Stylizacja włosów kręconych (pianki, lakiery, żele, gumy...) - zbiorczy - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-13, 09:15   #181
larisa
Raczkowanie

Dot.: kosmetyki do włosów kręconych

ech z doświadczenia wiem, że coś co służy czyimś lokom, nie znaczy, ze posłuzy właśnie moim
pod wpływem porad na wizażu kupiłam piankę nivea do loków i spray rewitalizujący welli. W zachwyt jednak mnie nie wprawiają. Albo nie potrafie ich uzywac, albo po prostu moje włosy ich nie tolerują.
Moja znajoma, posiadaczka długich loków uzywa szamponu i odzywki do włosów kręconych z avonu. Jest zadowolona. Tanie to, daleko nie trzeba szukać, więc może warto spróbować.
Używałam też próbki odzywki l'oreal do włosów kręconych z linii profesjonalnej, ale wystarczyło mi jej na dwa uzycia o efektach więc niewiele mogę powiedzieć.
może niewiele Ci pomogłam, ale sama niestety szukam mojego KWC do loków.
larisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-13, 09:37   #182
anciaahk
kosmitka

Dla mnie włosy od jakiegoś roku zaczęły się intensywniej kręcić. Jednak mam problem z ich modelowaniem, bo sprawiają wrażenie bardzo wysuszonych i po umyciu na głowie robi się siano. Próbowałam już i pianek welli i lakierów i różnych dziwadeł energetyzujących. W zasadzie najlepsze efekty daje - o dziwo - olejek RB, ten polecany do ochrony przed prostowaniem. Nabłyszcza i likwiduje szopę, ale trochę obciąża.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-13, 10:09   #183
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

anciaahk ja niestety mam tak samo.. wyprobowalam juz naprawde wiele produktow do stylizacji wlosow kreconych [matrixa, nivea, welli, nivea..] i jakos nie trafilam na nic co nie obciazaloby moich wlosow i nie zamienialo ich wlasnie w taka posklejana skorupe.. teraz poluje na ta lekka odzywke bez splukiwania z pantene ale jakos w mojej miescinie nie moge jej uswiadczyc.. aha, moje wlosy tez dosc dziwnie reaguja na produkty przeznaczone do prostowania jak na razie zastanawiam sie nad lokowka, zobaczymy czy uda mi sie moja szope ujarzmic..
Stary 2006-09-13, 11:26   #184
Mysia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ameska Pokaż wiadomość
anciaahk ja niestety mam tak samo.. wyprobowalam juz naprawde wiele produktow do stylizacji wlosow kreconych [matrixa, nivea, welli, nivea..] i jakos nie trafilam na nic co nie obciazaloby moich wlosow i nie zamienialo ich wlasnie w taka posklejana skorupe.. teraz poluje na ta lekka odzywke bez splukiwania z pantene ale jakos w mojej miescinie nie moge jej uswiadczyc.. aha, moje wlosy tez dosc dziwnie reaguja na produkty przeznaczone do prostowania jak na razie zastanawiam sie nad lokowka, zobaczymy czy uda mi sie moja szope ujarzmic..
hm a moze za duzo dajesz danego prouktu?bo ja tak mialam z pianka nivei. kiedy 1 raz ja zastosowalam [mam grubee wlosy krecone] to posklejaly sie w ogole, mowie kolejna beznadzieja. ale uzylam jej poraz drugi i dlaam jej mniej-choc jak ja nakladalam to myslalam ze to mi nic nie da bo chocby wcale jej nakladam a przeciez tak duzo mam wlosow i jaki byl efekt->naprawde zadowalajacy, wlosy byly adnie poskrecane nie bylo zadnego sklejenia czy obciazenia
ale tez caly czas szukam KWC dla moich kreconych wlosow i nie moge znalezc.
Stary 2006-09-13, 17:32   #185
elisska
Raczkowanie

mi sie kiedyś też włoski sklejały...ale teraz nie jest źle! po umyciu włosków nakładam serum z avonu do końcówek( rozprowadzam go na całych włosach), potem pianka do włosków Romantic> jestem z niej bardzo zadowolona! na koniec podsuszam troszke włosy z głową w dół...i jest ok szkoda tylko ze włoski na drugi dzien nie są już tak sprężyste jak w pierwszy...ale nie jest źle... wiec jestem zadowolona
pzdr!
elisska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-13, 17:44   #186
Dorotka Z Oz
Raczkowanie

cos w tych produktach do prostowania jest dziwnego. ja ostatnio zaczelam uzywac hot lissa myje, rozcesuje, wcieram i susze glowa w dol. i musze powiedziec, ze wlosy oczywiscie kreca sie, ale sa gladsze i nei pusza sie tak jak po uzyciu niczego
Dorotka Z Oz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-13, 17:48   #187
cytryna85
Raczkowanie

Wbije swoje pytanie w ten watek a mianowicie czy jak sie ma proste wlosy to uzywanie kosmetykow do krecacych sie wlosow moze pomoc aby byly ladnie skrecone? oczywiscie w gre wchodzi rowniez modelowanie ale pytam bo niewiem czy jest jakas roznica miedzy np zwykla pianka a pianka do wlosow kreconych w pzypadku gdy wlosy nie sa krecone mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi ;]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-13, 18:12   #188
lutiana
Zadomowienie

Fajny watek Tez mam kreciolki na glowie, do tej pory uzywalam pianki do lokow z nivei, oraz psikalam troche zelem w sprayu z Matrixa, nawet fajny efekt. Dzis kupilam energetyzujaca pianke z Welli - seria wellaflex, podobno niezla Najbardziej interesuje mnie ta seria profesjonalna L'Oreal, curl down memory czy cos w tym stylu, ktora niby rozluznia skret, niestety na KWC nadal nie ma recenzji, mam ochote wyprobowasc, ale boje sie, ze wyprostuje mi wlosy zamiast skrecic. Gdyby ktos mial jakies doswiadczenia w uzyciu tej serii bylabym wdzieczna za opinie, dziekuje

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-19, 16:04   #189
ameska
Rozeznanie

GG do ameska

anciaahk tez o tym myslalam..kupilam sobie nawet taka profesjonalna pianke z salonu, l'oreala i teraz zaluje bo 54 zl wtopilam..nie wiem czy to kwestia zlego uzywania choc probowalam roznych opcji cyz moich wlosow ale po prostu zle sie czuje z pianka na wlosach..
Stary 2006-09-20, 13:21   #190
kropka75
Zakorzenienie

Z całego wątku wyłapałam jedno: Osmo Curl Fluid. Ale cenę to to ma, że ho. Na allegro 37zł.

A odżywki i maski moje Panie, to jakie używacie?
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-20, 13:38   #191
anciaahk
kosmitka

Używam od niedawna odżywki nawilżającej w spray Bonacure - i dla loków jest naprawdę dobra! Nawilża i wygładza. Najlepsze jednak efekty daje w połączeniu albo z dobrym szamponem albo z normalną odżywką/maską do spłukiwania. Sama z moim suchym siankiem sobie nie radzi .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-20, 13:59   #192
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Używam od niedawna odżywki nawilżającej w spray Bonacure - i dla loków jest naprawdę dobra! Nawilża i wygładza. Najlepsze jednak efekty daje w połączeniu albo z dobrym szamponem albo z normalną odżywką/maską do spłukiwania. Sama z moim suchym siankiem sobie nie radzi .
http://www.allegro.pl/item126988296_...ayu_200ml.html
to takie toto?
Widziałam to u mojej fryzjerki i nawet pytałam o serię odżywczą i nawilżającą ale jak mi cenę rzuciła to się cieszyłam, że jeszcze siedzę. Blisko 50zł.
Stary 2006-09-20, 14:29   #193
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/item126988296_...ayu_200ml.html
to takie toto?
Widziałam to u mojej fryzjerki i nawet pytałam o serię odżywczą i nawilżającą ale jak mi cenę rzuciła to się cieszyłam, że jeszcze siedzę. Blisko 50zł.
Dokładnie to.

Stary 2006-09-20, 17:57   #194
kropka75
Zakorzenienie

To chyba się skuszę, może nie na psik ale coś z tej serii.
Tzn. jeśli zdążę i mnie chłop nie wyrzuci jak zobaczy nową odżywkę i nowy szampon i nie zakuknie do aukcji ile na nie wydałam. A jak zobaczy co mam w obserwowanych po lekturze tego wątku i KWC to udusi mnie na bank.

A próbował ktoś odżywkę i maskę z serii Matrix Curl Life?
Nie wiem czemu ale jakoś mnie kręci ta seria.
Stary 2006-09-20, 19:07   #195
anciaahk
kosmitka

Chyba nie ma zbyt dobrych opinii na KWC. No i pachnie ogórkowo - ale to już rzecz gustu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-09-20, 19:16   #196
schmetterling
Raczkowanie

Witajcie. Ja rowniez mam wlosy krecone i uzywam juz od 3 lat z KADUSA po myciu odzywke a potem conditioning styler i jestem zadowolona.
Pzr
schmetterling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-21, 08:25   #197
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie ma zbyt dobrych opinii na KWC. No i pachnie ogórkowo - ale to już rzecz gustu.
E tam Mleczko ma 4 gwiazki z 7 głosów, z czego trzy oceny są na piątkę, trzy na czwórkę i jedna na tróję. Jak dla mnie to całkiem nieźle.

Gorzej z odżywką. Oceny skrajne, albo 5 albo 2.

Szampon dostał raz 3, raz 4 więc w sumie nie ma się na co powoływać. Doświadczę na sobie.

A zapach mi nie przeszkadza. Nie lubię ogórkowego ale w kremach i maskach na twarz, na włosy nie ma to znaczenia, bo i tak on się zmieni po piance czy jakiejś odżywce w sprayu.
Stary 2006-09-21, 09:36   #198
anciaahk
kosmitka

Cytat:
E tam Mleczko ma 4 gwiazki z 7 głosów, z czego trzy oceny są na piątkę, trzy na czwórkę i jedna na tróję. Jak dla mnie to całkiem nieźle.

Gorzej z odżywką. Oceny skrajne, albo 5 albo 2.

Szampon dostał raz 3, raz 4 więc w sumie nie ma się na co powoływać. Doświadczę na sobie.

A zapach mi nie przeszkadza. Nie lubię ogórkowego ale w kremach i maskach na twarz, na włosy nie ma to znaczenia, bo i tak on się zmieni po piance czy jakiejś odżywce w sprayu.
A ja chyba skuszę się na osmo curl fluid. W sumie najwięcej osób to poleca. Tylko poczekam do wypłaty , przez wizaż można zbankrutować .
Daj znać jak wypróbujesz matrixa.

Stary 2006-09-21, 10:22   #199
larisa
Raczkowanie

Cytat:
A próbował ktoś odżywkę i maskę z serii Matrix Curl Life?
Nie wiem czemu ale jakoś mnie kręci ta seria.
o mnie też to kręci, a raczej chciałabym żeby pokręciło moje włosy
na allegro całkiem przystępne ceny.
chyba przy kolejnej zmianie szamponu bądź odxywki zdecyduję się na tego matrixa.
larisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-21, 12:53   #200
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A ja chyba skuszę się na osmo curl fluid. W sumie najwięcej osób to poleca. Tylko poczekam do wypłaty , przez wizaż można zbankrutować .
Daj znać jak wypróbujesz matrixa.
Wymienimy się opiniami w takim razie, ok?
Ja już sobie obiecałam, że po wypłacie kupię szampon Matrixa. Nie ma siły, która by mnie od tego odwiodła. No chyba, że mi wypłaty nie dadzą.
Stary 2006-09-21, 12:57   #201
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larisa Pokaż wiadomość
o mnie też to kręci, a raczej chciałabym żeby pokręciło moje włosy
na allegro całkiem przystępne ceny.
chyba przy kolejnej zmianie szamponu bądź odxywki zdecyduję się na tego matrixa.
To też się pochwal jaki efekt. Pewnie ile ludzi, tyle będzie opinii.

Fajnie by było jakby wszyscy chętni mieszkali w okolicy, podzieliłoby się szampon na x części i każdy by od razu wiedział co to zacz. Niestety, świat to nie jest aż taka wiocha.
Stary 2006-09-25, 10:32   #202
kropka75
Zakorzenienie

Curla jeszcze nie dostałam, ale spróbowałam krem Kallos Placenta. I muszę powiedzieć, że jest super to niesfornych, twardych i ostrych kręconych włosów. Kudełki są po nim miękkie i miłe. Poza tym nie puszą się jak wściekłe.

Na bank nie jest to jednak odżywka dla osób, które mają trzy włosy na krzyż. Po niej będą ich miały jeszcze mniej, bo jej zadaniem jest utrzymanie fryzury przy głowie.
Stary 2006-09-25, 12:01   #203
baybe3
Rozeznanie

Dziewczyny! Pisałam juz posta ale nikt mi nie odpowiedział - napiszcie co nieco na temat osmo curl fliud. To taki żel czy co?? Zamierzam kupić, tylko ze tyle kasy ostatnio wydałam na kosmetki do włosów że az sie boje (bo cześciowo nie trafilam Prosiłam wprawdzie na targowisku o próbkę ale pewnie odzewu nie będzie, wiec pewnie bede zmuszona kupować w ciemno. Mam włosy falujące które bardzo się puszą. Nie wiem jak własciciwe działa ta spręzynka. CZekam na opinie.
baybe3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 17:35   #204
lutiana
Zadomowienie

A ja kupilam energetyzujacy spray do lokow z L'oreal, w bialym opakowaniu, zaraz wyprobuje, teraz siedze z maska intense reapir na glowie, ciekawa jestem jakie bede miec loczki po tym sprayu...

Stary 2006-09-25, 18:21   #205
fatim
Rozeznanie

ja za to napewno nie polecam
shock waves superskret
osis schwarzkopf
pianki sunsilk do kreconych.
za to polecam sunsilk mleczko zielone
fatim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-25, 18:39   #206
lutiana
Zadomowienie

Chcialam napisac o tym sprayu energatyzujacym techni art curl up memory czy jakos tak ..... i sama nie wiem dla mnie to chyba zadna rewelacja Wczesniej mialam podobny spray zel z matrixa, taki w zielonej butelce, ktory za wieksza pojemnosc kosztowal mniej i efekt byl taki sam, tzn loki byly duze, rozdzielone, niemniej jednak troche sztywne, moim zdaniem chyba efektu sztywnosci nie da sie uniknac przy tego typu preparatach . Zawsze tez nakladam jednoczesnie troche pianki, bo mam na serio duzo wlosow i musze je ujarzmic, bo inaczej mam szope na glowie. Aktualnie uzywam pianki z welli wellaflex do lokow i fal, wczesniej mialam ta z nivei, dla mnie obydwa produkty sa porownywalne Tak samo jak i te dwa spraye z matrixa i z L'oreala, roznia sie jedynie zapachem, matrix pachnie ogorkowo, a L'oreal poziomkowo. Obydwa maja w swoim skladzie alkohol niestety, ale na plus matrixa przemawia cena, dlatego nastepnym razem wybiore matrixa jednak i tym razem nie kupie sprayu tylko krem do lokow, moze bedzie mi bardziej pasowal Pozdr

Stary 2006-09-25, 18:50   #207
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baybe3 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Pisałam juz posta ale nikt mi nie odpowiedział - napiszcie co nieco na temat osmo curl fliud. To taki żel czy co?? Zamierzam kupić, tylko ze tyle kasy ostatnio wydałam na kosmetki do włosów że az sie boje (bo cześciowo nie trafilam Prosiłam wprawdzie na targowisku o próbkę ale pewnie odzewu nie będzie, wiec pewnie bede zmuszona kupować w ciemno. Mam włosy falujące które bardzo się puszą. Nie wiem jak własciciwe działa ta spręzynka. CZekam na opinie.
Zajrzyj na KWC, jest kilka ocen tego fluidu, w tym moja
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-02, 17:41   #208
klaudia91
Przyczajenie

Dot.: Pianka-czarodziejka

Cytat:
Napisane przez andzia:) Pokaż wiadomość
a czy można równocześnie nałożyc dwie pianki??np. zwiększającą objętość i do loków???
Ja używam pianki z Nivea, która działa 2 w 1. Dodaje objętośći włosom nie wysuszając ich i jeszcze podkreśla skręt fali i loków. Jestem z niej bardzo zadowolona kosztuje około 15 zł
klaudia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-02, 19:29   #209
Shao-yan
Przyczajenie

Również polecam tą z shockwaves'a - jest świetna!
natomist ta z sansilka w ogóle nie działa ;p

TYlko żę mam naturalnie pofalowane włoski, tylko że po długotrwałym prostowaniu robi mi sie szopa jeśli zostawie je do wyschniecia. A jak nałoże ta pianke to loki cudeńska
Shao-yan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-03, 13:49   #210
kesii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kafetka Pokaż wiadomość

a mam pytanko co sadzicie o piance do wlosow sunsilk?
sunsilk do wlosow kreconych rozowy tez jest super. z moimi daje rade, pianka nie jest ciezka, mozna jej nawet sporo nalozyc i wlosy nie sa przykilapniete i nie rozprostowuja sie od ciezaru.
zastanawiam sie nad schwarzkopfem seria got2be tez jest pianka do kreconych.
kesii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości