Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-04, 22:27   #181
marica5
Rozeznanie

GG do marica5
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Tak nieśmiało zapytam: bardzo jesteście jeszcze na mnie złe wolałam odczekać do wieczora żeby nie dostać za moje głupie teksty poranne ...

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Aaa, czy któraś z Was nie będzie w najbliższym czasie w H&M.
Szukam takiego sweterka w rozm. XS:
http://moda.allegro.pl/item117467761...lbany_r_l.html
o tego pudrasa widzialam w bydzi, i jest cudowny

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
aannuullaa zrob zrob sa naprawde pyszne - ja uwielbiam je z sosem zamiast ziemniakow do obiadu, albo ze skwarkami

aga nie sa mdle, jak normalne kluski tylko miekciejsze

gor to wyslij mi adres

a o to najnowsze fotki mojego cudenka
o rany ale slodziaczek, kurcze moje tez takie kiedyś były a teraz to cwaniaki na maksa i wyłudzacze....

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość
Witam
Mam na imię Justyna jestem mamą Mateuszka urodzonego 09 lipca podczytywałam Was troszkę i postanowiłam w końcu założyć sobie konto i się do Was przyłączyć jeżeli oczywiście mogę
witaj
synuś sliczniutki
Stary 2010-08-04, 22:29   #182
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
mała gaduła z Werci Amelka na psa, a teraz na hustawke mówi "go go", na samochody, odkurzacz i muchy "dzy", na picie "mi" to tak ogólnie co pamietam...

ja dawałam Amelce jajecznice smazona na malej ilosci oliwy, doslownie kropelka
ser z wiadomych wzgledow odpada
hhe kazde dziecko inaczej nazywa swoje zabawki i rzeczy

dzieki za odp.

Cytat:
czeko ja daje jajecznice smazona na maselku, mielone tez smazone, nalesniki tez, Marci nawet wcina tosty z serem na sniadanie

tak pytam bo chce malej zrobic cos innego, nie wiem czemu obiadku nie chciala dzis moze jej sie znudzilo....... a nie miksuje juz jedzonka, dalam rozgniecione widelcem i zjadla bez problemu czyli te 2 zabki co wyszly cos daja

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

Ja wiem tylko tyle, że chyba od jutra będą JumboPacki za chyba 42,99 zł w realu.

Ja naleśniki też Tymkowi robiłam. I placki ziemniaczane.
Jajecznicy nie smażę, bo skoro można na parze, to po co.

Ser żółty Tymek też już jadł. Podobno Gouda dla dzieci jest najlepsza na początek.
bylam w tesco i byla promocja na giga packi za 48zł ale nie bylo 4+ wiec kupilam zwykle bez promocji za 53zł

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

a nie masz teflonowej patelni? Ja bym na tłuszczu raczej nie smażyła, po co?

mam , ale myslalam zeby zrobic z tluszczem

Cytat:
Wróciłam z zakupów, fajne rzezy sobie kupiłam
Ale były fajne ciuszki wszystkie, szkoda, że takie drogie...
no fajneeeeee
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Byłam w Carrefurze po pieluchy i dooopka...nie ma już tej promocji...zostaje Biedronka i Huggiesy...

Jajecznice Zu uwielbia, sera żółtego jeszcze nie próbowała

Cytat:
Witam
Mam na imię Justyna jestem mamą Mateuszka urodzonego 09 lipca podczytywałam Was troszkę i postanowiłam w końcu założyć sobie konto i się do Was przyłączyć jeżeli oczywiście mogę
witam nowa mamusie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
a właśnie czemu trzeba wyparzać pomidory dla dzieci??
hmm skoro kluseczki są smakowite to spróbuję dać Młodemu, zobaczymy co powie
Kociaczek słodziutki, taki maluszek do przytulania i głaskania hmmm a ja przecież nie lubię kotów, dziwne że mnie ujął ten mały

lecę lulu, pa pa.
ja jak dawalam pomidora do zupki to tez bez skory i wyparzalam bo latwiej zdjac
ja tez nie lubie kotow

Cytat:
Mieszkamy w Żorach Mateuszek chodzi bez problemu mało mówi ale tym to się nie przejmuję zbytnio bo po swojemu gada jak najęty lubi jeść tak więc nie mamy z tym problemu ja obecnie nie pracuję zajmuję się małym
ooo to mamy do siebie jakies 20km
Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
ja też chce, dzisiaj mi sie wymysliło ze bym sobie spodnie rurki kupiła, ale jak popatrzyłam na swoje nogi to mi sie odechciało....
a czego ty chcesz od swoich nog???? przeciez sa zgrabne i ladne

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:34   #183
Texasik
Rozeznanie

Magi zycze Wam zeby infekcja sobie szybko poszla i obylo sie bez szpitala

Aga no ciekawa jestem wyniku testu . Zeby bylo po Twojej mysli .

Czeko ja juz Danielkowi dawalam jajecznice i zolty ser .

Unholy fajne zakupki . Widac od razu , ze poprawily humor .

Wojtusia mi sie podoba ta pierwsza torebka , co Svi ja ma.

Svi kotek jest przeslodziutki .

Witam nowe mamusie .

Mateuszek sliczny chlopak i jaki juz duzy

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:35   #184
gorgulek
Zakorzenienie

Ja już mówię dobranoc. Jeszcze nie odespałam. Wyjechaliśmy z Władysławowa ok 18.40 a w domu byliśmy na 1:20. Jeden postój na tankowanie i akurat mała się obudziła to pobiegała chwilę, wypiła mleko i dalej w trasę. Musiałam małża zmienić w czasie drogi bo zasypiał.

A najlepsze jest to, że nie mamy ciepłej wody od pon i tak do końca tygodnia Głowę myję codziennie w lodowatej

Idę, pa
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 22:35   #185
Texasik
Rozeznanie

Ach wiem co jeszcze chcialam napisac Skierko Z Amelki sliczna dziewczynka , taka fajna blondyneczka.

Stary 2010-08-04, 22:43   #186
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:

[/COLOR]marica, a jaki chcesz ten wózek, tzn, co powinien mieć?
Rozkładać się na płasko, barierkę, lekki/cięższy itp.? Tylko do np.sklepu, czy już jako na stałe zamiast tego poprzedniego?

A co to za syt. w klubie?
z tym wózkiem to w zasadzie tylko o moja mame mi chodzi, bo ja mieszkam w dole (bo chełmno na 9 pagórkach leży) no i ja pod jednym z pagórków mieszkam i do miasta mam pod schody dłłłłłługie i strome, sa też płaskie ale też pod górkę, a moja mama chora jest i nie ma siły pchac tego ciężkiego wózka i tak chcialam cos taniego kupic żeby miała na szybkie wyskoki do miasta, i w rzaie czego jak tat ja podwozi żeby się szybko zlozyl ten wózek...to tak wpadlam na pomysł tej laski ale ja jakos nie potrafię nic ciekawego znaleźć, no i nie znam sie i tak pomyślalam że macie wieksze pojecie niz ja.....

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

A wiecie co ja dziś robilam przez 3 godz w robocie..... siedziałam i czytałam nasze początki doszłam do pierwszych porodów i ryczalam jak bóbr....
Stary 2010-08-04, 22:49   #187
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja już mówię dobranoc. Jeszcze nie odespałam. Wyjechaliśmy z Władysławowa ok 18.40 a w domu byliśmy na 1:20. Jeden postój na tankowanie i akurat mała się obudziła to pobiegała chwilę, wypiła mleko i dalej w trasę. Musiałam małża zmienić w czasie drogi bo zasypiał.

A najlepsze jest to, że nie mamy ciepłej wody od pon i tak do końca tygodnia Głowę myję codziennie w lodowatej

Idę, pa
wyspij sie
codziennie myjesz wlosy?

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
wiecie co ja dziś robilam przez 3 godz w robocie..... siedziałam i czytałam nasze początki doszłam do pierwszych porodów i ryczalam jak bóbr....
tez ostatnio czytalam ostatnia czesc poczekalni i ze lzami w oczach wspominalam nasze porody
a wogole 1 czesc poczekalni tez fajna jak sie wszystkie poznawalysmy

wypilam desperadosa, zjadlam creme brulle i ide sie kapac i lulu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-04, 22:49   #188
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Magi zycze Wam zeby infekcja sobie szybko poszla i obylo sie bez szpitala

Aga no ciekawa jestem wyniku testu . Zeby bylo po Twojej mysli .

Unholy fajne zakupki . Widac od razu , ze poprawily humor .

Wojtusia mi sie podoba ta pierwsza torebka , co Svi ja ma.

Svi kotek jest przeslodziutki .

Witam nowe mamusie .

Mateuszek sliczny chlopak i jaki juz duzy
No poprawiły

Cytat:

Idę, pa
Idź, idź. Dobrej nocki, wypocznij.
Kurde braku wody wspólczuję...

Cytat:
z tym wózkiem to w zasadzie tylko o moja mame mi chodzi, bo ja mieszkam w dole (bo chełmno na 9 pagórkach leży) no i ja pod jednym z pagórków mieszkam i do miasta mam pod schody dłłłłłługie i strome, sa też płaskie ale też pod górkę, a moja mama chora jest i nie ma siły pchac tego ciężkiego wózka i tak chcialam cos taniego kupic żeby miała na szybkie wyskoki do miasta, i w rzaie czego jak tat ja podwozi żeby się szybko zlozyl ten wózek...to tak wpadlam na pomysł tej laski ale ja jakos nie potrafię nic ciekawego znaleźć, no i nie znam sie i tak pomyślalam że macie wieksze pojecie niz ja.....
Takim małym ciężko, ale nie wagowo tylko kółka na nierównościach kiepsko jadą, więc też można się wymęczyć.
Popatrzę jeszcze jutro może coś znajdę

Idę już spać, dobranoc.

W sypialni mamy wiatrak
Stary 2010-08-04, 23:01   #189
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

o a u nas bruk bo niby zabytkowa dzielnica i konserwator zabytkow nie pozwolił na asfalt...kucze to może lepiej w ogole zrezygnować z kupna.....

milej nocki....

ja dziś sama to pewnie szybko nie pójde spać ...

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

te mi sie podobaja ale nie wiem który wybrać???
http://allegro.pl/item1172487900_roz...mocja_hit.html

http://allegro.pl/item1165491109_bab...daz_zolty.html

i ten http://allegro.pl/item1169197164_woz...n_polecam.html
Stary 2010-08-04, 23:17   #190
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
za info. Muszę zerknąć czy u nas coś takiego jest.
Wiesz co typowej wpadki nie było. Biorę tabletki. Ale kilka razy Małżowi nie chciało się "wyjść" w odpowiednim momencie no i tak sobie zostawał do końca Niby biorę tabsy ale kilka razy piłam alkohol co osłabia działanie a potem był seksik, więc sama nie wiem
Narazie wolałabym negatywny wynik, ale jeśli będzie na plus to będę skakała z radości

kobieto... proszę...dont panic.Jak by cię tu pocieszyć...
Ja conajmniej 6lat brałam tabletki i każdy jeden raz był do środka.
Zdarzało mi się pić piwko, winko, drineczka i takie tam, tak więc uszy do góry

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość

W ogóle miło mi, że ktoś (Cass)o mnie pamięta i mnie 'wywołuje'

a samemu to nie łaska, tylko siłą trzeba?

Mari ja się nie boczyłam i nie boczę.

Unholy-całkowiecie rozumiem.Pytałam z ciekawości.Zakupy bombowe.W twoim stylu

Cass przytulam wirtualnie

Svi on jest boski

Wpadłam bo wiedziałam ze w nowej częsci nastukacie kilka stron.
Zawsze was ogarnia takie szaleństwo znam was

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

aaaa Skierko, co to za zapalniczki ? mąż pali? (oko szpiega)
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-04, 23:38   #191
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Svi on jest boski

Wpadłam bo wiedziałam ze w nowej częsci nastukacie kilka stron.
Zawsze was ogarnia takie szaleństwo znam was

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

prawda?

buahahaha no tak znasz nas

oko szpiega

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

ale sie zdolowalam

TZ juz byl pod domem bo ojciec pojechal go zastapic na noc, napuscilam mu wode na kapiel, zrobilam jedzenie a on do mnie dzwoni, ze ojcu cos sie stalo, dostal mega goraczki i caly sie telepie i pojechal z nim do szpitala

mam nadzieje, ze to nic powaznego
TZ mowi, ze objawy sa jak na zatrucie salmonella
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:02   #192
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Baaaardzo podoba mi sie Smoby
Cena troche mnie przeraza, ale jest 5w1 i bylby juz w ramach przyszlego prezentu na roczek moze Tylko czy to sie oplaca???????
Moze ktoras z was go ma i cos wie..?
Smoby sliczny, ale chyba sobie daruje tego typu cudenka i kupie na wiosne wiekszy rowerek
My mamy taki pchacz jak wstawiala Anula i jest fajny
Cytat:
Witam
witaj
Mateuszek przecudnej urody

Marico, nie gniewamy sie . Ja tez mam sporo pagorkow w okolicy, czasami podejscia sa bardzo strome i marzy mi sie wozek raczej z wielkimi pompowanymi kolami, niz z malymi. Pamietam pierwsze razy, kiedy to wracalam z zakupow do domu... ale sie nasapalam wtedy i ile musialam robic przystankow, teraz juz luzik.

Miramej

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ----------

Sweet, ja kroje nalesniki na malutkie kawaleczki i Antek mimo 2 zebow daje rade

Svi, Biszkopcik sliczny , kiedy mozesz zabrac go do domu?

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Svi, mam nadzieje, ze z Tesciem to nic powaznego

Antonio ma ponad 40 stopni goraczki, a ja w pracy , maz przywiozl go na pogotowie, ale nic wielkiego nie stwierdzili, podobno to wirus... Moz euda mi sie wyrwac wczesniej do domu
Na razie tempka zbita czopkami, maz smsuje mi na biezaco, ale ciezko mi bardzo byc tu a nie w domu

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-08-05 o 00:55
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 00:16   #193
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Czyli jednak te spacerówki są do bani na bruk i górki??? to chyba dam sobie luzik...'

Svi kciuki trzymam, żeby teściowi nic groźnego nie było...zdrówka...

to spadam spać bo juz mi oczy same się zamykają.....jak ja nie luie sama spać eh...
Stary 2010-08-05, 00:57   #194
mariolasl
Zakorzenienie

Marica, niech sie dziewczyny wypowiedza, bo u mnie faktycznie spore gorki bywaja
Stary 2010-08-05, 06:32   #195
agga19851985
Wtajemniczenie

dziedoberek

komunikuję że jednak narazie ponownie mamą nie będę Jednak nadal nie wiem co się dzieje zwłaszcza że dziś jużprzed 6 rano wylądowałam na kibelku z wymiotami które ustąpiłu jak ręką odjął po śniadaniu
Może to tylko żołądek coś kombinuje

aaa no i dziś we nocy CAŁKOWICIE BEZOBJAWOWO wykluł się nowy 6 ząbek górna prawa dwójka.
Lece szykować kasze dla Małego
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 06:36   #196
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

witam się w nowej części wątku

próbuję Was nadrobić ale marnie mi to idzie :/ ... i znów zwale na męza wrócił w zoraj z delegacji taaaaaaaki zstęskniony, że szok
Przyzwyczaił się przez ten miesiąc i teraz mu naprawdę cieżko

Magi :kiuki: za Maciulka ... tyle co mi się przypomniało z wzorajszego czytania

idę ubrać mojego brzdąca

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 07:01   #197
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a zolty ser juz dawalyscie??
Dawalam goude- posmakowalo.

Cytat:
Slodkosci

Cytat:
a o to najnowsze fotki mojego cudenka
O jakie cudo

Cytat:
Witam
Witaj!

Magi trzymam mocno kciuki za syneczka

Mariola jak sie dzisiaj czuje Antos?

Ciocie kochane, Ania dziekuje za wszystkie komplementy

Dzien dobry!!! Aniusia poszla do zlobka, maz do pracy, a ja ide pozniej- ranek dla mnie! Nareszcie moge w spokoju wypic kawe, przeczytac gazete i nalozyc odzywke na wlosy . Jutro wybieramy sie z mezem do kina- chyba pol roku nie bylismy. Tesciowie przyjada i posiedza troche z wnuczka.
O, momento, ide powiescic pranie
Dobrego poranka mamusie!
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 07:15   #198
p4w
Zakorzenienie

cały ranek czytałam nasz pierwszy wątek w poczekalni

z aktualnie udzielających się mamuś pierwsza zgłosiła się Cass, a potem Ania (jeszcze nie była w ciąży dlaje Tru (ale ona już prawie nie udziela), potem musicman, megi, katarzynka i svi ... chyba nie pomyliłam kolejności
i zgadnijcie jak zaczeła Svi - od razu od plastyki pochwy po porodzie i małej sprzeczki
ale teraz już się poprawiła i inne dziewuszki są bardziej zaczepne

wybieramy się dziś do Świerkocina na safari z sąsiadami - mam nadzieję, ze pogoda nam dopisze

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-08-05 o 07:17
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 07:27   #199
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Witam
no pewnie witamy

Cytat:

Kupiłam
marynarkę butelkowa zieleń
http://moda.allegro.pl/item117132144..._2010_r34.html
tunikę
http://moda.allegro.pl/item116578801...metki_hit.html
taką tuniko/sukienkę tylko bladoróżową gładką bez kropek
http://moda.allegro.pl/item116594010...lep_99_zl.html
stanik i 3 pary gatek
spodnie dla Antka i 2 pary spodni dla Bartka.
Z Mamą torebkę na spółkę
http://193.23.48.135/item1136974916_1136974916.html
tylko matowa oliwkowa skóra węża

Fajnie by było, gdyby był u Ciebie.
Ja jeszcze poluję na taki xs
http://moda.allegro.pl/item116816627...z_bufkami.html
szary, albo ten brąz.
Te sa na allegro.
A tamtych nie ma

Śliczny
super ciuszki

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie . Zdjęcia mojego kawalera oczywiście jak mi się to udało...
ślicznego masz synka

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

W związku z sytuacją w klubie postanowiłam sobie odpocząć. Nie martwcie się więc
Miramejku a co sie stało? mam nadzieje że szybko wrócisz do nas

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

a nie to do zapalania kadzidełek
Cytat:

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

ale sie zdolowalam

TZ juz byl pod domem bo ojciec pojechal go zastapic na noc, napuscilam mu wode na kapiel, zrobilam jedzenie a on do mnie dzwoni, ze ojcu cos sie stalo, dostal mega goraczki i caly sie telepie i pojechal z nim do szpitala

i jak dzis wiesz juz cos wiecej?

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Antonio ma ponad 40 stopni goraczki, a ja w pracy , maz przywiozl go na pogotowie, ale nic wielkiego nie stwierdzili, podobno to wirus... Moz euda mi sie wyrwac wczesniej do domu
Na razie tempka zbita czopkami, maz smsuje mi na biezaco, ale ciezko mi bardzo byc tu a nie w domu
o jejku, trzymam kciuki za poprawe, jak dzis?

Cytat:

komunikuję że jednak narazie ponownie mamą nie będę Jednak nadal nie wiem co się dzieje zwłaszcza że dziś jużprzed 6 rano wylądowałam na kibelku z wymiotami które ustąpiłu jak ręką odjął po śniadaniu
Może to tylko żołądek coś kombinuje

aaa no i dziś we nocy CAŁKOWICIE BEZOBJAWOWO wykluł się nowy 6 ząbek górna prawa dwójka.
za ząka no i wynik testu

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

z aktualnie udzielających się mamuś pierwsza zgłosiła się Cass, a potem Ania (jeszcze nie była w ciąży dlaje Tru (ale ona już prawie nie udziela), potem musicman, megi, katarzynka i svi ... chyba nie pomyliłam kolejności
i zgadnijcie jak zaczeła Svi - od razu od plastyki pochwy po porodzie i małej sprzeczki

wybieramy się dziś do Świerkocina na safari z sąsiadami - mam nadzieję, ze pogoda nam dopisze
to w takim razie milego dnia

witajcie mamusie, Amelka uczepiona nogi tylko rozpacza...

a mi sie okres zaczal... chyba mi sie wszystko normuje, ten cykl "tylko" ok 43 dni mial
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-05, 07:38   #200
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Oby to nie była salmonella

Cytat:
I jak Antoś po nocy? Martwię się o mojego małego Zięciunia

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
próbuję Was nadrobić ale marnie mi to idzie :/ ... i znów zwale na męza wrócił w zoraj z delegacji taaaaaaaki zstęskniony, że szok
Przyzwyczaił się przez ten miesiąc i teraz mu naprawdę cieżko
O Ty niedobra

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Dzien dobry!!! Aniusia poszla do zlobka, maz do pracy, a ja ide pozniej- ranek dla mnie! Nareszcie moge w spokoju wypic kawe, przeczytac gazete i nalozyc odzywke na wlosy . Jutro wybieramy sie z mezem do kina- chyba pol roku nie bylismy. Tesciowie przyjada i posiedza troche z wnuczka.
Dobrego poranka mamusie!
Jaki miły poranek...a jutro będzie jeszcze milej

Cytat:
Svi
Jakbyś trafiła na moją pierwszą wiadomość to daj znać...chętnie zobaczyłabym jak to się ze ną zaczęło a nie mam kiedy poszukać
....
Cześć czwartkowo...
Stary 2010-08-05, 07:50   #201
UnholyOne
Ola-Unhola

Sto lat dla Adrianka (może majka nas czyta) i Serafinka

Hej
Ja dzisiaj siedzę na stacjonarnym w sypialni, bo mój lapek poszedł do szyfrowania - Małż go do pracy zawiózł.

Całą noc mi się śniły ciuch, ja to jednak walnięta jestem
A co do czego, a co z czym...., masakra...

Mariolu
, jak Antoś po nocce?

Svi, co u Teścia? Został w szpitalu czy wrócił do domu?

agga, no to moze jakieś problemy żołądkowe i stąd te zawirowania i opoźnienie @

Ania, Ty tak nie zwalaj na męża, bo jeszcze do niego pojedziemy i mu się dostanie

skierko
, ostatnio zapomniałam Cieszę się, że z bioderkami ok
No to długasny masz ten cykl. Ale mój trwa już dokładnie 21miesięcy

marico, jeżeli masz spore górki i "porządny" bruk, to darowałabym sobie parasolkę. W tych tanich, kółka są tak małe i ich funkcjonowanie pozostawia wiele do życzenia, że Ty czy Twoja Mama namęczyłyście się jeszcze bardziej niż z dużym wózkiem.
No chyba, ze kupisz "do sklepu"

Stary 2010-08-05, 08:05   #202
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
wyspij sie
codziennie myjesz wlosy?
Średnio się wyspałam

Codziennie

Cytat:
Idź, idź. Dobrej nocki, wypocznij.
Kurde braku wody wspólczuję...
...
W sypialni mamy wiatrak
Z myciem tragedia. Mała to wiadomo. Ja na raty. Najpierw głowa pod lodowatym prysznicem, później grzeję nalewam do brodzika. Mam już dość

Super

Cytat:
Mariolu jak Antoś?

Svi a jak teść?

P4w udanego wypadu

Dopijam właśnie kawkę. Zaraz budzę małża i idę się myć. Dziś spaliśmy rano na zmianę. Najpierw ja a teraz On dosypia

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Marico też uważam, że jeśli wózek ma jeździć po nierównym terenie to odpuść tę spacerówkę. Ja mam dwa i spacerówki używam tylko do miasta.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Najlepsze życzenia dla Serafinka Rośnij duży i zdrowy
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 08:10   #203
frida110
Zakorzenienie

Wojtusiu bardzo mi się podoba ta torebka Atmosphere (sama chciałam ją kupić) i podoba mi się trzecia z linków na e-torebki

Cytat:
...
Koszmar Aż nie do uwierzenia

A mną nadal telepie w środku po tym info z mojego szpitala... Nie ze złości, ale z jakiegoś takiego strachu (?) Trudno to opisać. Jak pomyślę, że byłam w tym miejscu, kto wie, może przy tym samym lekarzu czy położnej... A dwa - jak pomyślę, co czuł ten noworodek... Rodzi się i zamiast przytulenia przez mamę czuje straszny ból od uderzenia... No nie mogę, tak się wczułam. I jak ja mam tam iść kolejny raz?

...
Wiem co czujesz, bo też rodziłam w tym szpitalu. Nie wyobrażam sobie co musi czuć matka, która była przy tym obecna.

Cytat:
S...
Jak tam Antonio rano? Poprawiło się?

Cytat:
dziedoberek

komunikuję że jednak narazie ponownie mamą nie będę ....
A ja już chciałam gratulować

UnholyOne zazdroszczę ci rozmiaru ciuszków

magi trzymam za Maciulka, żeby wszystko było ok.

Svinecko kotek przepiękny

Witam z kawką Dzisiaj pierwszy dzień w pracy po urlopie i w ramach aklimatyzacji od 8 rano buszuję po internecie.

Kinga jeszcze nie chodzi, mamy 7 ząbków (4 na górze i 3 na dole), chichra się do każdej napotkanej osoby, ale gdy ta zbliży się do niej to ucieka. W załączniku jedno z najbardziej aktualnych zdjęć mojej śmieszki

Edytowane przez frida110
Czas edycji: 2010-08-05 o 08:15
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 08:16   #204
agga19851985
Wtajemniczenie

doczytałam że Antonio zachorował Marioluśtrzymam kciukasy żeby szybciutko przeszło
Stary 2010-08-05, 08:29   #205
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie
ale sie nie wyspalam
jakos tez sie zle wczoraj poczulam, nos mi sie zatkal i bylo mi niedobrze i nie moglam zasnac - pamietam, ze o 2 patrzylam jeszcze na zegarek
a o 5.30 Marci uraczyl mnie pobudka

a jeszcze na dodatek z rana siegnal z kojca wazon z kwiatami z polki i wywalil do kojca

tesc wrocil do domu, w zasadzie to nie wiedzieli do konca co mu jest, powiedzieli, ze chyba jakas grypa zoladkowa
grypa latem

Cytat:
Svi, Biszkopcik sliczny , kiedy mozesz zabrac go do domu?

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Svi, mam nadzieje, ze z Tesciem to nic powaznego

w polowie wrzesnia moge juz po niego jechac
dzieki za troske

ojjj biedny Antonio mam nadzieje, ze jak najszybciej bedziesz z nim i go utulisz
Cytat:
Svi kciuki trzymam, żeby teściowi nic groźnego nie było...zdrówka...
...

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Jutro wybieramy sie z mezem do kina- chyba pol roku nie bylismy. Tesciowie przyjada i posiedza troche z wnuczka.
Dobrego poranka mamusie!
hmmm my nie bylismy nigdzie razem od czasow ciazy
Cytat:

hehe pamietam
napisalam, ze jesli urodzilabym naturalnie i bym "sie rozeszla" to bym sobie zrobila plastyke - cos w tym zlego?
a Gizmo zarzucila mi, ze nie bede dobra matka bo nie godze sie na nastepstwa porodu cos w ten desen
Cytat:
i jak dzis wiesz juz cos wiecej?
pisalam wyzej
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Oby to nie była salmonella

Cytat:

Svi, co u Teścia? Został w szpitalu czy wrócił do domu?

tak
Cytat:
Svi a jak teść?
w sumie to jeszcze nie wiem
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 08:38   #206
Titi09
Raczkowanie

Dzień Dobry
Mój smyk teraz śpi to mogę nadrobić co napisałyście. U nas nocka nie ciekawa mały z gorączką, przepłakał pół nocy chyba mu ząbki dokuczają bo innych objawów to nie ma, na razie mamy 7 ząbków a gdzie tam koniec tak mi go szkoda, że musi się męczyć.
Titi09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-05, 08:47   #207
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny !

Mariolu mam nadzieje ze to nic powaznego . Zdrowka dla Antosia .

Frida Kinga slicznosci , piekne ma zielone oczka

Svi zdrowka dla tescia

A ja mam do Was prosbe . Wczoraj wyszla w koncu ta gazeta w ktorej mozna glosowac na najsliczniejsze dziecko .No i prosilabym o glosy na Danielka . Trzeba wyslac wiadomosc na adres votebaby@eveshamobserver. co.uk w tresci piszac VOTEBABY 015 dozwolone jest piec glosow na jeden adres mailowy .

Stary 2010-08-05, 08:53   #208
Titi09
Raczkowanie

Cytat:
prawda?

buahahaha no tak znasz nas

oko szpiega

ale sie zdolowalam

mam nadzieję że to jednak nie będzie nic poważnego

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki żeby małemu szybko przeszło
Stary 2010-08-05, 08:59   #209
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:

Też tak robię - smakuje
Albo serek ze startym ogórkiem
Albo ze szczypiorkiem i startą rzodkiewką
No masa wariacji tu jest możliwa
ooo fajne pomysły zanotowałam i wypróbuję

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie . Zdjęcia mojego kawalera oczywiście jak mi się to udało...
ale przystijniaczek a to w koszuli jest powalające śliczny chłopczyk

Cytat:
No już nabiła na kasę, to co będę zamieszanie robiła. Poza tym po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się...
osz ty kanciaro a zakupy świetne, poszalałaś sobie.

No a teraz mi powiedzcie jaką bluzkę mam założyć do tej marynarki
kompletnie nie wiem jak bluzka pasuje, ale marynarka śliczna i w moim stylu

Cytat:

doczytałam że teść jużw domu Jak się czuje? grypa żołądkowa może przytrafić sięo każdej porze roku

Cytat:
a nie to do zapalania kadzidełek

za ząka no i wynik testu
he he teraz to się kadzidełka nazywa tak? pewnie popala tylko o tym nie wiesz

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
A ja już chciałam gratulować

Kinga jeszcze nie chodzi, mamy 7 ząbków (4 na górze i 3 na dole), chichra się do każdej napotkanej osoby, ale gdy ta zbliży się do niej to ucieka. W załączniku jedno z najbardziej aktualnych zdjęć mojej śmieszki
nic z tego falstart
Kinga słodziutka

Skoro nie jestem w ciąży to ide na fajeczka buziaki dla was

a i jeszcze o pomidorze... dziękujęza uświadomienie mnie. Ja to jednak jestem zielona bo myślałam że może jakieś związki toksyczne skórka zawiera i można zatruć dziecko czy coś w ten deseń

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-08-05 o 09:01
Stary 2010-08-05, 09:06   #210
Titi09
Raczkowanie

Cytat:

super byle jak najwięcej ząbków się tak bezobjawowo pojawiło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości