|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o co chcielibyście, ale wstydzicie się zapytać - cz. VI
Ehem... granatowe a drugie czarne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ta blondyna z krajem na "U", Francja leżąca w Australii, ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Mam dwa prześcieradła na zmianę - łososiowe i niebieskie ![]() Ale moja babcia ma starą pościel i jest biała. Moja Mama z okazji ślubu dostała pościel i też białą. "Moda" na kolorową pościel przyszła chyba z czasem. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Wenress, dzięki za linka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam już, ale dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Rozeznanie
|
Czy Wy u siebie w domach to kolację jecie tak rodzinnie czy tak jak popadnie i jak komu wygodnie? Bo u mnie w domu obiad jest ostatnim wspólnym posiłkiem. I nie wiem, czy wszędzie tak...
![]()
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwykle tylko śniadanie jem z Mamą. Edytowane przez Karaluszysko Czas edycji: 2010-08-21 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie zazwyczaj każdy "je jak popadnie" ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Obiad w tygodniu oddzielnie, w weekendy razem. A śniadania i kolacje też różnie, bo ja jem kolację w nocy, a np. tata po 18 nie je już nic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Rozeznanie
|
No właśnie tak mi się wydawało. I pytana niedawno przez moich zagranicznych znajomych odpowiedziałam, że w Polsce to raczej nie kultywujemy codziennych wspólnych posiłków. Jeśli już, to jeden. Przyznam jednak, że wspólne jedzenie w południe i potem wieczorem bardzo mi się podobało. Je się wolniej, przez to mniej, przywiązuje to tego większą wagę. To miłe, taki codzienny rytuał. Może uda mi się kiedyś coś takiego w swoim domu przyszłym wprowadzić?
![]()
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
hmm takie pytanie odnośnie wątku o zaginionej Iwonie z Trójmiasta. O co można sie kłócic w takim wątku? Widzę zaostrzenie regulaminu, grożenie banem, a nie bardzo uśmiecha mi się lecieć przez wszystkie te wątki. Byłaby któraś tak miła.. ?
![]()
#192 |
Wtajemniczenie
|
Skoro jesteśmy przy jedzeniu...
Dziewczyny, jak reagujecie, gdy ktoś siorbie przy piciu? ![]() Mnie to strasznie irytuje. Ale nie myślcie sobie, że jestem jakaś wielka dama, ą,ę. ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- O wszystko ![]() Śledzę ten wątek, ale więcej jest tam chyba kłótni niż rozmawiania na temat Iwony. Edytowane przez Karaluszysko Czas edycji: 2010-08-21 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli jest to ktoś z bliskich mi osób to zwracam uwagę. Jeśli jednak jest to ktos obcy to złość tłumię w sobie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak ktoś beka... ![]() Moja koleżanka tak siorbie przy piciu herbaty, że słychać w całym pokoju. Ostatnio tak mi nakruszyła na podłogę przy jedzeniu ciasta, że gdybym kazała jakiejś kurze to zjeść, to by padła z przejedzenia. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wątku o Iwonie - też go śledziłam. Większość dyskusji tam się toczących ma się nijak do pomocy tej dziewczynie...Kłócą się naprawdę o wszystko, i nie przebierają w słowach...Ostatnio już tam nie zaglądam, bo to takie "bicie piany" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ktoś mi kiedyś opowiadał, że we Włoszech jak ktoś beknie przy jedzeniu to dla gospodarza jest to dobry znak, bo podobno smakowało ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Przypomniało mi się hasło z Jeżycjady: "Kto siorbie, ten dostanie po torbie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie!!! nie wiem czy niektórzy siebie nie słyszą? przeciez czasem to jest tak głośne ze trzeba być głuchym zeby nie słyszec ![]() Ja słyszałam podobnie tyle ze o innym kraju. (Egipcie chyba? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle przestaję być głodna w momencie gdy ktoś siorbie albo mlaszcze. To taka głupia sytuacja, zwrócić uwagę czy nie... ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Kiedyś w jakimś programie mówili że za splunięcie można zapłacić mandat. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja koleżanka Japonka powiedziała mi, że w Japonii przy jedzeniu ichniejszego makaronu bardzo mile widziane jest głośne wciąganie go - z takim zasiorbem ![]() Mimo, że jadłam, nie dało mi siorbać ![]() A Jeżycjadę uwielbiam! Całą przeczytałam ze dwa razy - drugi raz to w czasie sesji ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się nóż w kieszeni otwiera jak ktoś mówi z pełnymi ustami ![]() mam ochotę wtedy mu przywalić ![]() Wiem, że to moze mało eleganckie, ale jak to akurat jestem ja tą osobą do której jest kierowana wypowiedzieć, to mówię, żeby powótrzyła bo nic nie rozumiem jak ma pełne usta ![]() że też nigdy się nikt nie domyślił o co mi chodzi ![]()
![]() |
#204 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Gorzej, jak ktoś jeszcze w trakcie mówienia i jedzenia pluje pokarmem. ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Ale powtórzę moje pytanie: Zwracacie komuś uwagę, gdy mlaszcze/siorbie/beka przy jedzeniu? To taka głupia sytuacja. W środku się we mnie gotuje, ale głupio kogoś upomnieć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ktoś beka to tak,zwracam uwagę ( dziwne, że zazwyczaj są to mężczyźni, przynajmniej z moich obserwacji to wynika). Natomiast jeżeli chodzi o mlaskanie i siorbanie to nie, chociaz mam ochotę wyjść z siebie i wrócic jak ta osoba skończy jeść. ![]() A swoją drogą to dobrze wiedziec ze nie jestem sama z tym problemem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Konto usunięte
|
Zwracam uwagę TŻowi. On nie tyle siorbie co tak... wciąga powietrze zanim jeszcze wciąga napój xD I dzięki szklance słychać takie głośne SSSSSSUUUUUUUUchlip!
Jak beka przy mnie to nie zwracam na to uwagi, jesteśmy sami, ja też bekam. Ludzka rzecz, jak bąki ^^ Byle nie w towarzystwie. Jak ktoś przy mnie siorbie, beka czy mlaszcze to mam w de co sobie o mnie pomyśli i chamsko mówię "siorb głośniej bo koniec sali jeszcze nie słyszy" albo "Co mówiłaś Kaśka? Nie słyszę bo pani Agata tak mlaszcze...". Chyba, że jest to osoba, której jakby podlegam i mam oficjalne stosunki, np. dziadkowie TŻa. Wtedy milczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
Makaron ryżowy, długi, nabierany pałeczkami i maczany w sosie sojowym z bulionem i innymi bajerami. I potem taki długi i ociekający trochę się do buzi nakłada ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Dobre, muszę zapamiętać ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Wracając jeszcze do mlaskania, to najśmieszniejsze jest to, że gdy zwrócisz uwagę takiej osobie, to ona się obraża, bo nie może spokojnie zjeść ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bekanie mnie nie obrzydza zupełnie, jeśli bekają osoby które lubię ^^ Sama raczej nie praktykuję, chyba że ktoś prosi o pokaz na zawołanie, bez jedzenia .normalnie talent mam ![]()
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie zwracam. Ale jak to jest jakaś bliższa mi osoba, które się beknie to się patrzę takim wymownym spojrzeniem i zawsze uszłyszę "przepraszam" ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.