Zaginęła Iwona z Trójmiasta - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-16, 11:23   #181
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła Iwona z Trójmiasta

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
visionAM ja bym jednak zmieniła treść pierwszego postu na informacje o Iwonce, albo dała link do tej nowej strony, bo tam jest wszystko ładnie przejrzyście napisane...

Ok
zrobię to dzisiaj, a jak już zrobię to dam wam znać. Właśnie się do pracy zbieram, jak znajdę tam chwilę wolnego (a na pewno znajdę) to poprawię mojego posta żeby wszystko było czytelnie.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:33   #182
Kontatto Estremo
Raczkowanie

No ładnie tam w opniach pojechali na Iwonke w artykule na WP. Skoro nie ma sladów zaginiecia to moze na prawde została wywieziona zagranice
Kontatto Estremo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:38   #183
dilara
Raczkowanie

no i znowu Lidia90.... nawet na stronie, ktora wczesniej wydawala mi sie w miare rzetelnym przekaznikiem informacji... :/
osoba, ktora to napisala (Lidia90) osiagnela zamierzony cel - teraz pewnie gdzies siedzi przez komputerem i smieje sie do monitora, jak bardzo ludzie wierza w takie sensacje.... nie powiem - kazdego z nas ta informacja poruszyla, w negatywny sposob, ale trudniej teraz to ludziom wybic z glowy - bo wiekszosc osob bardziej woli wierzyc w takie niesamowite historie, nic wbic sobie do glowy, ze Iwonka byla normalna nastolatka - przeciez to takie "nudne"...

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Kontatto Estremo Pokaż wiadomość
No ładnie tam w opniach pojechali na Iwonke w artykule na WP. Skoro nie ma sladów zaginiecia to moze na prawde została wywieziona zagranice
bylo do przewidzenia, ze skoro na popularnym portalu jakim jest wp.pl zamieszczaja takie sensacyjne wiadomosci, to ludzie zaczna rzucac takimi komentarzami, ze az mi sie zbiera na wymioty
dilara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:38   #184
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dilara Pokaż wiadomość
no i znowu Lidia90.... nawet na stronie, ktora wczesniej wydawala mi sie w miare rzetelnym przekaznikiem informacji... :/
osoba, ktora to napisala (Lidia90) osiagnela zamierzony cel - teraz pewnie gdzies siedzi przez komputerem i smieje sie do monitora, jak bardzo ludzie wierza w takie sensacje.... nie powiem - kazdego z nas ta informacja poruszyla, w negatywny sposob, ale trudniej teraz to ludziom wybic z glowy - bo wiekszosc osob bardziej woli wierzyc w takie niesamowite historie, nic wbic sobie do glowy, ze Iwonka byla normalna nastolatka - przeciez to takie "nudne"...
No wlasnie....
I zszarganie opinii Iwonie sie jakiejs lasce udalo... A pewnie chciala tylko zwrocic na siebie uwage udajac ze co ona to nie wie...
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:40   #185
titina
Zakorzenienie

Cytat:
osoba, ktora to napisala (Lidia90) osiagnela zamierzony cel - teraz pewnie gdzies siedzi przez komputerem i smieje sie do monitora, jak bardzo ludzie wierza w takie sensacje....
Mam nadzieję że jej też antyterroryści wpadną z rana na chatę tak jak tym gówniarzom, którzy zadzwonili w nocy do mamy Iwonki krzycząc do telefonu "Mamo ratuj". A potem płakali ze to tylko głupie żarty były.....

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:41   #186
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Nie wiemy jaka była tak naprawde , jak ktos napisał wydaje mi sie ze ta mała muszka wpadła w siec duzego pająka hmm
Stary 2010-08-16, 11:42   #187
dilara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
No wlasnie....
I zszarganie opinii Iwonie sie jakiejs lasce udalo... A pewnie chciala tylko zwrocic na siebie uwage udajac ze co ona to nie wie...
nie wiem co chciala sobie tym udowodnic - ale zamierzony cel osiagnela...
a te komentarze tam, to az wolaja o pomste do nieba
oczywiscie ludzie moga sobie pisac co chca, bo wystarczy wpisac zmyslonego nicka i wiadomosc, nawet nie trzeba sie fatygowac z logowaniem....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 11:43   #188
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję że jej też antyterroryści wpadną z rana na chatę tak jak tym gówniarzom, którzy zadzwonili w nocy do mamy Iwonki krzycząc do telefonu "Mamo ratuj". A potem płakali ze to tylko głupie żarty były.....
Masakra, jak ludzie potrafią być podli...
Stary 2010-08-16, 11:44   #189
dilara
Raczkowanie

Cytat:
zdecydowanie powinni tak zrobic - skoro potrafili rozwiazac sprawe po aferze z telefonem do matki Iwony, to czemu nie moga namierzyc tej calej Lidii90??
Stary 2010-08-16, 11:46   #190
titina
Zakorzenienie

Cytat:
zdecydowanie powinni tak zrobic - skoro potrafili rozwiazac sprawe po aferze z telefonem do matki Iwony, to czemu nie moga namierzyc tej calej Lidii90??
Mogła się zabezpieczyć, może ma na komputerze zmienne ip, albo wysłała wiadomość z kawiarenki.

Zresztą wcale nie wiemy czy to pisała kobieta, a może sam porywacz chciał zmylić trop....

Albo lidia to jakaś call girl która miała prywatne porachunki z jakimś Krystkiem i chciała żeby policja sie nim zajęła.

W sprawie pana Ręcznika też ludzie dzwonili i mówili "znam go to mój sąsiad" tylko dlatego że byli z sąsiadem pokłóceni...

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-16 o 11:52
Stary 2010-08-16, 11:46   #191
Patrycja.T
Raczkowanie

Minal miesiac, nie ma Iwony, nie ma jej ciala, nie ma osob aresztowanych... Oby te tropy o ktorych mowi Rutkowski byly prawdziwe bo jak sie okaze ze znowu na wyrost gada tak jak z tym "zatrzymaniem recznika" gdzie z pewnoscia co do tego co mowi oglosil swiatu ze ma podejrzanego mezczyzne z monitoringu to ja juz nie wiem....
Jakos sie do Rutkowskiego uprzedzilam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 11:48   #192
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joyeuxe Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o utwór P. Bartosiewicz ja bardziej bym pisała do webmastera i mu przekazała wiadomość. Sama od 5 lat zajmuję się oficjalną stroną jednej polskiej aktorki, i np. ona w ogóle z braku czasu nie czyta e-maili.Dlatego ja jako webmasterka wszystko co ważne podsyłam na jej prywatnego e-maila(łącznie z e-mailami od fanów)
A ten co jest na stronie, zapewne został zrobiony tylko i wyłącznie do kontaktów z fanami, więc może mieć tam zawaloną skrzynkę.

To taka moja rada poparta doświadczeniem, chociaż zapewne któraś osoba także już wysłała na ten 2 meil.
Właśnie chciałam to zrobić,ale mail nie doszedł,może webmaster ma zapchaną skrzynkę albo mail jest nieaktualny...
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 11:49   #193
dilara
Raczkowanie

Cytat:
Mogła się zabezpieczyć, może ma na komputerze zmienne ip, albo wysłała wiadomość z kawiarenki.

Zresztą wcale nie wiemy czy to pisała kobieta, a może sam porywacz chciał zmylić trop....
tez tak moze byc, rownie dobrze mogla to pisac jakas znudzona 15-latka (wakacje), jak i rowniez 50-letni bandzior...
bo takimi newsami odwraca uwage od calej sytuacji, bo ludzie zamiast myslec co jeszcze mozna zrobic aby pomoc, dyskutuja na temat jaka byla Iwona - w zyciu jej na oczy nie widzac, no ale rozne zyciowe scenariusze wymyslac potrafia....
Stary 2010-08-16, 11:50   #194
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:

Tez prawda....
W sumie jak ktos ja porwal czy tez zamordowal to napewno interesuje sie tym co pisza w tej sprawie. A dostep dointernetu ma teraz baaardzo duzo ludzi wiec i porywacz/morderca rowniez moze miec dostep do internetu.
Stary 2010-08-16, 11:51   #195
Kontatto Estremo
Raczkowanie

Cytat:
Tych to powinni na miejscu spałowac i patrzec czy równo puchnie dziadostwo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-16, 11:52   #196
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kontatto Estremo Pokaż wiadomość
Tych to powinni na miejscu spałowac i patrzec czy równo puchnie dziadostwo

smiesznie to brzmi ale prawda, ze kara za takie zachowanie powinna byc.
Stary 2010-08-16, 12:03   #197
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alinab Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem czy ktoś już tłumaczył informacje o zaginięciu Iwony, jeśli nie, to przetłumaczyłam na niemiecki. Może ktoś zechce je jeszcze potem dopracować, ale póki co wklejam, to co mam.

WIR SUCHEN 19-jährige IWONA WIECZOREK
In der Nacht vom 17. zum 18.Juli 2010 in Sopot (Polen) ist Iwona Wieczorek verschwunden. Sie ist 19 Jahre alt, 1,64 M groß, hat braune Augen. Sie hatte eine Bluse mit weiß-dunkelblauen Streifen, einen dunkelblauen Mini-Rock und dunkelblaue Samtstockelschuhe an. In dieser Nacht hat sie sich in der Disko im Zentrum von Sopot amüsiert. Dann hat sie sich entschlossen, um 3 Uhr alleine nach Hause zu gehen. Sie ist die Allee am Strand entlang zu Fuss gegangen, um 3.30 Uhr hat sie zum letzten Mal mit ihrer Freundin telefoniert. Sie wurde von einer der Monitoring-Kameras am Strand aufgenommen, als sie in Richtung ihres Hauses gegangen ist (etwa 2 Km weit vom Ziel), dann ist sie aber abgebogen und keine von diesen Kameras hat aufgenommen, was weiter passiert ist. Bis heute hat niemand Kontakt mit Iwona Wieczorek.

Wenn Sie Iwona Wieczorek gesehen haben oder etwas von ihrem Schicksal wissen,rufen Sie bitte an: 0 801 24 70 70 oder 022 654 70 70 (Vorwahl - Polen: +48) oder schreiben Sie itaka@zaginieni.pl
Wow,super,akurat na niemiecki jeszcze nie mamy przetłumaczonego. Dzięki. Na pewno się przyda - wstawimy to na slajdy do filmiku. Trzeba to tylko wysłać do aktaga13 i ona jak znajdzie chwilkę czasu to podmieni te slajdy.
Stary 2010-08-16, 12:13   #198
aktaga13
Zakorzenienie

już rozmawiałam z Titina i zaraz wszystko ustalimy. jestem ostatnio bardzo zabiegana i czytam Was tylko z doskoku. z tą moją pomocą też średnio. ach
Stary 2010-08-16, 12:13   #199
titina
Zakorzenienie

Nowy artykuł:

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/z...ty_154635.html

Wkleję tez info o tym zaginionym Rafale Szymańskim, o którym wspomina Jacek Karnowski:

http://www.zaginieni.pl/baza-danych-...03334303130323

http://www.sopot.policja.gov.pl/osoby.php

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-16 o 12:20
Stary 2010-08-16, 12:15   #200
visionAM
Zakorzenienie

Dziewczyny film robiony w Windows Movie Maker można zapisać w wersji roboczej jako projekt, wtedy nie trzeba byłoby aby jedna osoba robiła ten filmik tylko rozesłałaby zainteresowanym projekt po polsku, a te osoby zmieniłyby tekst na slajdach na tekst w innym języku, byłoby o wiele szybciej...
Stary 2010-08-16, 12:17   #201
saandy
Wtajemniczenie

Co do tego posta Lidi90 to nie chce Was wprowadzić w błąd, ale o ile dobrze pamiętam to P.Janusz pisał na tamtym forum, że została przesłuchana. Chyba, że coś pomieszałam
saandy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 12:19   #202
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saandy Pokaż wiadomość
Co do tego posta Lidi90 to nie chce Was wprowadzić w błąd, ale o ile dobrze pamiętam to P.Janusz pisał na tamtym forum, że została przesłuchana. Chyba, że coś pomieszałam
możliwe, bo przecież ona tego posta napisała ponad tydzień temu i od razu została zgłoszona na policję i do Rutkowskiego.
Swoją drogą gratuluję dziennikarzom "szybkości" reakcji i tego beznadziejnego artykułu, który nie dośc że jest niaktualny to w dodatku obraża Iwonę.
Stary 2010-08-16, 12:22   #203
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

ale znów WP namieszała
Stary 2010-08-16, 12:24   #204
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Dziewczyny film robiony w Windows Movie Maker można zapisać w wersji roboczej jako projekt, wtedy nie trzeba byłoby aby jedna osoba robiła ten filmik tylko rozesłałaby zainteresowanym projekt po polsku, a te osoby zmieniłyby tekst na slajdach na tekst w innym języku, byłoby o wiele szybciej...
Ok, ale tekst trzeba będzie troszkę zmienić ponieważ są drobne błędy...

No i przydałby się bardziej aktualne informacje.

Więc jak już ustalimy tekst po polsku, to poprosimy o skorygowanie osoby tłumaczące

Stary 2010-08-16, 12:31   #205
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, ale tekst trzeba będzie troszkę zmienić ponieważ są drobne błędy...

No i przydałby się bardziej aktualne informacje.

Więc jak już ustalimy tekst po polsku, to poprosimy o skorygowanie osoby tłumaczące
jak coś to ja mam Windows Movie Maker więc będę mogła pomóc

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-16 o 12:46
Stary 2010-08-16, 13:14   #206
marronelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Pod filmikiem na yt tez ludzie różne głupoty wypisywali, ale żeby aż w gazecie cytować....

Dla mnie tania sensacja....

I nie rozumiem po co to w kółko wyciągać.

Temat był przerabiany na tym forum chyba ze sto razy w każdym z wątków, a nawet Rutkowski się w wywiadzie wypowiadał że to sprawdził i okazało się nieprawdą....
Wiesz, może takie rzeczy faktycznie mają miejsce, nie można tego kategorycznie zaprzeczyć.
Jedynie w co mogę powątpiewać to powiązanie tego z Iwoną, ale nie dlatego, że Rutkowski tak powiedział

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 13:37   #207
Melissa86
Zakorzenienie

Słuchajcie kto jest autorem tej stronki http://gdziejestiwona.tk/ ?? Bo chcemy dać ten adres na slajdzie w filmiku,ale warto zapytać o zgodę autora.
Stary 2010-08-16, 13:41   #208
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
jak coś to ja mam Windows Movie Maker więc będę mogła pomóc
Super, bo ja się dopiero uczę go obsługiwać. Zaraz Ci podeślę linka do filmiku

Stary 2010-08-16, 13:42   #209
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9
Konto usunięte

Treść usunięta
558fe7df0ceabebb8cf4d537e95b2859a6095933_609daf72764f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 13:48   #210
titina
Zakorzenienie

[1=558fe7df0ceabebb8cf4d53 7e95b2859a6095933_609daf7 2764f9;21405147]Treść usunięta[/QUOTE]

Chciałabym dodać mapki z jego strony, zdjęcia i może troszkę tekstu. Mogłabyś spytać go o pozwolenie w moim imieniu?
Nie mam konta na gp24.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości