|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXII
Cytat:
powiedziałam TŻ że już ma mieszkanie swój dom i żonę że jak już to robił by urodziny u siebie dla swojej rodziny a w sobotę już robimy urodziny moje, TŻ i mojej mamy bo ma urodziny trzy dni po nas i dlatego robimy u mojej mamy by nie jechać od nas na drugi dzień do mojej mamy znów na urodziny 80 km i na msze w południe do kościoła za mnie i za TŻ myślałam że po obiedzie pójdziemy na msze i po tym spędzimy czas razem pojedziemy do siebie do Opola o będziemy razem świętować a tu k..... uszczęśliwianie na siłę
![]() |
#182 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXII
Cytat:
![]() ![]() Śliweńka, to faktycznie nie ciekawie. Cały czas się zastanawiam ile Twój mąż ma lat, że nie potrafi się przeciwstawić mamusi. Dokładnie, ma żonę i dom i teraz to Ty powinnaś zadbać o takie rzeczy,a nie kochana mamusia... Oj nie zazdroszczę Ci tej sytuacji, Tym bardziej, ze dopiero teraz do Was wpadli, jeszcze jak Ciebie nie było i nagle będą mu wyprawiać urodziny? Coś mi to nie pasuje!
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sliwenka - Jak dla mnie Ty powinnas wyprawic te urodziny tym bardziej ze to tez twoje i rocznica! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
mi teściowa od początku nie pasuje
![]()
#185 |
Zakorzenienie
|
no i takie zachowanie jej na pewno was do siebie nie zblizy....
Kurcze ciezka sytuacja,najlepiej bylo by sie postawic i powiedziec swoje, ale roznie to sie moze skonczyc... Dla mnie dziwne jst tez to ze co urodziny tz maja byc u tesciowej i tam maja byc goscmi tylko jego rodzina ? a co z twoja? przeciez jestesci teraz jedna wielka rodzina... Jak my mielismy urodziny to na moich byla rodzinka tz a u niego moja... |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() u mnie przepiekne slonce chodz powietrze chlodnawe ale popadalo wiec grzyby beda rosnac aaaaaaaaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
no właśnie w sobotę robimy u mojej mamy urodziny moje i TŻ urodziny i mojej mamy będzie moja rodzina i teściowie czyli od TZ rodzice no i teściowa chce zaprosić chyba tylko z powodu grzeczności urodziny ach już mnie to wkurza
![]()
#188 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wiiiiiiiiitamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wczoraj wieczorem zaczął mi twardniec brzuch dosc czesto - nawet nie moglam zasnąć... wzilam nospe i po godz chyba przeszlo bo usnelam ale sie wystraszylam.... i powiedzialam ze dzis nie wstaje z lozka ![]() wizyta dopiero za tydzien..... wogole sie martwie bo wydaje mi sie ze dzidzia za slabo kopie ![]() ![]() ![]() wcielo mi cytowane posty.... MArtucha jaka piekna rodzinka, a Patryk super slodki AgatkaL - olacc go jak taki cham.... Katunia - moj tz tez chce tomaszowi przykleic Myszke miki ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
myszka maj a na slodkie raguje dziecie i na lezenie na plecach?
Moze ma juz malo miejsca, to nie kopie tak silnie, teraz sie bedzie przesuwac. A co do skurczy [twardnienia] do 6 na dobe w normie - macica trenuje. Ale mozesz powiedziec lekarzowi na iwyzcie o swoim niepokoju. Mi jeszcze sie brzuch nie stawia. Czasami sie napina ale to wtedy jak sie dziecko wyciaga, i jak zmieni pozycje to jest po staremu. ![]() U mnei bylo pieknie, i przyszly chmury i slonca nie ma. Po plecach mi zimno daje, mimo ze nie ma przeciagow czy cos :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ja mam juz jakos schize bo lekarz straszy xze dzidzia za mala.... a ja jem dosc duzo to juz schizuje ze moze te wartosci odzywcze do niego nie docieraja.... no i jeszcze dym papierosowy.... ![]() a poza tym od kilku dni pobolewa mnie w pachwinach - cos jakby ktos mnie kopnął miedzy nogi .... czy to rozciaganie??
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-09-06 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj Tomaszek wlasnie mi pupe wystawia i nogami probuje sie dostac chyba do cycusia ha ha TZ tak wymyslil ze on tak do gory kopie bo do mleczka chce sie juz do cycusia dostac hahaha a ta pierwsza siara juz sie u mnie pojawila... Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2010-09-06 o 10:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis pierwszy dzień w pracy po urlopie...
![]() I jestem taka... zmęczona ![]()
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po urlopie w pierwszy dzień się odnaleźć nie umiałam aż przyszedł klient i jape wydarł na mnie o reklamacje ![]() ![]() przyjdzie TŻ z pracy to uświadomię go z tą rocznicą koleżanka mi pisała że nie chodzi o fakt że to pierwsza rocznica ale w ogóle że rocznica
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w moim domu było tak, że nie robiło sie imprezy urodzinowej mi czy siostrze tylko życzenia i prezenty a ja szłam w swoje gdzieś z tż na obiad czy do kina a u niego urodziny jego czy jego siostry, teraz tez moje - ma być impreza w zeszłym roku teściowa zrobiła mi przyjęcie niespodziankę - wiecie jaka byłam szczęśliwa ![]() kiedyś sie obraziła, że z nią nie omówiłam, że zaplanowałam na urodziny Tż wyjazd do Wieliczki ![]() w ogóle tego nie rozumiem ![]() po ile my mamy lat... a u Was teraz jeszcze rocznica wchodzi w grę... i Twój mąz powinien to załatwic z mamą my akurat robilismy rocznice taka dla rodziców i rodzenstwa a dzien wczesniej zrobilismy taka we dwoje ![]()
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
myszka a Ty mialas juz badanie polowkowe? bo na nim sprawdza sie przeplywy w pepowinie jakby bylo za malo to by na tym badaniu wyszlo ze cos jest nie tak, ze te wartosci nie dochodza.
Nie ma reguly przeciez to ze Twoj syn maly nei znaczy ze musisz urodzic 4kilowego kolosa. Kolezanka teraz rodzila, tydzien po terminie, jadla normlanie sniadanka z jajek etc [fakt ze bylo lato i upaly i tez inaczej] ale urodzila corke 53cm i 2900wagi ![]() I nikt jej w ciazy ni mowil ze ma male dziecko. ![]() Bo do tego usg czasem przeklamuje na plus albo na minus wage dziecka. ![]() ja mam za tydzien polowkowe ![]() bedziemy nagrywac filmik ![]() ale bierzemy zwykle usg, bo nie mamy kasy na 3D - ale chce chociaz na buzke i na narzady rodne spojrzec przez 3 D zeby nie bylo oszukanstwa zadnego hahaha ![]() i dostane wtedy skierowanie na obciazenie glukoza, pewnie na toksoplazmoze - chociaz moze dopiero w 3 trymestrze, nie wiem jak ona praktykuje. Aha i musze moja ginke uswiadomic, zeby nie dawala swoim pacjentkom ktore sa na stazu z PUP zwolnienia od poczatku do konca stazu - mi tak chciala dac wlasnie. A sie okzuje ze PUP pozbawialby prawa do zasilku i wyrejestrowal z pup . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z weekendu...ale nikt nie zauważył mojego zniknięcia
![]() ![]() Śliwienko my się wybieramy na Resident Evil do heliosa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie ważne, która to rocznica, ważne, że chcesz ją z nim spędzić i nie widzisz powodu, dla którego nie mielibyście mieć fajnego dnia. Tym bardziej, że urodziny macie w sobotę i teściowie też będą - to jak dla mnie rodzina w komplecie i nie rozumiem dlaczego chce mu robić kolejne urodziny. Ja osobiście nie wyobrażam sobie takiej sytuacji i dziękuję Bogu, ze moja teściowa jest normalna, a przede wszystkim mąż jest normalny i nie daje sobie wchodzić na głowę. A tak a propos, kiedy miałyście wyprawiane urodziny, takie dla rodziny? Bo ja jak kończyłam 18. ![]()
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
ja ost urodziny tez na 18tke, ale tylko rodzice moi byli
![]() potem juz tylko imieninki ![]() ale nawet jak bede cos robic to tylko kawa/ciasto/owoc/ew. lody. po drugie nie lubie robic u siebie, bo nie lubie sprzatac potem, no i mezowa duza rodzina nie miesci sie w naszym malym mieszkaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Zakorzenienie
|
ja urodziny i imieniny wyprawiam co roku, tztowi tez wyprawiamy
![]() chyba, ze cos wypadnie to i tak w tym dniu rodzina na kawe wjezdza tzn siostry itp |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OOO to dziwne z PUP... przeciez na stazu jest sie jako normalny pracownik jakby na etacie... warto wiec wiedziec jakie sie ma wtedy rzeczywiscie prawa. Sliwienko - mysle ze powazna szczera rozmowa z TZ jest tu niezmiernie potrzebna. Szkoda zeby przez ta sytuacje twoje relacje z tesciowa sie pogorszyly... U nas z urodzinami nie bylo zadnej gadki - i moje i tz byly u nas w mieszkanku i wszyscy mieli radoche ze moga do nas przyjsc na impreze, nikt nie wpadl na pomysl organizowania nam przyjec. A rocznicy nie organizowalismy chociaz prezenty dostalismy haha Sami dla sibie sobie poswoetowalismy, ale bylo to w czasie mojego zakonczenia roku wiec duzo zamieszania i tz wtedy duzo w pracy siedzial. Justynko - milego, niemeczacego pierwszego dnia pracowitego po urlopie ![]() Gucia - ja urodzinki co roku wyprawiam, raz skromniej raz wystawniej... ale w koncu ma sie je raz do roku i to tylko nasze swieto wiec ja sobie nie odpuszczam!! Tz tez ma co roku. Akurat on ma w styczniu ja w lutym tak wiec potem caly rok spokoj z imrezami u nas haha Edytowane przez Katunia:) Czas edycji: 2010-09-06 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
dzieki Katunia
![]() spać mi się chce ![]()
#203 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W większym gronie spotykamy się na imieninach babci, dziadka, prababci, komuniach, ślubach. No i przede wszystkim w święta. Święta są u nas bardzo rodzinne. Urodziny i imieniny nie są u nas tak obchodzone i u TŻeta w rodzinie też nie. Cytat:
Katunia, no to też podziwiam. U nas fakt, robi się jakieś spotkanie ale dla znajomych, natomiast dla rodziny jeszcze nie robiliśmy.
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2010-09-06 o 11:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zadomowienie
|
Śliwieńka, dziewczyny pisza, ze teściowa źle robi, ze wyprawia urodziny TŻ, a Tobie kto urodziny wyprawa- ty tez robisz u mamy! Ja nie widzę w tym żandego problemu, powinniscie wyprawić te urodziny u Was. Zaprosić rodziców i teściów na obiad i potem kawkę, a wieczór macie dla siebie i tak tez bym to przedstawiła rodzicom. Teściowa wyprawia urodziny synowi, bo pewnie jej powiedział, ze Tobie urodziny wyprawia mama.
Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2010-09-06 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
katunia ma sie prawa, ale L4 powyzej 90 dni jak jest to wyrejestrowuja u nas. mimoz e to ciaza. nawet w uwadze kiedys o tym bylo. i mial wejsc zapis do ustawy ze nie dotyczy kobiet w ciazy,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
gucia ale co tu jest do podziwiania
![]() to, ze czlowiek chce sie spotkac z rodzina i razem z nimi swietowac?? ja sobie nie wyobrazam nie wyprawic urodzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Tż Śliweński
![]() przepraszam ![]()
#209 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może i dlatego, że nie mieszkamy w jednym mieście z rodzicami, więc jest to utrudnione. U nas zawsze były robione jakieś większe, okrągłe rocznice
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.