, to kup jesli lubi tego typu zabawki
Stary 2010-07-28, 19:29   #194
blonde_hair
Zakorzenienie

Karola_sz swietne krzesełko i Adas jak ładnie w nim siedzi. Tez przymierzam sie do kupna takiego...u nas sa troche tansze ok 50 zł

Kancia swietne fotki...a Tomek wcale nie wyglada na marude...

Edytowane przez blonde_hair
Czas edycji: 2010-07-28 o 19:53
blonde_hair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 19:32   #195
Kancia
Zakorzenienie

Karola Tomek dorwał tą ksiązeczke u młodszego kolegi i z rąk nie wypuszczał bardzo mu się podobała ale raczej do gniecenia miętoszenia, w łozeczku tak powieszona nie wiem czy jest tak mocno intersująca jak luzem. Dodam jeszcze, ze cena jest absolutnie nieadekwatna do całości. Podejrzewam, ze jak zwykle płaci się za nazwę firmy niz za produkt...
podsumowując, jest fajna ale droga
Stary 2010-07-28, 20:13   #196
karola_sz
Rozeznanie

Aldii - no właśnie nie wiem czy będzie lubił książeczkę, bo jego najlepszą zabawką jest ... mama i następujące czynności na niej wykonywane - miętoszenie po twarzy, wyrywanie włosów, obciążanie kręgosłupa swoim cudnym acz ciężkawym ciałkiem. Może po prostu się sklonuję

Kancia - no właśnie ta cena stoi na przeszkodzie, bo jak ma ją rzucić w kąt to ja dziękuję.

Blonde - u nas, kurczę, wszystko drogie, jakbyśmy nie wiem ile zarabiali

Idę pod prysznic, bo dziś Dr House leci. Będę oglądać i prasować...

Stary 2010-07-28, 20:31   #197
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujla

hej Dziewczyny
my w końcu w swoim domku. Ciasnym ale własnym (tz wynajętym). Dla przypomnienia byliśmy ponad 2 tyg. u moich rodziców żeby pilnowac ich domu kiedy byli na wakacjach. Powiem szczerze, że ciężko zorganizować się ze wszystkim w piętrowym domu. Biegałam w kółko z góry na dół. W naszym małym mieszkanku wszystko mam pod ręką dzięki czemu mogę robić kilka rzeczy naraz.

Moja Justysia nie ma jeszcze żadnego ząbka ale już od 3 miesięcy widać, że bolą ją dziąsełka. Jak ją posadze na kanapie to siedzi sama. Kula się we wszystkie strony i bardzo szybko sie nudzi. Co chwilę domaga się czegoś noowego - nowej zabawki, zmiany otoczenia.

kocuraząb - karmisz piersią i dostałąś okres? Ja też karmię i jescze nie dostałąm ?
youyou- macie super pomysł na wakacje. Rewelacja. Jeśli chodzi o włąsny biznes to takie miejsce dla mam z dzieciaczkami bardzo fajne. Tylko obawiam się tak samo jak bardotka, że taki biznes raczej nie przyniesie dużych zysków ale ja z ekonomii kiepska jestem. Powiem szczerze, że mam marne pojęcie o biznesie.
patinka - ślicznie wyglądaliście na chrzcinach. Buty boskie !!!
patka 84 - fajna fryzurka, trzymam kciuczki żebyś jak najszybciej miała swoje wymarzone autko
karola sz - jesteś niesamowita, że dałaś rade z robotą i 2 dzieciaczków
wyderka - Witamy
blonde hair - dużo wytrwałości w bieganiu
aldii, gosbaj - spotkałyscie się ?
Kurcze jak ja bym chciała spotkać się z którąś z Was. Wybiera się może któraś do Poznania ? Jeśli tak to zapraszam
brzoskwinia - ale fajne mieliście wakacje. Jak zobaczyłam Twoje zdjęcia to zatęskniła za morzem. Super laska jesteś
Kamyk - trzymam kciuki żeby żeby się wszystko jakoś poukładało - pogodzenie pracy i wychowywanie Paulinki, jedzenie Paulinki.
azzis - ja też się zastanawiam jak to będzie z Justysią w żłobku. We wrześniu startuje, a ja w najbliższy piątek idę na zebranie to dowiem się co i jak.

W poniedziałek wracam do pracy. Lubie swoją pracę i cieszę się że wrócę i będe mogła dokończyć rzeczy, które zaczęłam przed ciążą. Do pracy będe musiałą jednak zabrać duże zdjęcie mojej Justysi. Wiem, że będę ogromnie za nią tęsknić. Szkoda, że nie mogę jej zabrać ze sobą. Jednak podobno w niektórych firmach w Stanach jest to możliwe. Mąż mi mówił że podobno młode matki pracujące w google zabierają do pracy swoje małe dzieciaczki.
W sierpniu z Justysią będzie mój mąż. Nazbierał bardzo duzo urlopu. Ma teraz okazję go wykorzystać. Właściwie to zmusili go bo urlopu ma naprawdę mega dużo.

Zaraz postaram się wrzucić jakąś fotkę Malutkiej.
kwiat kalafiora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:36   #198
youyou
Zakorzenienie

hallo mamuśki

ale właśnie przeżyłam stres!!! Po kapieli Filip szybko wciągnął butlę, wypił aż 180ml (!) no i jak zwykle dałam mu jeszcze cycka, wypił chętnie jednego... i leży mi jeszcze na poduszce a nagle mu to się cofnęło i zrobił się siny, zacząl wymiotować i jakby się zachłystnął, jakby mu tchu brakowało, nie mógł chyba powietrza złapać. Zerwałam się w sekunde i wzięłam go na ręce, brzuszkiem do podłogi i włozyłam dwa palce do buzi żeby zwymiotował... Troszkę zwrócił i złapał dech...

Chyba niepotrzebnie mu dałam jeszcze tego cycka i się po prostu przeżarł i mu się cofnęło, może niepotrzebnie mu palce do buzi wkładałam ale to były sekundy i tak instynktownie robiłam...
Chyba nic mu nie jest bo zaraz potem się śmiał i był spokojny ale co się stresu najadłam to moje i cały dom na nogi się zerwał

A z innej beczki to już po zakupach. Jedno mogę stwierdzić to wyprzedaże to mega ściema jest Wszędzie niby -70% a w sklepie jeden wieszak przeceniony z jakimiś szmatami a reszta normalne ceny....
no ale coś upolowałam:
- w C&A jest fajna promocja ciuszków dziecięcych- "3 szt za 2" kupiłam Filipowi dwa fajne dresiki takie na jesień+ bodziaka z długim rękawem

Dla siebie oczywiście nie kupiłam tego po co pojechałam, ale kupiłam 5 staników Jeden z H&M, a 4 w Triumphie, jakoś mi się bardzo spodobały a była promocja że przy zakupie 4szt jest przecena na -50%.. Więc jak tu nie skorzystać?
Także w końcu mam jakieś ładne, normalne staniki Już miałam dość tych aseksualnych szmat do karmienia

Aaa i na koniec kupiłam sobie super miękkie, i wygodne niebieskie trampki w Ecco
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:41   #199
zebra666
Zakorzenienie

Kwiat miło Cię widzieć Czekamy na focie

Youyou najadłaś się strachu! Odbijasz go po karmieniu? JA nadal odbijam choć słysząłam, ze takich dużych nie tzreba już odbijać.

Ale amsz fajnie a nie macie kłopotów znaleźć staników na siebie? Ja nie wiem już jakich rozmiarów i rodzajów szukac na me zwisy

Stary 2010-07-28, 20:47   #200
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Justysia
Stary 2010-07-28, 20:47   #201
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kwiat miło Cię widzieć Czekamy na focie

Youyou najadłaś się strachu! Odbijasz go po karmieniu? JA nadal odbijam choć słysząłam, ze takich dużych nie tzreba już odbijać.

Ale amsz fajnie a nie macie kłopotów znaleźć staników na siebie? Ja nie wiem już jakich rozmiarów i rodzajów szukac na me zwisy
hehe, tez mam problem
ja tez odbijam Sebusia po jedzeniu...

Youyou dobrze, ze juz wporzadku, niezły stres, ale dobrze sobie poradziłas...moze niepotzrebny byl ten cycek

Kwiat kalafiora witaj! Fajnie, ze juz we własnym mieszkanku
Trzymam kciuki za powrót do pracy
Mi zostalo nieco ponad tydzien
Stary 2010-07-28, 20:50   #202
kwiat kalafiora
Raczkowanie

Justysia w spacerówce
Stary 2010-07-28, 20:52   #203
pantee
Raczkowanie

Kancia- wlasnie na taka kule sie czaiłam, ale widziałam je w normlanym sklepie stacjonarnym i byly droższe niz na all. Moze zachęci moja małą do ruchu
Juz lepiej wychodzi nam podpacie...jak ja kladę na zwinietym kocu, to nie pada bezczelnie na ryjka, tylko blokuje rekami..bedziemy dalej cwiczyc..

Karola- takie podobne krzesełka oglądałam..
http://allegro.pl/item1164929620_smo...t.html#gallery

Jesli chodzi o ksiazeczke, to fajna rzecz , kusiła mnie , ale odpusciłam, bo o wydawało mi sie ze mogłam ja kupic jak byla mlodsza, a teraz juz troche pozno, ale tez uwazam ze droga, podobna kupiła Malinka, tylko z Tiny Love.

NO i wygląda na to ze pogoda Gosbaj nie rozpieszcza...

Patka84- zalecona metoda Bobath...

Wiecie co mi sie wczoraj przytafiło, bylam na spacerze z TZ i mała...TZ chciał skrocic droge przez osiedle, poszlismy i nagle łup. DOstałam jak obuchem w łeb. Nogi sie pode mna ugieły. Nie wiadomo jak i skad, dostałam piłką do nogi, ale mocno kopnieta i spadła centralnie pionowo, z góry. NIkt nie zauważył. Szumiało mi w głowie jakbym strzeliła drina. A potem pomysłam, ze mogła spasc pare cm dalej na wozek..a daszek połozony byl. A najlepsze ze na ułamek sekundy wczesniej, przebiegł nam przez drogę czarny kocur i oboje z TZ splunelismy..
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 20:56   #204
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Ja nie wiem czy nawet w 34J wejdę...
Stary 2010-07-28, 20:59   #205
karola_sz
Rozeznanie

Youyou - najpewniej bidulek miał cofkę i cofnęło się również przez nosek i nie mógł złapać oddechu. Adasiowi przydarzyło się to 3 razy. Za pierwszym postąpiłam tak jak ty, włożyłam mu paluchy do gardła, potem wiedziałam już o co chodzi i klepałam go po plecach. W każdym bądź razie wygląda to okropnie i wiem jakiego strachu się najadłaś. Musisz uważać, żeby za dużo nie zjadł za jednym razem.

Kwiat kalafiora - śliczna niunia. Ja też niedługo do pracy, ale wcale się nie cieszę. Dużo się tam pozmieniało i już nie będzie fajnie . A kiedyś było baaaardzo fajnie.

Stary 2010-07-28, 21:01   #206
pantee
Raczkowanie

YOUYOU- no własnei nie ma to jak dobry stanik...ja tez w weekend kupiłam sobie taki porzadny, normalny a nie karmnik...bo juz te zwisy mnie mecza.

Zebra- no wlasnie problem byl wszedzie indziej, ale jak poszłam do Triumpha to mi w koncu babka dobrała idealnie. Sama przymierzyłam ze 4 i wszystkie nie tak, (75D, 70E, itp) Ta spojrzała na mnie i przyniosła mi...65G- i już go nie zdjęłam Czuję ze żyje
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 21:07   #207
bardotka_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karola_sz Pokaż wiadomość
Youyou - najpewniej bidulek miał cofkę i cofnęło się również przez nosek i nie mógł złapać oddechu. Adasiowi przydarzyło się to 3 razy.
moja też tak miała parę razy, ale to nawet godzinę od posiłku i właśnie przez nos, to jest okropne.... wiesz od czego tak się robi? i wcale nie jadła więcej

youyou

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-28, 21:08   #208
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

Cytat:
Tajgabajga - ja to podobieństwo też zauważyłam, ale, kurczę z Liverpool'u do Bydgoszczy daleko, więc ojcowie jednak inni

kwiat kalafiora
Justysia a wozek macie Espiro?bo my tez..a jaka wersje?
Stary 2010-07-28, 21:09   #209
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

No własnie ja jeszcze go odbijam, tylko teraz nie zdążyłam go podnieść bo zanim go podniose to odbicia to chwilkę sobie jeszcze leży

Co do staników to właśnie w wielu sklepach przymierzałam a dopiero te w Triumphie dobrze leżały i trzymały moje "zwisy"
Musiałam zainwestować w parę sztuk bo nie ma opcji abym weszla z staniki z przed ciąży, przeskoczyłam na duże C no a tych karmników to już mam dość

Cytat:
Youyou - najpewniej bidulek miał cofkę i cofnęło się również przez nosek i nie mógł złapać oddechu. Adasiowi przydarzyło się to 3 razy. Za pierwszym postąpiłam tak jak ty, włożyłam mu paluchy do gardła, potem wiedziałam już o co chodzi i klepałam go po plecach. W każdym bądź razie wygląda to okropnie i wiem jakiego strachu się najadłaś. Musisz uważać, żeby za dużo nie zjadł za jednym razem.
.
no właśnie tak było...teraz też wiem że trzeba poklepywac po pleckach, następnym razem będe wiedziała (choć oby już następnego razu nie było..)

Kancia ale masz przystojniaka!!te niebieskie oczęta niejedną babkę zbajerują
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-28, 21:12   #210
zebra666
Zakorzenienie

Kwiat a Piotruś ma taką flanelke w żyrafy

Pantee własnie mi by się przydał pod 65 ale w biuście to mam niby C ale z nich wyłarzą... a D niby za duże i nie wiema triumph drogi... Co innego taka promocja jaka tarfiłas ale normalnie to ceny zwalają z nóg...

Widze nie tylko ja nie wiem co z tym biustem począć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości