|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta proteinowa dr dukana dołączcie jutro start ii fazy razem raźniej
no właśnie jakoś przycichło tu ostatnio.. nikt nie chce się pochwalić swoimi sukcesami? u mnie niestety jakiś zastój teraz ale to przez to, że siedzę w domu i jem z nudów. No ale od soboty do czwartku będę zajęta pracą więc mam nadzieję, że moja waga choć trochę spadnie
|
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Ta... zabiegani wszyscy. Ja też dzisiaj padam, jak wyszłam o 8.30 rano tak wróciłam właściwie o 18.00, nie licząc ok. 20 minut w domu po 15 by się przebrać i coś wszamać.
Jutro już luz, ale od początku tygodnia ciągle coś się działo. Aż w szoku sama byłam.... U mnie wagowy zastój. Nie przeraża mnie to, aczkolwiek chciałabym już zejść niżej. |
|
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam.
U mnie sprawa wygląda następująco. 6 dni fazy I, teraz już 7 dzień fazy II. Ale nie cykl 5/5 tylko 1/1 ponieważ wiem,że 5 dni bez warzyw ponownie nie dałabym rady. Zdarzają mi się grzeszki malutkie ale mam nadzieję,że to nie wpłynie bardzo mocno na moje chudnięcie. Nie mam wagi, szkoda ale zauważyłam,że z ud troszkę ciałka zeszło. Mam nadzieję,że dalej będzie schodziło
|
|
|
|
|
#184 |
|
Raczkowanie
|
witaj Emi
![]() w wagę warto się zaopatrzyć bo musisz wiedzieć ile schudłaś po to żeby być odpowiednią liczbę dni na III fazie xD |
|
|
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wiem ale orientuję się ile ważyłam przed dietą
|
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
mój post zignorowany
no nic pozdrawiam mimo wszystko i szukam innego forum
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam mało do zrzucenia i próbuję.
|
|
|
|
|
|
#188 |
|
Raczkowanie
|
Ja witam nowe Dukanowiczki i życzę wytrwałości
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
zaczynam od dzisiaj... troche sie boje, i powatpiewam, ale do dziela! powodzenia i pozdrawiam na pochybel kilogramom!
|
|
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
dasz radę, wierzymy w Ciebie
![]() powodzenia |
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, a co zabieracie ze soba na uczelnie/ do pracy? Szukam jakis szybkich w przygotowaniu potraw i latwych w transporcie:P
|
|
#192 |
|
Raczkowanie
|
ja zabieram przeważnie serek wiejski albo jogurt naturalny ale już mam dość... raz robiłam murzynka i też brałam na uczelnie ale teraz znalazłam fajny przepis na bułki i jak pojadę do domu na weekend to wypróbuje, jak będą dobre to będę zabierać na uczelnie z jakąś szynką albo nawet do tego serka
|
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja obilam kiedys takie wanilliowe w mikrofalowce i wyxchodzily srednie
|
|
|
#194 |
|
Raczkowanie
|
Składniki (na 5-6 bułeczek):
4 łyżki otrąb zalać jogurtem. Pozostałą ilość otrąb zmielić na drobny puch. Dodać skrobię/mąkę, proszek, sól, rozbełtane jajka i otręby z jogurtem. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować odłożonym jajkiem. Posypać ulubionymi przyprawami lub zostawić czyste(ja 3 bułeczki posypałam posypałam oregano a na jednej położyłam plasterki cebulki*). Piec w 170st ok.20min (ostatnie 5 min włączyłam termoobieg, żeby bułeczki się z wierzchu przyrumieniły). Wystudzić na kratce. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Wychodzą płaskie bułeczki. Dziennie można zjeść 2 bułeczki (jeśli zostały upieczone 6 sztuk ). jeszcze ich nie robiłam ale myślę, że będą dobre ![]() |
|
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
HEJ DZIEWCZYNY
PO PRZEKONANIU SIĘ ,IŻ TA DIETA NAPRAWDE DZIAŁA (DWOJE ZNAJOMYCH WYPRÓBOWAŁO I SCHUDŁO ) POSTANOWIŁAM SPRÓBOWAĆ I JA. Zaczełam w miniony piątek z wielką obawą czy dam rade,ponieważ bardzo lubie niestety ,podjadać różne niezdrowe rzeczy narazie nie zgrzeszyłam ani razu. Waga początkowa 68 -69 kg (jak dla mnie koszmar)przy wzroście 165 cm . Dużo tłuszczyku wylewało mi sie ze spodni,a przy pełnym wyprostowaniu zawijało sie na plecach hehe Dzisiaj mamy czwartek waga: 64 kg Z plusów które zaóważyłam w tak krótkim czasie jest to ,że nie chodze z rana tak zaspana jak przed dietą,nie pokładam sie gdzie się da w południe no i ten spadek wagi w tak krótkim czasie. Ale są i minusy dziwny kapeć w buzi (w książce Dukana jest napisane,że to normalne,więc sie nie czepiam)nie mam zbyt dużo siły na dzwiganie czegoś,np siatki z zakupami wydają sie o wiele cięższe niż były wcześniej niosąc takie same zakupy,kłade sie spać dużo szybciej bo po całym dniu jestem bardziej zmęczona,no i stałam się zmarzlakiem bo mi zimnooo ,.Mam nadzieje ,że to minie .Pozdrawiam wszystkie proteinki ![]()
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
jak duzo mozna zjesc tego chleba dukanowsiego dziennie?
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To zależy w jakich proporcjach zrobisz. Jeżeli użyjesz np 6 łyżek otrębów owsianych to musi ci starczyć na 3 dni, pamiętaj: 2 łyżki otrębów owsianych + 1 pszennych=porcja na jeden dzień. U mnie dalej stoi. Przez @. Mam nadzieję, że przez nią..... Usłyszałam pochwałę z ust teścia:"służy ci to, służy". Jak na niego był baaaardzo wylewny powiem wam.... Szukam kreacji weselnej(nie moje wesele). Uparłam sie na sukienkę i muszę zrezygnować. Jak znajdę taką, któa jest dobra w biodrach i brzucu to w cycki nie wchodzę, jak w cyckach jest dobra(jak narazie znalazłam aż 2) to w biodrach miałam tyle luzu, że masakra jakaś... Będę musiała kupić coś ze spodniami
|
|
|
|
|
|
#198 | ||
|
patrysina
|
Cytat:
co do kapcia w buzi ja u siebie tego nie zauważyłam ale w pierwszych dniach diety piłam bardzo dużo wody poza normalnymi napojami typu herbata i kawa piłam jeszcze 3 litry wody i możliwe że to jest sposób (teraz w II fazie pije już od1,5 do 2,5 wody więcej nie daje rady), co ciekawe z tym zmarzlakiem to muszę ci powiedzieć że coś w tym jest bo u mnie było to samo zawsze gorąca ze mnie kobitka a od kiedy jestem na diecie non stop było mi zimno teraz już trochę lepiej ale na początku jedyną metodą było ubieranie się na cebulkę ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Cytat:
![]() co ty na to? |
||
|
|
|
|
#199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak dla mnie świetny zestaw i bardzo elegancki ![]() Dziewczyny wiecie gdzie mozna kupić większość produktów do deserów w fazie II ?? np słodzik sypki (ale taki zdrowszy,który nie powoduje skutków ubocznych jak np aspartam itp.)
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupuję słodzik Susina w Kauflandzie. W składzie nie ma aspartamu i jest bardzo smaczny. Podobnie kupuję aromaty na spirytusie też w Kauflandzie. Wg mnie są o wiele lepsze niż te na oleju.
|
|
#201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kaufland, netto, ja w nich kupuję. |
|
|
|
|
|
#202 |
|
Raczkowanie
|
Kaufland mam niedaleko
dzięki .A można stosować np błonnik Xenna -na zaparcia?? Z tym to mam chyba problem
|
|
#203 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny!
Niestety chyba przyszedl czas na zle wiadomosci. Dzis mija drugi tydzien stosowania DUKANA waga spadla 5kg i stanela w miejscu. Postanowilam zarzyc troche ruchu.Wszystko bylo do casu gdy nie nabawilam sie przeziebienia pecherza... Niby bylo ok ale odeszly mi sily na wszystko, lacznie z dieta.. organizm bardzo oslabiony, brak checi naet na jakakolwiek rozmowe z kimkolwiek. Ostatnio u lekarza dowiedzialam sie ze doszly do tego najprawdopodobniej kamienie na nerce... Pozdrawiam, Was wszystkie i przede wszystkim ostrzegam was przed zatraceniem sie calkowicie diecie. Najwazniejsze jest zdrowie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
Prozac przykro mi z powodu Twoich problemów zdrowotnych. Wydaję mi się, że każda z nas podchodzi do tej diety bardzo poważnie i przede wszystkim rozsądnie dlatego nie nabawimy się chorób związanych ze złym odżywianiem. A Tobie życzę powrotu do zdrowia i mam może jak już uporasz się z tymi dolegliwościami powrócisz do diety
|
|
|
|
|
#205 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie,jestem na drugim dniu fazy uderzeniowej, a juz czuję się strasznie osłabiona i nerwowa:/ co niestety doprowadziło do tego,że do swojego omlecika poza własciwymi składnikami dodałam kawałki pomidora...mimo,ze sporo dzisiaj zjadłam i nie jestem głodna,to wciąż jest mi okropnie słabo! początkowo myślałam,ze to z głodu,ale myliłam sie. Nie iwem co mam zrobic,za kilka godzin mam 3 h zajecia z tańca(obowiazkowe),a brak we mnie jakiejkolwiek energii i chęci do ruszenia się...
Chce zrzucic ok 5 kg,to juz moje drugie podejscie do dukana w przeciągu 1,5 miesiaca,pierwsze nieudane z powodu spozniajacego sie okresu i jak mniemam zatrzymanej w organizmie wody(5 dni uderzeniówki i praktycznie zupelny zastój,załamałam sie) Mam ochote rzucic to wszystko,a jednoczesnie bardzo zalezy mi zeby w niedziele dobrze i szczupło wygladac
Edytowane przez julink Czas edycji: 2010-10-15 o 14:00 |
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
zrób sobie tylko 3 dni uderzeniówki skoro chcesz zrzucić tylko kilka kilogramów, a co do Twojego osłabienia to nie mogę nic poradzić bo ja tak nie miałam, cały czas czułam się dobrze, czasem idę pobiegać albo na basen i nie jest mi słabo, może to minie tylko musisz się przyzwyczaić do diety i nie myśleć o tym jak o jakiejś karze tylko raczej o tym jak ładnie będziesz wygladała
|
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
A myslisz,ze to ze np dodałam dzisiaj kawałki pomidora do omleta jakos bardzo spowolni spadek mojej wagi? Kurcze,mogłam sie opamiętac z tym pomidorem...Poza tym to,ze go dodałam nie dało mi nawet lepszego samopoczucia,wciaz jest mi okropnie słabo...
Najgorsze jest to,ze spoznia mi sie okres 2 miesiace,bo mam jakies problemy hormonalne i boje sie,ze robienie teraz tej diety jest bezsensowne(w zasadzie robię ją miedzy innymi dlatego,ze przez brak okresu mialam okropne napady glodu,a co za tym idzie-przytyłam) Z drugiej strony musze zrzucic chociaz ten kilogram do niedzieli:/ mam nadzieje,ze to nagromadzenie wody nie sprawi,ze moje poświęcenie pójdzie zupełnie na marne
Edytowane przez julink Czas edycji: 2010-10-15 o 14:29 |
|
|
|
|
#208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W pierwszej fazie dopuszczalne są pomidory w puszce(z tego co wyczytałam w ksiazce)wiec wydaje mi sie ze az tak wielkiego grzechu nie było.Jeżeli masz aż takie wyrzuty można poruszać sie troche w domu. Pij duzo wody. To pomaga w samopoczuciu,woda ma wiele minerałów,możesz też ewentualnie zażyc jakieś witaminy np rozpuszczalne (tez było o tym w książce) Dukan pisze że w ciagu tych 3 dni fazy uderzeniowej możemy sie gożej czuć,ponieważ jest to zaskoczenie naszego organizmu ,poprzez zminimalizowanie węglowodanów,z czasem to mija. Moja znajoma była dość osłabiona,ale z czasem jak doszły warzywa było już lepiej,niestety jest też i tak ,że nie każdemu służy ta dieta,tak samo jak i inne.To jest indywidualne podejście organizmu do sprawy,albo zaakceptuje albo nie. Kiedyś wyczytałam,że owocówka potrafi też dać dośc niezłe efekty w krótkim czasie,ale nie wiem na 100 %czy faktycznie działa tak jak piszą. Przez 3 dni w tygodniu je sie same owoce , a 4 dni normalne jedzenie.
..Aniołki podniosą Cię na duchu ,gdy Twoje skrzydła zapomną jak latać.... Edytowane przez nana86 Czas edycji: 2010-10-16 o 07:26 |
|
|
|
|
|
#209 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do uczucia słabości.... przyczyn może być wiele, m.in. brak okresu i jego przyczyny, albo to, że mało pijesz, trudno na odległość coś doradzać... 5kg do stracenia nie oznacza, że stracisz je "hop siup". Im mniej masz do stracenia tym więcej czasu potrzeba na każdy kilogram. Poza tym piszesz, że chcesz stracić choćby kilogram do niedzieli. WIesz, że na uderzeniówce traci się głównie wodę? Więc ten 1kg to będzie woda. |
|||
|
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
Nie no,wczesniej gdy brałam się za Dukana robiłam 5cio dniową uderzeniówkę,bo dobrze się czułam. Tylko teraz dopadl mnie jakis kryzys i to juz w drugi dzień..:/ wiec stwierdziłam,ze od jutra wprowadzam powoli warzywa,mysle ze przy tych 4-5 kg wystarczą mi 2 dni uderzeniówki.
No własnie,mam pytanie co do tej diety owocowej, myslicie,ze daje ona podobne do Dukana rezultaty? Bo wybierajac ostatnio diete zastanawialam sie pomiedzy własnie tą owocową a Dukanem,ale nie za bardzo wiem, czy ta owocowa jest dobra chociazby ze względu na dużą ilośc cukru zawartego w owocach...Jak to wlasciwie jest?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

[/URL]

Dzisiaj mamy czwartek waga: 64 kg
,.Mam nadzieje ,że to minie .