|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Yasmin - zbiorczy
Ja biorę już 4 opakowanie Yasmin i muszę przyznać że ma on same zalety, mimo że na samym początku brania nie było ich wszystkich widać ale teraz to doceniam i w życiu bym nie zamieniła teraz Yasmin na inne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W Szczecinie kupuję te tabletki na słonecznym (jak ktoś będzie chciał to dam adres tej apteki bo teraz nie pamiętam) i płacę 36 zł, to chyba najtaniej bo wszędzie gdzie szukałam cena sięga nawet 45 zł... |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Dot.: yasmin wrazenia))
kurcze. tak sobie weszłam na stronke czytam o tym jasninie i sobie przypomnialam ze zapomnialam wczoraj wziasc
![]() ![]()
#183 |
Przyczajenie
|
ja jestem po 1 tab yasimn,wzielam ja wieczorem niesety rano czulam dziwne napiesie w konczynach i serce mocniej mi bilo,zadzwonialm do lekarza kazal mi brac zamiast yasmin regividion,niestey w nocy dostalam ataku dusznosci i serce malo mi nie wyskoczylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Przyczajenie
|
cześć,
w takiej sprawie jeśli lekarz przepisał Ci te tabletki to powinnaś zgłosić się do Niego,będzie wiedział najlepiej. Ale wydaje mi się że to normalna reakcja organizmu na chormony, każdy organizm inaczej to przechodzi. Pierwsze dwa miesiace są najgorsze.Czy stosowałaś wcześniej inne tabletki badź plastry??? Jeśli jednak będziesz czuła się źle, powinnać nie zwłocznie zgłosić się do lekarza. Wtedy moze przepisze Ci inne. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
AgniesiaS, myślę, że Twoje dolegliwości związane z założeniem tamponu mogą wynikać z suchości błony śluzowej pochwy. Przy zażywaniu hormonów czasem tak bywa.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Przyczajenie
|
wczesniej bralam cielst i nie mialam tego typu sytuacji,zastanawiam sie czy czasem do nich nie wrocic,ale mysle ze lepiej najpierw zrobic badania hormonalne,zeby sie upewnic co jest dla mnie najlepsze!juz dwa dni nie biore yasmin a jeszcze czuje sie slabo jesli chodzi o serce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Witam. Mam pytanie. Dzis ginekolog zmienila mi tabletki z Novynette na Yasmin. W zwiazku z tym jestem ciekawa, gdzie mozna kupic tanio Yasmin w Warszawie?
#188 |
Przyczajenie
|
Co prawda ja bi0ore Jeanine, ale slyszalam jak drogie jest Yasmin, polecam bardzo bardzo APteke Akademicka na Krakowskim Przedmiesciu przy Kosciele Sw. Krzyza, kiedys pan sie pomylil i zamiat moich dal mi wlasnie Yasmin, podajac cene 38, costam groszy. Moje kosztuja tam 35,35zl podczas gdy w innych apetkach nawet po 40 i wyzej zl.
pozdrawiam i polcam Akademicka
#189 |
Zakorzenienie
|
lena711 te dolegliwosci o ktorych pisalas wcale nie musza wynikac z problemow z hormonami. Taka reakcje organizmu mozna miec na jakiekolwiek leki, ktore zawieraja uczulajacy nas skladnik, nie koniecznie hormon.
Wydaje mi sie, ze jakis skladnik w tabletkach Yasmin moze Cie uczulac. Jednak zeby miec pewnosc powinnas zazyc kilka tabletek i jesli za kazdym razem bedzie to samo, to odstawic i wiecej juz do nich nie wracac. Ja przechodzilam cos takiego po zazyciu antybiotyku. Lekarka natychmiast kazala je odstawic i zapisala inne, po ktorych bylo wszystko OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Przyczajenie
|
Wiesz Weronisia moze masz i racje,czasem zdarza sie ze jakis blachy skladnik na nas niekorzystnie wplywa,a nawet sam gin sie zdziwil ze juz po 1 tabletce mam takie dolegliwosci!!dzieki za odp.pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Raczkowanie
|
![]()
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#192 |
Rozeznanie
|
Ostatnią tabletkę wzięłaś w poniedziałek 7dni przerwy czyli następną bierzesz we wtorek. Zawsze zaczynasz opakowanie w ten sam dzień tygodnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Raczkowanie
|
no kurde.. to zaczynam w ten sam dzien tygodnia czy od wtorku?
![]()
#194 |
Zadomowienie
|
we wtorek
#195 |
Raczkowanie
|
dziekuje Ci Chmuro bardzo
![]() ![]() ![]() buziaczki ![]()
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo was proszę o odpowiedź na moje pytanie bo strasznie się juz martwie a moja ginekolog jest na urlopie i nie mogę się z nią skontaktować! Otóż biorę Yasmin od dwóch tygodni a od prawie 10 dni mam okropne plamienia. A właściewie to ciągły, dość obfity okres!!!
![]() ![]() Proszę pomóżcie!!
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-05 o 20:13 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
Witam.
Mam pytanie do dziewczyn,które stosują tabletki antykoncepcyjne już od dawna.Czy jeśli idziecie do ginekologa to przepisuje Wam receptę na jedno opakowanie czy na więcej?Bo takie chodzenie do lekarza co miesiąc tylko po to żeby mi zapisał tabletki jest bezsensu... Ja jak narazie byłam 1 raz i zapisał mi jedno opakowanie(pewnie chciał sprawdzić jak zadziała na organizm)ale teraz już będę potrzebować następne,więc muszę iść.Ale czy mógłby mi zapisać na jakiś dłuższy okres czasu? Jak to jest u was? pozdrawiam ![]()
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zdecydowałam się odstawić Yasmin, bo po pierwsze nie mam już na kim ich wykorzystywać ![]() ![]() Jakich niespodzianek mogę się spodziewać ze strony organizmu? Mijają właśnie 2 tygodnie od ostatniej tabletki, którą wzięłam, i na razie nie mam żadnego plamienia ani innych objawów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny,a co dokładnie mam powiedzieć lekarzowi? bo ja nie wiem jak mam to ująć w zdania ![]()
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
Dot.: yasmin
a ja dlugoooooo bralam diane cera super extra,ale przytylam,nabawilam sie zylek i postanowilam zmienic na yasmine. koncze pierwszy listek,cera ok jak byla dobrze sie czuje,apetyt niormalny wiec jak narazie jestem zadowolona. Jestem jeszcze ta szczesciara ze yasmin dostaje za darmo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: yasmin
Zmieniałam z cilestu na yasmin.. ze względu na uczucie puchnięcia ogromny bol piersi itp,hustawki nastrojów. yasmin zazywam od tygodnia- humor sie o wiele poprawil,obrzęki zniknęły. Jedynym mankamentem jak dla mnie jest cena
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny pomóżcie!! Co się dzieje ze mną??
Od ponad roku biore Yasmin, bardzo ładnie wyregulował mi mój okres, byłam zadowolona z niego...ale w sumie tak jak koleżanka wyżej nie mam po co go już brać ![]() Jedynie co to z powodu okresu, ale nieważne, odstawiłam go. Ostatnią tabletkę jadłam we wtorek tydzień temu i okres miałam w sobote...do wczoraj plamiłam delikatnie...a dzisiaj tak jakby od nowa okres!! ![]() Niestety wyrzuciłam wszystkie długaśne instrukcje do tych tabletek i nie mam gdzie doczytać o tym... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czyli podsumowując jak to jest z tymi Yasmin a libido?albo czy znacie jakieś inne tabletki nie obniżające go..brałam już Cilset,Logest i libido=zero
|
![]() ![]() |
![]() |
#207 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Pomadka Czas edycji: 2006-10-05 o 20:15 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać! |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj znajduje się sporo informacji o yasminie: http://www.yasmin.pl/
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
Ponawiam pytanko na tamat Yasmin a libido...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.