TURBO FIRE - palarnia tłuszczu! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-21, 13:53   #181
idontknow13
Raczkowanie

Dot.: TURBO FIRE - palarnia tłuszczu!

aha. a którym planem wy jedziecie? jak on jest podpisany? bo teraz widze ze jest ich kilka a wlasnie ten ktory ja sprawdzalam to wlasnie w nim byly te filmiki
Stary 2010-08-21, 14:01   #182
handmadeearings
Raczkowanie

niemozliwe chyba bo te filmy są w planie dopiero w 4tym miesiącu treningu
jest "shedule" i tam jest plan i w innym folderze jest plan dla poczatkujacych, i ja tym ide, on jest bez hiitow. na poprzedniej stronie w zalacznikui gdzies wrzucalam, a ten podstawowy chyba na poczatku tematu jest wklejony
handmadeearings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-21, 14:19   #183
idontknow13
Raczkowanie

aha kapuje bo ten Schedule jest na 3 miesiące ale jak ktoś chce to moze cwiczyc i 5 miesiecy. i w tym schedule jest rozpisane na 5 miesiecy i wlasnie w 2 ostatnich miesiacach dochodza cwiczenia ktorych nie ma nawet w necie tak to zrozumialam
aha no wiec narazie sie te 3 miesiace pocwiczy a potem sie zobaczy (jezeli beda w koncu te filmiki w necie )
Stary 2010-08-21, 21:30   #184
handmadeearings
Raczkowanie

łuuuuuuu padam na pyszczek
zrobilam dziś wczorajszy i dzisiejszy dzien
w sumie 80 min i ponad 600kcal spalonych ..... uuuuuffff
Stary 2010-08-21, 23:09   #185
mircia14
Zakorzenienie

pobrałam cały program, są tam wszystkie filmiki, plany i wgl cały zestaw
Jutro (a właściwie już dzisiaj) zaczynam z wielkim rozmachem
mircia14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:42   #186
handmadeearings
Raczkowanie

mircia zapisałaś linka? "dla potomności"? bo moze ktos bedzie chcial a jak sprawdzone źródło i wszystko jest....

ja wlasnie uzupelnilam sobie "dzienniczek" co kiedy cwiczylam
i pomierzylam sie przed sniadaniem i wogole....
fakt ze jestem doslownie 1-2 dni przed @
ale w cm ani w wygladzie NIC sie nie zmieniło..... porażka jakaś... motywacja aż mi spadła lekko.... ale trudno, będę próbować dalej
Stary 2010-08-22, 09:52   #187
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
Napisane przez handmadeearings Pokaż wiadomość
mircia zapisałaś linka? "dla potomności"? bo moze ktos bedzie chcial a jak sprawdzone źródło i wszystko jest....

ale w cm ani w wygladzie NIC sie nie zmieniło..... porażka jakaś... motywacja aż mi spadła lekko.... ale trudno, będę próbować dalej
A dlugo juz to cwiczysz?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 10:13   #188
handmadeearings
Raczkowanie

ciezko powiedziec, zaczelam na poczatku sierpnia 2.08 pocwiczylam tydzien, potem tydzien bylam z synkiem w szpitalu , i teraz od pn znowu cwiczylam.
wiec 1 tydz cwiczen
1 tydz przerwy (mało ruchum, ale dieta szpitalna wiec nie przytylam a nawet 1kg schudlam)
1 tydz cwiczen
Stary 2010-08-22, 10:19   #189
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
ciezko powiedziec, zaczelam na poczatku sierpnia 2.08 pocwiczylam tydzien, potem tydzien bylam z synkiem w szpitalu , i teraz od pn znowu cwiczylam.
wiec 1 tydz cwiczen
1 tydz przerwy (mało ruchum, ale dieta szpitalna wiec nie przytylam a nawet 1kg schudlam)
1 tydz cwiczen
To chyba troche szybko na efekty?

exAparatka
Stary 2010-08-22, 10:47   #190
handmadeearings
Raczkowanie

no raczej nie. dziewczyny juz po tygodniu widzialy efekty. to bardzo intensywny trening, tym bardziej jak ja wc zesniej w domu na tylku tylko siedzialam to efekty powinny jakies juz byc....
tak mi sie wydaje... ale poczekam jeszcze.... zobaczymy po @ bo narazie to napuchnieta pewnie jestem, za tydzien sie zmierze i zważe jak już "odpuchnę"

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

no i jeszcze @ dostalam.... super
Stary 2010-08-22, 11:05   #191
kalija
Zadomowienie

Cytat:

Nie przejmuj się, każda z nas jest inna i inaczej reaguje na ten trening. Dużo też zależy od sposobu odżywiania oraz tego jak aktywna jesteś. Masz ujemny bilans?

U mnie jutro mija pierwszy tydzień. Zauważyłam poprawę kondycji, jestem też bardziej rozciągnięta nie mierzę się... zrobię to po ukończeniu pierwszego miesiąca. Dla mnie nie liczy się szybki efekt, póki co czerpię przyjemność z tego programu a rezultaty same przyjdą będąc na ujemnym bilansie i tyle ćwicząc muszę być efekty, nie ma innej opcji

Głowa do góry handmadeearings

Ja dziś ćwiczyłam core 20 (pierwsze co mnie nie zmęczyło, jednak siłka się na coś przydała ) i stretch 40. Super

Do następnego
kalija jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 11:16   #192
handmadeearings
Raczkowanie

nie licze kalorii, nie mam na to czasu, ale ze nie raz liczylam i ogolnie duzo czytam to wiem miej wiecej co kiedy jesc itp zamykam sie w 1200-1500kcal dziennie, cwiczeniami spalam jakies 300-600kcal dziennie (wczoraj zrobilam 2 traning wiec bylo wieej), na podstawowe funkcje życiowe i czynnosci domowe spokojnie spalam więcej, moze ujemnego bilansu nie mam ale nigdy nie odchudzalam sie na ujemny bilans bo to jak głodzenie sie dla mnie. staram si trzymać tych wytycznych http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php tam na dole jest kalkulator. samym liczeniem schudlam kiedys 10kg w rok i to bez cwiczen

licze na to ze terazniejszy brak efektow spowodowany jest @ i nagromadzeniem wody, zobaczymy za 2 tyg po miesiącu
Stary 2010-08-22, 11:54   #193
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalija Pokaż wiadomość
Ładne efekty jak na 2 tygodnie ja ze swojej strony dodam poprawę kondycji.

Agusiek: robisz redukcje? jesteś na diecie?

Ja dziś Fire30+stretch10 spociłam się, zmęczyłam, ale bez problemu dałam radę cały filmik... nie to co na początku tygodnia
Nie, jem normalnie tzn pewnie ujemny bilans jest bo mam prace fizyczna a przez te 8 godz jem tylko 1 kanapke i pije herbate No oprócz tego oczywiście sniadanie, podwieczorek i kolacja. Jem to co lubie, oprocz fast foodów, tłustych dań, chipsów itp. Jako takiej diety nie mam.
Stary 2010-08-22, 12:31   #194
mircia14
Zakorzenienie

Tak zapisałam linka
Zjadłam obiad jakąś godzinę temu i za godzinkę zaczynam
Stary 2010-08-22, 15:05   #195
mircia14
Zakorzenienie

Moje wrażenia:
ćwiczenia są super, bardzo pozytywne !! właśnie wyszłam spod prysznica i jestem jeszcze trochę czerwona na twarzy, ogólnie to lało się ze mnie O dziwo, baardzo spodobał mi się ten "HIIT-owy" sposób, nie mogę doczekać się jutra. Ogólnie to zmęczyłam się trochę (najbardziej ramiona), ale czekam na coś intensywniejszego
Stary 2010-08-22, 15:41   #196
kalija
Zadomowienie

Cytat:
nie licze kalorii, nie mam na to czasu, ale ze nie raz liczylam i ogolnie duzo czytam to wiem miej wiecej co kiedy jesc itp zamykam sie w 1200-1500kcal dziennie, cwiczeniami spalam jakies 300-600kcal dziennie (wczoraj zrobilam 2 traning wiec bylo wieej), na podstawowe funkcje życiowe i czynnosci domowe spokojnie spalam więcej, moze ujemnego bilansu nie mam ale nigdy nie odchudzalam sie na ujemny bilans bo to jak głodzenie sie dla mnie. staram si trzymać tych wytycznych http://www.programy.u.waw.pl/zapotrz...ie-kalorie.php tam na dole jest kalkulator. samym liczeniem schudlam kiedys 10kg w rok i to bez cwiczen

licze na to ze terazniejszy brak efektow spowodowany jest @ i nagromadzeniem wody, zobaczymy za 2 tyg po miesiącu
Przecież żeby bilans był ujemny musisz obciąć tylko 200-300kcal z dziennego zapotrzebowania. To żadne głodzenie... + oczywiście ćwiczenia

Pobawiłam się troche tym kalkulatorem. Przy opcji "brak aktywności fizycznej" wskazuje, że musiałabym zjadać niecałe 600kcal aby schudnąć 1 kg tygodniowo nie wiem czy bym to przeżyła...

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Nie, jem normalnie tzn pewnie ujemny bilans jest bo mam prace fizyczna a przez te 8 godz jem tylko 1 kanapke i pije herbate No oprócz tego oczywiście sniadanie, podwieczorek i kolacja. Jem to co lubie, oprocz fast foodów, tłustych dań, chipsów itp. Jako takiej diety nie mam.
No to super, a najważniejsze, że są efekty

Cytat:
Napisane przez mircia14 Pokaż wiadomość
Moje wrażenia:
ćwiczenia są super, bardzo pozytywne !! właśnie wyszłam spod prysznica i jestem jeszcze trochę czerwona na twarzy, ogólnie to lało się ze mnie O dziwo, baardzo spodobał mi się ten "HIIT-owy" sposób, nie mogę doczekać się jutra. Ogólnie to zmęczyłam się trochę (najbardziej ramiona), ale czekam na coś intensywniejszego
Niezła jesteś
Stary 2010-08-22, 15:45   #197
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież żeby bilans był ujemny musisz obciąć tylko 200-300kcal z dziennego zapotrzebowania. To żadne głodzenie... + oczywiście ćwiczenia

Pobawiłam się troche tym kalkulatorem. Przy opcji "brak aktywności fizycznej" wskazuje, że musiałabym zjadać niecałe 600kcal aby schudnąć 1 kg tygodniowo nie wiem czy bym to przeżyła...

No to super, a najważniejsze, że są efekty

Niezła jesteś
Dziękuję, ale to nie było tak, że się nie zmęczyłam, bo lało się ze mnie, że hoho Tylko ten trening jest tak przyjemny, że chciałabym spróbować czegoś megaintensywnego w taki sposób
Stary 2010-08-22, 15:53   #198
kalija
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję, ale to nie było tak, że się nie zmęczyłam, bo lało się ze mnie, że hoho Tylko ten trening jest tak przyjemny, że chciałabym spróbować czegoś megaintensywnego w taki sposób
Dla mnie nie jest taki przyjemny, ale ja wcześniej nie ćwiczyłam wydolnościowo... mam nadzieję, że już nie długo będę w takiej formie jak Ty który HIIT robiłaś 15, 20 czy 25?
Dobrze pamiętam, że wcześnie "zahartowało"Cię Insanity?
Stary 2010-08-22, 15:57   #199
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie nie jest taki przyjemny, ale ja wcześniej nie ćwiczyłam wydolnościowo... mam nadzieję, że już nie długo będę w takiej formie jak Ty który HIIT robiłaś 15, 20 czy 25?
Dobrze pamiętam, że wcześnie "zahartowało"Cię Insanity?
Nie, nie Pomyliły Ci się wizażanki Ja nigdy nie trenowałam Insanity, to mój pierwszy program - szczerze mówiąc długo szukałam czegoś mniej intensywnego od Insanity i najpierw znalazłam BBL, ale chciałam coś na całe ciało - no i TF jest idealne
Nie robiłam HIIT - dzisiaj mój pierwszy dzień, zrobiłam Fire Class 30 i Stretch 10.
Ale chyba odwołam to co powiedziałam, bo nogi czują, że trenowały

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-22, 16:49   #200
kalija
Zadomowienie

Mircia: faktycznie coś pokręciłam ale pisałaś, że podoba Ci się ten HITTowy program i myślałam, że zrobiłaś któryś z HITTów a nie Fire30. Dobra, mniejsza z tym Fajnie, że do nas dołączyłaś!!

Znalazłam nową gumę na all jakby ktoś był zainteresowany:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1182220400

Ja klikłam jednak tą potrójną, do której link był wstawiony kilka stron wcześniej. U mnie w sportowym pojedyńcza kosztuje 44 zł, więc opłaca się zakupić na all.

Edytowane przez kalija
Czas edycji: 2010-08-22 o 16:53
Stary 2010-08-22, 16:53   #201
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Mircia: faktycznie coś pokręciłam ale pisałaś, że potoba Ci się ten HITTowy program i myślałam, że zrobiłaś któryś z HITTów a nie Fire30. Dobra, mniejsza z tym Fajnie, że do nas dołączyłaś!!

Znalazłam nową gumę na all jakby ktoś był zainteresowany:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1182220400

Ja klikłam jednak tą potrójną, do której link był wstawiony kilka stron wcześniej. U mnie w sportowym pojedyńcza kosztuje 44 zł, więc opłaca się zakupić na all.
No bo w Fire, było coś takiego, że duża intensywność przez jakiś czas i zaraz uspokojenie i o to mi chodziło

Ja też się cieszę, mam zamiar dotrwać do końca, lubię mieć plan i się go trzymać, nie muszę kombinować, co ćwiczyć jutro itd.

Dziewczyny, zwracacie uwagę na posiłki okołotreningowe ?

Co do tej gumki, to ja chyba będę używać hantli
Stary 2010-08-22, 17:02   #202
finula
Przyczajenie

Witam kochane Wizażanki!
Zmotywowana Waszymi pozytywnymi opiniami o turbo fire, sama postanowiłam spróbować Od miesiąca regularnie ćwiczę (prawie codziennie) treningi cardio, interwałowe, siłowe. Mogę nawet Wam powiedzieć, że ćwiczenia "weszły w nawyk". Mam więc nadzieję, że jakoś dam radę z tą "palarnią tłuszczu", bo przyda mi się zlikwidować troszkę ciałka głównie z ud. Jestem bardzo ciekawa tego treningu i zmotywowana. Zaczynam jutro. 3mam kciuki za wszystkich!
Pozdrawiam cieplutko
finula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 19:46   #203
handmadeearings
Raczkowanie

ja zwracam uwagę na to że by jeść te 2h przed cwiczeniami, a po cwiczeniu zeby nie jesc nic ciezkiego i bardziej białko i warzywa niż pieczywo
dobry jest nabiał po wysiłku, np serek wiejski albo twarog z warzywami albo chudą wędliną drobiową

Mircia, ale Insanity byloby dla ciebie ciekawe, bo to baaaaaardzo intensywny trening

mi sie znowu krzyż odezwał na wieczór więc nie wiem czy dam rade zrobic cale 40 min stretchingu
Stary 2010-08-22, 20:02   #204
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
ja zwracam uwagę na to że by jeść te 2h przed cwiczeniami, a po cwiczeniu zeby nie jesc nic ciezkiego i bardziej białko i warzywa niż pieczywo
dobry jest nabiał po wysiłku, np serek wiejski albo twarog z warzywami albo chudą wędliną drobiową

Mircia, ale Insanity byloby dla ciebie ciekawe, bo to baaaaaardzo intensywny trening

mi sie znowu krzyż odezwał na wieczór więc nie wiem czy dam rade zrobic cale 40 min stretchingu
ojj Insanity to może po TF Bo mnie trochę przeraża
Na razie planuję wytrzymać min. 3 miesiące z TF Nie mogę się poddać
Stary 2010-08-22, 21:11   #205
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Nabiał właśnie nie jest dobry po wysiłku bo białko w nim zawarte długo się przyswaja, a po treningu mięśnie potrzebują białka natychmiast. Stąd po treningu powinno się jeść chude mięso/jajka oraz węgle proste/złożone.

Insanity polecam, ale rzeczywiście z początku wydaje się hardkorowe...
Ściagnelam 3 treningi HIIT z Turbo Fire, probowalam na razie 15, pozostale też wydają się fajne. Pewnie wplotę je w swoje treningi, całe Turbo Fire raczej za mało siłowe i zbyt lekkie jak dla mnie...
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 21:11   #206
handmadeearings
Raczkowanie

ja dzis zobaczylam na YT fragmenty Insanity i stwierdzilam ze za chiny ludowe bym nie dala rady !

no.... dalam rade 40 min, choc pierwsze 10 normalnie ziewalam i równowagi nie mogłam utrzymać aż sie mój TŻ śmiał....

spojrzalam na przyszly tydzien a tam dopiero w pt i nd stretching a tak to ciagle Fire i Fire.... matko jak ja dam rade to nie wiem
Stary 2010-08-23, 08:26   #207
mircia14
Zakorzenienie

Damy radę Z każdym treningiem będzie łatwiej

Ja zrobiłam sobie fotki z stroju kąpielowym z przodu i z tyłu i będę robić porównanie po każdym miesiącu
Stary 2010-08-23, 08:33   #208
kasia_no87
Zakorzenienie

Cytat:
Damy radę Z każdym treningiem będzie łatwiej

Ja zrobiłam sobie fotki z stroju kąpielowym z przodu i z tyłu i będę robić porównanie po każdym miesiącu
Eeeee to insanity jest bardziej intensywnym treningiem od tego?
Bo ja wlasnie koncze 4 tydzien insanity, zostal mi miesiac i tydzien i myslalam, ze pozniej sobie turbo fire zrobie ale jak wy mowicie, ze to jest 'lzejszy' trening to chyba zostane na drugim miesiacu insanity.

exAparatka
Stary 2010-08-23, 08:42   #209
mircia14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Bo ja wlasnie koncze 4 tydzien insanity, zostal mi miesiac i tydzien i myslalam, ze pozniej sobie turbo fire zrobie ale jak wy mowicie, ze to jest 'lzejszy' trening to chyba zostane na drugim miesiacu insanity.
No, jest zdecydowanie lżejszy, tak przynajmniej wnioskuję z filmików
Dlatego myślę, że kolejność powinna być Turbo Fire-Insanity
Stary 2010-08-23, 10:08   #210
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_no87 Pokaż wiadomość
Te zwykle programy z TF (bez HIIT) są zdecydowanie za lekkie, nawet nie poczujesz. Możesz jednak, tak jak ja, włączyć do treningów HIITy, tylko robić je np. podwójnie.
Mam już Hiit 15, 20, 25 i 30 (to z wersji Advanced, pewnie cięższy ), będę testować w dni "niesiłowe"
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości