Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-18, 11:46   #181
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Yasmin - zbiorczy

Ja biorę już 4 opakowanie Yasmin i muszę przyznać że ma on same zalety, mimo że na samym początku brania nie było ich wszystkich widać ale teraz to doceniam i w życiu bym nie zamieniła teraz Yasmin na inne przechodząc do rzeczy: od pierwszej tabletki nic mnie nie bolało - ani brzuch, ani głowa, żadnych nudności, piersi urosły, libido podskoczyło (mój chłopak w 7 niebie i ja też ) cera się poprawiła, nie przytyłam ale też nie schudłam (nie narzekam bo dla siebie jestem ok), nie mam żadnych stanów depresyjnych a wręcz przeciwnie ogólnie bardzo trafione tabletki choć wcześniej brałam cilest i diane... już więcej do nich nigdy w życiu nie powrócę!!

W Szczecinie kupuję te tabletki na słonecznym (jak ktoś będzie chciał to dam adres tej apteki bo teraz nie pamiętam) i płacę 36 zł, to chyba najtaniej bo wszędzie gdzie szukałam cena sięga nawet 45 zł...
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 18:59   #182
Brenda_19
Raczkowanie

GG do Brenda_19
Dot.: yasmin wrazenia))

kurcze. tak sobie weszłam na stronke czytam o tym jasninie i sobie przypomnialam ze zapomnialam wczoraj wziasc Eh.. czesto tak macie bo mi przynajmniej raz na opakowanie zdarzy sie zapomniec i musze brac dwie na raz..:P kurde, ja to mialam taka nadzieje ze schudne cos po tych tabletkach biore juz jakies 6 opakowan i nic a i cera jakos za bardzo sie nie poprawila. a powiedzcie mi czy duzo przeplacacie za nie? bo ja znalazlam apteke gdzie kosztuja 30 zeta a w innych 40 i w gore..

Muszę zrzucić 5 kg:P

Brenda_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 20:42   #183
lena711
Przyczajenie

ja jestem po 1 tab yasimn,wzielam ja wieczorem niesety rano czulam dziwne napiesie w konczynach i serce mocniej mi bilo,zadzwonialm do lekarza kazal mi brac zamiast yasmin regividion,niestey w nocy dostalam ataku dusznosci i serce malo mi nie wyskoczylo,myslalam ze umre!lekarz rodzinny mnie zbadal i stwierdzil ze z sercem w porzadku,i ze to samopoczucie to wina hormonow ktore tak zareagowaly w upal!poza tym nie mialam zadncyh zastrzezen do yasmin ale nie wiem czy znowu zaczac je brac np od wrzesnia keidy nie bedzie tak goraco!prosze poradzcie bo nie wiem co o tym myslec,i czy ktroras miala az tak powazne skutki
lena711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-18, 20:55   #184
JUDYTA21
Przyczajenie

cześć,
w takiej sprawie jeśli lekarz przepisał Ci te tabletki to powinnaś zgłosić się do Niego,będzie wiedział najlepiej. Ale wydaje mi się że to normalna reakcja organizmu na chormony, każdy organizm inaczej to przechodzi. Pierwsze dwa miesiace są najgorsze.Czy stosowałaś wcześniej inne tabletki badź plastry???
Jeśli jednak będziesz czuła się źle, powinnać nie zwłocznie zgłosić się do lekarza. Wtedy moze przepisze Ci inne. pozdrawiam
JUDYTA21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 10:38   #185
Maszeńka
Raczkowanie

AgniesiaS, myślę, że Twoje dolegliwości związane z założeniem tamponu mogą wynikać z suchości błony śluzowej pochwy. Przy zażywaniu hormonów czasem tak bywa.
Maszeńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-19, 10:49   #186
lena711
Przyczajenie

wczesniej bralam cielst i nie mialam tego typu sytuacji,zastanawiam sie czy czasem do nich nie wrocic,ale mysle ze lepiej najpierw zrobic badania hormonalne,zeby sie upewnic co jest dla mnie najlepsze!juz dwa dni nie biore yasmin a jeszcze czuje sie slabo jesli chodzi o serce.pozdrawiam
Stary 2006-07-20, 18:58   #187
Nierika
Zadomowienie

Witam. Mam pytanie. Dzis ginekolog zmienila mi tabletki z Novynette na Yasmin. W zwiazku z tym jestem ciekawa, gdzie mozna kupic tanio Yasmin w Warszawie?

Nie kąp się na plaży niestrzeżonej. Nikt nie zauważy twojego utonięcia.
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-07-21, 06:55   #188
Blossomgirl
Przyczajenie

Co prawda ja bi0ore Jeanine, ale slyszalam jak drogie jest Yasmin, polecam bardzo bardzo APteke Akademicka na Krakowskim Przedmiesciu przy Kosciele Sw. Krzyza, kiedys pan sie pomylil i zamiat moich dal mi wlasnie Yasmin, podajac cene 38, costam groszy. Moje kosztuja tam 35,35zl podczas gdy w innych apetkach nawet po 40 i wyzej zl.
pozdrawiam i polcam Akademicka
Stary 2006-07-21, 10:18   #189
Weronisia
Zakorzenienie

lena711 te dolegliwosci o ktorych pisalas wcale nie musza wynikac z problemow z hormonami. Taka reakcje organizmu mozna miec na jakiekolwiek leki, ktore zawieraja uczulajacy nas skladnik, nie koniecznie hormon.

Wydaje mi sie, ze jakis skladnik w tabletkach Yasmin moze Cie uczulac. Jednak zeby miec pewnosc powinnas zazyc kilka tabletek i jesli za kazdym razem bedzie to samo, to odstawic i wiecej juz do nich nie wracac.

Ja przechodzilam cos takiego po zazyciu antybiotyku. Lekarka natychmiast kazala je odstawic i zapisala inne, po ktorych bylo wszystko OK.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-22, 12:49   #190
lena711
Przyczajenie

Wiesz Weronisia moze masz i racje,czasem zdarza sie ze jakis blachy skladnik na nas niekorzystnie wplywa,a nawet sam gin sie zdziwil ze juz po 1 tabletce mam takie dolegliwosci!!dzieki za odp.pozdrawiam!
Stary 2006-07-26, 18:23   #191
**KaNiA**
Raczkowanie

GG do **KaNiA**
Question Dot.: Yasmin - zbiorczy

hej mam pytanie w poniedzialek wzioelam ostatnia tabletke yasminu. teraz mam ta 7 dniowa przerwe i potem znowu.. ale mam pytanie.. czy mam lyknac tabletke w poniedzialek czy we wtorek?? kurde.. bo nie wiem jak mam to policzyc.. wiem ze na ulotce jest napsane, ale nie mozemy z moim TŻem dojsc do porozuminia . pozdrwaim i prosze niech mi ktos powie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-26, 18:48   #192
tutusia
Rozeznanie

Ostatnią tabletkę wzięłaś w poniedziałek 7dni przerwy czyli następną bierzesz we wtorek. Zawsze zaczynasz opakowanie w ten sam dzień tygodnia.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-27, 14:01   #193
**KaNiA**
Raczkowanie

GG do **KaNiA**

no kurde.. to zaczynam w ten sam dzien tygodnia czy od wtorku?
Stary 2006-07-27, 15:05   #194
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

we wtorek

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-27, 15:21   #195
**KaNiA**
Raczkowanie

GG do **KaNiA**

dziekuje Ci Chmuro bardzo .
buziaczki
Stary 2006-07-27, 19:04   #196
tutusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez **KaNiA**
no kurde.. to zaczynam w ten sam dzien tygodnia czy od wtorku?
Od wtorku. Skoro skończyłaś w poniedziałek to zaczęłąs opakowanie we wtorek. Logiczne, prawda? I następne zaczynasz w ten sam dzień tygodnia, czyli wtorek.
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-28, 08:26   #197
**KaNiA**
Raczkowanie

GG do **KaNiA**

Cytat:
Napisane przez tutusia
Od wtorku. Skoro skończyłaś w poniedziałek to zaczęłąs opakowanie we wtorek. Logiczne, prawda? I następne zaczynasz w ten sam dzień tygodnia, czyli wtorek.
ah juz kumam dziekuje Ci bardzo bardzo
Stary 2006-07-30, 18:02   #198
AgniesiaS
Raczkowanie

Dziewczyny bardzo was proszę o odpowiedź na moje pytanie bo strasznie się juz martwie a moja ginekolog jest na urlopie i nie mogę się z nią skontaktować! Otóż biorę Yasmin od dwóch tygodni a od prawie 10 dni mam okropne plamienia. A właściewie to ciągły, dość obfity okres!!! Czy to normalne??? A jeśli tak to kiedy się skończy bo to strasznie uciążliwe!

Proszę pomóżcie!!

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-10-05 o 20:13 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać!
AgniesiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 09:19   #199
fazuuss
Raczkowanie

Witam.
Mam pytanie do dziewczyn,które stosują tabletki antykoncepcyjne już od dawna.Czy jeśli idziecie do ginekologa to przepisuje Wam receptę na jedno opakowanie czy na więcej?Bo takie chodzenie do lekarza co miesiąc tylko po to żeby mi zapisał tabletki jest bezsensu...
Ja jak narazie byłam 1 raz i zapisał mi jedno opakowanie(pewnie chciał sprawdzić jak zadziała na organizm)ale teraz już będę potrzebować następne,więc muszę iść.Ale czy mógłby mi zapisać na jakiś dłuższy okres czasu?

Jak to jest u was?

pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-08-02, 09:29   #200
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fazuuss
Witam.
Mam pytanie do dziewczyn,które stosują tabletki antykoncepcyjne już od dawna.Czy jeśli idziecie do ginekologa to przepisuje Wam receptę na jedno opakowanie czy na więcej?Bo takie chodzenie do lekarza co miesiąc tylko po to żeby mi zapisał tabletki jest bezsensu...
Ja jak narazie byłam 1 raz i zapisał mi jedno opakowanie(pewnie chciał sprawdzić jak zadziała na organizm)ale teraz już będę potrzebować następne,więc muszę iść.Ale czy mógłby mi zapisać na jakiś dłuższy okres czasu?

Jak to jest u was?

pozdrawiam
Ja na początku zawsze dostawałam receptę na 3 opakowania, później już tylko na 2. Podobno ginekolog może wypisać maksymalnie na 6 opakowań, jeśli ktoś np. wyjeżdża.

A ja zdecydowałam się odstawić Yasmin, bo po pierwsze nie mam już na kim ich wykorzystywać , a po drugie ostatnio często boli mnie wątroba
Jakich niespodzianek mogę się spodziewać ze strony organizmu? Mijają właśnie 2 tygodnie od ostatniej tabletki, którą wzięłam, i na razie nie mam żadnego plamienia ani innych objawów.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-02, 14:08   #201
fazuuss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987
Ja na początku zawsze dostawałam receptę na 3 opakowania, później już tylko na 2. Podobno ginekolog może wypisać maksymalnie na 6 opakowań, jeśli ktoś np. wyjeżdża.
.
dziękuję za odpowiedź.
Dziewczyny,a co dokładnie mam powiedzieć lekarzowi? bo ja nie wiem jak mam to ująć w zdania co wy mówiłyście/mówicie?
Stary 2006-08-03, 10:09   #202
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fazuuss
dziękuję za odpowiedź.
Dziewczyny,a co dokładnie mam powiedzieć lekarzowi? bo ja nie wiem jak mam to ująć w zdania co wy mówiłyście/mówicie?
Heh jak sam się nie zapyta, to ja pytałam, czy mogę prosić od razu na 3 opakowania, bez podania powodu, ewentualnie możesz powiedzieć że np. wyjeżdżasz i w swoim mieście będziesz tylko "przejazdem" przez resztę wakacji.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-08, 23:42   #203
baby_girl
Raczkowanie

GG do baby_girl
Dot.: yasmin

a ja dlugoooooo bralam diane cera super extra,ale przytylam,nabawilam sie zylek i postanowilam zmienic na yasmine. koncze pierwszy listek,cera ok jak byla dobrze sie czuje,apetyt niormalny wiec jak narazie jestem zadowolona. Jestem jeszcze ta szczesciara ze yasmin dostaje za darmo
baby_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-09, 09:16   #204
_Jamaica
Wtajemniczenie

Dot.: yasmin

Zmieniałam z cilestu na yasmin.. ze względu na uczucie puchnięcia ogromny bol piersi itp,hustawki nastrojów. yasmin zazywam od tygodnia- humor sie o wiele poprawil,obrzęki zniknęły. Jedynym mankamentem jak dla mnie jest cena bagatela 2 razy drozsze od cilestu grrr!
_Jamaica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-17, 21:35   #205
estee7
Rozeznanie

Dziewczyny pomóżcie!! Co się dzieje ze mną??
Od ponad roku biore Yasmin, bardzo ładnie wyregulował mi mój okres, byłam zadowolona z niego...ale w sumie tak jak koleżanka wyżej nie mam po co go już brać
Jedynie co to z powodu okresu, ale nieważne, odstawiłam go.
Ostatnią tabletkę jadłam we wtorek tydzień temu i okres miałam w sobote...do wczoraj plamiłam delikatnie...a dzisiaj tak jakby od nowa okres!! czy tam się dzieje po odłożeniu tych tabletek?
Niestety wyrzuciłam wszystkie długaśne instrukcje do tych tabletek i nie mam gdzie doczytać o tym...
estee7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-21, 22:38   #206
tripka
Wtajemniczenie

Dziewczyny czyli podsumowując jak to jest z tymi Yasmin a libido?albo czy znacie jakieś inne tabletki nie obniżające go..brałam już Cilset,Logest i libido=zero
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-21, 22:49   #207
Tigretta
Raczkowanie

GG do Tigretta Send a message via Skype™ to Tigretta
Cytat:
Napisane przez justyna_t
Dziewczyny a czy bolały was piersi ? Biore Yasmin ponad tydzień i od 2 dni każdy dotyk sprawia mi ból i piersi mi nabrziały
Mam nadzieje, że to minie bo poza tym czuje się świetnie nawet lepiej niż przy Harmonecie ( ehhh te libido )
A najlepsze jest to, że praktycznie nie czuje głodu Jak zjem sniadanie to nie czuje się głodna przez prawie cały dzień i praktycznie wmuszam w siebie obiad...
Mam nadzieje, że organizm mi przywyknie i zniknie przedewszystkim ten okropny ból
Ja biorę Yasmin od 10 dni i też mam nabrzmiałe piersi i mnie bolą,(może urosną ) faktycznie jakoś nie czuję głodu , mogę nie jeść nawet przez 7 godzin, jedyne co to więcej biegam do kibelka i chyba więcej pije. Zdecydowanie bardziej lekko się czuję niż po Harmonecie, tamte zatrzymywały wodę w organiźmie i miałam większy apetyt.
Cytat:
Napisane przez fazuuss
Witam.

Jak to jest u was?

pozdrawiam
Ja dostaję recepty od razu na 6 opakowań, większość lekarzy tak wypisuje bo badania kontrolne powinno się robić 2 razy w roku(cytologia , USG), jesli oczywiście wszystko jest OK.

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-10-05 o 20:15 Powód: Post pod postem. Istnieje EDYCJA proszę z niej korzystać!
Tigretta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-08-22, 00:53   #208
_Ya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estee7
Dziewczyny pomóżcie!! Co się dzieje ze mną??
Od ponad roku biore Yasmin, bardzo ładnie wyregulował mi mój okres, byłam zadowolona z niego...ale w sumie tak jak koleżanka wyżej nie mam po co go już brać
Jedynie co to z powodu okresu, ale nieważne, odstawiłam go.
Ostatnią tabletkę jadłam we wtorek tydzień temu i okres miałam w sobote...do wczoraj plamiłam delikatnie...a dzisiaj tak jakby od nowa okres!! czy tam się dzieje po odłożeniu tych tabletek?
Niestety wyrzuciłam wszystkie długaśne instrukcje do tych tabletek i nie mam gdzie doczytać o tym...

Tutaj znajduje się sporo informacji o yasminie: http://www.yasmin.pl/
Demon odkaszlnął nerwowo (demony nie oddychają; jednakże dla każdej istoty inteligentnej, oddychającej czy nie, nadchodzą w życiu takie chwile, gdy odkasłuje nerwowo. Jedna z takich chwil nastała właśnie teraz, przynajmniej dla tego konkretnego demona).
_Ya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 08:34   #209
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tigretta
Ja dostaję recepty od razu na 6 opakowań, większość lekarzy tak wypisuje bo badania kontrolne powinno się robić 2 razy w roku(cytologia , USG), jesli oczywiście wszystko jest OK.
Ja chodzę nie do ginekologa tylko do mojego lekarza rodzinnego i bez wizyty w recepcjii wypisują mi panie receptę.Chodzę tam co miesiąc i nigdy nie ma z tym problemu.A co pół roku badam się u mojej ginekolożki.
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-08-22, 12:27   #210
tripka
Wtajemniczenie

Ponawiam pytanko na tamat Yasmin a libido...
tripka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości